A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de gaina cu taietei de casa

Postat de: medioto59 in Ciorbe

 Se portioneaza gaina, se spala si se pune la fiert cu putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in cateva clocote si se arunca prima apa. Se spala carnea si se pune in oala cu apa calduta si...Citeste continuarea

Cartofi studentesti

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata , se spala , se taie felii mai grosute si se amesteca cu condimente , usturoi pisat si ulei . Se amesteca cu faina de malai si se da la cuptor  intr-o tava tapetata cu...Citeste continuarea

Clatite cu urda si marar verde

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se pregateste aluatul de caltite din oua ,vanilii ,coaja de lamaie,faina , laptele si putina sare si ulei. Se mixeaza bine sa nu fie cocoloase si apoi se coc. Depinde de tigaie eu nu mai pun in...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de peste

Postat de: vero_closca in Supe/Ciorbe

Zarzavatul si legumele se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare sau se taie cubulete si se calesc in ulei 2-3 minute. Se sting cu supa de peste sau de legume si se lasa sa fiarba la foc mic...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu carnita de porc

Postat de: vero_closca in Supe/Ciorbe

Varza se taie fideluta,se freaca cu sare si sare de lamaie,se amesteca cu uleiul si se lasa sa se inmoaie. Preparata astfel,varza nu se mai lasa la fund. Carnea se taie cubulete si se pune la...Citeste continuarea

Cartofi in lapte prins

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Se pun cartofii la fiert in coaja, dupa ce au fiert ii taiem felii si ii punem feliile intr-o tava pt cuptor, dupa primul strat condimentam si facem batem ouale cu putina sare si amestecam cu...Citeste continuarea

Ce putem face din nuci/seminte?...

Postat de: Adinuta in Vegan / Raw vegan

Pasul 1: Am pus migdalele intr-un castron si am adaugat apa cat sa le acopere. Le-am lasat peste noapte la inmuiat / hidratat. Acest past este extrem de important si de util chiar si cand vrem...Citeste continuarea

Chiftelute cu verdeata

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Verdeturile si ceapa se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata , sare si piper . Se amesteca bine , la sfarsit se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie . Se formeaza din...Citeste continuarea

Cozonac cu cacao si rahat sau cu...

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Faina trebuie sa fie la temperatura camerei la fel si celelante ingrediente. Acesta se cerne intr-un lighean.Drojdia se dizolva cu un pic de lapte caldut indulcit.Ouale se bat .Laptele se pune la...Citeste continuarea

Cotlet aromat

Postat de: vero_closca in Porc

Carnea se spala si se usuca cu un servet si se taie in 8 felii.se presara cu condimentele amestecate si se rumeneste in unt pe ambele parti pana devine aurie,la foc mediu...nu trebuie prajita prea...Citeste continuarea

Chec cu miere si migdale crocante

Postat de: laylalala in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de chec. Intr-un vas, bate untul cu 100 gr miere, zaharul vanilat, scortisoara macinata, coaja rasa si zeama de...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: ana in Mancaruri cu carne

Spalam bine ciupercutele si le rupem coditele ,apoi le stropim cu zeama de lamaie . Dam pe razatoare branza pe care o amestecam cu carnea tocata si condimentele. Umplem ciupercutele cu...Citeste continuarea

Cartofi natur cu carnati prajiti si...

Postat de: izulika in Mancaruri cu carne

Salata : Se toaca varza si mararul (3-4 fire) se adauga sare,piper,ulei dupa gust. Cartofii : Se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se pun la fiert dupa ce s-au fiert se scurg...Citeste continuarea

Ciabatta cu masline

Postat de: Sylvia in Piine

 Am pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa.   Am adaugat...Citeste continuarea

Crenvusti umpluti

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Crenvustii se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, in partea de jos cele 2 jumatati vor ramane prinse. Interiorul il ungem cu mustar, apoi il umplem cu fasii de cascaval. Cu o felie de...Citeste continuarea

