A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi cu kaiser, usturoi si...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete. Amestecam si lasam...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu afumatura.

Postat de: lilik in Ciorbe

Curatam ceapa si morcovii si ii tocam marunt,apoi ii punem la fiert impreuna cu afumatura in 3 litri de apa(aproximativ asa) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Intre timp desfacem...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: medioto59 in Conserve

Castravetii se spala si se aseaza frumos in borcane(eu am folosit borcane de 1,700 ml ) Borcanele trebuie sa fie foarte bine uscate. In fiecare borcan punem o lingurita  boabe de mustar,o...Citeste continuarea

Copanele de pui, cu ciuperci si...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Pui

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt ceapa, ardeiul il taiem julienne sau cubulete si le adaugam peste copanelele rumenite....Citeste continuarea

Ceafa de porc la ceaun

Postat de: COSTEO in Porc

Carne de porc se portioneaza in bucati potrivite,se pune la fiert in apa cu sare pana da in clocot,cand a dat in clocot,se arunca apa si inlocuim cu alta apa.Tocam ceapa si ardei fin ,se pune in...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu hrisca si legume

Postat de: camelia75 in Pui

1.Spalati bine ciocanelele de pui,apoi le asezati intr-un castron si le condimentati cu Vegeta.Le puneti in frigider pentru 30 de minute. 2.Intr-o tigaie,puneti uleiul iar cand este incins...Citeste continuarea

Cartofi Dauphinoise

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Cartofii noi ii spalam si ii taiem felii subtiri. Intr-un vas termorezistent am pus cartofii, i-am stropit cu uleiul de masline, am presarat sare si piper si am dat tava la cuptorul...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbul. Porumbul pentru fiert trebuie ales cu grije, sa fie bobul rotund si nu tesit deasupra, sa aiba matasea aramie si neuscata si unghia sa intre usor in boaba. Porumbul se...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se transeaza in felii potrivite.Se pune fiecare felie de pui in folie alimentara si se bate cu ciocanul pe ambele parti. Se condimenteaza fiecare felie,se aseaza cate o felie de...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul cu unt si sare

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro).  Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam...Citeste continuarea

Cartofi inabuşiti cu coaste de miel

Postat de: kukibella in Oaie

Intr-un vas se pune ulei, se adauga ceapa care se caleşte un minut;se pun cartofii adaugandu-se sarea şi vegeta. Se pune capac şi se ınabuşa adaugandu-se din cand ın cand apa. Carnea de...Citeste continuarea

Ciorbă de pui cu bulion de zarzăre

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se pune carnea la fiert. Din când în când se ia spuma. Se fierbe pe jumătate, după care se adaugă legumele cubuleţe sau rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă să...Citeste continuarea

Ciuperci marocane cu cus cus

Postat de: Toamna07 in Mancaruri de post

1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cascaval

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata, se scot coditele, se spala bine si se pun la scurs. Palariile mari se pun intr-o tava. Restul ciupercilor si coditele se pot folosi la alt preparat. in fiecare...Citeste continuarea

Coronita cu branza dulce

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Intr-un bol am pus branza, zaharul, coaja de portocala si am mixat bine. Am adaugat apoi faina, grisul, sarea si am continuat sa mixez. Apoi am pus bicarbonatul amestecat cu sucul de...Citeste continuarea

Ciuperci sote II

Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume

Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa  se taie julienne si se pune la calit in unt, adaugand apoi morcovii.  Se mai lasa putin si se pun ciupercile curatate, spalate si taiate...Citeste continuarea

Cartofi prajiti cu ou

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Curatam, spalam si taiem cartofii. Am uns o tigaie de ceramica cu putin ulei, am lasat-o sa se incinga si apoi am pus cartofii. I-am lasam sa se rumeneasca frumos pe o parte si pe cealalta...Citeste continuarea

Crap la cuptor

Postat de: nilgun in Crap / Caras

Prima data am taiat bucata de crap in bucatele mai mici si le-am pus intr-o cratita. Am turnat un pic ulei de masline peste, am pus sare, piper, zeama de lamaie si tarhon. Am lasat asa cam 20 de...Citeste continuarea

