Ciorbă albă de văcuță,...
Postat de: panacris in CiorbeAm plecat de la rețeta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-pui-cu-tarhon-in-vas-zepter-38096.html dar am deviat și am folosit carnea de vită, ce mereu îmi dă...Citeste continuarea
Chiftelute cu dovlecei si telemea...
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru inceput am curatat dovleceii de coaja si seminte,dupa care i-am dat pe razatoare. Apoi i-am lasat stors bine de zeama (doleceii se vor lasa un pic pana isi lasa multa apa)....Citeste continuarea
Catelusi - sandwich- aperitiv...
Postat de: pusikmea in Mancare copiiDizolvam drojdia in putin apa calduta, peste care adaugam o lingurita de faina si una de zahar si lasam langa o sursa de caldura 10 min ( ochiul de la aragaz ). Dupa ce incepe sa creasca amestecam...Citeste continuarea
Carnat cu sos
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneCarnatul se taie felii si se cresteaza. Se pune putin ulei la incins si se prajeste carnatul 1 min pe fiecare parte. Sosul: Ceapa se toaca, rosia si ardeiul se taie cubulete. Se...Citeste continuarea
Cartofi și ceapă coapte în jar
Postat de: panacris in Mancaruri de postCartofii se spală, se crestează în două, se ”masează” cu margarină sau ulei. Mirodeniile se amestecă cu puțină sare, și se presară peste cartofi. Aceștia se...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu dovlecel
Postat de: merisor67 in PuiEu am folosit carne de pui de tara, mai putin pulpele si pieptul. Am pus carnea de pui spalata, la fiert, in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am spalat carnea bine...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de mustar si...
Postat de: papabundetot in PorcAm pus intr-un castron carnea la marinat in vin cu curry,fulgi de ardei iute si curry si am lasat-o asa cam o jumatate de ora la frigider.Dupa ce carnea s-a marinat am pus-o intr-o tigaie in putin...Citeste continuarea
Crema de frisca cu coulis de zmeura
Postat de: papabundetot in PrajituriAm pus intr-o craticioara la foc frisca lichida impreuna cu zaharul si am lasat pana a dat in clocot,am adaugat apoi si esenta de vanilie. Intr-un castronel am inmuiat in apa rece gelatina...Citeste continuarea
Copanele cu piure de telina si sos...
Postat de: anomisana in PuiPulpele se curata si se spala, apoi se usuca cu servete de hartie. Se ung cu un amestec de ulei de masline, sare, piper, cimbru si curry si se lasa la rece o ora. Se prajesc putin intr-o tigaie,...Citeste continuarea
Ciorba de stir (de post)
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam frunzele de stir de pe codite,apoi le spalam in mai multe ape. Le maruntim (prin taiere),apoi le calim in doua linguri de ulei. Adaugam putina sare si piper. Calim pana scade apa lasata...Citeste continuarea
Chec umed cu pere şi vişine
Postat de: diaconta in DulciuriPerele le-am curatat de coaja,le-am scos cotorul si le-am taiat felii. Din zahar,apa si zeama de lamâie am facut un sirop în care am pus perele sa se înmoaie putin. Visinele...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeCartofii se curata de coaja se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca,dupa care ii feliem. Intr-un bol punem...Citeste continuarea
CHEC DE CACAO
Postat de: comanligia in DulciuriSe fierb intr-o cratita laptele,untul,zaharul si cacaoa.Se amesteca pe foc pana la omogenizare.Se iau 6-7 linguri din aceasta compozitie si se pun deoparte,se dau la rece cateva minute.Dupa aceea...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu carne de...
Postat de: cris2711 in CiorbeFasolea se pune in apa rece de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe,se schimba apa de trei ori,de fiecare data dupa ce a dat in fiert.Se strecoara....Citeste continuarea
Cel mai bun hamburger de casa - The...
