Ciupercute & Buburuze simple
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale.Se curata de coaja si se pun pe frunza de salata.Taiem rosiile pe jumatate,punem capacelele.Facem puncte din maioneza. Buburuze: din maslina facem capul,sprijinim jumate de rosie...Citeste continuarea
Chec glazurat
Postat de: Ubulika in DulciuriSe separa albuşurile de galbenuşuri. Galbenuşurile se amestecă cu 250 g zahar, cu praful de copt, apa, uleiul şi faina pană se face o pasta.Albusurile le batem spuma cu restul de...Citeste continuarea
Cartofi cu kaizer
Postat de: Ubulika in Mancaruri cu carneSe curata cartofii,se taie felii mai groase.Kaizerul se taie feliute.Cartofii astfel pregatiti se pun intr-o tava,impreuna cu uleiul 5-6 linguri si morcovul taiat rondele.Se acopera cu apa.Se dau...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Ubulika in DulciuriIntr-o cratita emailata se caramelizeaza jumatate din cantitatea de zahar,amestecandu-se pana culoarea zaharului devine aurie.Se intoarce cratita sa se acopere si peretii.Se lasa la racit....Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: Ubulika in DulciuriSe pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine . Se lasa la...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Ubulika in Aperitive / Garniturifierb cartofii,ii tai rondele, la fund in tava pun putin ulei si apa amestecata cu putin bulion.rondele de cartofi, un strat de branza rasa ,oua fierte si sunca, si tot asa..ultimul e stratul de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: eclerash in CiorbeCuratam si spalam ceapa,tocam doua dintre ele pe care le amestecam cu morcovul dat pe razatoarea mare impreuna cu telina si calim legumele in ulei.Intre timp,framantam carnea pe care o...Citeste continuarea
Cotlet umplut
Postat de: Roxana in PorcSe bat cotletele foarte bine,mai subtiri ca pentru snitele, condimentam cu sare/vegeta si piper. Umplem cu cascavalul ras, ciupercutele taiate fin si cate o feliuta de ardei rosu. Le dam prin...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Roxana in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se taie in 4,apoi ii fierbem cam de trei sferturi. Cand sunt fierti se scot cu o paleta si se pun intr-o tava, se pune smantana batuta cu vegeta si se amesteca bine, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: madi_marin in CiorbePulpele se pun la fiert in apa rece. Ceapa si ardeiul se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Se pun toate la calit in ulei, iar cand carnea e pe jumatate fiarta se pun...Citeste continuarea
Cuburi de porc picante
Postat de: ANCA in PorcMuschiul de porc il taiem cuburi, le asezam intr-o tava mai inalta, adaugam cimbru si condimente pt carne de porc, putin chilli sau pimento, dupa preferinta, rasnim piper mozaic. Punem vinul...Citeste continuarea
Chefal cu legume
Postat de: ANCA in PesteChefalul l-am taiat bucati, l-am asezat intr-un vas de lut, l-am stropit cu ulei de masline, cimbru, sare piper si putin vin alb sec. In jurul lui am pus cartofii cubulete, mazarea, morcovul...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: eclerash in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coaja cu sare,apoi ii taiem pe jumatate urmand sa fie scobiti si umpluti cu urmatoarea compozitie. Amestecam miezul fiert al cartofilor cu cascavalul ras,cu usturoiul...Citeste continuarea
Chec rapid
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca bine zaharul cu ouale si vanilia ,apoi se pune faina,coaja de lamaie si laptele,iar spre final romul si uleiul(untul topit) Se unge o tava rotunda (am pus eu) cu putin ulei...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde-post
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe curata morcovul ,telina se taie bucatele, se curata si ceapa si se pun sa fierba in apa cu sare si ardeiul taiat intr-o oala cu 3-4 litri cu apa Fasolea se curata si se spala bine...Citeste continuarea
Chifle porcusor Piggy
Postat de: nadina73 in PiineSe pun toate in masina de paine(sau se framanata cu mana)un aluat de paine,dupa care se lasa la crescut. Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie si se taie cu 3 pahare de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: rocsi_1612 in Supe/CiorbeFasolea se spala in multe ape. Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba). Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa...Citeste continuarea
Cuscus cu peste si sos iute-dulceag
Postat de: cristinne in Aperitive / GarnituriCus-Cus-ul: Se taie fff marunt ceapa. Se pune la calit usor ceapa marunta cu 2linguri de ulei de masline si cana de cus cus. Se amesteca continuu si se rumeneste frumos usor pret de cateva...Citeste continuarea
Ciorba de spanac si macris cu...