Crenvusti in aluat de paine

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas punem faina, iar in mijloc se facem o gropita unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calduta si untura. Adaugam apoi sarea si incepem sa framantam adaugand treptat apa...Citeste continuarea

Chiftelute cu carne,legume si menta

Postat de: ianculubita in Curcan

Intr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin, morcov, dovlecel, telina rase de asemenea fin, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul, painea inmuiata in lapte, sare, piper,...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: Elena_Daria in Bauturi

Cum se prepara visinata. Curatam visinele de codite si frunze, apoi le spalam. Punem visinele intr-o damingeana de sticla, peste ele punem zaharul, punem dopul si lasam sa stea la macerat...Citeste continuarea

Caşcaval de casa

Postat de: botcrina in Aperitive / Garnituri

Rupem brânza în bucăti. Punem laptele la încălzit, când este cald adăugăm brânza. Lăsăm la fiert până laptele se transformă în zer,...Citeste continuarea

Costita de porc afumata cu ceapa...

Postat de: aliliana in Porc

Costita o portionam si o tragem la tigaie pret de 5-7 minute. Se scoate pe o farfurie. Ceapa care a fost spata si taiata solzisori se pune in uleiul in care am prajit putin costita. Se pune sare...Citeste continuarea

Cartofi natur

Postat de: Elena_Daria in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se taie in cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare si se lasa la fiert 30-40 de minute. Apoi ii incercam cu o furculita si daca sunt fierti se...Citeste continuarea

Ciorba de vara cu legume

Postat de: Elena_Daria in Ciorbe

Am spalat, curatat si taiat marunt legumele. Intr-o oala am pus uleiul la incins, apoi am adaugat morcovii si cartofii. Am acoperit cu un capac si am amestecat din cand in cand pana cand...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu legume, in sos de...

Postat de: Sim0naWorld in Porc

Carnea am portionat-o, apoi am condimentat-o cu cimbru, boia, piper si sare, si am lasat-o vreo jumatate de ora sa se odihneasca. Intre timp am pregatit legumele: ceapa am taiat-o julien, cartofii...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se opareste in apa cu sare,nu se fierbe de tot,sa fie "al dente". Se lasa sa se raceasca si se zdrobeste cu furculita apoi se stoarce de zeama prin strangere in pumni....Citeste continuarea

Cartofi rustici

Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carne

Curatam si spalam cartofii si ceapa. Taiem cartofii cubulete si ii amestecam cu ulei, cimbru, sare si piper. Punem cartofii intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, stropim din belsug cu...Citeste continuarea

Chec cu banane si migdale

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Intr-un castron frecam untul moale cu zahar pana devine o crema pufoasa, adaugam 1 ou si zaharul vanilat,a mestecam bine. Adaugam al doilea ou si 1 lingura faina, adaugam piureul de banane,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Emacristina in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile de picioruse  si se spala. Se face o pasta din branza/cascaval (razuit) si 2 oua batute. Se pun ciupercile cu fata (zona in care a fost piciorusul) in jos,...Citeste continuarea

Chifteluțe dietetice de vită la...

Postat de: elucubratiiculinare in Vita

Carnea de vită se dă prin mașina de tocat. Se amestecă cu pătrunjelul, mărarul și ceapa verde tocată mărunt. Adăugăm sare, piper, cele două ouă bătute și usturoiul pisat. Amestecăm...Citeste continuarea

Chiftelute cu dovlecei

Postat de: petruta_ionela84 in Mancaruri cu carne

Dovleceii fara coaja ii radem pe razatoarea mica si ii stoarcem de zeama. Procedam la fel cu ceapa si morcovul,pieptul de pui il tocam si il  amestecam bine  cu usturoiul  tocat....Citeste continuarea

Chisalita de zarzare rosii (...

