Cartofi noi, ca in Banat
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja si ii spalam - am ales cartofi micuti si cat mai egali ca dimensiune - . Ii taiem in bucati egale. Pornim cuptorul la 200 grade. Ungem un vas de yena cu putin ulei...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de cartofi noi
Postat de: simona72 in CiorbeCuratam legumele, le spalam si le taiem ca pt ciorba. Untura de ratza o punem in oala in care facem ciorba si calim in ea legumele taiate pt 3-4 minute. Adaugam 2-3 cani de apa si lasam legumele...Citeste continuarea
Clatite cu ricotta si Nesquik
Postat de: caroline in DulciuriIncalzim cuptorul la 50 grade. Se amesteca faina impreuna cu drojdia uscata. Untul il topim la bainmarine sau in cuptorul cu microunde.Cind s-a topit il punem intr-un bol si il amestecam cu...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu cartofi...
Postat de: Alina26 in PorcIncingem cuptorul 200°,spalam cartofii ii punem la copt,aproape o ora.Cand s-au copt punem cartofii intr-un prosop curat si ii lasam 10 minute, sa se inmoaie coaja. Punem o tigaie grill la...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu carne de porc
Postat de: dariadeea in CiorbeMai intai am spalat bine carnea si am portionat-o in bucati potrivite.(dupa preferinta).Am pus-o la fiert cu apa rece si un pic de sare intr-o oala cam de 4 litri. Am luat spuma ori de cate ori...Citeste continuarea
Ciorba de stevie
Postat de: susu in CiorbeCalim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras si la sfarsit albitura. Adaugam niste apa si condimente. Cand au fiert legumele adaugam stevia taiata mai mare si orezul. Urmeaza borsul,...Citeste continuarea
Clatite Brasovene
Postat de: Luana in DulciuriAmestecam coaja de portocala si lamaie cu faina, apoi pe rand zaharul vanilat, cognacul si apa atat minerala cat si plata. Amestecam pana obtinem o compozitie nici prea subtire, nici prea groasa ....Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: Luana in PuiEu aveam un pui intreg, asa ca am pus doar copanele, aripioarele si jumatate din pieptul de pui. Se taie bucatele si se pune la prajit in uleiul incins. Morcovul curatat il taiem rondele, la fel...Citeste continuarea
Crap aromatizat, la cuptor
Postat de: rhapsody in Crap / Caras1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul. 3. Spalam pestele, il frecam cu sare si il lasam 10 minute asa. 4. Amestecam...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: nilgun in PrajituriCele 10 oua se bat ca pentru omleta , se adauga si cele 10 linguri de zahar si se bat in continuare. Se toarna laptele, esenta de vanilie , AMIDONUL SI zaharul vanilat.. se amesteca toate aceste...Citeste continuarea
Cartofi noi cu branza
Postat de: Bunica in Mancaruri de legumeCartofii spalati si curatati i-am pus in tava. Usturoiul spalat,curatat si pisat cu sare l-am pus peste ei. Deasupra am turnat uleiul. Am sarat,piperat ,am pus apa pana la jumatatea lor...Citeste continuarea
Chec cu rabarbar si ciocolata
Postat de: postavaru in DulciuriRabarbarul il curatam si il taiem bucatele. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul moale si vanilia si mixam pana devine cremos....Citeste continuarea
Cerb cu ciuperci, alune si rodie -...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe amesteca romul cu coniac si 2 linguri de ulei . Cu acest amestec se maseaza bine bucata de carne ,se sareaza, se presara cu praful de ghimbir , apoi se tine la rece cateva ore . Intr-un...Citeste continuarea
Cozonac trandafir moldovenesc
Postat de: ianculubita in DulciuriDrojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: Dya in CiorbeSpalam bine carnea, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele ( telina , pastarnacul,...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de cartofi cu...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa sa-l acopere). Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la...Citeste continuarea
Ciorba olteneasca de loboda
Postat de: Toamna07 in CiorbeSpalati loboda si rupeti-o in fasii. Puneti-o intr-o oala cu morcovii curatati si taiati marunt.Acoperiti-le cu apa si fierbeti-le 15 minute,apoi turnati borsul fiert separat.Adaugati usturoiul si...Citeste continuarea
Cartofi cu marar
