A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi noi, ca in Banat

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja si ii spalam - am ales cartofi micuti si cat mai egali ca dimensiune - . Ii taiem in bucati egale. Pornim cuptorul la 200 grade. Ungem un vas de yena cu putin ulei...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de cartofi noi

Postat de: simona72 in Ciorbe

Curatam legumele, le spalam si le taiem ca pt ciorba. Untura de ratza o punem in oala in care facem ciorba si calim in ea legumele taiate pt 3-4 minute. Adaugam 2-3 cani de apa si lasam legumele...Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si Nesquik

Postat de: caroline in Dulciuri

Incalzim cuptorul la 50 grade. Se amesteca faina impreuna cu drojdia uscata. Untul il topim la bainmarine sau in cuptorul cu microunde.Cind s-a topit il punem intr-un bol si il amestecam cu...Citeste continuarea

Ceafa de porc la gratar cu cartofi...

Postat de: Alina26 in Porc

Incingem cuptorul 200°,spalam cartofii ii punem la copt,aproape o ora.Cand s-au copt punem cartofii intr-un prosop curat si ii lasam 10 minute, sa se inmoaie coaja. Punem o tigaie grill la...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu carne de porc

Postat de: dariadeea in Ciorbe

Mai intai am spalat bine carnea si am portionat-o in bucati potrivite.(dupa preferinta).Am pus-o la fiert cu apa rece si un pic de sare intr-o oala cam de 4 litri. Am luat spuma ori de cate ori...Citeste continuarea

Ciorba de stevie

Postat de: susu in Ciorbe

Calim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras si la sfarsit albitura. Adaugam niste apa si condimente. Cand au fiert legumele adaugam stevia taiata mai mare si orezul. Urmeaza borsul,...Citeste continuarea

Clatite Brasovene

Postat de: Luana in Dulciuri

Amestecam coaja de portocala si lamaie cu faina, apoi pe rand zaharul vanilat, cognacul si apa atat minerala cat si plata. Amestecam pana obtinem o compozitie nici prea subtire, nici prea groasa ....Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: Luana in Pui

Eu aveam un pui intreg, asa ca am pus doar copanele, aripioarele si jumatate din pieptul de pui. Se taie bucatele si se pune la prajit in uleiul incins. Morcovul curatat il taiem rondele, la fel...Citeste continuarea

Crap aromatizat, la cuptor

Postat de: rhapsody in Crap / Caras

1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul. 3. Spalam pestele, il frecam cu sare si il lasam 10 minute asa. 4. Amestecam...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: nilgun in Prajituri

Cele 10 oua se bat ca pentru omleta , se adauga si cele 10 linguri de zahar si se bat in continuare. Se toarna laptele, esenta de vanilie , AMIDONUL SI zaharul vanilat.. se amesteca toate aceste...Citeste continuarea

Cartofi noi cu branza

Postat de: Bunica in Mancaruri de legume

Cartofii spalati si curatati i-am pus in tava. Usturoiul spalat,curatat si pisat cu sare l-am pus peste ei. Deasupra am turnat uleiul. Am sarat,piperat ,am pus apa pana la jumatatea lor...Citeste continuarea

Chec cu rabarbar si ciocolata

Postat de: postavaru in Dulciuri

Rabarbarul il curatam si il taiem bucatele. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul moale si vanilia si mixam pana devine cremos....Citeste continuarea

Cerb cu ciuperci, alune si rodie -...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Se amesteca romul cu coniac si 2 linguri de ulei . Cu acest amestec se maseaza bine bucata de carne ,se sareaza, se presara cu praful de ghimbir , apoi se tine la rece cateva ore . Intr-un...Citeste continuarea

Cozonac trandafir moldovenesc

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Drojdia o dizolvam cu putin lapte caldut, o adaugam in vasul cu faina cernuta, ouale batute cu un praf de sare, zahar si arome. Dupa ce am amestecat totul adaugam cate putin lapte apoi incepem sa...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de: Dya in Ciorbe

Spalam bine carnea, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele ( telina , pastarnacul,...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de cartofi cu...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa  sa-l acopere). Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la...Citeste continuarea

