Crema de mascarpone si ciocolata
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert. 2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: gabrielacuisine in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile si le scoatem cozile. Tocam rosia si piciorusele ciupercilor marunt si le amestecam cu un praf de sare si cu cele 2 linguri de smantana. Asezonam cu piper dupa...Citeste continuarea
Coroniţă cu piept de pui şi hribi
Postat de: diaconta in PuiDrojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina. Am lasat sa dospeasca. Faina am amestecat-o cu putina sare ,am pus apoi drojdia,uleiul de masline....Citeste continuarea
Clafoutis cu prune
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriSpălăm prunele, le lăsăm la scurs, apoi le desfacem în două și înlăturăm sâmburele. Prunele am uitat să le cântăresc, dar din poze văd că sunt vreo 10-12...Citeste continuarea
Clatite umplute cu nuci prajite si...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in DulciuriAmestecam ouale intregi cu zaharul, folosind un tel. Adaugam apa minerala si praful de copt, praful de sare, esenta de migdale, laptele si faina, treptat. V-a rezulta o compozitie de...Citeste continuarea
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Postat de: Lia1 in FusilliSe fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg. Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare. Se adauga...Citeste continuarea
Cordon bleu (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PuiPortionam pipetul de pui in fileuri si apoi pe batem cu ciocanul pentru snitele pentru a le subtia bine. Luam un file de pui si in mijlocul lui punem o felie de cascaval si o felie de prosciutto....Citeste continuarea
Cartofi scazuti cu hribi
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeCartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 . Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc)....Citeste continuarea
Cei mai buni castraveti marinati
Postat de: rhapsody in Muraturi1. Sterilizam borcanele (eu am folosit borcane de 800 g). 2. Spalam castravetii in mai multe ape. 3. Curatam ceapa si morcovul. 4. In fiecare borcan cu capacitatea de 800 punem:...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: Creatsa in DulciuriIntr-o craticioara pune 100 ml lapte la fiert. Cand a inceput sa fiarba adauga 50 g faina si amesteca bine pana devine o pasta tare. Pune aluatul oparit intr-un bol si lasa-l sa se...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise (2)
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare, iar din momentul in care incep sa fiarba ii lasam 10 minute. Cepele le curatam, le spalam si le taiem...Citeste continuarea
Calamari a la romana - Jamie Oliver
Postat de: andaoana in Fructe de mareRondelele de calamari le lasam sa se decongeleze . Pregatim aluatul : -ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine , sa fie spuma . -adaugam berea...Citeste continuarea
Cartofi cu ciocanele la cuptor
Postat de: LadyCrs in PuiCuratam cartofii si ii taiem fasii mai groase. Ii condimentan cu oregano, busuioc, sare , piper, boia si putin ulei. Acelasi lucru il repetam si cu ciocanelel de pui. Lasam la cuptor pana se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: mena29 in DulciuriIntr-o cratita caramelizam 6 linguri de zahar pana devin aurii,nu insistam ca se amareste. Rotim usor cratita pana acoperim frumos peretii cu zaharul caramelizat si il lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat: Intr-un vas punem faina. Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute. Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau...Citeste continuarea
Ciuperci trifolate
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pamant,se spala si se taie felii nu prea subtiri. Intr-o tigaie punem uleiul si untul la incalzit.Adaugam 2 capatani de usturoi taiat in doua. Punem ciupercile in...Citeste continuarea
Cous cous cu creveti si legume
Postat de: Alina26 in Fructe de mare1.Am pus apa la fiert. 2.Intr-un castron mai inalt am pus cous cous si cand apa a inceput sa fiarba am turnat peste.Am acoperit cu un capac si am lasat 8 minute. 3.Dupa aceea am...Citeste continuarea
Caras prajit
