Cartofi cu kaiser, usturoi si...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete. Amestecam si lasam...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu afumatura.
Postat de: lilik in CiorbeCuratam ceapa si morcovii si ii tocam marunt,apoi ii punem la fiert impreuna cu afumatura in 3 litri de apa(aproximativ asa) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Intre timp desfacem...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: medioto59 in ConserveCastravetii se spala si se aseaza frumos in borcane(eu am folosit borcane de 1,700 ml ) Borcanele trebuie sa fie foarte bine uscate. In fiecare borcan punem o lingurita boabe de mustar,o...Citeste continuarea
Copanele de pui, cu ciuperci si...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in PuiSpalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite....Citeste continuarea
Ceafa de porc la ceaun
Postat de: COSTEO in PorcCarne de porc se portioneaza in bucati potrivite,se pune la fiert in apa cu sare pana da in clocot,cand a dat in clocot,se arunca apa si inlocuim cu alta apa.Tocam ceapa si ardei fin ,se pune in...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu hrisca si legume
Postat de: camelia75 in Pui1.Spalati bine ciocanelele de pui,apoi le asezati intr-un castron si le condimentati cu Vegeta.Le puneti in frigider pentru 30 de minute. 2.Intr-o tigaie,puneti uleiul iar cand este incins...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCartofii noi ii spalam si ii taiem felii subtiri. Intr-un vas termorezistent am pus cartofii, i-am stropit cu uleiul de masline, am presarat sare si piper si am dat tava la cuptorul...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Porumbul pentru fiert trebuie ales cu grije, sa fie bobul rotund si nu tesit deasupra, sa aiba matasea aramie si neuscata si unghia sa intre usor in boaba. Porumbul se...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se transeaza in felii potrivite.Se pune fiecare felie de pui in folie alimentara si se bate cu ciocanul pe ambele parti. Se condimenteaza fiecare felie,se aseaza cate o felie de...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul cu unt si sare
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro). Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam...Citeste continuarea
Cartofi inabuşiti cu coaste de miel
Postat de: kukibella in OaieIntr-un vas se pune ulei, se adauga ceapa care se caleşte un minut;se pun cartofii adaugandu-se sarea şi vegeta. Se pune capac şi se ınabuşa adaugandu-se din cand ın cand apa. Carnea de...Citeste continuarea
Ciorbă de pui cu bulion de zarzăre
Postat de: madi_marin in CiorbeSe pune carnea la fiert. Din când în când se ia spuma. Se fierbe pe jumătate, după care se adaugă legumele cubuleţe sau rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă să...Citeste continuarea
Ciuperci marocane cu cus cus
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de post1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu cascaval
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, se scot coditele, se spala bine si se pun la scurs. Palariile mari se pun intr-o tava. Restul ciupercilor si coditele se pot folosi la alt preparat. in fiecare...Citeste continuarea
Coronita cu branza dulce
Postat de: Elena_Daria in PrajituriIntr-un bol am pus branza, zaharul, coaja de portocala si am mixat bine. Am adaugat apoi faina, grisul, sarea si am continuat sa mixez. Apoi am pus bicarbonatul amestecat cu sucul de...Citeste continuarea
Ciuperci sote II
Postat de: Ela68 in Mancaruri de legumeMorcovii se curata si se taie rondele. Ceapa se taie julienne si se pune la calit in unt, adaugand apoi morcovii. Se mai lasa putin si se pun ciupercile curatate, spalate si taiate...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu ou
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCuratam, spalam si taiem cartofii. Am uns o tigaie de ceramica cu putin ulei, am lasat-o sa se incinga si apoi am pus cartofii. I-am lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte si pe cealalta...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: nilgun in Crap / CarasPrima data am taiat bucata de crap in bucatele mai mici si le-am pus intr-o cratita. Am turnat un pic ulei de masline peste, am pus sare, piper, zeama de lamaie si tarhon. Am lasat asa cam 20 de...Citeste continuarea
Crenvusti in aluat de paine
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriIntr-un vas punem faina, iar in mijloc se facem o gropita unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calduta si untura. Adaugam apoi sarea si incepem sa framantam adaugand treptat apa...Citeste continuarea
Chiftelute cu carne,legume si menta
Postat de: ianculubita in CurcanIntr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin, morcov, dovlecel, telina rase de asemenea fin, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul, painea inmuiata in lapte, sare, piper,...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: Elena_Daria in BauturiCum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si frunze, apoi le spalam. Punem visinele intr-o damingeana de sticla, peste ele punem zaharul, punem dopul si lasam sa stea la macerat...Citeste continuarea
Caşcaval de casa
Postat de: botcrina in Aperitive / GarnituriRupem brânza în bucăti. Punem laptele la încălzit, când este cald adăugăm brânza. Lăsăm la fiert până laptele se transformă în zer,...Citeste continuarea
Costita de porc afumata cu ceapa...
