A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Costite de porc cu mamaliguta

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se toaca ceapa ,ardeiul si se calesc in ulei apoi se pun coastele taiate  si crema gulas dulce  dupa care se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit cu capac , se mai...Citeste continuarea

Chiftelute din piept cu dovlecel

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se rade sau se toaca dovlecelul spalat si necuratat.Se amesteca cu carnea tocata,se pun ouale,sare,piper,usturoiul pisat, patrunjel verde, faina si pesmetul. Se amesteca foarte bine compozitia...Citeste continuarea

Chec cu cacao si stafide

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se amesteca bine faina ,cacaua cu zaharul si apa minerala,apoi se pune uleiul,praful de copt si esenta de rom. Se unge tava de chec cu putin ulei sau margarina si  se pune compozitia...Citeste continuarea

Chiftelute in foietaj

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se lasa sa se decongeleze. Ceapa, morcovul si ardeiul se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, iar ceapa si ardeiul se toaca marunt. Frunzele de leustean se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu legume

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Se pun la fiert  4 litri de apa. Se curata si se spala legumele. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Ceapa, ardeiul si cartofii se taie cubulete. Varza se taie in patru, i se scoate...Citeste continuarea

Cartofi Hasselback

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja si se spala bine . Taiem apoi, in fiecare ,felii subtiri dar avem grija sa nu taiem pana jos.  Frecam untul spuma apoi il amestecam cu sare, piper, putin...Citeste continuarea

Ciorbita de cartofi cu ficatel

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Spalam si curatam ficateii de pielite si ii punem la fiert. spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce au fiert ficateii, punem legumele taiate dupa preferinte sau date pe razatoare si orezul...Citeste continuarea

Cake cu cacao si visine

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se pun visinule la scurs si se scot samburii. Se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt si cacaua. Ouale se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura din amestecul cu...Citeste continuarea

Ceai de catina

Postat de: Julie in Bauturi

Pentru a obtine ceaiul de catina, punem fructele la uscat si apoi  le macinam cu rasnita de cafea.  De asemenea, ceaiul se poate obtine si din pulpa ramasa de la fructele folosite la...Citeste continuarea

Chiftelute de vinete...

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

se coc vinetele pe plita sau la cuptor, cand sunt gata se curata si se pun intr-un castron si se zdrobesc cu furculita.adaugam oul,painea,jumatate din faina,uleiul si condimentele,...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legume

Se curata si se spala legumele si ciupercile.Se toca marunt totul si apoi se pun la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei.Se pun la calit ciupercile, ceapa si usturoiul impreuna.Cand s-au inmuiat...Citeste continuarea

Ciorba alba cu curcan si legume

Postat de: ANCA in Supe/Ciorbe

 Am taiat cubulete pieptul de curcan si l-am pus la fiert 10 minute, apoi am adaugat radacinoasele taiete julien fin, fasolea verde si mazarea. Am lasat 5 minute la fiert, apoi am pus ceapa...Citeste continuarea

Crostoli

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca bine faina cu frisca lichida ,vaniliile si coaja de lamaie. Se framanta  bine,dupa care se intinde foaie si se taie,eu insa m-am jucat putin pe foaie cu niste liniute,si au...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se taie cascavalul feliute nu subtiri si nici foarte mari Se dau prin oul batut bine cu putina sare,apoi prin faina alba ,din nou prin ou apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei foarte bine...Citeste continuarea

Cocktail de creveti

Postat de: yafa in Salate

La baza sosul de la aceasta salata se face cu sos worcestershire, care in lipsa este foarte bine inlocuit cu amestecul kechup-mustar-paprika. Crevetii se fierb 3 minute in apa cu sare, se lasa la...Citeste continuarea

Conopida in sos de curry

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curata conopida, se desface in buchete, se spala si se scurge. Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in ulei. Se adauga conopida...Citeste continuarea

Chec in doua culori

Postat de: diaconta in Prajituri

Albusurile se bat spuma adaugand cate o lingura de zahar si praful de sare. Apoi se adauga galbenusurile cate unul pe rand,faina si praful de copt. Se imparte in doua.In jumatate de...Citeste continuarea

Ciorbita de vara

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Toate legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in putin ulei ,mai putin rosiile, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape gata, se adauga borsul...Citeste continuarea

Carnaciori rumeniti cu puree de...