Ciorba din piept de pui

Postat de: medioto59 in Supe/Ciorbe

 Se spala pieptul de pui, se dezoseaza si se taie cubulete. Se pune intr-o oala la fiert , se acopera cu apa si se adauga putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in cateva clocote si apoi se...Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: bitza in Prajituri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare , pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine densa ca o crema, apoi adaugam untul topit....Citeste continuarea

Chec cu nuci (de post)

Postat de: bitza in Prajituri

Amestecam faina,zaharul,praful de copt peste care turnam apa,uleiul si la final cacaoa.La compozitie adaugam dulceata/gemul(de orice fel). Ungem tava cu margarina,pe fundul ei punem mieji de...Citeste continuarea

Cartofi cu crusta de mustar

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Se încinge cuptorul la 170 °C. Cartofii se curata, se spala si se taie în bucati potrivite. Din mustar,ulei de masline,oregano,sare, piper si usturoi se face un sos...Citeste continuarea

Ciorbita cu legume si piept de pui

Postat de: vero_closca in Ciorbe

Speli bine pieptul de pui , il tai cubulete si-l pui la fiert in apa rece...spumezi bine cand e nevoie. Legumele le cureti,le speli si le tai cubulete sau cum vrei tu si le pui la fiert dupa ce...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se spala se curata si se taie cubulete . Ceapa , morcovul , telina si ardeiul  se prajesc 1-2 minute in ulei . Pieptul de pui se spala , se taie cuburi mai mari , se pune in...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu nuca si rahat

Postat de: danis in Dulciuri

Se ameteca putin lapte caldut cu drojdia si putina faina si 2 linguri de zahar   se lasa sa cresca ,apoi se toarna peste faina si se pun sarea,galbenusurile,zaharul si coaja de lamaie si...Citeste continuarea

Cartofi noi cu patrunjel

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se pun la fiert 20 minute (se pot fierbe si in coaja ) se pun apoi intr-o craticioara cu ulei si se calesc putin cateva minute, apoi se condimenteaza dupa care se pune...Citeste continuarea

Ciorba de peste la ceaun

Postat de: hangiu in Supe/Ciorbe

Se curata legumele si se toaca (morcovii in fasii subtiri si lunguiete). Se pun la calit in ceaun cu untura, se adauga boiaua si se pune apa peste ,apoi se lasa la fiert.Se adauga orezul si mai...Citeste continuarea

Ciorba de stevie cu ou - Reteta...

Postat de: Ina in Supe/Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de stevie cu ou - Reteta gustoasa si economica Se toaca legumele si se pun la fiert in apa cu sare / delikat si 30 ml. ulei de masline( sau de floarea soarelui )....Citeste continuarea

Cum sa gatesti purcel la protap –...

Postat de: hangiu in Porc

Cum se prepara Cum sa gatesti purcel la protap – Reteta traditionala si sfaturi utile pentru un gust desavarsit! Se incepe pregatirea purcelului cu 3 zile inainte. In prima zi se pune...Citeste continuarea

Cornuri umplute

Postat de: lia in Dulciuri

Pregatim o tava de copt, tapetata cu hartie si unsa cu putin ulei. Intr-un bol amestecam branza, stafidele, 6 linguri de zahar, esenta si galbenusul. Luam cate un corn, il sectionam pe...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: izulika in Dulciuri

Se bat ouale impreuna cu zaharul,coaja de lamaie si esenta de rom. Apoi se adauga faina putin cate putin incat sa devina o coca mai moale (fac asta pentru a nu se face cocoloase),iar apoi se...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile si se cot piciorusele, care se toaca marunt si se calesc putin cu ceapa in putin unt topit . Se adauga sare si piper, iar dupa ce se racesc  se amesteca cu casacavalul...Citeste continuarea

Cremvusti cu jamon pane

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se dau cremvusti prin ou, apoi prin faina, si repetam inca o data operatiunea, dupa care ii prajim in ulei bine incins. Se servesc cu mustar, ketchup sau ca si garnitura langa cartofi...Citeste continuarea

