A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de potroace din tacamuri de...

Postat de: medioto59 in Supe/Ciorbe

 Carnea taiata in bucati se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa dea in cateva clocote, se spumeaza si se arunca prima apa. Se spala carnea, se pune inapoi in oala si se...Citeste continuarea

Chiftelute din carne

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Se spala, se lasa la scurs si apoi se toaca carnea. Odata cu carnea se toaca si ceapa, mararul si patrunjelul. Se adauga usturoiul zdrobit, ouale, painea inmuiata in lapte, putina apa minerala si...Citeste continuarea

Cheese Souflle

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se bat albusurile cu un praf de sare bine de tot.Separat amestecam galbenusurile cu branza si cascavalul rase si cele 2 linguri de smantana.Apoi incorporam cu grija amestecand de sus in...Citeste continuarea

Cartofi cu sunca la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatati,ii spalati si ii taiati felii rotunde dar putin mai groase. acestia ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,ii stropiti cu putin ulei,ii condimentati cu...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta a la Radu Anton

Postat de: Sylvia in Supe/Ciorbe

 Preparare :  Spalam si pregatim bucatile de carne . Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit  cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul....Citeste continuarea

Curcan umplut cu fructe

Postat de: janet in Curcan

Curatam si spalam curcanul, il ungem cu ulei si il condimentam, apoi il umplem cu fructele pregatite, in cazul de fata avem: caise, mere, portocale,kiwi, prune si nectarine. Am mai pus si fructe...Citeste continuarea

Cartofi umpluti,la cuptor

Postat de: gospodinadecriza in Aperitive / Garnituri

Cartofii spălaţi se fierb în coajă, 30 min. Îi scoatem, îi lăsăm la răcit şi, cu o lingură, îi scobim pe lungime, de miez. Cine doreşte, poate curăţa cartofii...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: ela in Dulciuri

Intr-o cratita se pun cele 6linguri de zahar si se pune pe foc la caramelizat,rotind mereu de vas,pana ce zaharul se transforma intr-o crusta aurie.Se lasa la racit.Intre timp,in alt vas se bat...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Furnicuti in Mancaruri de post

Spalam ciupercile si le scoatem piciorusele. Le stropim bine cu zeama de lamaie ca sa ramana albe si frumoase. Tocam ambele tipuri de ceapa si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sare...Citeste continuarea

Crap prajit

Postat de: medioto59 in Peste

Bucatile de crap se spala, se dau cu sare si se lasa sa stea o ora la frigider.Se zvanta cu un servet uscat si apoi se trec prin faina. Se rumenesc pe ambele parti in uleiul incins,apoi se scot...Citeste continuarea

Ceafa de porc in foietaj

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

 Se condimenteaza carnea dupa gust cu sare, piper,coriandru,boia. Se topeste intr-o cratita untul si se rumeneste bine carnea intorcand-o pe toate partile.Dupa ce s-a rumenit se scoate...Citeste continuarea

Ciuperci cremoase cu patrunjel si...

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Aseaza bucatelele de paine intr-o tava si da-le la copt 10-15 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocante. Intre timp, topeste untul intr-o cratita, pe...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: ionix in Prajituri

  Untul se freaca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul. Se adauga laptele si galbenusurile treptat. Dupa ce am amestecat bine punem faina usor, in care...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita si...

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se curata morcovul,patrujelu,telina si se taie cubulete,apoi se calesc in putin ulei,dupa care se pune ardeiul taiat si el cubulete . Se pune apa peste zarzavaturile calite apoi costita taiat...Citeste continuarea

Cutiuta din paine crocanta

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se ia bagheta de paine, se taie la capete, apoi se decupeaza un capac dreptunghiular in mijloc, se coate miezul .Se amesteca miezul cu un ou batut si verdeturi, sare si piper , se umple...Citeste continuarea

Caşcaval pane by Miha&Oana

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

Taiem cascavalul felii mai groase si nu foarte lungi, groase cam cat degetul mic de la mana, si-l bagam la congelator cateva minute. Intre timp facem un aluat mai gros decat cel pentru clatite...Citeste continuarea

Cornete pentru inghetata I

Postat de: cccris in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 150 grade. Intr-un castron bateti oul cu zaharul pina devine aproape ca o bezea la consistenta. Adaugati untul, vanilia si laptele. La sfirsit incorporom si faina....Citeste continuarea

Clatite cu lapte de cocos

Postat de: Sylvia in Prajituri

  Preparare: se mixeaza ouale cu zaharul si apoi adaugam faina si subtiem treptat cu laptele si apoi adaugam laptele de cocos.  Dupa ce avem o compozitie omogena , pregatim o tigaie de...Citeste continuarea

Ceafa de porc la teflon

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Se taie felii subtiri ceafa de porc, se spala si se bate putin cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare, piper boia, cimbru si se stropeste cu putin vin. Se lasa 1-2 ore la macerat. Inainte de a o...Citeste continuarea

Carnaciori la teflon cu garnitura...

