A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciuperci umplute

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

Se spala si se curate ciupercile proaspete.Se scot piciorusele.Intr-o tigaie se pune ulei la incins si puneti impreuna ceapa, piciorusele ciupercilor si usturoiul tocate toate cubulete.Se lasa la...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

Se rad dovleceii de coaja,se curata de seminte,care deobicei inmoaie compozitia.Se dau pe razatoarea mare.Se pun in apa care clocoteste si se fierb 2-3 minute.Apoi se pun  intr-o...Citeste continuarea

Cod la cuptor

Postat de: medioto59 in Peste

Se curata, se spala , se lasa la surs pestele apoi se stropeste cu sos de peste si zaema de lamaie din belsug.Se condimenteaza su sare si piper dupa gust , se pun rondele  de lamaie...Citeste continuarea

Colac

Postat de: nadina73 in Pizza

Se pune faina ,zaharul,uleiul,drojdia dizolvata in laptele caldut si 3 galbenusuri,vaniliile,coaja de lamaie in masina de paine.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu...Citeste continuarea

Chec cu ness si ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Ouale(la temperatura camerei) se freaca intens cu zahar care se pune treptat. peste ouale batute se pune iaurtul. se mixeaza bine pentru a se amesteca. praful de copt se stinge cu putina...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: bitza in Prajituri

zaharul din cana se caramelizeaza si se toarna in fiecare forma si se imbraca peretii. Ouale se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si vanilia si se omgenizeaza! La...Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor cu...

Postat de: medioto59 in Porc

Cotletele de porc se spala, se lasa la scurs, se bat putin cu ciocanul , se stropesc cu ulei de masline si sos de soia si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si coriandru.Se aseaza...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: rocsi_1612 in Sirop / Compot

Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta. In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2...Citeste continuarea

Clafoutis cu visine

Postat de: bitza in Prajituri

se scot samburii visinelor si se pun la scurs.Ouale se bat impreuna cu zaharul apoi se adauga laptele,vanilia si la sfarsit faina.O tava(de obicei de yena sau de ceramica,dar eu am facut portie...Citeste continuarea

Chec cu cacao Inimioara

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

 Am batut 3 albusuri spuma tare pana se tine castronul cu fundul in sus si nu cade spuma.Apoi am adaugat usor 3 galbenusuri si am amestecat cu un tel de plastic.Apoi am amestecat intr-o...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cartofii bine spalati se fierb in apa cu sare, pana pot fi strapunsi cu furculita. Ouale se fierb timp de 10 minute (de cand incepe apa sa fiarba). Pentru a putea fi curatate mai bine de...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: ana in Sirop / Compot

Visinile se spala se indeparteaza coditele apoi se repartizeaza in borcane.Adaugam zaharul apoi umplem cu apa .Lasam cam 2-3 degete spatiu intre apa si capac . Asezam borcanele in tava de...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta a la Miha

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Intr-un castron se amesteca oul cu zaharul, uleiul si zaharul vanilat.Se adauga incet laptele. In alt castron se amesteca faina cu praful de copt si sarea, apoi,...Citeste continuarea

Clatite Julie cu dovlecel

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Dovleacul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, se sareaza si se da la o parte pana preparam aluatul. Batem ouale,adaugam laptele, uleiul, un praf de piper, faina si omogenizam totul....Citeste continuarea

Cruditati cu maioneza

Postat de: Julie in Salate

Radem mic:  morcovul, telina si sfecla. Radem mai mare marul, cu tot cu coaja. Punem totul intr-o sita si presam bine, sa se scurga de zeama. Amestecam totul cu : ardeiul gras...Citeste continuarea

Ciorba de salata verde

Postat de: lia in Ciorbe

Spalam salata foarte bine din mai multe ape si o taiem sau rupem , nu foarte marunt. Zarzavaturile curatate si spalate le dam pe razatoarea mare. Ceapa o tocam marunt la fel si frunzele. Sunca o...Citeste continuarea