Postat de: alinasava in Crap / CarasSe curata pestele de solzi,de codite si maruntaie,se spala foarte bine si apoi se lasa la scurs.Cand s-a uscat se taie in doua pe lungime sau daca doriti il lasati intreg,dar se cresteaza ca sa se...Citeste continuarea
Chec cu crema de pepene galben
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAlbusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar galbenusurile se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si untul taiat cuburi. Pasta de galbenusuri formata o amestecam cu albusurile,adaugam si...Citeste continuarea
Chefal cu morcovi si conopida
Postat de: nilgun in PestePestele era deja fiert pentru borsul de peste, asa ca l-am pus intr-un vas yena, l-am stropit cu ulei de masline, am pus sare, piper sir rozmarin. Conopida si morcovii se spala. Morcovii ii...Citeste continuarea
Cartofi noi cu masline si ceapa verde
Postat de: caroline in Mancaruri de postCartofii se spala si se curata de coaja.Se taie in jumatati sau sferturi ( depinde de marimea lor) . Ceapa o spalam si o taiem rondele.Maslinele se oparesc 2 minute in apa clocotita. Intr-o...Citeste continuarea
Chec simplu
Postat de: nilgun in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat ffff bine cu praful de sare, apoi se bat in continuare cu zaharul vanilat si zaharul tos , pana ce acesta este dizolvat complet. Punem cate o...Citeste continuarea
Cartofi copti
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriSe aleg cartofii mai potriviti de marime.Se spala,se sterg de apa si se pun la cuptor asa in coaja :). Se tin la cuptor cam 1 ora la temperatura mare. Cand sunt gata se scot si se taie in doua.In...Citeste continuarea
Chec cu cacao si zmeura
Postat de: timea in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La...Citeste continuarea
Ciorba de legume in paine
Postat de: tammar in CiorbeCuratam toate legumele si le taiem cuburi (sau le dam pe razatoare) dupa preferinta. Calim morcovii si telina ,apoi stingem cu vreo 3-4 L apa si lasam sa fiarba la foc potrivit, cand...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: Luana in PrajituriCrema pentru cremsnit se mixeaza cu laptele si frisca pana devine o crema destul de consistenta .Daca este prea tare adaugati putin lapte . Peste prima foaie punem crema, o intindem bine si...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: Corina33 in PrajituriIntr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, praful de copt si fulgii de ciocolata. In alt bol mixam ouale cu uleiul, apoi adaugam laptele si mai mixam putin. Turnam...Citeste continuarea
Ciocănele în vin alb
Postat de: portiadelumina in PuiAm spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. ...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Dya in DulciuriMixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele, adaugam laptele si omogenizam. Cele 150 gr de zahar le punem la caramelizat intr-o craticioara ai carei pereti ii vom...Citeste continuarea
Cornulete cu nectarine si Ceva fin...
Postat de: amalia01 in Mancare copiiLasam aluatul la dezghetat Intindem foaia pe masa de lucru si taiem triunghiuri Ungem fiecare triunghi cu crema de branza Spalam nectarinele, la scoatem samburii si taiem feliute...Citeste continuarea
Crema cu branza Ceva fin si zmeura
Postat de: Bunica in DulciuriGelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic. Frisca se bate pana sta pe teluri. Branza se amesteca impreuna cu mierea ,zaharul vanilat si gelatina hidratata. Toate...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne de pui
Postat de: Silvia74 in Aperitive / GarnituriAm curatat ciupercile si le-am lasat sa se usuce de apa. Am pus ceapa la calit pana s-a inmuiat, apoi carnea de pui am lasat-o pana a devenit albicioasa, apoi am adaugat si coditele...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: Bunica in CiorbePuiul se spala si se portioneaza. Se pune la fiert intr-o cratita de 5 l. Dupa ce a dat 2-3 clocote se arunca apa in care a fiert si se pune in alta apa la fiert,in care punem si bucatile de...Citeste continuarea
Ciorba din carne de vacuta a la grec
Postat de: COSTEO in CiorbeSe curata carnea de pielite si de oasele mici,se spala,se taie cuburi mici,se pun la fiert cu 1 litru de apa rece. Se fierbe la foc mic,pentru ca toxinele sa poata iesi din carne,pana cand da...Citeste continuarea