Ciorba olteneasca de loboda

Postat de: Toamna07 in Ciorbe

Spalati loboda si rupeti-o in fasii. Puneti-o intr-o oala cu morcovii curatati si taiati marunt.Acoperiti-le cu apa si fierbeti-le 15 minute,apoi turnati borsul fiert separat.Adaugati usturoiul si...Citeste continuarea

Cartofi cu marar

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Cartofii noi se curata sub jet de apa rece cu ajutorul unei perii de sarma. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ,se scurg de apa. Intr-o cratita se pune uleiul de masline ,se lasa...Citeste continuarea

Choux a la creme cu capsuni

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Ar fi ideal sa va apuce pofta dimineata ca sa aveti timp sa preparati crema si sa o lasati la rece minim 3 sau 4 ore bune, daca nu mai mult, sa aiba timp sa se lege. In acest fel o veti putea pune...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Steffy in Prajituri

O cana de zahar o caramelizam intr-o cratita medie, cu peretii inalti. Cand s-a topit zaharul, il intindem si tapetam peretii cratitei. Lasam sa se intareasca. Se separa ouale, se bat...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Spalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba. Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in...Citeste continuarea

Cordon bleu din piept de pui

Postat de: Steffy in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se feliaza in fasii cat mai subtiri si se condimenteaza. Se intinde pe fiecare fasie cate o felie de sunca presata si in mijloc se aseaza o bucata de cascaval. Felia de cascaval o...Citeste continuarea

Chiftelute la minut

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron am pus carnea, pesmetul, parmigianul, oul, mararul, usturoiul razuit, lapte cat cuprinde, sare si piperul. Se amesteca bine bine si se pun la prajit. Intr-un minut sunt gata...Citeste continuarea

Chec Zebra cu budinca - Dukan

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Amestecam amidonul, laptele praf, glutenul, praful de copt, esentele, indulcitorul. Adaugam cele 4 galbenusuri, iaurtul si cele 3 linguri de lapte si amestecam; albusurile le batem spuma cu un...Citeste continuarea

Chec cu iaurt si cirese

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Spalam ciresele si le curatam de samburi. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de chec. Mixam ouale cu zaharul si esenta de migdale pana...Citeste continuarea

Cornulete pufoase ( aperitiv)

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele timp de 10 minute cu mixerul la viteza foarte mare. Aluatul se imparte in 6 parti egale. Intindem fiecare parte in foaie subtire, pe care o impartim in 12....Citeste continuarea

Clatite cu dulce de leche si...

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Se pun ouale intr-un castron, se mixeaza cu zaharul vanilat, esentele, se adauga in ploaie faina, apa minerala si se mai completeaza cu lapte daca este nevoie. Adaugam si dulcele de leche si...Citeste continuarea

Ciuperci umplute mioritice

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam ciupercile, coditele curatate se vor pastra intregi. Asezam palariile ciupercilor si coditele intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, saram, piperam dupa gust si stropim...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: aliliana in Peste

Pestele se portioneaza, se spala.  Legumele se curata, se toaca. Intr-o oala se pune la fiert apa cu sarea. Cand apa incepe sa fiarba bine se adauga ceapa, ardeiul, morcovul si orezul....Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

Postat de: babi5 in Pui

Se curata bine puiul si se spala. Se transeaza bucatele potrivit de mari, apoi intr-o cratita punem uleiul la incins. Stergem bucatile de carne cu un prosop de bucatarie absorbant, ca sa nu...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor ca-n Banat

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Am curatat cartofii, i-am spalat bine si i-am taiat in patru sau sase, depinde de marimea lor (am cautat sa fie cat mai uniformi, sa se prajeasca la  fel). Am pus cartofii intr-o tava de...Citeste continuarea

Carnati cu ciuperci si cascaval, la...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri cu carne

Indepartam coaja carnatilor si ii taiem felii.  Curatam ciupercile si le feliem. Tocam marunt partea verde de la usturoi. Turnam putin ulei de masline pe fundul unui vas de yena....Citeste continuarea

Cozonac cu umplutura mixta

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

 Drojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la...Citeste continuarea

Cartofi franțuzești înnobilați...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Cartofii se spală și se pun la fiert cu coajă,  în apă cu puțină sare, neacoperit, cca. 30 de minute. Între timp se pun ouăle la fiert în apă rece cu puțină sare,...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: diana_k in Mancaruri de legume

Conopida o curatam, o desfacem in buchetele, o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare. Batem ouale, le amestecam cu cascavalul ras, smantana, usturoiul tocat, dam gust cu sare si piper....Citeste continuarea

CIORBA DE CARTOFI CU...

