Ciorba de potroace din tacamuri de...
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeCarnea taiata in bucati se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa dea in cateva clocote, se spumeaza si se arunca prima apa. Se spala carnea, se pune inapoi in oala si se...Citeste continuarea
Chiftelute din carne
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe spala, se lasa la scurs si apoi se toaca carnea. Odata cu carnea se toaca si ceapa, mararul si patrunjelul. Se adauga usturoiul zdrobit, ouale, painea inmuiata in lapte, putina apa minerala si...Citeste continuarea
Cheese Souflle
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe bat albusurile cu un praf de sare bine de tot.Separat amestecam galbenusurile cu branza si cascavalul rase si cele 2 linguri de smantana.Apoi incorporam cu grija amestecand de sus in...Citeste continuarea
Cartofi cu sunca la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatati,ii spalati si ii taiati felii rotunde dar putin mai groase. acestia ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,ii stropiti cu putin ulei,ii condimentati cu...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton
Postat de: Sylvia in Supe/CiorbePreparare : Spalam si pregatim bucatile de carne . Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul....Citeste continuarea
Curcan umplut cu fructe
Postat de: janet in CurcanCuratam si spalam curcanul, il ungem cu ulei si il condimentam, apoi il umplem cu fructele pregatite, in cazul de fata avem: caise, mere, portocale,kiwi, prune si nectarine. Am mai pus si fructe...Citeste continuarea
Cartofi umpluti,la cuptor
Postat de: gospodinadecriza in Aperitive / GarnituriCartofii spălaţi se fierb în coajă, 30 min. Îi scoatem, îi lăsăm la răcit şi, cu o lingură, îi scobim pe lungime, de miez. Cine doreşte, poate curăţa cartofii...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: ela in DulciuriIntr-o cratita se pun cele 6linguri de zahar si se pune pe foc la caramelizat,rotind mereu de vas,pana ce zaharul se transforma intr-o crusta aurie.Se lasa la racit.Intre timp,in alt vas se bat...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Furnicuti in Mancaruri de postSpalam ciupercile si le scoatem piciorusele. Le stropim bine cu zeama de lamaie ca sa ramana albe si frumoase. Tocam ambele tipuri de ceapa si le punem la calit in putin ulei. Adaugam sare...Citeste continuarea
Crap prajit
Postat de: medioto59 in PesteBucatile de crap se spala, se dau cu sare si se lasa sa stea o ora la frigider.Se zvanta cu un servet uscat si apoi se trec prin faina. Se rumenesc pe ambele parti in uleiul incins,apoi se scot...Citeste continuarea
Ceafa de porc in foietaj
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe condimenteaza carnea dupa gust cu sare, piper,coriandru,boia. Se topeste intr-o cratita untul si se rumeneste bine carnea intorcand-o pe toate partile.Dupa ce s-a rumenit se scoate...Citeste continuarea
Ciuperci cremoase cu patrunjel si...
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriIncalzeste cuptorul la 180⁰C.Aseaza bucatelele de paine intr-o tava si da-le la copt 10-15 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocante. Intre timp, topeste untul intr-o cratita, pe...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: ionix in PrajituriUntul se freaca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul. Se adauga laptele si galbenusurile treptat. Dupa ce am amestecat bine punem faina usor, in care...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costita si...
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe curata morcovul,patrujelu,telina si se taie cubulete,apoi se calesc in putin ulei,dupa care se pune ardeiul taiat si el cubulete . Se pune apa peste zarzavaturile calite apoi costita taiat...Citeste continuarea
Cutiuta din paine crocanta
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe ia bagheta de paine, se taie la capete, apoi se decupeaza un capac dreptunghiular in mijloc, se coate miezul .Se amesteca miezul cu un ou batut si verdeturi, sare si piper , se umple...Citeste continuarea
Caşcaval pane by Miha&Oana
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriTaiem cascavalul felii mai groase si nu foarte lungi, groase cam cat degetul mic de la mana, si-l bagam la congelator cateva minute. Intre timp facem un aluat mai gros decat cel pentru clatite...Citeste continuarea
Cornete pentru inghetata I
Postat de: cccris in DulciuriIncalziti cuptorul la 150 grade. Intr-un castron bateti oul cu zaharul pina devine aproape ca o bezea la consistenta. Adaugati untul, vanilia si laptele. La sfirsit incorporom si faina....Citeste continuarea
Clatite cu lapte de cocos
Postat de: Sylvia in PrajituriPreparare: se mixeaza ouale cu zaharul si apoi adaugam faina si subtiem treptat cu laptele si apoi adaugam laptele de cocos. Dupa ce avem o compozitie omogena , pregatim o tigaie de...Citeste continuarea
Ceafa de porc la teflon
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe taie felii subtiri ceafa de porc, se spala si se bate putin cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare, piper boia, cimbru si se stropeste cu putin vin. Se lasa 1-2 ore la macerat. Inainte de a o...Citeste continuarea
Carnaciori la teflon cu garnitura...
