A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de pui cu rosii

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se curata aripioarele de varfuri, se spala si se pun la fiert in apa rece. Ceapa se toaca marunt si morcovii se taie rondele. Se pun la fiert peste carnita la jumatatea fierberii ei. Cand...Citeste continuarea

Chessecake cu cirese

Postat de: micki in Dulciuri

pentru blat pisam bine biscuitii sau ii dam prin mixer pana devin ca o faina,apoi ii amestecam cu untul topit. tapetam o tava rotunda care se deschide cu hartie de copt,apoi asezam blatul...Citeste continuarea

Clatite mov

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

1. ouale se amesteca intr-un bol [ cu ajutorul telului ] cu un praf de sare , scortisoara , ulei , coaja de lamiie si putin lapte , apoi alternativ se pune faina alba , lapte si apa minerala ,...Citeste continuarea

Cartofi prajiti ´ aurii

Postat de: anisoara in Mancaruri de post

Se spala cartofii si se curata de coaja. Se usuca bine cu un servetel de bucatarie. Se taie in feliute de  marimea dorita. Tigaie cu  fundul gros, este de dorit de otel, pentru ca...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu perisoare

Postat de: ela in Ciorbe

Se curata  si se taie cubulete ardeiul,cartofii,ceapa,rosiile si morcovii si se pun sa fiarba in apa cu sare si ulei.Dupa ce a dat cateva clocote,se pune capacul si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea

Ceafa de porc a la Janet

Postat de: janet in Porc

Carnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte. O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor. Peste carne fripta punem telemeaua rasa...Citeste continuarea

Cartofi noi cu lapte

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se pun la fiert pentru 15’. Se scot in strecuratoare. Taiem ceapa in felii si  maruntim frunzele de patrunjel. Intr-o tava pentru friptura, punem cartofii, ceapa,...Citeste continuarea

Carne de pui in saramura

Postat de: anisoara in Pui

Pasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie...Citeste continuarea

Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"

Postat de: adinaciosescu in Ciorbe

Tai toate legumele rondele sau cuburi.Cartofii daca-i gasesti mai mici poti sa-i pui intregi. Le calesti toate in putin ulei,pana incep sa-si schimbe culoarea,acoperi apoi cu apa cate portii...Citeste continuarea

Ciolan afumat in vas roman

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Ciolanul afumat se cresteaza in 3-4 locuri si apoi se stropeste cu putin ulei de masline si sos de soia.Se condimenteaza cu rozmarin , se aseaza in vasul roman in care am pus 1/2 cana de apa si se...Citeste continuarea

Cartofi noi cu cascaval

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Cartofii spalati ii punem la fiert pentru 15’, in apa cu putina sare dupa care ii scotem in strecuratoare. Cand s-au racit suficient cat sa nu ne ardem la degete, luam fiecare cartofior...Citeste continuarea

Cartofi noi pe pat de rosii la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Cartofii se spala,se rad de cojita,apoi se spala iar. daca sunt micuti ii lasati intregi,daca sunt mai mari ii taiati in 2,in 3 ,depinde cat de mari sunt. rosiile se spala,li se scot...Citeste continuarea

Cafea cu aroma de scortisoara

Postat de: miha in Cafea

Intr-o cana mare se amesteca nessul si scortisoara. Se toarna deasupra apa fierbinte, amestecand. Se adauga apoi laptele si zaharul. La final, se orneaza cu frisca si putina cacao. Se poate...Citeste continuarea

Ciocolata " Moldova"

Postat de: anisoara in Dulciuri

Miezul de nuca intreg se usuca pe o tigaie incalzita la  foc moderat, mereu se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte sa se raceasca. Dupa aceia se faramiteaza nuca cu facaletul ....Citeste continuarea

Craciunul

Postat de: jolygina in Prajituri

Stafidele+fructele confiate+nucile+scortisoara+coaja de la lamaie si portocala+untul moale +zaharul se bat pana devine o crema spumoasa . Se adauga ouale pe rand unul cate unul ,faina si coniacul....Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu branza

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se spala, se curata de coaja si de samburi si se dau pe razatoarea mare. Se sareaza si se pun la scurs intr-o strecuratoare cam jumatate de ora. Usturoiul se curata si se piseaza. Branza...Citeste continuarea

