Ciorba de gaina cu taietei de casa
Postat de: medioto59 in CiorbeSe portioneaza gaina, se spala si se pune la fiert cu putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in cateva clocote si se arunca prima apa. Se spala carnea si se pune in oala cu apa calduta si...Citeste continuarea
Cartofi studentesti
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata , se spala , se taie felii mai grosute si se amesteca cu condimente , usturoi pisat si ulei . Se amesteca cu faina de malai si se da la cuptor intr-o tava tapetata cu...Citeste continuarea
Clatite cu urda si marar verde
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pregateste aluatul de caltite din oua ,vanilii ,coaja de lamaie,faina , laptele si putina sare si ulei. Se mixeaza bine sa nu fie cocoloase si apoi se coc. Depinde de tigaie eu nu mai pun in...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de peste
Postat de: vero_closca in Supe/CiorbeZarzavatul si legumele se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare sau se taie cubulete si se calesc in ulei 2-3 minute. Se sting cu supa de peste sau de legume si se lasa sa fiarba la foc mic...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carnita de porc
Postat de: vero_closca in Supe/CiorbeVarza se taie fideluta,se freaca cu sare si sare de lamaie,se amesteca cu uleiul si se lasa sa se inmoaie. Preparata astfel,varza nu se mai lasa la fund. Carnea se taie cubulete si se pune la...Citeste continuarea
Cartofi in lapte prins
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSe pun cartofii la fiert in coaja, dupa ce au fiert ii taiem felii si ii punem feliile intr-o tava pt cuptor, dupa primul strat condimentam si facem batem ouale cu putina sare si amestecam cu...Citeste continuarea
Ce putem face din nuci/seminte?...
Postat de: Adinuta in Vegan / Raw veganPasul 1: Am pus migdalele intr-un castron si am adaugat apa cat sa le acopere. Le-am lasat peste noapte la inmuiat / hidratat. Acest past este extrem de important si de util chiar si cand vrem...Citeste continuarea
Chiftelute cu verdeata
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriVerdeturile si ceapa se toaca marunt si se amesteca cu carnea tocata , sare si piper . Se amesteca bine , la sfarsit se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie . Se formeaza din...Citeste continuarea
Cozonac cu cacao si rahat sau cu...
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriFaina trebuie sa fie la temperatura camerei la fel si celelante ingrediente. Acesta se cerne intr-un lighean.Drojdia se dizolva cu un pic de lapte caldut indulcit.Ouale se bat .Laptele se pune la...Citeste continuarea
Cotlet aromat
Postat de: vero_closca in PorcCarnea se spala si se usuca cu un servet si se taie in 8 felii.se presara cu condimentele amestecate si se rumeneste in unt pe ambele parti pana devine aurie,la foc mediu...nu trebuie prajita prea...Citeste continuarea
Chec cu miere si migdale crocante
Postat de: laylalala in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de chec. Intr-un vas, bate untul cu 100 gr miere, zaharul vanilat, scortisoara macinata, coaja rasa si zeama de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: ana in Mancaruri cu carneSpalam bine ciupercutele si le rupem coditele ,apoi le stropim cu zeama de lamaie . Dam pe razatoare branza pe care o amestecam cu carnea tocata si condimentele. Umplem ciupercutele cu...Citeste continuarea
Cartofi natur cu carnati prajiti si...