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneCarnaciorii se pun in tigaia de teflon bine incalzita. Se intorc de pe o parte pe alta pentru o buna rumenire. Se lasa pana se rumenesc bine pe ambele parti. Separat se prepara garnitura: se...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbePestele spalat si curatat se taie bucati potrivit de mari. (Daca se foloseste cap de crap se va scoate osul amar). Legumele se spala, se taie marunt si se pun la fiert. Cand zarzavatul...Citeste continuarea
Ciorba cu urzicute si peste
Postat de: rocsi_1612 in Supe/CiorbeUrzicile se curata si se spala bine in multe ape. ceapa se curata ,se spala si se toaca marunt. morcovul se curata ,se spala si se da pe razatoarea mare. cartofii se curata,se spala si se...Citeste continuarea
Ciabatta
Postat de: miha in PiineFaza 1: Se dizolva drojdia in putina apa (din cei 150 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul pana la 150 ml de apa, faina si se amesteca cu o lingura pana ce toate se...Citeste continuarea
Choux a la crem
Postat de: LALY in DulciuriPentru gogosi:se pune apa cu uleiul si praful de sare pe foc. Cand da in clocot,se ia de pe foc si se adauga toata faina odata si se mesteca pana se incorporeaza toata faina. Se pune din nou...Citeste continuarea
Curry cu piept de curcan si legume
Postat de: laylalala in CurcanSe incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa. Se adauga patrunjelul si morcovul si se caleste 2-3 minute. Se adauga praful de curry si se caleste 1 minut. Se adauga apoi rosiile,...Citeste continuarea
Cartofi in folie de aluminiu la cuptor
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si apoi se taie ca un capacel din cartofi pe latimea cartofului.Se cresteza bine cu cutitul, se pun sare si mujdei de usturoi, apoi 1 lingurita de ulei de maline si se pun...Citeste continuarea
Cod alb cu sos de lamaie si cartofi...
Postat de: cristinne in SomonSe pregateste pestele, se spala cartofii. Se pun cartofii la fiert cu sare. Se rade lamaia fin, se toaca fin patrunjelul si separat si mararul. Se face un amestec din coaja de lamaie, sucul la...Citeste continuarea
Crenvusti in foetaj
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe cresteaza cremvusti la capete. Foaia de foietaj se taie fasii de 1-1,5 cm si apoi se infasoara in jurul cremvustiului Se ung cu ou batut apoi se presara susan(eu am pus dupa reteta lui...Citeste continuarea
Crenvusti umpluti
Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituricrestam crenvustii pe mijloc, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar in crestatura punem putina smantana, branza topita, cascaval si pastrama. dam la cuptor pt cca 10 min, pana se topeste...Citeste continuarea
Cupe de mamaliga cu oua
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriSe face o mamaliga din malai si apa si putina sare. Ca sa nu se faca cocoloase eu pun malaiul in apa de la inceput, cand e apa rece, amestec bine si las sa fiarba. In tava de muffins am uns...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu piept de pui
Postat de: ramo_cata in PuiAm taiat pieptul bucatele medii..ciupercile le-am bagat la robot,am tocat ceapa,usturoiul verde si uscat...le-am pus la fiert cu apa si ulei..le-am lasat sa fiarba cam 1 ora..apoi am adaugat...Citeste continuarea
Chec rapid
Postat de: lia in PrajituriIntr-un bol amestecam faina cu cacaua si scortisoara. Intr-o canita stingem bicarbonatul cu zeama de lamiae. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt. Mixam oul cu zaharul pana se...Citeste continuarea
Catelush Alunush
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiSe fierbe orezul in apa simpla pana ce scade de tot apa dar fara sa se prinda de craticioara.Spre sfarsit se adauga laptele in care am topit o lingura de zahar inainte si se lasa sa se absoarba...Citeste continuarea
Cheesecake caramel
Postat de: miha in DulciuriBlat: Biscuitii se pun la robot si se macina fin. Se adauga untul topit si cacao si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava detasabila (26 cm diametru). Se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi fara carne
Postat de: burdulea56 in CiorbeIntro oala cu 3 l apa, punem la fiert morcovii, patrunjelul, ceapa, cartofii, telina, curatate, spalate, taiate bucati. Fierbem cam 25-30 minute minute, dupa care adaugam sare si otet dupa gust,...Citeste continuarea
Cartofi cu cascaval/ branza,...
