Costite de porc cu mamaliguta
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe toaca ceapa ,ardeiul si se calesc in ulei apoi se pun coastele taiate si crema gulas dulce dupa care se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit cu capac , se mai...Citeste continuarea
Chiftelute din piept cu dovlecel
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe rade sau se toaca dovlecelul spalat si necuratat.Se amesteca cu carnea tocata,se pun ouale,sare,piper,usturoiul pisat, patrunjel verde, faina si pesmetul. Se amesteca foarte bine compozitia...Citeste continuarea
Chec cu cacao si stafide
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe amesteca bine faina ,cacaua cu zaharul si apa minerala,apoi se pune uleiul,praful de copt si esenta de rom. Se unge tava de chec cu putin ulei sau margarina si se pune compozitia...Citeste continuarea
Chiftelute in foietaj
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasa sa se decongeleze. Ceapa, morcovul si ardeiul se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, iar ceapa si ardeiul se toaca marunt. Frunzele de leustean se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu legume
Postat de: Corina33 in CiorbeSe pun la fiert 4 litri de apa. Se curata si se spala legumele. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Ceapa, ardeiul si cartofii se taie cubulete. Varza se taie in patru, i se scoate...Citeste continuarea
Cartofi Hasselback
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se spala bine . Taiem apoi, in fiecare ,felii subtiri dar avem grija sa nu taiem pana jos. Frecam untul spuma apoi il amestecam cu sare, piper, putin...Citeste continuarea
Ciorbita de cartofi cu ficatel
Postat de: pusikmea in Supe/CiorbeSpalam si curatam ficateii de pielite si ii punem la fiert. spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce au fiert ficateii, punem legumele taiate dupa preferinte sau date pe razatoare si orezul...Citeste continuarea
Cake cu cacao si visine
Postat de: Corina33 in PrajituriSe pun visinule la scurs si se scot samburii. Se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt si cacaua. Ouale se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura din amestecul cu...Citeste continuarea
Ceai de catina
Postat de: Julie in BauturiPentru a obtine ceaiul de catina, punem fructele la uscat si apoi le macinam cu rasnita de cafea. De asemenea, ceaiul se poate obtine si din pulpa ramasa de la fructele folosite la...Citeste continuarea
Chiftelute de vinete...
Postat de: lilik in Aperitive / Garniturise coc vinetele pe plita sau la cuptor, cand sunt gata se curata si se pun intr-un castron si se zdrobesc cu furculita.adaugam oul,painea,jumatate din faina,uleiul si condimentele,...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legumeSe curata si se spala legumele si ciupercile.Se toca marunt totul si apoi se pun la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei.Se pun la calit ciupercile, ceapa si usturoiul impreuna.Cand s-au inmuiat...Citeste continuarea
Ciorba alba cu curcan si legume
Postat de: ANCA in Supe/CiorbeAm taiat cubulete pieptul de curcan si l-am pus la fiert 10 minute, apoi am adaugat radacinoasele taiete julien fin, fasolea verde si mazarea. Am lasat 5 minute la fiert, apoi am pus ceapa...Citeste continuarea
Crostoli
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca bine faina cu frisca lichida ,vaniliile si coaja de lamaie. Se framanta bine,dupa care se intinde foaie si se taie,eu insa m-am jucat putin pe foaie cu niste liniute,si au...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taie cascavalul feliute nu subtiri si nici foarte mari Se dau prin oul batut bine cu putina sare,apoi prin faina alba ,din nou prin ou apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei foarte bine...Citeste continuarea
Cocktail de creveti
Postat de: yafa in SalateLa baza sosul de la aceasta salata se face cu sos worcestershire, care in lipsa este foarte bine inlocuit cu amestecul kechup-mustar-paprika. Crevetii se fierb 3 minute in apa cu sare, se lasa la...Citeste continuarea
Conopida in sos de curry
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe curata conopida, se desface in buchete, se spala si se scurge. Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi. Se curata ceapa si usturoiul, se toaca si se calesc in ulei. Se adauga conopida...Citeste continuarea
Chec in doua culori
Postat de: diaconta in PrajituriAlbusurile se bat spuma adaugand cate o lingura de zahar si praful de sare. Apoi se adauga galbenusurile cate unul pe rand,faina si praful de copt. Se imparte in doua.In jumatate de...Citeste continuarea
Ciorbita de vara
Postat de: madi_marin in CiorbeToate legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in putin ulei ,mai putin rosiile, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape gata, se adauga borsul...Citeste continuarea
Carnaciori rumeniti cu puree de...
