A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Costite cu cartofi la cuptor

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se taie costita bucati . Cartofii se curata de coaja si se taie in 4 Usturoiul se curata si se piseaza apoi se amesteca cu sare ,pasta de tomate si vin. Se unge un vas cu unt apoi se pun...Citeste continuarea

Cuburi de pulpa de porc cu legume...

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Pulpa de porc se spala , se lasa la scurs si se taie cubulate.Se face un bait din ulei de masline,boia, cimbru,oregano,usturoi pisat , sare ,piper cu care se unge carnea si se lasa asa sa stea la...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta pt bebelusi

Postat de: pusikmea in Mancare copii

De aceasta data am nimerit o pulpa frageda frageda, asa ca nu a mai fost nevoie sa o pun la macerat. Am spalat bine carnita si am pus-o la fiert in apa, asa intreaga. O lasam pana nu mai...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana

Postat de: Ramonaky in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem in cuburi mari. Punem cartofii la fiert pt 10-15 min (nu ii fierbem de tot) Intr-un bol, batem bine ouale, peste ele punem smantana,cascavalul ras,sare...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: Bucataria_lui_Tavi in Ciorbe

Preparare ciorba de salata: Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit...Citeste continuarea

Coq au vin

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

 M-am delectat si eu preparat aceasta reteta de cateva ori si va dau reteta mea preferata la care am ajuns dupa mici adaugari si inlocuiri de la reteta  originala. Am ajuns la concluzia...Citeste continuarea

Cartofi cu chimen la cuptor

Postat de: epurasha2bb in Mancaruri de post

Se curata cartofii de coaja se spala si se taie rondele.Se aseaza intr-un vas termorezistent si se  pune ulei peste ei,se amesteca bine sa fie toti unsi, se presara sare, chimen si boia.Se...Citeste continuarea

Ciocolata 1 iunie

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se ia o tava sau un vas de yena si se pune folie de aluminiu sau de plastic Se prepara BLATUL  DE CACAO :se pune zaharul si apa la foc apoi untul si se lasa pana se topesc toate apoi se ia...Citeste continuarea

Clatite cu inghetata de capsuni

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Pt inceput pregatim inghetata: Amestecam praful de inghetata cu laptele, mixam pana se ingroasa compozitia si o dam la rece pana facem clatitele. Intre timp pregatinm clatitele:...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: janet in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie punem uleiul la incins in care adaugam ceapa taiata marunt,cind s-a inmuiat adaugam ciupercile spalate si taiate fideluta.Amestecam si lasam la foc mic ,sa fiarba pina cind scade...Citeste continuarea

Ciorbita de legume cu rosii

Postat de: jolygina in Supe/Ciorbe

Se curata legumele, se taie cubulete, cartoful, telina o dam pe razatoare, le calim cu o lingura de ulei dupa care punem apa sa fiarba. Le lasam sa dea in clocot si dupa aceea le dam la foc mic sa...Citeste continuarea

Crap cu mujdei

Postat de: rocsi_1612 in Crap / Caras

Pestele se curata de solzi si in interior,se taie capurile si se spala din abundenta. se pune cu sare si se lasa 15 min sa intre sarea in peste. intr-o farfurie se pune faina de porumb si...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat spuma. peste se pune smantana ,apoi faina in ploaie. lasam acest aluat deoparte. ardeiul rosu si galben il curatam de seminte,il spalam si il taiem cubulete. pastrama se...Citeste continuarea

Cartofi noi cu lamaie la cuptor

Postat de: Julie in Mancaruri de post

Spalam cartofii curatati de coaja si  ii taiem in bucati mai maricele sau ii lasam intregi. Ungem cu unt un vas termorezistent , asezam cartofii, turnam peste ei apa si uleiul  apoi ii...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de stir

Postat de: Julie in Ciorbe

Punem o  oala cu 3 l de apa la fiert. Cand apa da in clocot punem morcovul,ceapa si usturoiul taiate marunt, orezul spalat si lasam sa fiarba. Corcodusele si prunele se spala si se rup...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: susu in Supe/Ciorbe

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea mare. Ceapa si usturoiul se toaca cu tot cu frunze apoi...Citeste continuarea