Covrigei sarati

Postat de: marieta in Aperitive / Garnituri

se bat 2 oua cu sarea,drojdia(se pune cubul de drojdie intreg nedizolvat)smantana, se bate bine cu telul pana la omogenizare apoi se adauga restul ingredientelor si faina treptat pana iese...Citeste continuarea

Chec in masina de paine

Postat de: Sidy in Prajituri

Am introdus in masina de facut paine, ingredientele in urmatoarea ordine: sare, lapte, unt, oua,faina, drojdie, zahar, esenta de rom si coaja de lamaie si am  lasat sa-si faca programul...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

ciupercile se curata de codite , se sareaza si se umplu cu materialul de carne tocata. se pun intr-o tava , se decoreaza cu cas afumat , se stropesc cu ulei si de dau 25 min la...Citeste continuarea

Ciorba de fazan

Postat de: misha71 in Supe/Ciorbe

In primul rand nu va speriati de timpul mare de pregatire. La mine a durat mult pentru ca minunea inaripata a fiert in 4 ore !!!! (ferice de cei ce au oala sub presiune, insa acu' mi-am jurat in...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie

Postat de: burdulea56 in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati, spalati, se taie felii, se sareaza se aseaza intr-un vas rezistent pt cuptor,  tapetat cu hartie de copt, adaugam uleiul, miscam usor cartofii sa se unga cu ulei, acoperim...Citeste continuarea

Covrigei

Postat de: ana in Dulciuri

Drojdia o dizolvam in lapte caldut.Frecam margarina ,untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,galbenusul de ou,sare drojdia dizolvata si framantam bine. Eu nu am avut...Citeste continuarea

Chec cu bucatele de ciocolata

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Cantitatile  sant pt o tava mica cu diametru  de 20 cm, rotunda Se mixeaza albusurile  cu zaharul pana se face spuma tare apoi se pun uleiul,laptele ,zeama de...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul : biscuitii se farama marunt sau se dau prin blender Untul, care este scos de la frigider mai dinainte sa nu fie rece, se amesteca cu biscuitii faramati si lingura de cacao. Se...Citeste continuarea

Ciuperci cu usturoi la gratar

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se scot piciorusele. Piciorusele se toaca sau se taie marunt si se poate face altceva din ele sau le puneti taiate in congelator si le folositi alta data,eu mereu fac...Citeste continuarea

Clatite la metru

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se coc clatitele simple fara zahar,apoi se lasa la racit Dupa ce s-au racit se iau clatitele si se aseaza suprapuse,cate 5-6 bucati (vezi foto>)apoi se pune crema de branza ,sunca ,ardei...Citeste continuarea

Clatite cu inghetata si ciocolata

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Nu am specificat cantitatile deoarece fiacare face in cantitatea dorita(eu fac industrial) Se coc clatitele se lasa la racit apoi se taie feliute de inghetata,(eu am pus din tort de inghetata...Citeste continuarea

Cornuri dospite cu branza sarata

Postat de: diana_k in Prajituri

intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga amestecand usor dupa fiecare,  untura sau margarina moale, ouale, smantana sau laptele, sarea si la urma...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: Ina in Bauturi

Cum se prepara visinata. Visinele se spala si se pun intr-o sticla cu gura larga, iar peste ele se pune zaharul. Se leaga  sticla la gura si se pune la soare 2-3 zile, pana se lasa din...Citeste continuarea

Ciorba de stiuca

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

       Se pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete  si  turnam borsul fierbinte.  Punem in oala cu grija si...Citeste continuarea

Cadouri gustoase

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se bate spuma albusul si ase adauga esenta e vanilie,zaharul si paharul de lapte cu cocos si fistic.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.Se framanta un aluat pufos, se intinde cu...Citeste continuarea

Chiftelute de legume

Postat de: pana_luminita in Aperitive / Garnituri

Curatam legumele de coaja(dovlecelul , morcovul) si le dam pe razatoare , morcovul pe razatoare mica iar dovlecei pe razatoarea mare. Cartofi fierti ii pasam , ceapa verde si mararul le taiem...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: ana in Aperitive / Garnituri

Fierbem in apa cu sare cartofii curatati ,dupa care ii asezam intr-o forma unsa cu ulei.Cartofii mai mari ii taiem in 3 sau 4. Branza o dam pe razatoare ,o amestecam cu ouale batute ,cu smantana...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: ana in Supe/Ciorbe