Cartofi noi si aripioare "usturoiate"

Postat de: vero_closca in Pui

Se curata si se spala carnea si cartofii. Cartofii se taie felii, aripioarele se usuca cu un servet de hartie. Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu piper si sare. Se toarna peste...Citeste continuarea

Chec cu frisca si bomboane M&M

Postat de: laylalala in Prajituri

Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm diametru. Pentru chec, se bat ouale cu zaharul si esenta de vanilie.Se incorporeaza...Citeste continuarea

Chec din varza cu mozzarella

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Taiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h. Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem o oala cu apa pe foc si...Citeste continuarea

Ciorba de pipote a la grec

Postat de: Julie in Supe/Ciorbe

Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa  sa  fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel,...Citeste continuarea

Ciorba de spanac cu bors

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se curata spanacul si se taie. Usturoiul se zdrobeste apoi se caleste 2 minute in ulei dupa care se pune spanacul si se mai caleste 3-4 minute apoi punem apa si sare,se lasa sa fiarba 10 minute...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu bors

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se curata fasolele  si se taie bucati Morcovii se curata si se taie in 4, la fel si bucata de telina Se pun fasolea ,morcovii,ardeiul rosu taiat bucatele, telina ,frunzele de patrunjel...Citeste continuarea

Chocolate lava

Postat de: gaby_d in Prajituri

BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:)) Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa....Citeste continuarea

Coaste aromate

Postat de: lia in Porc

Coastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza. Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu ardei

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

cureti si speli legumele si verdeturile.dai pe razatoarea mare dovleceii,ii presari cu putina sare si-i pui intr-o strecuratoare sa se scurga bine.toci verdeturile,ceapa verde,ardeiul il tai...Citeste continuarea

Ciorbica de cartofi cu rosii

Postat de: epurasha2bb in Ciorbe

Se  spala legumele, si se curata de coaja.Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare.Se calesc impreuna in 4 linguri de ulei.Se adauga cele 4 rosii curatate si ele de coaja...Citeste continuarea

Cosulete din rosii

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se alege un cutitas foarte ascutit si cu varf ascutit.Se taie rosiile pe jumatate si apoi se scobesc cu o lingura.Din jumatatile celelate decupam manerele pentru cosulete. Facem un amestec din...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: Sidy in Supe

Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii...Citeste continuarea

Crap prajit cu chiftelute de malai...

Postat de: onuta in Crap / Caras

1.Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. 2.Intre timp punem intr o cratita la fiert apa cu un varf de sare si o lingura de ulei , dupa care se adauga treptat...Citeste continuarea

Carambola Iced Tea

Postat de: lira in Bauturi

Procedeul e foarte simplu: facem ceaiul de menta si il indulcim, dupa care il lasam sa se raceasca. Doua felii de carambola le taiem bucati, iar restul le adaugam intregi. Adaugam gheata si se...Citeste continuarea

Creme caramel cu rubarba si topping...

Postat de: laylalala in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 190°C. Tapeteaza o tavita cu foaie de copt.Pentru topping , amesteca faina cu zaharul apoi cu untul taiat bucatele pana cand se formeaza un aluat sfaramicios.Presara...Citeste continuarea

Chipsuri de mere

Postat de: lira in Dulciuri

Merele se spala, se scoate cotorul de la fiecare din ele, dupa care se taie rondele. Intr-o oala mai mica sau un ibric fierbem putina apa si scufundam fiecare felie de mar in apa...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: lira in Prajituri

Biscuitii ii punem in robot si ii macinam, dupa care adaugam untul topit. Amestecam si obtinem o crusta cu tenta sfaramicioasa. Tapetam o forma de tarta si dam tava la frigider pana facem...Citeste continuarea

Chiftelute cu orez

Postat de: anisoara in Vita

Orezul se spala cu apa rece si se fierbe cca 5-7 minute din momentul fierberii. Prima ceapa ce taie foarte marunt si se prajeste putin in tigaie. Usturoiul se curata si se toaca.  Intr-un...Citeste continuarea