Postat de: izulika in Mancaruri cu carneSalata : Se toaca varza si mararul (3-4 fire) se adauga sare,piper,ulei dupa gust. Cartofii : Se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se pun la fiert dupa ce s-au fiert se scurg...Citeste continuarea
Ciabatta cu masline
Postat de: Sylvia in PiineAm pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa. Am adaugat...Citeste continuarea
Crenvusti umpluti
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCrenvustii se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, in partea de jos cele 2 jumatati vor ramane prinse. Interiorul il ungem cu mustar, apoi il umplem cu fasii de cascaval. Cu o felie de...Citeste continuarea
Ciorba din piept de pui
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeSe spala pieptul de pui, se dezoseaza si se taie cubulete. Se pune intr-o oala la fiert , se acopera cu apa si se adauga putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in cateva clocote si apoi se...Citeste continuarea
Chec cu banane
Postat de: bitza in PrajituriOuale se mixeaza cu un praf de sare , pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine densa ca o crema, apoi adaugam untul topit....Citeste continuarea
Chec cu nuci (de post)
Postat de: bitza in PrajituriAmestecam faina,zaharul,praful de copt peste care turnam apa,uleiul si la final cacaoa.La compozitie adaugam dulceata/gemul(de orice fel). Ungem tava cu margarina,pe fundul ei punem mieji de...Citeste continuarea
Cartofi cu crusta de mustar
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriSe încinge cuptorul la 170 °C. Cartofii se curata, se spala si se taie în bucati potrivite. Din mustar,ulei de masline,oregano,sare, piper si usturoi se face un sos...Citeste continuarea
Ciorbita cu legume si piept de pui
Postat de: vero_closca in CiorbeSpeli bine pieptul de pui , il tai cubulete si-l pui la fiert in apa rece...spumezi bine cand e nevoie. Legumele le cureti,le speli si le tai cubulete sau cum vrei tu si le pui la fiert dupa ce...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de pui
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se spala se curata si se taie cubulete . Ceapa , morcovul , telina si ardeiul se prajesc 1-2 minute in ulei . Pieptul de pui se spala , se taie cuburi mai mari , se pune in...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu nuca si rahat
Postat de: danis in DulciuriSe ameteca putin lapte caldut cu drojdia si putina faina si 2 linguri de zahar se lasa sa cresca ,apoi se toarna peste faina si se pun sarea,galbenusurile,zaharul si coaja de lamaie si...Citeste continuarea
Cartofi noi cu patrunjel
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se pun la fiert 20 minute (se pot fierbe si in coaja ) se pun apoi intr-o craticioara cu ulei si se calesc putin cateva minute, apoi se condimenteaza dupa care se pune...Citeste continuarea
Ciorba de peste la ceaun
Postat de: hangiu in Supe/CiorbeSe curata legumele si se toaca (morcovii in fasii subtiri si lunguiete). Se pun la calit in ceaun cu untura, se adauga boiaua si se pune apa peste ,apoi se lasa la fiert.Se adauga orezul si mai...Citeste continuarea
Ciorba de stevie cu ou - Reteta...
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCum se prepara Ciorba de stevie cu ou - Reteta gustoasa si economica Se toaca legumele si se pun la fiert in apa cu sare / delikat si 30 ml. ulei de masline( sau de floarea soarelui )....Citeste continuarea
Cum sa gatesti purcel la protap –...
Postat de: hangiu in PorcCum se prepara Cum sa gatesti purcel la protap – Reteta traditionala si sfaturi utile pentru un gust desavarsit! Se incepe pregatirea purcelului cu 3 zile inainte. In prima zi se pune...Citeste continuarea
Cornuri umplute
Postat de: lia in DulciuriPregatim o tava de copt, tapetata cu hartie si unsa cu putin ulei. Intr-un bol amestecam branza, stafidele, 6 linguri de zahar, esenta si galbenusul. Luam cate un corn, il sectionam pe...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: izulika in DulciuriSe bat ouale impreuna cu zaharul,coaja de lamaie si esenta de rom. Apoi se adauga faina putin cate putin incat sa devina o coca mai moale (fac asta pentru a nu se face cocoloase),iar apoi se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se cot piciorusele, care se toaca marunt si se calesc putin cu ceapa in putin unt topit . Se adauga sare si piper, iar dupa ce se racesc se amesteca cu casacavalul...Citeste continuarea
Cremvusti cu jamon pane
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe dau cremvusti prin ou, apoi prin faina, si repetam inca o data operatiunea, dupa care ii prajim in ulei bine incins. Se servesc cu mustar, ketchup sau ca si garnitura langa cartofi...Citeste continuarea