Creme brulee cu crema de bostan
Postat de: ianculubita in DulciuriFacem un piure din felia de bostan curatata de coaja, taiata cubulete si pusa la fiert impreuna cu radacina de ghimbir si pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine scoatem pastaia de...Citeste continuarea
Clatite gratinate
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriPentru foile de caltite, mixam toate ingredientele, si apoi, din compozitia obtinuta coacem pe ambele parti fiecare foaie, in parte. Separat pregatim compozitia, amestecand toate...Citeste continuarea
Cosulete cu legume si "Ceva pufos"
Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri- morcovii se toaca marunt - se aseaza morcovii in cosulet - adaugi boabele de porumb - asezi deasupra crema de branza - decorezi cu patrunjel verde Citeste continuarea
Cornuri dospite a la Gaby
Postat de: panacris in DulciuriÎn recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați...Citeste continuarea
Cornulete pufoase cu gem
Postat de: papabundetot in PrajituriIntr-un castronel am pus drojdia uscata si am incalzit laptele usor,am tunat peste drojdie putin lapte,atat cat sa se amestece si sa se dizolve drojdia,am adaugat apoi o lingura de faina si am...Citeste continuarea
Clatite cu gem
Postat de: papabundetot in PrajituriIntr-un bol de plastic cu peretii mai inalti,am pus faina,ouale,sarea,zaharul vanilat si am amestecat pana cand ouale s-au desfacut,am adaugat apoi treptat lapte rece,pana cand compozitia a ajuns...Citeste continuarea
Cartofi cu carnati si smantana la...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne-Cartofii se spala se fierb in apa cu sare .Se curata si se taie rondele . -Ceapa curatata se taie pestisori . Se prajeste in ulei cu carnatii grosi taiati rondele . -Ceapa si carnati se...Citeste continuarea
Conopida frantuzeasca
Postat de: amalia01 in Mancaruri de legumeConopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare Ouale se bat cu putina sare Pieptul se taie cubulete Un vas termorezistent se unge cu putin ulei Se aseaza un strat de...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu ciuperci
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute.Se curata de coaja cat sunt calzi si se taie rondele. Intr-o tava pune hartie de copt,si asezam un strat de cartofi....Citeste continuarea
Copanele cu ciuperci champignons si...
Postat de: Alina26 in Pui1.Am spalat copanelele,le-am frecat cu sare si piper,le-am pus intr-o tava cu putin ulei de masline si le-am dat la cuptor la 180° timp de 20 de minute. 2.Intre timp am spalat ciupercile si...Citeste continuarea
Compot de struguri
Postat de: sufletista in Sirop / CompotSpalam bine struguri si ii lasam sa se scurga de apa. Rupem bobitele de pe chiorchine. Spalam borcanele si le scurgem de apa. Asezam bobitele de struguri in borcane,adaugam 3-4 linguri de...Citeste continuarea
Coronita cu piept de pui
Postat de: sufletista in PizzaAluat -intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putia apa calduta,adaugam untura si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana...Citeste continuarea
Castraveți murați rapid
Postat de: panacris in ConserveCastraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul...Citeste continuarea
Covrigei de casa cu cascaval si...
Postat de: FlaviaD in Aperitive / GarnituriAm pregatit un aluat din faina neagra, unt, lapte batut, mult cascaval, oua, drojdie si apa. Am dat cascavalul pe razatoare, am adaugat condimente – fiindca imi doream sa obtin niste...Citeste continuarea
Cascaval pane cu salata de rosii si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAvem nevoie de 2-3 felii de cascaval pt o portie. Feliile trebuie sa fie groase de aproximativ 1 cm. Oul se bate cu un praf de sare, se pune o tigaie la incins cu 1 lingura ulei de masline, se...Citeste continuarea
Cornuri din aluat dospit cu branza...
Postat de: gaby_d in DulciuriAluat. Intr-un bol pune faina cernuta, zaharul, oul, coaja de lamaie, sarea, drojdia faramata, smantana, uleiul si branza de vaca. Incalzeste usor laptele (nu-l lasa sa devina fierbinte!)...Citeste continuarea



