Curatam si spalam zarzavatul ,si il punem la fiert in 3 l de apa in care punem si pieptul de pui.Cand pieptul e fiert il taiem fasii iar zarzavatul il scoatem .Lasam supa sa se racoreasca 5...Citeste continuarea

Clătite cu Bacon, by Camelia

Postat de: articook in Aperitive / Garnituri

Pune faina si sarea intr-un bol mare si adauga si ouale, dupa care toarna in mijloc aproximativ 50ml lapte si 1 lingura de ulei. Incepe incet sa amesteci din mijloc spre exterior, luand cate...Citeste continuarea

Crap la gratar cu sos bucataras

Postat de: gusti in Crap / Caras

In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza Pestele l-am fript, dar tot...Citeste continuarea

Curry-ul de azi: cu dovlecel

Postat de: Brindusa in Pui

 Incalzeste uleiul intr-o cratita mare (eu folosesc wokul). Pune usturoiul si ghimbirul. Amesteca de 5-6 ori. Adauga ceapa si, la foc mediu- mare , amestecand ca sa nu se...Citeste continuarea

Coltunasi de post cu gem

Postat de: Julie in Mancaruri de post

Amestecam apa cu faina,sarea si zaharul, sa ne iasa un aluat potrivit de moale , pe care il lasam 10-15 minute sa se odihneasca. Intindem o foaie subtire si taiem patrate sau triunghiuri , le...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Ina in Ciorbe

Prepararea perisoarelor : Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata( ceapa o calim putin inainte de adaugarea in compozitia de carne ).  Luam...Citeste continuarea

Chesecake cu capsuni

Postat de: bitza in Torturi

Crusta: biscuiti se pun intr-o punga si se faramiteaza cu sucitorul.Untul se topeste si se pune impreuna cu laptele peste biscuiti si se amesteca bine.Se pune amestecul intr-o forma cu peretii...Citeste continuarea

Clatite cu dovlecei

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata de coaja , se rade , se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam...Citeste continuarea

Chec cu ness si cardamom

Postat de: Julie in Prajituri

Batem bine albusurile cu zaharul. Adaugam cacaua, nessul dizolvat in cafea,cardamomul si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam...Citeste continuarea

Cas de oaie la borcan

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Branza de oaie cautati sa fie scursa foarte bine . daca e cu zer riscati sa se strice,oricum in ziua de azi e la risc cu branza de oi din cauza faptului ca se face cu niste pastile sau nu mai...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: LALY in Mancaruri cu carne

Se dau prin masina de tocat carnea,ceapa,painea inmuiata in lapte si stoarsa.Se adauga ouale,usturoiul pisat,sare,piper,mararul verde. Se fac bilute care se tavalesc prin faina.Se prajesc in...Citeste continuarea

Covrigei

Postat de: vanilla in Aperitive / Garnituri

Se freaca bine smantana,margarina si untura - like there is not tomorow - si apoi se adauga jumatate din faina. Se face o maia din drojdie, lapte si sare si se adauga peste aluat. Se mai pune si...Citeste continuarea

Cherry Pie

Postat de: vanilla in Dulciuri

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si zeama de lamaie. Untul se taie in mici bucatele si se framata bine cu faina. Se adauga si apa. Daca aluatul este prea moale atunci se mai...Citeste continuarea

Cartofi noi acordeon la cuptor

Postat de: Adinacarla in Aperitive / Garnituri

Am curatat cartofii si i-am feliat putin 3/4...felii subtiri. Intre feliutele de cartofi am pus, frunze verzi de ceapa, fasiute de ardei galben si fasiute de rosii. Am condimentat cartofii...Citeste continuarea

Cartofi la capac cu mujdei de...

Postat de: izulika in Pui

Cartofii se curata de coaja se spala si se taie ca pentru cartofi pai.Intr-o tigaie sau tuci se adauga uleiul,apoi cand s-a incins putin se pun si cartofii si se acopera cu un capac.Se amesteca...Citeste continuarea

Ciorba de varza proaspata cu...

Postat de: Sidy in Ciorbe

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le introducem in apa in care fierbe scarita.Adaugam pasta de...Citeste continuarea

Cus-cus cu sofran, curry si piept...

Postat de: vero_closca in Paste

Pieptul de pui si spanacul se spala si se usuca cu un servet. Pieptul de pui se taie in 4 si se pune la calit in 1 lingura ulei de masline. Cand este rumenit pe toate partile se adauga frunzele...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]