Clatite cu inghetata

Postat de: Ramonaky in Dulciuri

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.Adaugam apoi sarea,esenta de vanile si 2 linguri de ulei si amestecam bine. Punem laptele,amestecam si apoi adaugam treptat faina pana obtinem un...Citeste continuarea

Caprita pe pat de cartofi la cuptor

Postat de: Ramonaky in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie in felii groase. Ii asezam in tava cu putin ulei,ii saram si piperam. Carnea de caprita se pune intreaga peste cartofi si se unge bine cu...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor

Postat de: Ramonaky in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem felii mai grosute Taiem ceapa feliute de grosime medie Intr-un vas mai mare punem cartofii ,peste ei  sare,piper,oregano si zeama de lamaie si ii...Citeste continuarea

Carne la gratar cu garnitura de orez

Postat de: Ramonaky in Porc

Spalam carnea si o punem pe gratar.O intoarcem din cand in cand pt a se rumenii pe ambele parti. Spalam orezul si il punem la fiert cu 3 cani de apa(la o parte orez,punem 3 parti de apa) si...Citeste continuarea

Copanele cu margarina la cuptor

Postat de: Ramonaky in Pui

Spalam bine pulpitele avand grija sa nu rupem pielita de pe ele. Maruntim usturoiul. Amestecam margarina cu: sare,piper,delikat,usturoi si marar si omogenizam pana devine o pasta. Formam...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos

Postat de: janet in Porc

Intr-un bol punem carnea tocata ,adaugind cartofii fierti dati prin razatoarea cu ochiuri mici apoi usturoiul pisat,ouale si condimentele.Framintam bine.Punem o tigaie la incins in care...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se pregatesc legumele : ceapa se toaca marunt, morcovii, pastarnacul si telina se rad pe razatoarea mare. Se pun la calit in putin ulei impreuna cu orezul spalat si scurs bine de apa, apoi se...Citeste continuarea

Cartofi cu sunca la cuptor

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se taie feliute (cipsuri). Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei un stat de cartofi apoi unul de cascaval ras, unul de bacon taiat cubulete mici, sare si...Citeste continuarea

Ciupercute si rosii umplute

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se decojesc de pielita,li se scot coditele si se spala. rosiile li se scot cotorul si se scobesc,dar nu prea tare. pieptul de pui se pune si se fierbe. cand pieptul de pui e...Citeste continuarea

Ciorba de varza dulce cu lapte prins

Postat de: Sidy in Supe/Ciorbe

Afumatura se taie in portii si se fierbe in apa cu sare, pasta de gogosari ,ceapa si cimbru. Zarzavatul se curata si se taie cubulete. Varza se taie patratele. In oala in care a fiert...Citeste continuarea

Crispy Strips

Postat de: epurasha2bb in Pui

Se marineaza carnea de pui taiata fasii lungi intr-un castron nemetalic cu o cana de lapte si condimentele. Lasati un pic la rece la frigider acoperit cu o punga sau puneti totul in punga de la...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei

Postat de: silvi0ara in Supe/Ciorbe

Se curata dovleceii de coaja,se spala,se taie cubulete.La fel se procedeaza si cu cartofii.Restul zarzavatului se curata,se spala si se toaca marunt.Se pun toate legumele intr-o oala cu putin ulei...Citeste continuarea

Chiftelute albe(fierte) cu sos alb

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa, se amesteca carnea cu cartof ou , ceapa si verdeturile tocate marunt se condimenteaza si se face din aceasta compozitie niste...Citeste continuarea

Carnat umplut cu ciuperci si omleta

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se taie carnatii pe mjloc dar fara a ajunge la capete sau la baza, doar crapam, apoi cu o lingurita de inox scoatem o parte din miez si apoi ii prajim in tigaie.Se vor desface ca niste barcute....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Preparare :  se taie cubulete medii bucatile de carne, eu am pus porc de data aceasta. Prefer sa pun si carne pentru ca da un plus de gust  si  asta este varianta in care conving...Citeste continuarea

Cum se face coliva ca la mama

Postat de: ionix in Dulciuri

 Cum se face coliva ca la mama Speli arpacaşul în 9 ape, în apă rece. După aceea se pune la fiert împreună cu cei 3 l apă şi un praf de sare şi se bagă la...Citeste continuarea

