Crema de branza cu marar
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriAm folosit branza feta bulgareasca dar se poate folosi orice fel de branzica doriti pe care am amestecat-o cu marar tocat cat mai fin smantana, sare si putin piper alb ! Citeste continuarea
Cartofi de "criza"
Postat de: vero_closca in Mancaruri de postSe curata cartofii si se taie in sferturi. Se amesteca cu uleiul si condimente si se pun intr-o tava. Ceapa verde se taie segmente si de adauga peste cartofi.Se introduce tava in cuptorul...Citeste continuarea
Chec pufos (ciambellone soffice)
Postat de: leoflori in PrajituriSe bat ouale cu zaharul cca 1 minut. se adauga uleiul, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie/portocala si in final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu lingura si se...Citeste continuarea
Clatite cu branza
Postat de: miha in DulciuriBranza de vaci o mixam cu zaharul si o parte din lapte , daca este prea uscata, pana devine ca o crema fina de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le mixam unul cate...Citeste continuarea
Cartofi Hasselback
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriIdeal ar fi ca acesti cartofi sa fie preparati in coaja. Eu i-am curatat, pentru ca n-am nimerit niste cartofi prea aratosi. Dupa ce i-ati curatat sau spalat foarte bine, in cazul in care...Citeste continuarea
Crema de zahar ars rapida
Postat de: mioritica in DulciuriZaharul sa caramelizeaza pe foc mic. Intr-un vas se sparg oualele si se bat bine,apoi se pune laptele. Cand este gata zaharul caramelizat se roteste cratita sa fie si pe peretii ei zahar,se...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe spala,se lasa la scurs,se taie pe mijloc fiecare piept in parte si se bate usor cu ciocanul.Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper si oregano.Pe fiecare bucata de carne se pune cate o...Citeste continuarea
Carnati ca la mama acasa
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute. Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper si ardei iute.Se framanta bine,bine pentru o omogenizare uniforma si se mai...Citeste continuarea
Cozonac cu mere
Postat de: ionix in DulciuriPrepararea umpluturii: Merele se spala, se dau pe razatoare si se scurg. In uleiul incins se pun merele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Le calim 5-10 min si dupa ce iei de pe...Citeste continuarea
Crochete de pui
Postat de: ionix in PuiLaptele se fierbe cu un praf de sare. Se incing lingurile cu ulei si se caleste ceapa , tocata marunt. Se pune carnea tocata de pui la calit in ceapa si se lasa pana cand incepe sa se...Citeste continuarea
Ciuperci cu legume
Postat de: savarinu in Mancaruri de postSe aleg cateva ciuperci mai marisoare , se spala , se curata si se prajesc timp de un minut . Se intorc pe ambele fete pana cand incep sa se inmoaie si capata culoarea aurie...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkrantz
Postat de: medioto59 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine. Deci “am aruncat” toate ingredientele(laptele in care s-a dizolvat zaharul,ouale, aromele,sarea,faina,drojdia) in cuva masinii de paine.Am lasat...Citeste continuarea
Crab sticks pane
Postat de: Julie in Fructe de mareSe lasa sa se decongeleze batoanele de crab si apoi se desfac din foile individuale. Se bat bine ouale cu condimentele. Se ia cate un baton si se trece mai intai prin faina apoi prin...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu galuste
Postat de: bitza in Ciorbeciorbita :Puiul se spala,se proportioneaza,se mai spala de cateva ori pana ramane apa limpede si se pune la fiert intr-o oala incapatoare.Se lasa la fiert,se mai ia spuma din cand in cand si cand...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala bine, se taie felii si apoi se pun la fiert circa 20 de minute. Intr-o oala punem uleiul la incins iar apoi punem ceapa taiata marun si usturoiul rondele la calit. Peste...Citeste continuarea
Chiftele de pui
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriCarnea tocata se amesteca bine cu ouale si cu painea inmuiata in lapte. Ceapa si cartoful se dau pe razatoare pe ochiurile cele mai mici iar apoi se adauga peste compozitia de carne. Pisam...Citeste continuarea
Cheesecake cu lamaie