Postat de: aliliana in PorcCostita o portionam si o tragem la tigaie pret de 5-7 minute. Se scoate pe o farfurie. Ceapa care a fost spata si taiata solzisori se pune in uleiul in care am prajit putin costita. Se pune sare...Citeste continuarea
Cartofi natur
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se spala bine si se taie in cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert 30-40 de minute. Apoi ii incercam cu o furculita si daca sunt fierti se...Citeste continuarea
Ciorba de vara cu legume
Postat de: Elena_Daria in CiorbeAm spalat, curatat si taiat marunt legumele. Intr-o oala am pus uleiul la incins, apoi am adaugat morcovii si cartofii. Am acoperit cu un capac si am amestecat din cand in cand pana cand...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu legume, in sos de...
Postat de: Sim0naWorld in PorcCarnea am portionat-o, apoi am condimentat-o cu cimbru, boia, piper si sare, si am lasat-o vreo jumatate de ora sa se odihneasca. Intre timp am pregatit legumele: ceapa am taiat-o julien, cartofii...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecel
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriDovlecelul se opareste in apa cu sare,nu se fierbe de tot,sa fie "al dente". Se lasa sa se raceasca si se zdrobeste cu furculita apoi se stoarce de zeama prin strangere in pumni....Citeste continuarea
Cartofi rustici
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneCuratam si spalam cartofii si ceapa. Taiem cartofii cubulete si ii amestecam cu ulei, cimbru, sare si piper. Punem cartofii intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, stropim din belsug cu...Citeste continuarea
Chec cu banane si migdale
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-un castron frecam untul moale cu zahar pana devine o crema pufoasa, adaugam 1 ou si zaharul vanilat,a mestecam bine. Adaugam al doilea ou si 1 lingura faina, adaugam piureul de banane,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Emacristina in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile de picioruse si se spala. Se face o pasta din branza/cascaval (razuit) si 2 oua batute. Se pun ciupercile cu fata (zona in care a fost piciorusul) in jos,...Citeste continuarea
Chifteluțe dietetice de vită la...
Postat de: elucubratiiculinare in VitaCarnea de vită se dă prin mașina de tocat. Se amestecă cu pătrunjelul, mărarul și ceapa verde tocată mărunt. Adăugăm sare, piper, cele două ouă bătute și usturoiul pisat. Amestecăm...Citeste continuarea
Chiftelute cu dovlecei
Postat de: petruta_ionela84 in Mancaruri cu carneDovleceii fara coaja ii radem pe razatoarea mica si ii stoarcem de zeama. Procedam la fel cu ceapa si morcovul,pieptul de pui il tocam si il amestecam bine cu usturoiul tocat....Citeste continuarea
Chisalita de zarzare rosii (...