Coasta de miel umpluta
Postat de: anuta in OaiePe masa de Pasti am impresionat cu aceasta reteta cu carne de miel ... Ficateii de pui se spala in apa rece ,se scurg bine apoi se maruntesc cu un cutit si se pun la prajit in putin ulei de...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: ionela2682 in Dulciurise caramelizeaza 5 linguri de zahar intr-o cratita si se intinde pe peretii vasului Se incalzeste putin laptele in care adaugam 5 lg de zahar ,1 lg de faina,5 oua ,arome, si putina sare...Citeste continuarea
Cotlete cu legume
Postat de: ionela2682 in Porcse spala cotletele, se ung cu ulei dupa care se condimenteaza si se pun in tava. Se dau la cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti. Intre timp curatam cartofiisi morcovii , ii stropim cu ulei...Citeste continuarea
Chouxuri
Postat de: ionela2682 in Dulciurise pune apa ,sarea si uleiul la fiert iar in momentul in care au inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga faina toata o data. se mixeaza bine de tot si se lasa la racit Cand este...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: Ghinnni in Dulciuri1. intai si-ntai am facut maiaua: am incalzit (nu fiert) 2-3 linguri de lapte, in laptele incalzit am pus o lingura de zahar si drojdia... ...am turnat faina intr-un castron si am...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu leustean
Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbesincer nici nu eram acasa cand sotul meu a facut ciorba cada am venit era aproape gata,asa ca am sa va zic reteta dupa cum mi-a zis el ca a pregatit A curatat toate zarzavaturile si le-a taiat...Citeste continuarea
Ciorba "In sfarsit a venit primavara!"
Postat de: Brindusa in Supe/CiorbeDupa ce am ciopartit toate legumele cum mi-a venit la mana, am calit putin ceapa, usturoiul, morcovii si telina in uleiul incins. Le-am pus apoi in apa care fierbea, am lasat 5 minute si am...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu ricotta...
Postat de: Oana in PrajituriSe bat ouale impreuna cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul de baut si vanilia. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se toarna amestecul lichid peste faina, se...Citeste continuarea
Cosulet cu branza
Postat de: nadina73 in Aperitive / Garniturise ameteca toate pana devine o crema apoi se orneaza pe frunze de salata cu feliute de rosii ,boabe de piper................ se decoreaza dupa bunul plac si imaginatie Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: miha in DulciuriSe bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu. Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se...Citeste continuarea
Clatite cu crema de vanilie
Postat de: miha in DulciuriClatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga zahar,galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile...Citeste continuarea
Chec cu smantana - Desertul savuros...
Postat de: miha in DulciuriCum se prepara Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin...Citeste continuarea
Cherry
Postat de: rocsi_1612 in BauturiIntr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele. se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana. sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriSe prepara din ou, faina, lapte si un praf de sare un aluat ca de clatite, putin mai gros. Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, prin aluatul de clatite, apoi prin...Citeste continuarea
Ciupercute la cuptor
Postat de: vero_closca in Aperitive / GarnituriSPELI CIUPERCILE SUB JET DE APA RECE SI LE CURETI.LE INDEPARTEZI CU GRIJA PICIORUSELE,LE TOCI MARUNT,LA FEL PROCEDAND SI CU CEAPA.LE CALESTI IMPREUNA IN ULEI DE MASLINE PANA SCADE ZEAMA PE CARE O...Citeste continuarea
Cookies asortate
Postat de: Sylvia in TorturiFacem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de...Citeste continuarea
Colac cu branza
Postat de: ionix in Prajiturialuatul se gaseste aici: http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html Prepararea umpluturii: Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata,...Citeste continuarea
Cornulete umplute-bestial de gustoase
Postat de: pansy1 in PrajituriSe framanta bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie...Citeste continuarea
Crap la cuptor in sos de rosii
Postat de: medioto59 in Crap / CarasSe spala pestele,se cresteaza in doua si se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei de masline.Se impaneaza cu usturoi,se adauga rosiile taiate rondele,ardeiul gras taiat...Citeste continuarea
Clatite cu branza de vaci, smantana...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei. Intr-o tigaie...Citeste continuarea











Buna prajitura!