Postat de: carla27carla in CiorbeSe spala spanacul si macrisul in mai multe ape.Se pune pe foc o oala cu 4 litri de apa si se adauga slaninuta taiata si se lasa sa fiarba . Intre timp se face rantasel :intr o tigaie se pune...Citeste continuarea
Cartofi noi prajiti
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, pe cei mai marisori ii taiem in doua si cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, pentru 15’. Ii scoatem cu o paleta, ii asezonam cu sare si mult...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu smantana
Postat de: lia in CiorbeMorcovii si telina le dam pe razatoarea mare. Ciupercile, ceapa,cartofii si sunca le taiem cubulete. Dezosam pulpa si taiem si carnea in bucati. Intr-o oala de 5L, punem putin ulei, adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: ela in Supe/CiorbeSe curata ceapa si se toaca marunt, cartofii se curata si ei si se taie cubulete. Morcovul se rade si se taie fasii. Se curata si telina si se taie marunt. Ardeiul gras se taie marunt....Citeste continuarea
Ciulama cu pipote si ciuperci
Postat de: Bucataria_Portocalie in PuiPunem pipotele la fiert, dupa ce le spumam adaugam o ceapa taiata in jumatate, 2-3 morcovi, telina si pastarnacul. Punem capacul si lasam sa fiarba. Separat punem la fiert ciupercile. Dupa...Citeste continuarea
Curry de spanac, dovleac si rosii
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriIncinge o cratita, apoi adauga uleiul.Caleste ceapa pana cand se inmoaie, aprox.5 minute.Adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut, amestecand continuu.Adauga dovleacul, rosiile si 200 ml apa...Citeste continuarea
Conopida la cuptor cu spanac si...
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Intr-un vas termorezistent, se aseaza felii de conopida.Se imprastie printre felii 2-3 catei de usturoi curatati, apoi se imprastie spanacul decongelat.Se...Citeste continuarea
Conopida cu rosii si spanac
Postat de: laylalala in Mancaruri de postCaleste ceapa in 1 lingura ulei de masline pana se inmoaie, aprox. 5-7 minute.Adauga bucatelele de conpoida, 1 lingurita herbes de provence, 1 lingurita majoran, conserva de rosii si 300 ml apa si...Citeste continuarea
Ciuperci gratinate cu branza si nuci
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriIncalzeste cuptorul la 200ᵒC.Pune ciupercile intr-un vas termorezistent.Presara deasupra branza, nucile tocate, thym si bucatele de unt. Da totul la cuptor 15-20 minute, pana cand branza s-a...Citeste continuarea
Ciuperci cu ricotta si pesto
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline. Intr-un bol se amesteca branza ricotta cu 2 linguri pesto si cateii de usturoi tocati.Se aseaza...Citeste continuarea
Ciuperci cu mozzarella, branza...
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe incinge cuptorul la 200ᵒC.Se unge o tava cu putin ulei de masline.Se aseaza ciupercile cu scobitura in jos pe tava.Se acopera cu folie de aluminiu si se coc 5-10 minute pana cand s-au...Citeste continuarea
Cartofi rustici
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe pun catrofii impreuna cu ceapa intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa 15 minute. Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se scurg cartofii si ceapa si se zvanta cu un servet de...Citeste continuarea
Cartofi dulci&albi cu ceapa rosie...