Postat de: aliliana in Dulciuri

Se pune apa la fiert. Se pune zaharul. Zarzarele dupa ce se spala, se curata de codite, se pun oala cand apa s-a infierbantat. Cand sta sa dea in clocot se pune malaiul si se amesteca cu o lingura...Citeste continuarea

CHOUX A LA CREME -varianta rapida

Postat de: jolygina in Prajituri

Pregatim cojile ,le taiem capacelele ,intre timp punem laptele la fiert dupa care adaugam zaharul iar cand a incput sa fiarba adaugam budinca care a fost amestecata cu 5 linguri de lapte ,mai...Citeste continuarea

Crochete de cascaval

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Laptele se pune la foc cu un praf de sare, eu am folosit vasul zepter. Cind laptele a inceput sa fiarba am turnat grisul in ploaie in timp ce amestecam cu un tel. L-am mai lasat 1-2 minute pe foc,...Citeste continuarea

Chifle umplute (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana in Pui

Umplutura: Intr-un bol puneti carnea, peste carne puneti branza, apoi puneti masline verzi si masline negri. Puneti si cascaval, opriti cam 50 g de cascaval le veti folosi la sfarsit. Puneti sos...Citeste continuarea

Cheesecake cu lamaie

Postat de: Corina33 in Prajituri

Prima data pregatim blatul: se zdrobesc biscuitii, untul se topeste, se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Amestecam bine biscuitii zdrobiti cu untul topit, coaja si zeama de lamaie....Citeste continuarea

Chiftele de iepure in crusta de...

Postat de: SimonaP in Aperitive / Garnituri

Carne de iepure se dezoseza,se spala, si se macina in robotul de bucatarie. Legumele se curata se spala si se dau prin razatoarea mica. Intr-un bol punem carnea de iepure...Citeste continuarea

Cartofi trasi la tigaie

Postat de: jolygina in Mancaruri de post

Curatam cartofii si ii taiem cubulete ,ii punem la fiert 10-15 minute cu putina sare. Cand au trecut minutele ii scurgem si ii punem intr-o tigaie cu uleiul, rozmarinul ,delicatul,praful de...Citeste continuarea

Cartofi copti cu sunca si cascaval

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am spalat si i-am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 1 ora. Dupa aceasta perioada am taiat cartofii pe jumatate si i-am scobit cu o lingurita. Interiorul l-am uns cu unt...Citeste continuarea

Cotlet de porc la gratar si...

Postat de: papabundetot in Porc

Am marinat cotletele de porc cu sos soia,sos teriyaki,curry si putin vin rosu.Intre timp am pus apa la foc pentru mamaliga,careia i-am adaugat ulei de masline si putin unt pentru a o face...Citeste continuarea

Cartofi nature trasi in unt cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune intr-o tigaie la calit in jumatate de compozite de unt,se adauga sare,piper si ghimbir.Se...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Curatam si tocam ardeiul si ceapa,apoi le calim in ulei. Curatam si feliem ciupercile. Le adaugam peste ceapa si ardeiul calite. Saram, piperam si lasam sa scada apa lasata de ciuperci. Acest...Citeste continuarea

Ciuperci la gratar cu piept si...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Am pregatit totul pe gratarul de la cuptor. Spalam bine ciupercile, eu nu obisnuiesc sa curat pielita cand le pregatesc la gratar, apoi le lasam la scurs. Coditele le curatam de partea cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui acra cu zarzare

Postat de: Constelatialeu in Supe/Ciorbe

Pregatim carnea de pui,o curatam ,taiem si spalam si o punem la fiert cu putina sare.Apoi pregatim legumele,le curatam, taiem  marunt sau dam pe razatoare, dupa caz.Rosiile le taiem cubulete...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta. Curatam ceapa,...Citeste continuarea

Chiftelute de cod cu pilaf de...

Postat de: xana in Peste

Codul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si...Citeste continuarea

Chiftele prăjite în vasul Zepter!

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Dovelecelul,  cartoful, ceapa și usturoiul se curăță de coajă, apoi se dau pe răzătoarea fină. Pe lângă faptul că sunt o sursă bună de potasiu și mangan, dovleceii...Citeste continuarea

Chiftelute de peste

Postat de: simona72 in Peste

Pestii curatati si fara cap, se pun in apa fiarta pt maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele si oase. Se dau prin robotul de bucatarie si se maruntesc. Cartofii se fierb...Citeste continuarea

Creveti in aluat

Postat de: lilik in Fructe de mare

Curatam crevetii indepartand capul si crusta in care sunt imbracat i(lasati doar codita daca vreti) ,apoi cu un cutit facem o mica incizie in partea superioara si inlaturam intestinul,dupa care ii...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]