Postat de: babi5 in Ciorbe

Se curata  zarzavatul ,ceapa ,usturoiul verde si ardeiul ,se spala  bine  si se toaca apoi intr-o oala (eu  folosesc  una de 5 kg )se pune ulei  si se adauga ...Citeste continuarea

Creier pane cu cartofi noi si...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pt creier: se curata, se spala usor si se manevreaza la fel de usor creierul pt a nu se zdrobii, se curata de pielite si de eventuale oase mici. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Se pune la...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare

Postat de: CookieMonster in Ciorbe

1. Se curata legumele, se spala bine, cartofii si morcovul le taiam cubulete, ceapa verde rondele si ceapa uscata marunt. 2. Se pun la fiert legumele impreuna cu ramurile intregi de cimbru si...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: dariadeea in Ciorbe

Am spalat bine pieptul de pui si tacamul de pui si le-am pus cu apa intr-o oala de 5 litri la fiert la foc mic.Se ia spuma ori de cate ori este nevoie.Legumele curatate si spalate se pun intregi...Citeste continuarea

Ciorba de fasole rosie

Postat de: Elena_Daria in Ciorbe

Se pune apa la fiert intr-o oala, se adauga morcovii taiati, legumele congelate si se lasa sa fiarba. Cand legumele sunt fierte adaugam fasolea. Cand fasolea este patrunsa, toacam ceapa...Citeste continuarea

Cascaval de casa

Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri

1. Punem laptele la incalzit, cand ajunge la temperatura de 35-37°C oprim focul, adaugam cheagul amestecam si-l lasam sa actioneze. 2. Taiem coagulul pe verticala, cu un cutit, mai lasam 10...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu ciuperci si orez

Postat de: gaby_d in Porc

Portioneaza cotletul in felii putin mai groase decat grosimea unui deget apoi feliile in bucatele mai mici (nu cuburi, ca mai scad la fiert/prajit). Incinge ulei de masline intr-un vas cu fund...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Aluatul Apa cu untul, sarea si zaharul se pun pe foc , cand clocotesc se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu ouale, care...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu carnacior afumat

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

Spala bine cartofii si pune-i la fiert in apa rece. Carnaciorul feliat prajeste-l putin pe ambele parti. Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand au fiert cartofii curata-i de coaja si...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: babi5 in Ciorbe

Am curatat zarzavatul, ceapa, ardeiul, usturoiul verde le-am spalat bine si le-am tocat. Intr-o oala (de 5 litri am folosit eu) se pune uleiul si se adauga zarzavatul tocat, ardeiul, ceapa si...Citeste continuarea

Cartofi noi in untura (cu snitel de...

Postat de: bylaura in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se spala. Daca sunt cartofi mici, se lasa intregi, iar daca sunt ceva mai mari se pot taia in jumatati sau mai mici. Intr-un tuci se pune la topit untura, atat cat...Citeste continuarea

Cheseecake cu miez de lapte (fara...

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

 Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul moale si o lingura de zahar brun .  Branza de vaci se amesteca cu smantana dulce , restul de zahar , zaharul vaniliat si zeama de lamaie...Citeste continuarea

Chec

Postat de: gyorgy in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ca pentru bezea impreuna cu zaharul si apa (putin cate putin). Galbenusurile se mixeaza si ele pana se albesc si se incorporeaza usor in...Citeste continuarea

Chec negru

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Intr-o craticiora de inox punem la incalzit margarina taiata cubulete, zaharul si laptele. Cand margarina este topita si zaharul este dizolvat, tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaoa...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare, reteta...

Postat de: Patricia_Iordache_79 in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba cu perisoare, reteta gustoasa cu multe legume: Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]