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Carnaciorii se pun in tigaia de teflon bine incalzita. Se intorc de pe o parte pe alta pentru o buna rumenire. Se lasa pana se rumenesc bine pe ambele parti. Separat se prepara garnitura: se...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: medioto59 in Supe/Ciorbe

 Pestele spalat si curatat se taie bucati potrivit de mari. (Daca se foloseste cap de crap se va scoate osul amar). Legumele se spala, se taie marunt si se pun la fiert. Cand zarzavatul...Citeste continuarea

Ciorba cu urzicute si peste

Postat de: rocsi_1612 in Supe/Ciorbe

Urzicile se curata si se spala bine in multe ape. ceapa se curata ,se spala si se toaca marunt. morcovul se curata ,se spala si se da pe razatoarea mare. cartofii se curata,se spala si se...Citeste continuarea

Ciabatta

Postat de: miha in Piine

Faza 1: Se dizolva  drojdia in putina apa (din cei 150 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul pana la 150 ml de apa, faina si se amesteca cu o lingura pana ce toate se...Citeste continuarea

Choux a la crem

Postat de: LALY in Dulciuri

Pentru gogosi:se pune apa cu uleiul si praful de sare pe foc. Cand da in clocot,se ia de pe foc si se adauga toata faina odata si se mesteca pana se incorporeaza toata faina. Se pune din nou...Citeste continuarea

Curry cu piept de curcan si legume

Postat de: laylalala in Curcan

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa. Se adauga patrunjelul si morcovul si se caleste 2-3 minute. Se adauga praful de curry si se caleste 1 minut. Se adauga apoi rosiile,...Citeste continuarea

Cartofi in folie de aluminiu la cuptor

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se spala bine cartofii si apoi se taie ca un capacel din cartofi pe latimea cartofului.Se cresteza bine cu cutitul, se pun sare si mujdei de usturoi, apoi 1 lingurita de ulei de maline si se pun...Citeste continuarea

Cod alb cu sos de lamaie si cartofi...

Postat de: cristinne in Somon

Se pregateste pestele, se spala cartofii. Se pun cartofii la fiert cu sare. Se rade lamaia fin, se toaca fin patrunjelul si separat si mararul. Se face un amestec din coaja de lamaie, sucul la...Citeste continuarea

Crenvusti in foetaj

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se cresteaza cremvusti la capete. Foaia de foietaj se taie fasii de 1-1,5 cm si apoi se infasoara in jurul cremvustiului Se ung cu ou batut apoi se presara susan(eu am pus dupa reteta lui...Citeste continuarea

Crenvusti umpluti

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

crestam crenvustii pe mijloc, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar in crestatura punem putina smantana, branza topita, cascaval si pastrama. dam la cuptor pt cca 10 min, pana se topeste...Citeste continuarea

Cupe de mamaliga cu oua

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Se face o mamaliga din malai si apa si putina sare. Ca sa nu se faca cocoloase eu pun malaiul in apa de la inceput, cand e apa rece, amestec bine si las sa fiarba. In tava de muffins am uns...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu piept de pui

Postat de: ramo_cata in Pui

Am taiat pieptul bucatele medii..ciupercile le-am bagat la robot,am tocat ceapa,usturoiul verde si uscat...le-am pus la fiert cu apa si ulei..le-am lasat sa fiarba cam 1 ora..apoi am adaugat...Citeste continuarea

Chec rapid

Postat de: lia in Prajituri

Intr-un bol amestecam faina cu cacaua si scortisoara. Intr-o canita stingem bicarbonatul cu zeama de lamiae. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt. Mixam oul cu zaharul pana se...Citeste continuarea

Catelush Alunush

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Se fierbe orezul in apa simpla pana ce scade de tot apa dar fara sa se prinda de craticioara.Spre sfarsit se adauga laptele in care am topit o lingura de zahar inainte si se lasa sa se absoarba...Citeste continuarea

Cheesecake caramel

Postat de: miha in Dulciuri

Blat: Biscuitii se pun la robot si se macina fin. Se adauga untul topit si cacao si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava detasabila (26 cm diametru). Se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi fara carne

Postat de: burdulea56 in Ciorbe

Intro oala cu 3 l apa, punem la fiert morcovii, patrunjelul, ceapa, cartofii, telina, curatate, spalate, taiate bucati. Fierbem cam 25-30 minute minute, dupa care adaugam sare si otet dupa gust,...Citeste continuarea

Cartofi cu cascaval/ branza,...