Postat de: rivka in VitaSe prepara pureul de cartofi, cartofii se curata , se taie cubulete si se lasa la fiert in apa cu sare cca 20 minute.Se scurg de apa si se bat impreuna cu putin ulei de masline si 1 lingurita de...Citeste continuarea
Cartofi HASSELBACK
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriCartofi in coaja se spala bine. Se aseaza intr-o lingura se taie felii de 3 mm grosime dar nu pana la capat. Se aseaza cartofii intr- tava se pune bucatele de unt peste ei se stropesc cu ulei de...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe pune apa cu zaharul la fiert si se fierb cca. 10min pana cand se leaga un sirop.Se imparte sirupun in doua. In unul din vase se amesteca jumatate din laptele praf cu cacaoa,iar in altul lapte...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: bitza in Sirop / CompotCaisele se taie in doua si se scot samburii.Se tin in apa rece aprox 2 h(caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul. Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: bitza in ConserveCastravetii se aseaza in borcane impreuna cu rondelele de morcov.Apa,otetul,sarea,zaharul se pun intr-o cratita si se dau in clocot,apoi se opreste focul si se pun boabele de piper si...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe curata cartofii si se taie 4-6 bucati . Se pun la fiert pana ce intra furculita in ei. Se fune o folie hartie pt prajit se stopeste bine cu ulei de masline ,se pun cartofii fierti se...Citeste continuarea
Chiftelute Marinate
Postat de: mimmi in Mancaruri cu carneChiftelute: Ceapa se toaca marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,ouale,patrunjelul tocat marunt,condimentele si usturoiul...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: mimmi in PorcCeapa se toaca marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,ouale,patrunjelul tocat marunt,condimentele si usturoiul pisat.Se framanta toate.Se...Citeste continuarea
Cozonac cu fanta si rahat
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe pun in masina de `paine faina ,putina sare,zaharul ,coaja de lamaie,uleiul,vaniliile,sucul de fanta amestecat cu drojdia...........toate ingredientele in afra de mierea de albina si se lasa la...Citeste continuarea
Chec cu branza dulce si ananas
Postat de: lia in PrajituriAmestecam faina cu praful de copt. Pregatim o tava de chec pe care o tapetam cu hartie pergament. Deschidem conserva de ananas si punem fructele intr-o strecuratoare. Separat mixam zaharul cu...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de legumeSe curata de coaja cartofii si se taie sferturi.Se aseaza intr-o tava mare , se picura ulei si putina apa cat sa-i acopere. Se baga la cuptor cam 10 minute.Se scoate tava si se aseaza...Citeste continuarea
Ciorbita de sir
Postat de: epurasha2bb in Supe/CiorbeFierbem intr-o oala mare de cam 2 litri bucatile de carne in apa cu putina sare, luam spuma , apoi adaugam rondelute mici de morcov,bucatele de telina si pastarnac si mai lasam sa fiarba.Intr-o...Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: Julie in PuiPieptul de pui se spala ,se dezoseaza se feliaza si se bate usor,cu ciocanul de snitele,apoi se sareaza si pipereaza. Cascavalul si sunca se feliaza. Se fac sandwich-uri din doua felii cu...Citeste continuarea
Ceapa umpluta
Postat de: miha in PuiCeapa se curata, apoi cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul, pana raman 2 straturi. Cu un cutit bine ascutit se cresteaza marginile. Asta e pentru cine are timp sa se joace. :)) Pieptul de...Citeste continuarea
Cartofi suculenti la cuptor
Postat de: Corina33 in Mancaruri de postSe freaca bine coaja cartofilor sub un jet de apa, apoi se taie pe lungime, in fasii subtiri. Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu cacao si...