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriCartofii noi se curata sub jet de apa rece cu ajutorul unei perii de sarma. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ,se scurg de apa. Intr-o cratita se pune uleiul de masline ,se lasa...Citeste continuarea
Choux a la creme cu capsuni
Postat de: RuxyRux in PrajituriAr fi ideal sa va apuce pofta dimineata ca sa aveti timp sa preparati crema si sa o lasati la rece minim 3 sau 4 ore bune, daca nu mai mult, sa aiba timp sa se lege. In acest fel o veti putea pune...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Steffy in PrajituriO cana de zahar o caramelizam intr-o cratita medie, cu peretii inalti. Cand s-a topit zaharul, il intindem si tapetam peretii cratitei. Lasam sa se intareasca. Se separa ouale, se bat...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Zamfira in CiorbeSpalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba. Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in...Citeste continuarea
Cordon bleu din piept de pui
Postat de: Steffy in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se feliaza in fasii cat mai subtiri si se condimenteaza. Se intinde pe fiecare fasie cate o felie de sunca presata si in mijloc se aseaza o bucata de cascaval. Felia de cascaval o...Citeste continuarea
Chiftelute la minut
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron am pus carnea, pesmetul, parmigianul, oul, mararul, usturoiul razuit, lapte cat cuprinde, sare si piperul. Se amesteca bine bine si se pun la prajit. Intr-un minut sunt gata...Citeste continuarea
Chec Zebra cu budinca - Dukan
Postat de: LadyCrs in PrajituriAmestecam amidonul, laptele praf, glutenul, praful de copt, esentele, indulcitorul. Adaugam cele 4 galbenusuri, iaurtul si cele 3 linguri de lapte si amestecam; albusurile le batem spuma cu un...Citeste continuarea
Chec cu iaurt si cirese
Postat de: Elena_Daria in PrajituriSpalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec. Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana...Citeste continuarea
Cornulete pufoase ( aperitiv)
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele timp de 10 minute cu mixerul la viteza foarte mare. Aluatul se imparte in 6 parti egale. Intindem fiecare parte in foaie subtire, pe care o impartim in 12....Citeste continuarea
Clatite cu dulce de leche si...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe pun ouale intr-un castron, se mixeaza cu zaharul vanilat, esentele, se adauga in ploaie faina, apa minerala si se mai completeaza cu lapte daca este nevoie. Adaugam si dulcele de leche si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute mioritice
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam ciupercile, coditele curatate se vor pastra intregi. Asezam palariile ciupercilor si coditele intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, saram, piperam dupa gust si stropim...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: aliliana in PestePestele se portioneaza, se spala. Legumele se curata, se toaca. Intr-o oala se pune la fiert apa cu sarea. Cand apa incepe sa fiarba bine se adauga ceapa, ardeiul, morcovul si orezul....Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana
Postat de: babi5 in PuiSe curata bine puiul si se spala. Se transeaza bucatele potrivit de mari, apoi intr-o cratita punem uleiul la incins. Stergem bucatile de carne cu un prosop de bucatarie absorbant, ca sa nu...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor ca-n Banat
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriAm curatat cartofii, i-am spalat bine si i-am taiat in patru sau sase, depinde de marimea lor (am cautat sa fie cat mai uniformi, sa se prajeasca la fel). Am pus cartofii intr-o tava de...Citeste continuarea
Carnati cu ciuperci si cascaval, la...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri cu carneIndepartam coaja carnatilor si ii taiem felii. Curatam ciupercile si le feliem. Tocam marunt partea verde de la usturoi. Turnam putin ulei de masline pe fundul unui vas de yena....Citeste continuarea
Cozonac cu umplutura mixta
Postat de: TAB1TA in DulciuriDrojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la...Citeste continuarea
Cartofi franțuzești înnobilați...