Postat de: laylalala in TorturiPentru baza , incalzeste cutorul la 180⁰C.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-o cratita, pe foc potrivit, topeste untul impreuna cu zeama de lamaie.Desfa foile de placinta si...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala, se taie felii sau rondele si se prajesc in unt. Se unge un vas termorezistent cu unt, se aseaza un rand de cartofi peste care se presara sare si piper, apoi...Citeste continuarea
Chec la microunde
Postat de: Anastasia in PrajituriIn fiecare cana punem 4 linguri de faina rase, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar rase si cate 1/2 lingurita de praf de copt. Amestecati bine ingredientele uscate din cana. Adaugati oul...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Anastasia in Aperitive / Garnituri- spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute - taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari, ~cam in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml....Citeste continuarea
Ciorba cu "lascute"
Postat de: nadina73 in CiorbeSe curata zarzavaturile si se taie in bucati mai mari ,apoi se pun la fiert cu sare ,ceapa si ciolanu afumat(costita in cazul meu) Cand ciolanul e fiert si zarzavaturile se pun pastele...Citeste continuarea
Clatite din cartofi cu cascaval
Postat de: Anastasia in Aperitive / GarnituriSe rade cascavalul si cartoful prin razatoare cu gauri mari si se amesteca cu ceapa , ou, sare, piper si faina se incinge o tigaie cu ulei si se pune cate o lingura din compozitia de...Citeste continuarea
Chifle pentru hamburgher
Postat de: Anastasia in Piine1. se toarna intr-un castron laptele caldut si se dizolva cu drojdia si zaharul pana se descompune drojdia 2. adaugati untul si faina cernuta treptat cate o portie ~ de jumatate din pahar si...Citeste continuarea
Ciorba de curcan
Postat de: izulika in CiorbeSe spala aripile si se proportioneaza,separat intr-o oala se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga aripile care se lasa la fiert 15-20 de minute si se spumeaza de cate ori este nevoie...Citeste continuarea
Ciorbita de purcel
Postat de: LALY in CiorbeSe taie carnea (in cazul meu am folosit oase de purcel,asta a fost dorinta baiatului meu),se spala si se pune cu apa rece pe foc. Intre timp se taie zarzavatul.Se pun rosiile in apa clocotita...Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor cu piept de pui...
Postat de: Ghinnni in Aperitive / Garnituri...se curata si se spala ciupercile si se scot coditele... ...se caleste ceapa impreuna cu pieptul de pui fiert...se adauga supa de pui ...ciupercile se umplu cu aceasta compozitie......Citeste continuarea
Chiftelute de orez
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriOrezul se pune la fiert. Se lasa cam 15 + 20 de minute, deci nu trebuie sa se sfarame. Se pune la racit si scurs intr+o strecuratoare. Intr+un castron se bate bine oul cu smantana si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata
Postat de: madi_marin in CiorbeFasolea se spala bine si se lasa de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se arunca apa in care a stat , se spala din nou si se pune la fiert la foc mic. Morcovii, telina si pastarnacul se...Citeste continuarea
Cuib de mamaliga cu ficatel in sos
Postat de: pusikmea in FicatSpalam si curatam ficateii de pielite, dupa care ii punem la scurs. Intre timp tocam ceapa si ardeiul marunt si le punem la calit in putin ulei. Dupa ce s-au calit, adaugam si ficatelul,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare pt bebelusi
Postat de: pusikmea in Mancare copiiTaiem legumele si le punem la fiert. Intre timp formam perisoarele din pieptul de pui, taiat marunt marunt, galbenusul de ou, feliile de paine pe care le-am inmuiat in apa si orez. Dupa ce...Citeste continuarea
Chiftelute cu orez
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCeapa, morcovul si usturoiul tocate marunt le calim in 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam orezul si apa cat sa acopere totul. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si curry. Dupa ce a...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu legume in vasul roman
Postat de: miha in PorcCarnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano. Cartofii se taie sferturi si se pun ca prim strat in vasul roman, tinut in prealabil in apa rece. Apoi, adaugam ardeiul taiat...Citeste continuarea
Clatite cu aluat de mere
Postat de: eclerash in DulciuriBatem ouale si adaugam zaharul,urmand sa aducem in vas si laptele si faina pe care o vom adauga in mai multe etape pentru a nu se forma cocoloase. Merele le vom da pe razatoarea mare si le vom...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeSe taie in bucati potrivite afumatura.Se pune la foc ,se lasa sa fierbe 10-15 min. si se arunca prima apa. Se spala carnea,se pune in oala cu apa atat cat sa acopere carnea si se da la...Citeste continuarea