Postat de: aliliana in DulciuriSe pune apa la fiert. Se pune zaharul. Zarzarele dupa ce se spala, se curata de codite, se pun oala cand apa s-a infierbantat. Cand sta sa dea in clocot se pune malaiul si se amesteca cu o lingura...Citeste continuarea
CHOUX A LA CREME -varianta rapida
Postat de: jolygina in PrajituriPregatim cojile ,le taiem capacelele ,intre timp punem laptele la fiert dupa care adaugam zaharul iar cand a incput sa fiarba adaugam budinca care a fost amestecata cu 5 linguri de lapte ,mai...Citeste continuarea
Crochete de cascaval
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriLaptele se pune la foc cu un praf de sare, eu am folosit vasul zepter. Cind laptele a inceput sa fiarba am turnat grisul in ploaie in timp ce amestecam cu un tel. L-am mai lasat 1-2 minute pe foc,...Citeste continuarea
Chifle umplute (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocana in PuiUmplutura: Intr-un bol puneti carnea, peste carne puneti branza, apoi puneti masline verzi si masline negri. Puneti si cascaval, opriti cam 50 g de cascaval le veti folosi la sfarsit. Puneti sos...Citeste continuarea
Cheesecake cu lamaie
Postat de: Corina33 in PrajituriPrima data pregatim blatul: se zdrobesc biscuitii, untul se topeste, se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Amestecam bine biscuitii zdrobiti cu untul topit, coaja si zeama de lamaie....Citeste continuarea
Chiftele de iepure in crusta de...
Postat de: SimonaP in Aperitive / GarnituriCarne de iepure se dezoseza,se spala, si se macina in robotul de bucatarie. Legumele se curata se spala si se dau prin razatoarea mica. Intr-un bol punem carnea de iepure...Citeste continuarea
Cartofi trasi la tigaie
Postat de: jolygina in Mancaruri de postCuratam cartofii si ii taiem cubulete ,ii punem la fiert 10-15 minute cu putina sare. Cand au trecut minutele ii scurgem si ii punem intr-o tigaie cu uleiul, rozmarinul ,delicatul,praful de...Citeste continuarea
Cartofi copti cu sunca si cascaval
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriCartofii i-am spalat si i-am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 1 ora. Dupa aceasta perioada am taiat cartofii pe jumatate si i-am scobit cu o lingurita. Interiorul l-am uns cu unt...Citeste continuarea
Cotlet de porc la gratar si...
Postat de: papabundetot in PorcAm marinat cotletele de porc cu sos soia,sos teriyaki,curry si putin vin rosu.Intre timp am pus apa la foc pentru mamaliga,careia i-am adaugat ulei de masline si putin unt pentru a o face...Citeste continuarea
Cartofi nature trasi in unt cu...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune intr-o tigaie la calit in jumatate de compozite de unt,se adauga sare,piper si ghimbir.Se...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCuratam si tocam ardeiul si ceapa,apoi le calim in ulei. Curatam si feliem ciupercile. Le adaugam peste ceapa si ardeiul calite. Saram, piperam si lasam sa scada apa lasata de ciuperci. Acest...Citeste continuarea
Ciuperci la gratar cu piept si...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneAm pregatit totul pe gratarul de la cuptor. Spalam bine ciupercile, eu nu obisnuiesc sa curat pielita cand le pregatesc la gratar, apoi le lasam la scurs. Coditele le curatam de partea cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui acra cu zarzare
Postat de: Constelatialeu in Supe/CiorbePregatim carnea de pui,o curatam ,taiem si spalam si o punem la fiert cu putina sare.Apoi pregatim legumele,le curatam, taiem marunt sau dam pe razatoare, dupa caz.Rosiile le taiem cubulete...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel cu fasole verde
Postat de: merisor67 in CiorbeCuratam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta. Curatam ceapa,...Citeste continuarea
Chiftelute de cod cu pilaf de...
Postat de: xana in PesteCodul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si...Citeste continuarea
Chiftele prăjite în vasul Zepter!
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDovelecelul, cartoful, ceapa și usturoiul se curăță de coajă, apoi se dau pe răzătoarea fină. Pe lângă faptul că sunt o sursă bună de potasiu și mangan, dovleceii...Citeste continuarea
Chiftelute de peste
Postat de: simona72 in PestePestii curatati si fara cap, se pun in apa fiarta pt maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele si oase. Se dau prin robotul de bucatarie si se maruntesc. Cartofii se fierb...Citeste continuarea
Creveti in aluat
Postat de: lilik in Fructe de mareCuratam crevetii indepartand capul si crusta in care sunt imbracat i(lasati doar codita daca vreti) ,apoi cu un cutit facem o mica incizie in partea superioara si inlaturam intestinul,dupa care ii...Citeste continuarea



















