A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciupercute & Buburuze simple

Postat de: Ubulika in Aperitive / Garnituri

Se fierb ouale.Se curata de coaja si se pun pe frunza de salata.Taiem rosiile pe jumatate,punem capacelele.Facem puncte din maioneza. Buburuze: din maslina facem capul,sprijinim jumate de rosie...Citeste continuarea

Chec glazurat

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Se separa albuşurile de galbenuşuri. Galbenuşurile se amestecă cu 250 g zahar, cu praful de copt,  apa, uleiul şi faina pană se face o pasta.Albusurile le batem spuma cu restul de...Citeste continuarea

Cartofi cu kaizer

Postat de: Ubulika in Mancaruri cu carne

Se curata cartofii,se taie felii mai groase.Kaizerul se taie feliute.Cartofii astfel pregatiti se pun intr-o tava,impreuna cu uleiul 5-6 linguri si morcovul taiat rondele.Se acopera cu apa.Se dau...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Intr-o cratita emailata se caramelizeaza jumatate din cantitatea de zahar,amestecandu-se pana culoarea zaharului devine aurie.Se intoarce cratita sa se acopere si peretii.Se lasa la racit....Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine . Se lasa la...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: Ubulika in Aperitive / Garnituri

fierb cartofii,ii tai rondele, la fund in tava pun putin ulei si apa amestecata cu putin bulion.rondele de cartofi, un strat de branza rasa ,oua fierte si sunca, si tot asa..ultimul e stratul de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: eclerash in Ciorbe

Curatam si spalam ceapa,tocam doua dintre ele pe care le amestecam cu morcovul dat pe razatoarea mare impreuna cu telina si  calim legumele in ulei.Intre timp,framantam carnea pe care o...Citeste continuarea

Cotlet umplut

Postat de: Roxana in Porc

Se bat cotletele foarte bine,mai subtiri ca pentru snitele, condimentam cu sare/vegeta si piper. Umplem cu cascavalul ras, ciupercutele taiate fin si cate o feliuta de ardei rosu. Le dam prin...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: Roxana in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se taie in 4,apoi ii fierbem cam de trei sferturi. Cand sunt fierti se scot cu o paleta si se pun intr-o tava, se pune smantana batuta cu vegeta si se amesteca bine, apoi...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Pulpele se pun la fiert in apa rece. Ceapa si ardeiul se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Se pun toate la calit in ulei, iar cand carnea e pe jumatate fiarta se pun...Citeste continuarea

Cuburi de porc picante

Postat de: ANCA in Porc

Muschiul de porc il taiem cuburi, le asezam intr-o tava mai inalta, adaugam cimbru si condimente pt carne de porc, putin chilli sau pimento, dupa preferinta, rasnim piper mozaic. Punem vinul...Citeste continuarea

Chefal cu legume

Postat de: ANCA in Peste

Chefalul l-am taiat bucati, l-am asezat intr-un vas de lut, l-am stropit cu ulei de masline, cimbru, sare piper si putin vin alb sec. In jurul lui am pus cartofii cubulete, mazarea, morcovul...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: eclerash in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii in coaja cu sare,apoi ii taiem pe jumatate urmand sa fie scobiti si umpluti cu urmatoarea compozitie. Amestecam miezul fiert al cartofilor cu cascavalul ras,cu usturoiul...Citeste continuarea

Chec rapid

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca bine zaharul cu ouale si vanilia ,apoi se pune faina,coaja de lamaie si laptele,iar spre final romul si  uleiul(untul topit) Se unge o tava rotunda (am pus eu) cu putin ulei...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde-post

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se curata morcovul ,telina se taie bucatele, se curata si ceapa si se pun sa fierba in apa cu sare si ardeiul taiat intr-o oala cu  3-4 litri cu apa Fasolea se curata si se spala bine...Citeste continuarea

Chifle porcusor Piggy

Postat de: nadina73 in Piine

Se pun toate in masina de paine(sau se framanata  cu mana)un aluat de paine,dupa care se lasa la crescut. Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie si se taie cu 3 pahare  de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: rocsi_1612 in Supe/Ciorbe

Fasolea se spala in multe ape. Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba). Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa...Citeste continuarea

Cuscus cu peste si sos iute-dulceag

Postat de: cristinne in Aperitive / Garnituri

Cus-Cus-ul: Se taie fff marunt ceapa. Se pune la calit usor ceapa marunta cu 2linguri de ulei de masline si cana de cus cus. Se amesteca continuu si se rumeneste frumos usor pret de cateva...Citeste continuarea

Ciorba de spanac si macris cu...