Postat de: rivka in Vita

Se prepara pureul de cartofi, cartofii se curata , se taie cubulete si se lasa la fiert in apa cu sare cca 20 minute.Se scurg de apa si se bat impreuna cu putin ulei de masline si 1 lingurita de...Citeste continuarea

Cartofi HASSELBACK

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Cartofi in coaja se spala bine. Se aseaza intr-o lingura se taie felii de 3 mm grosime dar nu pana la capat. Se aseaza cartofii intr- tava se pune bucatele de unt peste ei se stropesc cu ulei de...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se pune apa cu zaharul la fiert si se fierb cca. 10min pana cand se leaga un sirop.Se imparte sirupun in doua. In unul din vase se amesteca jumatate din laptele praf cu cacaoa,iar in altul lapte...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: bitza in Sirop / Compot

Caisele se taie in doua si se scot samburii.Se tin in apa rece aprox 2 h(caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul. Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: bitza in Conserve

Castravetii se aseaza in borcane impreuna cu rondelele de morcov.Apa,otetul,sarea,zaharul se pun intr-o cratita si se dau in clocot,apoi se opreste focul si se pun boabele de piper si...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se curata cartofii si se taie 4-6 bucati . Se pun la fiert pana ce intra furculita in ei. Se fune o folie hartie pt prajit se stopeste bine cu ulei de masline ,se pun cartofii fierti se...Citeste continuarea

Chiftelute Marinate

Postat de: mimmi in Mancaruri cu carne

Chiftelute: Ceapa se toaca  marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,ouale,patrunjelul tocat marunt,condimentele si usturoiul...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: mimmi in Porc

Ceapa se toaca  marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,ouale,patrunjelul tocat marunt,condimentele si usturoiul pisat.Se framanta toate.Se...Citeste continuarea

Cozonac cu fanta si rahat

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se pun in masina de `paine faina ,putina sare,zaharul ,coaja de lamaie,uleiul,vaniliile,sucul de fanta amestecat cu drojdia...........toate ingredientele in afra de mierea de albina si se lasa la...Citeste continuarea

Chec cu branza dulce si ananas

Postat de: lia in Prajituri

Amestecam faina cu praful de copt. Pregatim o tava de chec pe care o tapetam cu hartie pergament. Deschidem conserva de ananas si punem fructele intr-o strecuratoare. Separat mixam zaharul cu...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legume

Se curata de coaja cartofii si se taie sferturi.Se aseaza intr-o tava mare , se picura ulei si putina apa cat sa-i acopere. Se baga la cuptor cam 10 minute.Se scoate tava si se aseaza...Citeste continuarea

Ciorbita de sir

Postat de: epurasha2bb in Supe/Ciorbe

Fierbem intr-o oala mare de cam 2 litri bucatile de carne in apa cu putina sare, luam spuma , apoi adaugam rondelute mici de morcov,bucatele de telina si pastarnac si mai lasam sa fiarba.Intr-o...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: Julie in Pui

Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza se feliaza si se bate usor,cu ciocanul de snitele,apoi se sareaza si pipereaza.  Cascavalul si sunca se feliaza. Se fac sandwich-uri din doua felii cu...Citeste continuarea

Ceapa umpluta

Postat de: miha in Pui

Ceapa se curata, apoi cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul, pana raman 2 straturi. Cu un cutit bine ascutit se cresteaza marginile. Asta e pentru cine are timp sa se joace. :)) Pieptul de...Citeste continuarea

Cartofi suculenti la cuptor

Postat de: Corina33 in Mancaruri de post

Se freaca bine coaja cartofilor sub un jet de apa, apoi se taie pe lungime, in fasii subtiri.  Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu cacao si...