Cornuri cu finetti
Postat de: ionela2682 in DulciuriAmestecam putina faina,cu sare , laptele si drojdia formam maiaua pe care o lasam la crescut adaugam zaharul,, uleiul si restul de faina framantam cateva minute, il acoperim,...Citeste continuarea
Chec cu mac
Postat de: silvi0ara in PrajituriSe freaca untul cu zaharul, vanilia, sarea si coaja rasa de lamaie pana devine o crema spumoasa, se adauga apoi galbenusurile pe rand si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga macul, faina,...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu omleta
Postat de: pusikmea in Supe/CiorbePunem o oala cu apa si putina sare pe foc, apoi punem ceapa, morcovul, pastarnacul si lasam pana se inmoaie toate, dupa care vom pune si salata taiata fasii, nu foarte lungi si jumatate de...Citeste continuarea
Cartofi glazurati cu mustar
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se taie sferturi. Din mustar, ulei, sare, piper, usturoi pisat, susan si cimbru se face un sos, care se va amesteca cu cartofii. Se pun intr-un vas termorezistent si se...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie in felii uniforme , groase de circa 1 cm si se presara cu piper.Se trece fiecare felie prin faina, ou batut si apoi prin pesmet.Se incinge ulei intr-o tigaie si se rumenesc pe...Citeste continuarea
Cus-cus cu aripioare si cascaval
Postat de: Ina in PasteUngem o tava sau un vas termorezistent cu unt sau ulei de masline. Punem cus-cus-ul in vas ( eu am gasit cus-cus cu bobul foarte mare fabricat in Greica), peste care turnam 400 ml. supa fierbinte...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: ela in PuiSe spala carnea si se sterge cu un sevetel,se taie felii subtiri si se bate ca pt snitel.Pe fiecare felie de carne se pune o felie de sunca,apoi una de cascaval,se impatureste,se prinde cu...Citeste continuarea
Cozonac ardelenesc cu vin
Postat de: rocsi_1612 in Dulciurialuatul: galbenusurile le freci cu un strop de sare. intr-un lighean puneti faina. drojdia o amestecati cu putin lapte,1 lingurita zahar,2 linguri faina si o torni in mijloc peste faina si...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci champignion cu...
Postat de: dicarmencitta1957 in PuiCuratam copanelele de piele le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce le luam spuma,le dam deoparte.Curatam ciupercile(multa lume nu le curata si rau face)de pielita aceea...Citeste continuarea
Cosulete cu ciocolata
Postat de: laylalala in PrajituriIncalzeste cuptorul la 200ᵒC. Pentru cosulete, unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 12 briose.Topeste untul apoi amesteca-l cu zaharul brun si scortisoara. Aseaza o foaie de placinta pe...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: vero_closca in Mancaruri de postciupercile se curata si se taie felii.ceapa se curata,se spala , se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins.cand devine sticloasa,se adauga si ciupercile si se lasa pe foc pana se inmoaie...Citeste continuarea
Crema de lamaie cu zmeura parfumata
Postat de: laylalala in PrajituriSe rade coaja si se stoarce sucul de lamaie.Se pun la fiert cu zahar pana se obtine un sirop, apoi se lasa sa se raceasca. Se inmoaie gelatina in apa rece ( aproz. 8 linguri ).Se inglobeaza...Citeste continuarea
Crema CUSTARD (Crema de vanilie)
Postat de: laylalala in DulciuriPune laptele cu frisca la fiert, intr-o cratita. Intre timp bate galbenusurile cu zahar pana se ingroasa si devin pale la culoare. Pune esenta de vanilie in laptele cu frisca ce au...Citeste continuarea
Chec cu Nutella si alune de padure
Postat de: laylalala in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm. Se bate untul cu zaharul, ouale, faina, praful de copt, scortisoara si lapetele pana se...Citeste continuarea
Ciupercute ingrasate
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile de pielite si e cotoare.Cotoarele se toaca marunt.Tot marunt tocam usturoiul, ardeiul, dovlecelul, vanata, kaizerulcubul de branza si verdeata.Amestecam totul si apoi...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 180°C.Se unge forma cu grasime si se tapeteaza cu faina. Pentru aluat se amesteca, cu mixerul, toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna aluatul in...Citeste continuarea


