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriIncalzeste cuptorul la 220ᵒC. Macina toate condimentele.Intr-un vas, amesteca legumele cu condimentele macinate si 1 lingura ulei de nuci sau ulei vegetal.Pune toate legumele intr-un vas...Citeste continuarea
Cartofi copti cu camembert si mac
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe incinge cuptorul la 180°C.Se pun bucatile de cartofi intr-un bol, se toarna 1 lingura ulei de masline deasupra, se condimenteaza dupa gust si se amesteca.Se pun cartofii intr-un vas...Citeste continuarea
Ciorba de salata cu slanina
Postat de: nadina73 in CiorbeSe curata usturoiul si se piseaza marunt apoi se caleste in putin ulei ,dupa care se pune salata spalata si taiata marunt. Se calesc impreuna pana se inmoaie bine salata ,apoi se pune sare si 3-4...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos alb si mazare
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe ameteca bine carnea cu cartofii razuti si storsi, apoi se pune oul ,sare,piper,usturoi pisat.Se fac chiftelute mici si se prajesc in ulei Sosul: Se pune uleiul intr-o tigaie sa se...Citeste continuarea
Ciorbita de stevie
Postat de: madi_marin in CiorbeCeapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad mare. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa. Se taie si cartofii cubulete si se adauga peste celelalte legume. La...Citeste continuarea
Crema de dovlecel cu pui si ardei
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiLegumele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare morcovul si dovlecelul iar ardeiul se toaca marunt. Carnea de pui fie se fierbe in putina apa cu sare. Se pune in tigaia...Citeste continuarea
Chifla cu ou Testoasa
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiLuati o chifla si o taiati putin pe mijloc si tinand-o in mana asa intredeschisa spargeti cu cealalta mana un ou si asezati-l inauntrul chiflei asa crud. Inchideti marginile chiflei si le prindeti...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: gaby_d in Ciorbecarnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l dupa ce da un clocot,se ia spuma si se adauga telina,ceapa si patrunjelul,taiate bucati marisoare cand sunt toate fierte,se strecoara...Citeste continuarea
Clatite cu mere
Postat de: Julie in DulciuriSe amesteca bine ingredientele pentru foi, sa ne iasa un aluat fluid , nu prea gros. Prajim aprox. 10 clatite subtiri. Pentru umplutura: Curatam merele de coaja, le stropim cu putina...Citeste continuarea
Ciorba din coasta afumata
Postat de: silvi0ara in CiorbeSe portioneaza coasta,apoi se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu o spumiera.Se lasa sa fiarba la foc mic sau in oala sub presiune(eu folosesc oala sub...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: gaby_d in Prajituriblatul Amestecam untul cu biscuitii macinati si cacaoa. Intindem uniform acest amestec intr-o forma cu peretii detasabili, presand bine cu mana umplutura Mixam branza de...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: medioto59 in DulciuriIntr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand acesta se caramelizeaza.Se inclina vasul astfel incat zaharul caramelizat sa acopere...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu ciuperci
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriMai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu...Citeste continuarea
Ciorbita cu bors
Postat de: nadina73 in CiorbeSe pun oasele si carnea taiata cubulete mici la fiert cu putina sare in 3-4 litri de apa. Se spumeaza bine dupa care se pun zarzavaturile. Morcovul,telina ,patrunejelul,ardeiul se taie...Citeste continuarea
Chec cu cocos
Postat de: miha in DulciuriAlbusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc foarte bine. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Incorporam nuca de...Citeste continuarea
Chec cu mac si visine
Postat de: silvi0ara in DulciuriNormal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /*...Citeste continuarea
Ciuperci impanate cu piept de curcan
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile ,iar piciorusele se toaca. Pieptul de curcan se toaca sau se taie bucatele foarte mici apoi se caleste in putin unt,dupa care se pun piciorusele de ciuperci tocate si se...Citeste continuarea
Chiftelute din cartofi
Postat de: izulika in Aperitive / GarnituriSe dau cartofii pe razatoarea mica si se storc de zeama.Ouale se bat impreuna cu sarea iar peste se pun cartofii,faina,delicatul,piperul,usturoiul si verdeata si se amesteca bine.Intr-o tigaie se...Citeste continuarea
Coffechoco cake
Postat de: laylalala in TorturiPentru blat , incalzeste cuptorul la 180⁰C. Unge cu grasime si tapeteaza o tava de 15 cm diametru. Intr-un vas, amesteca faina cu pudra de cacao si praful de copt. Intr-un alt bol,...Citeste continuarea
Ciorbita de perisoare
Postat de: LALY in Supe/CiorbePentru perisoare: se pune carnea intr-un castron.Se adauga ceapa tocata marunt,orezul,oul si sarea.Eu pun si leustean verde tocat marunt.Le da un gust aparte.Se fac perisoare rotunde si se dau...Citeste continuarea


