Postat de: miha in DulciuriClatite pufoase reteta Ouale se mixeaza foarte bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si au devenit ca o crema, se adauga iaurtul si laptele....Citeste continuarea
Ciorbita de conopida cu maruntaie
Postat de: mimmi in Supe/CiorbeSe spala carnea si o punem intr-o oala cu morcovul si putin ulei, o lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam telina,ceapa si apa si lasam sa fiarba,condimentam. Cand s-au fiert...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi, reteta gustoasa...
Postat de: Sylvia in CiorbeCum se prepara Ciorba de cartofi, reteta gustoasa a bunicii Se curata si se taie ceapa, morcovul si cartofii cubulete. In lingura de ulei punem ceapa si morcovul si le lasam cateva minute...Citeste continuarea
Chiftelute din piure de cartofi
Postat de: Julie in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt,...Citeste continuarea
Ceafa de porc inabusita
Postat de: lia in PorcPortionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim...Citeste continuarea
Cartofi copti la tava
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii lungi si groase. Ii punem la fiert, in apa cu putina sare si-i lasam sa fiarba 15’ din momentul in care a inceput fierberea. Intre...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: Corina33 in CiorbeSe pun la fiert intr-o oala 4 litri de apa cu putina sare. Se spala bine pulpele, se curata si se taie in doua, iar cand apa fierbe se pun in oala si se acopera cu un capac. Se fierb aprox. 30 de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu carne de...
Postat de: pusikmea in Supe/CiorbePentru inceput spalam si curatam carnea de pielite si o punem la fiert ( timpul de firbere depinde de cat de cruda sau nu este carnea) Intre timp spalam si curatam fasolea, rupem capetele...Citeste continuarea
Cocktail cu whisky
Postat de: nadina73 in BauturiSe pun cuburile de gheata in pahar dupa care se toarna whisky ,gaseosa si sucul de capsuni. Gaseosa la gust este ca si sucul de lamaie sau sprite ,dar aici se foloseste la foarte mult...Citeste continuarea
Compot de nectarine
Postat de: nadina73 in ConserveSe spala nectarinele si se aseaza in borcane mai mari de 800 g sau si mai mari chiar de 1,5 kg sau 2. Se pune apa la fiert (eu masor cu borcanul plin cu nectarine) si zaharul. De obicei...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: Julie in Sirop / CompotCaisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor sau prin fierbere in apa. In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa. Se aseaza...Citeste continuarea
Carne de pasare in sos de smantana
Postat de: Julie in PuiCarnea de pasare se fierbe in apa cu sare,apoi se rumeneste cateva minute in 2-3 linguri ulei. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat,patrunjel verde tocat marunt, sare, delikat, o ceasca...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: Ina in Supe/CiorbePicioarele de porc se spala si se cresteaza pe lung, pentru a fi patrunse mai bine la fierbere. Impreuna cu burta de vita, un morcov mare intreg ( eu am pus mai multi...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu masline...
Postat de: housy in Aperitive / Garnituri- se curata de coaja si seminte dovleacul, dupa care se spala - jumatate din el se da pe razatoarea mare - se scurge foarte bine de zeama (eu am strans in pumn cu forta pentru a termina mai...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu naut si tarhon
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe pune fasolea si nautul de seara la inmuiat in apa pana dimineata. Se toaca morcovi,telina,ardeiul si se calesc in ulei 2-3 minute apoi se pun 4 litri de apa,sare,ceapa curatata ...Citeste continuarea
Castraveti murati la soare
Postat de: burdulea56 in MuraturiCastravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intro oala, cantarim cantitatea de apa si stabilim raportul...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se toaca sau se taie marunt . Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulie apoi se pun ciupercile,sare si piper si se lasa pana scade tot sucul lasat de...Citeste continuarea


