Postat de: Oana in VitaCarnea de vitel se amesteca cu ceapa tocata foarte fin, cu patrunjel, ou, sare si piper. Cu mana umeda se formeaza chiftelele de hamburger. Se incinge tigaia grill si se frig cate 3 minute pe...Citeste continuarea
Cotlete de berbecut cu sos de menta
Postat de: Oana in OaieCotletele de berbecut se curata de grasime, se spala si se usuca cu servet de hartie. In mojar se piseaza usturoiul cu sare si piper si se amesteca cu rozmarin si uleiul aromatizat. Eu am pus in...Citeste continuarea
Ciorba acra de dovlecel si pastai
Postat de: simona72 in Supe/CiorbeIn oala in care vrem sa facem ciorba punem uleiul la incins. Adaugam ceapa taiata marunt si lasam sa se caleasca putin. Adaugam legumele spalate ,curatate si taiate ca pt ciorba:morcovul, ardeiul,...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCartofii cu tot cu coaja ii spalam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se...Citeste continuarea
Chec cu afine si sos de zmeura
Postat de: timea in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu galuste din faina
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeCum preparam ciorba: Spalam legumele, le curatam si le tocam marunt. Punem inttr-o oala 2 litri apa cu putina sare , piper si adaugam legumele tocate. Acoperim cu capac...Citeste continuarea
Ciuperci brune cu cascaval
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam si curatam ciupercutele. Desprindem palariutele de codite. Intr-o tigaie asezam ciupercutele si le condimentam cu sare si piper dupa gust. Le lasam la prajit pana scade apa lasata de...Citeste continuarea
Ciorba cu aripi de pui ,dovlecel si...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeAripile de pui se spala bine si se pun in oala de ciorba la fiert impreuna cu 2 linguri de vegeta si piper alb. Ceapa se taie marunt,ardeiul kapia il taiem cubulete iar morcovul il dam pe...Citeste continuarea
Caise coapte cu miere și nuci
Postat de: allinutza_bl in DulciuriCaisele se spală și se despică în jumătate scoțând sâmburele. Se așează într-o tavă cu coaja în jos. Nucile zdrobite se amestecă cu mierea până se...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu paste si...
Postat de: babi5 in CiorbeAm curatat prima data morcovul si ceapa si ardeiul gras le-am taiat marunt le-am pus intr-o oala de 3 l. la calit cu uleiul de masline ,am adaugat tacimurile de pui le-am lasat...Citeste continuarea
Crema de lapte (pentru prajituri si...
Postat de: Dea_Dea in TorturiLaptele cu zaharul se pun la fiert. Oprim 50 ml lapte pentru amidon. amidonul se pune in castron si se dizolva cu laptele. Cand laptele incepe sa clocoteasca se toarna amidonul si se...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in PuiCuratam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute, din momentul in care incep sa fiarba, cu putina sare. Cand sunt gata ii scurgem si ii...Citeste continuarea
Clatite cu bere ( umplute cu gem de...
Postat de: andaoana in PrajituriSpargem ouale intr-un castron mai inalt si le batem putin cu un pic de sare . Adaugam faina cernuta , berea si laptele amestecand continuu. O lingura de ulei o punem aici in compozitie , mai punem...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de zucchini
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri cu carneZucchini se curata de coaja , se taie cubulete si se pune la fiert cu apa , cam 15 min. Se scoate si se lasa la scurs si la racit. Cotletele de porc se bat si se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea
Cartofi cu cascaval la cuptor
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se strecoara si sa dau sub jet de apa rece, se pun la scurs. Se ia un vas ( eu de...Citeste continuarea
Clafutti
Postat de: Kamelia92 in PrajituriOuăle se zbat cu zaharul adaogandu-se un gram de sare si laptele. In timp ce mixam adaogam faina treptat. Tava se tapeteaza cu unt si faina,apoi se toarna masa obținută. Se coace la...Citeste continuarea
Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Postat de: Oana in PrajituriNucile si fisticul se prajesc putin intr-o tigaie neaderenta, fara ulei. Se lasa apoi la racit si se curata bine de coji. Se maruntesc putin la robot. Untul, ciocolata alba si mierea se...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi - "Ciufulici"
Postat de: Kamelia92 in Aperitive / GarnituriCartofii se curată si se dau prin razatoare. Se adaugă ceapa tăiata marunt si usturoiul fie tăiat marunt, fie tocat, faina si ouăle batute in prealabil. Se sareaza si pipereaza după gust....Citeste continuarea
Cupcakes Cu Champagne Buttercream
Postat de: gatiticuspor in DulciuriCupcakes: Mixati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa. Adaugati extractul de vanilie si ouale (unul cate unul), daca amestecul incepe sa se taie adaugati cateva lingurite de...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu cartofi la cuptor
Postat de: babi5 in PuiAm spalat bine pulpele le-am condimentat le-am asezat i tava am pus un picut de ulei de masline crenguta de cimbru ,ardeiul si catelul de usturoi ,am pus apa pina la nivelul pulpelor am...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: andaoana in CiorbeCantitatile depinde de cantitatea pe care doriti sa o pregatiti . Mod de preparare: Carnea o spalam cu apa rece si o taiem cubulete . O punem la fiert si cand face spume luam cu...Citeste continuarea
Chec umed cu caise
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un bol am pus faina, sarea, praful de copt si am amestecat. In alt vas am pus margarina la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si am mixat spuma. Am adaugat apoi pe rand cate...Citeste continuarea
Cornuri cu nutella
Postat de: luchiana in DulciuriSe pune intr-un castron drojdia farimitata cu o lingura de faina ,o lingura de zahar si laptele caldut,se amesteca bine toate ingredientele si se da la crescut pentru 30 minute. Intr-un castron...Citeste continuarea
Castraveti murati rapid
Postat de: COSTEO in MuraturiCastravetii cei mai buni sunt cei cu coaja subtire, cu broboane multe de culoare verde inchisa, camasa semintelor cat mai mica si miezul carnos. Se aleg castraveti proaspeti ( cei vestezi se...Citeste continuarea
Cuiburi de viespi (sau melcisori cu...