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se spala spanacul si macrisul in mai multe ape.Se pune pe foc o oala cu 4 litri de apa si se adauga slaninuta taiata si se lasa sa fiarba . Intre timp se face rantasel :intr o tigaie se pune...Citeste continuarea

Cartofi noi prajiti

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, pe cei mai marisori ii taiem in doua si cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, pentru 15’.  Ii scoatem cu o paleta, ii asezonam cu sare si mult...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de: lia in Ciorbe

Morcovii si telina le dam pe razatoarea mare. Ciupercile, ceapa,cartofii si sunca le taiem cubulete. Dezosam pulpa si taiem si carnea in bucati. Intr-o oala de 5L, punem putin ulei, adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: ela in Supe/Ciorbe

Se curata ceapa si se toaca marunt, cartofii se curata si ei si se taie cubulete. Morcovul se rade si se taie fasii. Se curata si telina si se taie marunt. Ardeiul gras se taie marunt....Citeste continuarea

Ciulama cu pipote si ciuperci

Postat de: Bucataria_Portocalie in Pui

Punem pipotele la fiert, dupa ce le spumam adaugam o ceapa taiata in jumatate, 2-3 morcovi, telina si pastarnacul. Punem capacul si lasam sa fiarba. Separat punem la fiert ciupercile. Dupa...Citeste continuarea

Curry de spanac, dovleac si rosii

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Incinge o cratita, apoi adauga uleiul.Caleste ceapa pana cand se inmoaie, aprox.5 minute.Adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut, amestecand continuu.Adauga dovleacul, rosiile si 200 ml apa...Citeste continuarea

Conopida la cuptor cu spanac si...

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Intr-un vas termorezistent, se aseaza felii de conopida.Se imprastie printre felii 2-3 catei de usturoi curatati, apoi se imprastie spanacul decongelat.Se...Citeste continuarea

Conopida cu rosii si spanac

Postat de: laylalala in Mancaruri de post

Caleste ceapa in 1 lingura ulei de masline pana se inmoaie, aprox. 5-7 minute.Adauga bucatelele de conpoida, 1 lingurita herbes de provence, 1 lingurita majoran, conserva de rosii si 300 ml apa si...Citeste continuarea

Ciuperci gratinate cu branza si nuci

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Pune ciupercile intr-un vas termorezistent.Presara deasupra branza, nucile tocate, thym si bucatele de unt. Da totul la cuptor 15-20 minute, pana cand branza s-a...Citeste continuarea

Ciuperci cu ricotta si pesto

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline. Intr-un bol se amesteca branza ricotta cu 2 linguri pesto si cateii de usturoi tocati.Se aseaza...Citeste continuarea

Ciuperci cu mozzarella, branza...

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se unge o tava cu putin ulei de masline.Se aseaza ciupercile cu scobitura in jos pe tava.Se acopera cu folie de aluminiu si se coc 5-10 minute pana cand s-au...Citeste continuarea

Cartofi rustici

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se pun catrofii impreuna cu ceapa intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa 15 minute. Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se scurg cartofii si ceapa si se zvanta cu un servet de...Citeste continuarea

Cartofi dulci&albi cu ceapa rosie...