Postat de: miha in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Ouale se mixeaza foarte bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si au devenit ca o crema, se adauga iaurtul si laptele....Citeste continuarea

Ciorbita de conopida cu maruntaie

Postat de: mimmi in Supe/Ciorbe

Se spala carnea si o punem intr-o oala cu morcovul si putin ulei, o lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam telina,ceapa si apa si lasam sa fiarba,condimentam. Cand s-au fiert...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, reteta gustoasa...

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de cartofi, reteta gustoasa a bunicii Se curata si se taie ceapa, morcovul si cartofii cubulete. In lingura de  ulei punem ceapa si morcovul si le lasam cateva minute...Citeste continuarea

Chiftelute din piure de cartofi

Postat de: Julie in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare.  Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt,...Citeste continuarea

Ceafa de porc inabusita

Postat de: lia in Porc

Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim...Citeste continuarea

Cartofi copti la tava

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii lungi si groase. Ii punem la fiert, in apa cu putina sare si-i lasam sa fiarba 15’ din momentul in care a inceput fierberea. Intre...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: Corina33 in Ciorbe

Se pun la fiert intr-o oala 4 litri de apa cu putina sare. Se spala bine pulpele, se curata si se taie in doua, iar cand apa fierbe se pun in oala si se acopera cu un capac. Se fierb aprox. 30 de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu carne de...

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Pentru inceput spalam si curatam carnea de pielite si o punem la fiert ( timpul de firbere depinde de cat de cruda sau nu este carnea) Intre timp spalam si curatam fasolea, rupem capetele...Citeste continuarea

Cocktail cu whisky

Postat de: nadina73 in Bauturi

Se pun cuburile de gheata in pahar dupa care se toarna whisky ,gaseosa si sucul de capsuni. Gaseosa la gust este ca si sucul de lamaie sau sprite ,dar aici se foloseste la foarte mult...Citeste continuarea

Compot de nectarine

Postat de: nadina73 in Conserve

Se spala nectarinele si se aseaza in borcane mai mari de 800 g sau si mai mari chiar  de 1,5 kg sau 2. Se pune apa la fiert (eu masor cu borcanul plin cu nectarine) si zaharul. De obicei...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: Julie in Sirop / Compot

Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor sau prin fierbere in apa. In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa. Se aseaza...Citeste continuarea

Carne de pasare in sos de smantana

Postat de: Julie in Pui

Carnea de pasare se fierbe in apa cu sare,apoi se rumeneste cateva minute in 2-3 linguri ulei. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat,patrunjel verde tocat marunt, sare, delikat, o ceasca...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

     Picioarele de porc se spala si se cresteaza pe lung, pentru a fi patrunse mai bine la fierbere.  Impreuna cu burta de vita, un morcov mare intreg ( eu am pus mai multi...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu masline...

Postat de: housy in Aperitive / Garnituri

- se curata de coaja si seminte dovleacul, dupa care se spala - jumatate din el se da pe razatoarea mare - se scurge foarte bine de zeama (eu am strans in pumn cu forta pentru a termina mai...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu naut si tarhon

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se pune fasolea si nautul de seara la inmuiat in apa pana dimineata. Se toaca morcovi,telina,ardeiul  si se calesc in ulei 2-3 minute apoi se pun 4 litri de apa,sare,ceapa curatata ...Citeste continuarea

Castraveti murati la soare

Postat de: burdulea56 in Muraturi

Castravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intro oala, cantarim cantitatea de apa si stabilim raportul...Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se toaca sau se taie marunt . Ceapa se toaca marunt si  se caleste in putin ulie apoi se pun ciupercile,sare si piper si se lasa pana scade tot sucul lasat de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]