Postat de: antonelamaka in PrajituriPentru aluat: Se pune faina intr-un vas, se adauga ouale si un praf de sare. Laptele se pune la incalzit, indulcit bine, iar drojdia se pune la dizolvat in putina apa calduta. Cand laptele e cald...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: AlexandraOrdean in MuraturiSe spala bine castravetii, frunzele de visin, cimbrul si mararul Hreanul, usturoiul si morcovul se curata fiecare de coaja Se aseaza pe fundul borcanului hrean, frunze de visin, cimbru si...Citeste continuarea
Clatite cu banane si ciocolata
Postat de: caroline in DulciuriLaptele,zaharul,sarea si scortisoara le amestecam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam faina treptat si amestecam in continuu pana cand va deveni unaluat de consistenta unei smantani mai groase....Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotSe aleg piersicile coapte dar mai tari,se spala puful de pe ele se taie in felii potrivite si se aseaza in borcane de 800 g.Se adauga cca 50 g zahar la borcan,se umplu cu apa,se pune capacul se...Citeste continuarea
Ciocanele cu sos de vin si lapte de...
Postat de: andaoana in PuiCuratam ciocanelele si le punem sa stea putin cu sare si piper . Incingem o tigaie si punem putin ulei . Punem pulpele si le lasam putin la rumenit. Adaugam vinul alb si lasam sa fiarba. Cand...Citeste continuarea
Cheescake cu zmeura
Postat de: ianculubita in DulciuriPunem in blender biscuitii rupti,zaharul iar dupa ce s-au facut firimituri adaugam untul topit;rasturnam in tava mica de tort cu hartie de copt,presam bine si dam la cuptor 10min. Pentru...Citeste continuarea
Chiftele din carne de vita cu multe...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCarnea se toaca , legumele la fel si se pun intr-un castron mai inalt ( ca sa putem sa amestecam bine ) . Adaugam oul , sare , piper si pesmetul . Amestecam bine si lasam putin sa se odihneasca ....Citeste continuarea
Chec cu lamaie si mure
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriMurele se dau sub jet de apa rece,se spala si se pun la scurs.Se pun intr-un castron impreuna cu esenta de lamaie si zaharul vanilat si se lasa peste noapte in frigider. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: papabundetot in CiorbeUsturoiul l-am taiat feliute subtiri si l-am calit putin in uleiul de masline,am adaugat apoi frunzele de salata spalate si rupte in bucati mai mici si am lasat la foc pana salata s-a inmuiat....Citeste continuarea
Cacao cu lapte si frisca
Postat de: AlexandraOrdean in CafeaLaptele se pune la incalzit Frisca se bate tare Intr-o cana se freaca bine cacaua cu putin lapte pana devine o pasta, ulterior turnandu-se tot laptele Intr-un pahar inalt se pune cacaua...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: xana in MuraturiAm spalat bine borcanul si am asezat castravetii inauntru ocupand cat mai mult spatiu posibil. Apoi am pus usturoiul si morcovul taiate rondele apoi mararul si tarhonul deasupra. Am presarat sarea...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu carnati afumati...
Postat de: artistique in CiorbeCum se prepara Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca Se pune la fiert apa intr-o oala mare , adaugam fasolea. Pe masura ce fierbe o sa faca spuma, ar fi bine...Citeste continuarea



