Coasta de miel umpluta

Postat de: anuta in Oaie

Pe masa de Pasti am impresionat cu aceasta reteta cu carne de miel ... Ficateii de pui se spala in apa rece ,se scurg bine apoi se maruntesc cu un cutit si se pun la prajit in putin ulei de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

se caramelizeaza 5 linguri de zahar intr-o cratita si se intinde pe peretii vasului Se incalzeste putin laptele in care adaugam 5 lg de zahar ,1 lg de faina,5 oua ,arome, si putina sare...Citeste continuarea

Cotlete cu legume

Postat de: ionela2682 in Porc

se spala cotletele, se ung cu ulei dupa care se condimenteaza si se pun in tava. Se dau la cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti. Intre timp curatam cartofiisi morcovii , ii stropim cu ulei...Citeste continuarea

Chouxuri

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

se pune apa ,sarea si uleiul la fiert iar in momentul in care au inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga faina toata o data. se mixeaza bine de tot si se lasa la racit Cand este...Citeste continuarea

Cozonac cu mac

Postat de: Ghinnni in Dulciuri

  1. intai si-ntai am facut maiaua: am incalzit (nu fiert) 2-3 linguri de lapte, in laptele incalzit am pus o lingura de zahar si drojdia... ...am turnat faina intr-un castron si am...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu leustean

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

sincer nici nu eram acasa cand sotul meu a facut ciorba cada am venit era aproape gata,asa ca am sa va zic reteta dupa cum mi-a zis el ca a pregatit A curatat toate zarzavaturile si le-a taiat...Citeste continuarea

Ciorba "In sfarsit a venit primavara!"

Postat de: Brindusa in Supe/Ciorbe

Dupa ce am ciopartit toate legumele cum mi-a venit la mana, am calit putin ceapa, usturoiul, morcovii si telina in uleiul incins. Le-am pus apoi in apa care fierbea, am lasat 5 minute si am...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu ricotta...

Postat de: Oana in Prajituri

Se bat ouale impreuna cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul de baut si vanilia. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se toarna amestecul lichid peste faina, se...Citeste continuarea

Cosulet cu branza

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

se ameteca toate pana devine o crema apoi se orneaza pe frunze de salata cu feliute de rosii ,boabe de piper................ se decoreaza dupa bunul plac si imaginatie Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: miha in Dulciuri

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu. Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se...Citeste continuarea

Clatite cu crema de vanilie

Postat de: miha in Dulciuri

Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile...Citeste continuarea

Chec cu smantana - Desertul savuros...

Postat de: miha in Dulciuri

Cum se prepara Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin...Citeste continuarea

Cherry

Postat de: rocsi_1612 in Bauturi

Intr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele. se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana. sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Se prepara din ou, faina, lapte si un praf de sare un aluat ca de clatite, putin mai gros. Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, prin aluatul de clatite, apoi prin...Citeste continuarea

Ciupercute la cuptor

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

SPELI CIUPERCILE SUB JET DE APA RECE SI LE CURETI.LE INDEPARTEZI CU GRIJA PICIORUSELE,LE TOCI MARUNT,LA FEL PROCEDAND SI CU CEAPA.LE CALESTI IMPREUNA IN ULEI DE MASLINE PANA SCADE ZEAMA PE CARE O...Citeste continuarea

Cookies asortate

Postat de: Sylvia in Torturi

  Facem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de...Citeste continuarea

Colac cu branza

Postat de: ionix in Prajituri

aluatul se gaseste aici:  http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html Prepararea umpluturii: Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata,...Citeste continuarea

Cornulete umplute-bestial de gustoase

Postat de: pansy1 in Prajituri

Se framanta  bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie...Citeste continuarea

Crap la cuptor in sos de rosii

Postat de: medioto59 in Crap / Caras

 Se spala pestele,se cresteaza in doua si se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei de masline.Se impaneaza cu usturoi,se adauga rosiile taiate rondele,ardeiul gras taiat...Citeste continuarea

Clatite cu branza de vaci, smantana...

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei. Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]