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

       Cartofii taiati cubulete se pun intr-un vas special pentru microunde ( sau de yena ), se presara cu putin delikat si cubulete de unt, se acopera si se pun la...Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se scot piciorusele (le puteti cali si faceti altceva cu ele)se spala si se sareaza bine apoi se dau prin faina alba si prin ou Se prajesc in ulei bine incins Simplu...Citeste continuarea

Ciupercute picante

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Spalam ciupercile si le indepartam coditele.Tapetam o tava cu hartie pergament pe care o ungem cu putin ulei. Scoatem tocatura, din intestin si umplem ciupercutele pe care le asezam in tava....Citeste continuarea

Cookies cu Nesquik si fulgi de...

Postat de: laylalala in Prajituri

Se incinge cuptorul la 200⁰C. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul apoi se adauga oul si se mixeaza bine.Se adauga sosul Nesquik si esentele de alune de padure si vanilie.In alt vas, se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura...

Postat de: rivka in Supe/Ciorbe

Legumele si radacinoasele se toaca marunt si se pun in oala impreuna cu slanina afumata in 2 linguri ulei de masline la dustuit. Cartofii se curata si se taie cubulete. Cand legumele...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Se desface conopida in buchetele, se spala apoi se lasa in apa usor sarata pt 10 minute dupa care se pune la fiert cu un praf de sare. Cand e gata se pune sa se scurga bine intr-o strecuratoare....Citeste continuarea

Cod pane cu bacon

Postat de: mihaelar63 in Peste

Codul se spala si se portioneaza la 10 cm [ sa nu fie bucata prea mare ], se condimenteaza cu sare , piper si zeama de lamaie . Baconul se taie felii foarte subtiri pe lungime . Ouale se bat...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu chiftelute

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata de codite si se sareaza . Branza cu smantana se amesteca cu piper si chimen . In fiecare ciuperca se pune unt cat un grauncior , o chifteluta increstata iar in mijlocul...Citeste continuarea

Curcan la tava, cu ciuperci umplute.

Postat de: dicarmencitta1957 in Curcan

Spalam si curatam medalioanele de curcan,le punem intr-o tava yena,asezonam cu boia de ardei dulce legume bio,care sunt fara sare,piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon,un praf de...Citeste continuarea

Cosulet cu chiftelute

Postat de: epurasha2bb in Pui

Tocam marunt legumele si carnea fiarta, calim putin ciupercile. Razuim cascavalul si batem 2 oua. Fierbem cartofii taiati cubulete in lapte cu apa si sare ,care sa treaca de ei cu 2...Citeste continuarea

Crochete de jambon si pui

Postat de: sandytza in Aperitive / Garnituri

Se pune laptele la fiert. Intr-o tigaie se prajeste ceapa taiata marunt si carnea daca este cruda impreuna cu jambonul taiate si acestea marunt..(eu am folosit carne ramasa de la friptura de...Citeste continuarea

Ciorba aita dreasa cu ou si smantana

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se curata zarzavaturile morcovul,patrujelul si telina(telina eu nu am pus si patrunjel numai jumatate ca nu mai am)  usturoiul verde si se toca sau se taie marunt apoi se calesc in putin ulei...Citeste continuarea

cozonac pane

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se taie feliile de cozonac in doua sa nu fie mari si se pune cate 1 lingurita de lapte pe fiecare feliuta(vor fi mai moi si mai pufoase) ,apoi se da prin ou si se prajeste in ulei fierbinte. La...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu garnitura de...

Postat de: burdulea56 in Mancaruri cu carne

Ceafa se bate, se pipereaza, se sareaza si se pune la fript intr-o tigaie teflonata. Se prajeste pe ambele parti. Intre timp, se curata ciupercile, se taie bucati, se pun in tigaie cu putin...Citeste continuarea

Cartofi cu bacon si ciuperci

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofi ,apoi se zdrobesc cu furculita dar nu foarte tare sa ramana bucatele ,apoi se ameteca cu patrunjel verde. Baconul se prajeste putin apoi se taie cubulete sau invers cum doriti....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]