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Incalzeste cuptorul la 220ᵒC. Macina toate condimentele.Intr-un vas, amesteca legumele cu condimentele macinate si 1 lingura ulei de nuci sau ulei vegetal.Pune toate legumele intr-un vas...Citeste continuarea

Cartofi copti cu camembert si mac

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se incinge cuptorul la 180°C.Se pun bucatile de cartofi intr-un bol, se toarna 1 lingura ulei de masline deasupra, se condimenteaza dupa gust si se amesteca.Se pun cartofii intr-un vas...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu slanina

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se curata usturoiul si se piseaza marunt apoi se caleste in putin ulei ,dupa care se pune salata spalata si taiata marunt. Se calesc impreuna pana se inmoaie bine salata ,apoi se pune sare si 3-4...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos alb si mazare

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se ameteca bine carnea cu cartofii razuti si storsi, apoi se pune oul ,sare,piper,usturoi pisat.Se fac chiftelute mici si se prajesc in ulei Sosul: Se pune uleiul intr-o tigaie sa se...Citeste continuarea

Ciorbita de stevie

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad mare. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa. Se  taie si cartofii cubulete si se adauga peste celelalte legume. La...Citeste continuarea

Crema de dovlecel cu pui si ardei

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Legumele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare morcovul si dovlecelul iar ardeiul se toaca marunt. Carnea de pui fie se fierbe in putina apa cu sare. Se pune in tigaia...Citeste continuarea

Chifla cu ou Testoasa

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Luati o chifla si o taiati putin pe mijloc si tinand-o in mana asa intredeschisa spargeti cu cealalta mana un ou si asezati-l inauntrul chiflei asa crud. Inchideti marginile chiflei si le prindeti...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: gaby_d in Ciorbe

carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l dupa ce da un clocot,se ia spuma si se adauga telina,ceapa si patrunjelul,taiate bucati marisoare cand sunt toate fierte,se strecoara...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: Julie in Dulciuri

Se amesteca bine ingredientele pentru foi, sa ne iasa un aluat fluid , nu prea gros. Prajim aprox. 10 clatite subtiri. Pentru umplutura: Curatam merele de coaja, le stropim cu putina...Citeste continuarea

Ciorba din coasta afumata

Postat de: silvi0ara in Ciorbe

Se portioneaza coasta,apoi se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu o spumiera.Se lasa sa fiarba la foc mic sau in oala sub presiune(eu folosesc oala sub...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: gaby_d in Prajituri

blatul Amestecam untul cu biscuitii macinati si cacaoa. Intindem uniform acest amestec intr-o forma cu peretii detasabili, presand bine cu mana umplutura Mixam branza de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Intr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand acesta se caramelizeaza.Se inclina vasul astfel incat zaharul caramelizat sa acopere...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu ciuperci

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu...Citeste continuarea

Ciorbita cu bors

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se pun oasele si carnea taiata cubulete mici la fiert cu putina sare in 3-4 litri de apa. Se spumeaza bine dupa care se pun zarzavaturile. Morcovul,telina ,patrunejelul,ardeiul se taie...Citeste continuarea

Chec cu cocos

Postat de: miha in Dulciuri

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc foarte bine. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Incorporam nuca de...Citeste continuarea

Chec cu mac si visine

Postat de: silvi0ara in Dulciuri

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /*...Citeste continuarea

Ciuperci impanate cu piept de curcan

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile ,iar piciorusele se toaca. Pieptul de curcan se toaca sau se taie bucatele foarte mici apoi se caleste in putin unt,dupa care se pun piciorusele de ciuperci tocate si se...Citeste continuarea

Chiftelute din cartofi

Postat de: izulika in Aperitive / Garnituri

Se dau cartofii pe razatoarea mica si se storc de zeama.Ouale se bat impreuna cu sarea iar peste se pun cartofii,faina,delicatul,piperul,usturoiul si verdeata si se amesteca bine.Intr-o tigaie se...Citeste continuarea

Coffechoco cake

Postat de: laylalala in Torturi

Pentru blat , incalzeste cuptorul la 180⁰C. Unge cu grasime si tapeteaza o tava de 15 cm diametru. Intr-un vas, amesteca faina cu pudra de cacao si praful de copt. Intr-un alt bol,...Citeste continuarea

Ciorbita de perisoare

Postat de: LALY in Supe/Ciorbe

Pentru perisoare: se pune carnea intr-un castron.Se adauga ceapa tocata marunt,orezul,oul si sarea.Eu pun si leustean verde tocat marunt.Le da un gust aparte.Se fac perisoare rotunde si se dau...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]