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCartofii se spală și se pun la fiert cu coajă, în apă cu puțină sare, neacoperit, cca. 30 de minute. Între timp se pun ouăle la fiert în apă rece cu puțină sare,...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: diana_k in Mancaruri de legumeConopida o curatam, o desfacem in buchetele, o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare. Batem ouale, le amestecam cu cascavalul ras, smantana, usturoiul tocat, dam gust cu sare si piper....Citeste continuarea
CIORBA DE CARTOFI CU...
Postat de: babi5 in CiorbeSe curata zarzavatul ,ceapa ,usturoiul verde si ardeiul ,se spala bine si se toaca apoi intr-o oala (eu folosesc una de 5 kg )se pune ulei si se adauga ...Citeste continuarea
Creier pane cu cartofi noi si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPt creier: se curata, se spala usor si se manevreaza la fel de usor creierul pt a nu se zdrobii, se curata de pielite si de eventuale oase mici. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Se pune la...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare
Postat de: CookieMonster in Ciorbe1. Se curata legumele, se spala bine, cartofii si morcovul le taiam cubulete, ceapa verde rondele si ceapa uscata marunt. 2. Se pun la fiert legumele impreuna cu ramurile intregi de cimbru si...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: dariadeea in CiorbeAm spalat bine pieptul de pui si tacamul de pui si le-am pus cu apa intr-o oala de 5 litri la fiert la foc mic.Se ia spuma ori de cate ori este nevoie.Legumele curatate si spalate se pun intregi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole rosie
Postat de: Elena_Daria in CiorbeSe pune apa la fiert intr-o oala, se adauga morcovii taiati, legumele congelate si se lasa sa fiarba. Cand legumele sunt fierte adaugam fasolea. Cand fasolea este patrunsa, toacam ceapa...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Punem laptele la incalzit, cand ajunge la temperatura de 35-37°C oprim focul, adaugam cheagul amestecam si-l lasam sa actioneze. 2. Taiem coagulul pe verticala, cu un cutit, mai lasam 10...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ciuperci si orez
Postat de: gaby_d in PorcPortioneaza cotletul in felii putin mai groase decat grosimea unui deget apoi feliile in bucatele mai mici (nu cuburi, ca mai scad la fiert/prajit). Incinge ulei de masline intr-un vas cu fund...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: Dea_Dea in PrajituriAluatul Apa cu untul, sarea si zaharul se pun pe foc , cand clocotesc se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu ouale, care...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu carnacior afumat
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneSpala bine cartofii si pune-i la fiert in apa rece. Carnaciorul feliat prajeste-l putin pe ambele parti. Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand au fiert cartofii curata-i de coaja si...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: babi5 in CiorbeAm curatat zarzavatul, ceapa, ardeiul, usturoiul verde le-am spalat bine si le-am tocat. Intr-o oala (de 5 litri am folosit eu) se pune uleiul si se adauga zarzavatul tocat, ardeiul, ceapa si...Citeste continuarea
Cartofi noi in untura (cu snitel de...
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se spala. Daca sunt cartofi mici, se lasa intregi, iar daca sunt ceva mai mari se pot taia in jumatati sau mai mici. Intr-un tuci se pune la topit untura, atat cat...Citeste continuarea
Cheseecake cu miez de lapte (fara...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriBiscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul moale si o lingura de zahar brun . Branza de vaci se amesteca cu smantana dulce , restul de zahar , zaharul vaniliat si zeama de lamaie...Citeste continuarea
Chec
Postat de: gyorgy in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ca pentru bezea impreuna cu zaharul si apa (putin cate putin). Galbenusurile se mixeaza si ele pana se albesc si se incorporeaza usor in...Citeste continuarea
Chec negru
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriIntr-o craticiora de inox punem la incalzit margarina taiata cubulete, zaharul si laptele. Cand margarina este topita si zaharul este dizolvat, tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaoa...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare, reteta...
Postat de: Patricia_Iordache_79 in CiorbeCum se prepara Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume: Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam...Citeste continuarea
