Chec de lamaie

Postat de: anisoara in Dulciuri

Cuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute.  Forma dreptunghiulara de chec se...Citeste continuarea

Cartofi umpluti la cuptor

Postat de: lira in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata si se pun la copt pe gratarul aragazului. Intre timp sunca se taie cubulete, iar cascavalul se rade Cand sunt copti cartofii se scot din cuptor, se taie in doua si se scobesc...Citeste continuarea

Crema de branza cu chimen

Postat de: lira in Aperitive / Garnituri

Branza se amesteca impreuna cu smantana intr-un bol. Untul, la temperatura camerei, se amesteca cu o lingura pana devine spumos si se adauga peste branza. La sfarsit adaugam chimen dupa...Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza

Postat de: lira in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol maioneza se amesteca cu smantana, se adauga usturoiul pisat, patrunjelul si se condimenteaza. La sfarsit adaugam ciupercile taiate feliute si salata noastra e gata. Rapid si foarte...Citeste continuarea

Cus- cus cu 3 feluri de branza

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se pune untul la topit intr-o craticioara apoi se pune cuc cusul se amesteca bine dupa care se pune 1  -3/4 cana de apa sau daca mai e nevoie se mai poate completa cu apa si se amesteca bine...Citeste continuarea

Chiftelute de dovleac cu cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata dovlecelul si se da prin razatoarea cea mare apoi se lasa la scurs, dupa care se amesteca cu sare ,piper se framanta bine apoi se pune usturoiul pisat ,faina,cascavalul...Citeste continuarea

Castraveti covasiti(murati la soare)

Postat de: Sidy in Muraturi

  Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime. Se curata hreanul si se taie fasii. Usturoiul...Citeste continuarea

Cheesecake cu rubarba

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit   si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

         Dovleceii  se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare.  Se lasa intr-o strecuratoare,  pentru a se scurge...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vitel

Postat de: cristinne in Supe/Ciorbe

Se taie cubulete carnea de vitel si se pune intr-un vas cu apa la fiert. Se spumeaza din cand in cand, dupa caz. Separat in alta oala, se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei alaturi de...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: epurasha2bb in Supe/Ciorbe

Se curata legumele si se toaca marunt, se calesc in putin ulei si se da un praf de sare.Se toaca si o rosie acolo.Se pune apa peste aceasta caleala si se lasa la fiert impreuna cu 2 linguri de...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: adasev12 in Prajituri

se bat ouale ca la tort. galbenusurile se freaca cu uleiul si parfuld e copt stins cu o lingurita otet. se adauga in albusurile batute cu zaharul si vanilia apoi se incorporeaza faina...Citeste continuarea

Cafea cu cardamom

Postat de: Julie in Cafea

Fierbem apa cu zaharul,dam ibricul deoparte si  adaugam cafeaua. Amestecam usor si mai punem pe foc de inca trei ori , de fiecare data doar pana se umfla. La sfarsit adaugam si ...Citeste continuarea

Ciorbita de legume cu scarita afumata

Postat de: vero_closca in Ciorbe

Se curata,se spala si se taie zarzavatul dupa preferinta, iar scarita se taie felii. Se pune ceapa,morcovul,pastarnacul,patrunjelul,gulia,fasolea verde sa se caleasca putin in ulei,se adauga...Citeste continuarea

Chiftelute de pui BUBU

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Pieptul de pui se curata de pielite, os si zgarciuri si se fierbe pe jumatate.Apoi se toaca cu cutitul foarte marunt.Se da un praf de sare. Ceapa , morcovul si usturoiul s edau pe razatoarea mica...Citeste continuarea

Cartofi umpluti a la Roberta

Postat de: epurasha2bb in Porc

Cartofii se spala si se curata de coaja, se foloseste unealta de scos cotorul de la mar si se scoate un tubulet din miezul cartofilor chiar pe mijloc.Cu aceeasi unealta vom scoate din roata de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]