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCartofii taiati cubulete se pun intr-un vas special pentru microunde ( sau de yena ), se presara cu putin delikat si cubulete de unt, se acopera si se pun la...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se scot piciorusele (le puteti cali si faceti altceva cu ele)se spala si se sareaza bine apoi se dau prin faina alba si prin ou Se prajesc in ulei bine incins Simplu...Citeste continuarea
Ciupercute picante
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile si le indepartam coditele.Tapetam o tava cu hartie pergament pe care o ungem cu putin ulei. Scoatem tocatura, din intestin si umplem ciupercutele pe care le asezam in tava....Citeste continuarea
Cookies cu Nesquik si fulgi de...
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 200⁰C. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul apoi se adauga oul si se mixeaza bine.Se adauga sosul Nesquik si esentele de alune de padure si vanilie.In alt vas, se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura...
Postat de: rivka in Supe/CiorbeLegumele si radacinoasele se toaca marunt si se pun in oala impreuna cu slanina afumata in 2 linguri ulei de masline la dustuit. Cartofii se curata si se taie cubulete. Cand legumele...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: vero_closca in Aperitive / GarnituriSe desface conopida in buchetele, se spala apoi se lasa in apa usor sarata pt 10 minute dupa care se pune la fiert cu un praf de sare. Cand e gata se pune sa se scurga bine intr-o strecuratoare....Citeste continuarea
Cod pane cu bacon
Postat de: mihaelar63 in PesteCodul se spala si se portioneaza la 10 cm [ sa nu fie bucata prea mare ], se condimenteaza cu sare , piper si zeama de lamaie . Baconul se taie felii foarte subtiri pe lungime . Ouale se bat...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu chiftelute
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de codite si se sareaza . Branza cu smantana se amesteca cu piper si chimen . In fiecare ciuperca se pune unt cat un grauncior , o chifteluta increstata iar in mijlocul...Citeste continuarea
Curcan la tava, cu ciuperci umplute.
Postat de: dicarmencitta1957 in CurcanSpalam si curatam medalioanele de curcan,le punem intr-o tava yena,asezonam cu boia de ardei dulce legume bio,care sunt fara sare,piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon,un praf de...Citeste continuarea
Cosulet cu chiftelute
Postat de: epurasha2bb in PuiTocam marunt legumele si carnea fiarta, calim putin ciupercile. Razuim cascavalul si batem 2 oua. Fierbem cartofii taiati cubulete in lapte cu apa si sare ,care sa treaca de ei cu 2...Citeste continuarea
Crochete de jambon si pui
Postat de: sandytza in Aperitive / GarnituriSe pune laptele la fiert. Intr-o tigaie se prajeste ceapa taiata marunt si carnea daca este cruda impreuna cu jambonul taiate si acestea marunt..(eu am folosit carne ramasa de la friptura de...Citeste continuarea
Ciorba aita dreasa cu ou si smantana
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe curata zarzavaturile morcovul,patrujelul si telina(telina eu nu am pus si patrunjel numai jumatate ca nu mai am) usturoiul verde si se toca sau se taie marunt apoi se calesc in putin ulei...Citeste continuarea
cozonac pane
Postat de: nadina73 in DulciuriSe taie feliile de cozonac in doua sa nu fie mari si se pune cate 1 lingurita de lapte pe fiecare feliuta(vor fi mai moi si mai pufoase) ,apoi se da prin ou si se prajeste in ulei fierbinte. La...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu garnitura de...
Postat de: burdulea56 in Mancaruri cu carneCeafa se bate, se pipereaza, se sareaza si se pune la fript intr-o tigaie teflonata. Se prajeste pe ambele parti. Intre timp, se curata ciupercile, se taie bucati, se pun in tigaie cu putin...Citeste continuarea
Cartofi cu bacon si ciuperci
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofi ,apoi se zdrobesc cu furculita dar nu foarte tare sa ramana bucatele ,apoi se ameteca cu patrunjel verde. Baconul se prajeste putin apoi se taie cubulete sau invers cum doriti....Citeste continuarea


