Choux à la crème de citron

Postat de: ionix in Prajituri

  Prepararea cremei: Ouăle le batem spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă untul moale şi se bate bine bine. Se pune lingurile cu făină...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: ana in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii in coaja .Ii curatam, cand s-au racit putin si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.La fel procedam si cu ouale fierte si cu branza. Ungem o tava cu ulei ,punem un strat de...Citeste continuarea

Coca de ecler si choux

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca apa. untul, sarea si zaharul si topeste-le pe foc mediu. Amesteca, sa topesti untul. Lasa pana ce da un clocot. Da jos oala de pe foc si adauga toata faina deodata. Amesteca sa...Citeste continuarea

Ciuperci cu pui si cus-cus

Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carne

Se spala carnea si se pune la fiert. Intre timp tocam usturoiul marunt, spalam ciupercile, le taiem feliute. Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, inabusim putin usturoiul, apoi punem...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu orez

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Spalam bine legumele, le curatam si le taiem dupa preferinta. Punem o oala cu apa si putina sare pe foc, apoi adaugam legumele, pt inceput nu punem dovlecelul ( se pune dupa ce s-au inmuiat...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: vero_closca in Pui

Se invelesc fileurile cu folie alimentara si se bat usor cu ciocanul ca sa se intinda.se presara cu sare si piper fiecare bucata. Se aseaza deasupra cate o felie de cascaval si cate o felie de...Citeste continuarea

Chili Con Carne

Postat de: maria87ro in Vita

Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Puneti ardeiul ci ceapa pana se calesc. Apoi adaugati carnea si amestecati pana se rumeneste. Adaugati vinul si continuati sa amestecati pt cateva...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Roxana in Aperitive / Garnituri

Ciupercile mari le decojim si taiem piciorusul jos. Taiem marunt ceapa, ciupercutele si pieptul de pui. Intr-o tigaie incinsa punem uleiu si calim putin ceapa. Adaugam paprika peste ceapa si...Citeste continuarea

Crème brulée

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre timp, se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa si zaharul s-a...Citeste continuarea

Cod pane cu mujdei de usturoi

Postat de: epurasha2bb in Peste

Am dezghetat fileul de cod fiindca am avut dar congelat era inchis la pescarie si cum aveam pofta de peste am zis sa prepar ceva bun chiar daca e congelat desi asta e o optiune rara.Ca sa ii dau...Citeste continuarea

Chiftelute din file de peste

Postat de: violette in Peste

Fileul de peste se toaca marunt, se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul, ceapa verde tocata, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, uleiul, zeama de lamaie, sarea si pipereul. Se...Citeste continuarea

Cus-cus cu cartofi si ciuperci

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei se pune si sosul de soia apoi,ardeiul taiat sau tocat,se pun cartofi taiati cubulete si ciupercile taiate,tocate cum va place,sare ,piper si putin...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu ciuperci

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se pun cartofi sa fiarba in coaja aproximativ 30-35 minute Se curata de coaja apoi se scobesc bine cu un cutit cu varf se ung cu putin ulei inauntru apoi se sareaza si se umplu cu compozitia de...Citeste continuarea

Caras prajit, cu mujdei si mamaliguta

Postat de: Ina in Crap / Caras

     Pestele se curata de solzi, se despica si i se scot matele si urechile. Se spala in cateva ape, apoi se scurge bine de apa. Se amesteca intr-o farfurie malaiul cu faina si...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: Bucataria_Portocalie in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat toata cantitatea de zahar, extractul de vanilie, zeama de la cele 2 lamai si coaja de lamaie....Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti (dezorganizati...

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii fierbem in coaja. Cand s-au racit usor ii curatam, ii lasam sa se raceasca si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ouale le fierbem timp de 10 minute. Le dam pe razatoare. Ungem un...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: dicarmencitta1957 in Aperitive / Garnituri

Punem cartofii la fiert cu coaja cu tot.Punem ouale la fiert,le vom fierbe cel putin 10 sau 15 minute,dupa care le vom pune in apa rece ca sa se decojeasca usor.Curatam cartofii de coaja si ii vom...Citeste continuarea

Cornulete de post cu rahat

Postat de: Julie in Dulciuri

Se dizolva drojdia  cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]