Compot de visine
Postat de: Julie in ConserveProcedam ca si la compotul de cirese . Punem in borcanele sterilizate, visinele spalate si fara codite. In fiecare borcan vom pune apoi cate 5 linguri cu zahar . La cirese am pus doar 4, dar...Citeste continuarea
Curcubeu urias - pastrav
Postat de: mihaelar63 in Pastrav1. pastravul se curata de intestinese increasta pe ambele partila distanta de un deget , se spala cu apa si otet , se condimenteaza cu sare si piper.+ ulei de masline . 2. se...Citeste continuarea
Ceafa afumata (de casa )
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele , mai putin boiaua si usturoiul . este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min ....Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de sare. Cand s-au fiert cartofii,se lasa la racit putin.Apoi pasam cartofii printr-o...Citeste continuarea
Cornuri surpriza
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriPregatim aluatul ca la chifle cu branza Dupa ce am pregatit aluatul si l-am lasat la dospit, taiem 2-3 bucati de coca, pe care le intindem cu mana sub forma de dreptunghi, apoi ungem cu...Citeste continuarea
Chifle cu branza
Postat de: pusikmea in PiinePregtim aluatul astfel : Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa...Citeste continuarea
Chec cu gem de capsuni
Postat de: nadina73 in DulciuriSe bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia. Galbenusurile s e amesteca cu praful de copt,zeama de lamaie,uleiul si laptele dupa cere se amesteca cu albusurile batute spuma ,dupa care se pune...Citeste continuarea
Cartofi deliciosi
Postat de: housy in Aperitive / Garnituri- cartofii se spala bine, dar nu se curata - se taie cubulete in 2 sau in 3 - se pun la calin intr-o oala cu capac, in putin ulei de masline - peste ei se presara sare, piper, marar -...Citeste continuarea
Chec in onduleuri
Postat de: housy in Prajituri- amestecati ingredientele uscate, mai putin zaharul = C1 - galbenusurile le bateti cu uleiul si zaharul = C2 - albusurile batute spuma = C3 - se amesteca C1 cu C2, si se pune nuca rupta...Citeste continuarea
Chifle pufoase cu branza
Postat de: ana in DulciuriAluatul :dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente,uleiul la sfarsit.Framantam cam 5 minute o lasam la dospit 30 minute apoi acoperim vasul...Citeste continuarea
Cheese&spinach in foi de placinta...
Postat de: housy in Aperitive / Garnituri- ceapa se toaca fin si se caleste - peste se pune spanacul si se innabuseste nitel - se da la racit - se adauga branza si se amesteca - intr-un bol se bat ouale, sana, praful de...Citeste continuarea
Copanele cu sos si garnitura de orez
Postat de: Ramonaky in Mancaruri cu carneSpalam bine copanelele. Intr-o cratita incingem uleiul si punem la calit ceapa taiata marunt.Cand ceapa este gata,adaugam copanelele si lelasam putin la prajit.Punem apoi usturoiul...Citeste continuarea
Cod cu sos meuniere
Postat de: vero_closca in Pestepestele se curata,se spala si se usuca cu un servet curat si se portioneaza.se presara pestele cu sare si se frige pe gratarul incins. separat,se pun la fiert intr-o craticioara 300 ml apa,se...Citeste continuarea
Carne de vita brezata in legume
Postat de: anisoara in VitaSe taie carnea in cuburi de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte puteti folosi o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi. Pe...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu costita afumata
Postat de: Corina33 in CiorbeCostita se taie bucati si se pune intr-o craticioara sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot se arunca apa si se pune intr-o oala impreuna cu 3 litri de apa la fiert. Se lasa sa fiarba 15 min....Citeste continuarea
Ciorba taraneasca
Postat de: nadina73 in CiorbeSe taie ceafa bucatele si se pune la fiert in apa cu sare si ceapa intreaga,se spumeaza din cand in cand apoi se pun zarzavaturile. Zarzavaturile se curata si se taie cubulete...Citeste continuarea
Cheesecake simplu
Postat de: nadina73 in DulciuriSe zdrobesc biscuiti sa fie ca si pesmetul, apoi se amesteca cu untul si se aseaza intr-o tava rotunda cu pereti detasabili(eu am uns tava cu ulei si am pus folie aluminiu pt siguranta )...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: mena29 in Aperitive / GarnituriTocam carnea (putem sa folosim si carne tocata amestec de vita cu porc),ceapa,usturoiul,frunzele de patrunjel,amestecam totul,portivim de sare si piper adaugam pesmetul si ouale.Formam...Citeste continuarea
Clatite cu urda si marar
Postat de: mena29 in DulciuriIntr-un castron punem faina cernuta,adaugam sarea,ouale intregi si amestecam.Treptat turnam si laptele si amestecam bine,eu folosesc si mixerul.Intr-o tigaie picuram putin ulei,incingem tigaia pe...Citeste continuarea
Ciorbita de vacuta
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeCarnea de vacuta se spala bine si se taie bucatele mici. Intr-o oala nu prea mare se pune mai bine de jumatate cu apa. oala o punem pe foc,iar cand apa incepe sa fiarba se adauga carnea,care...Citeste continuarea
Chec cu iaurt si nuci
Postat de: bitza in PrajituriSe freaca zaharul cu ouale,zaharul vanilat,apoi se adauga celelalte ingrediente,iar la sfarsit faina si nucile,amestecand de jos in sus.Se unge o forma de chec cu unt si se tapeteaza cu faina si...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor
Postat de: biancas76 in PorcDin toate aceste ingrediente se face un aluat care se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Intr-o tava de aragaz se pune hartie de copt si din aluat se formeaza bile care se...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: biancas76 in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la inmuiat in putina apa si se curata cu buretele de sarma. Se unge o tava cu ulei (eu am uitat) si se pun cartofii peste care adaugam: patrunjelul tocat, marar, oregano,...Citeste continuarea
Ciuperci cu mamaliguta la cuptor
Postat de: biancas76 in Mancaruri de postCuptorul se aprinde si se lasa sa se incalzeasca. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o tigaie la calit in putin ulei. Cand e calita asa sticloasa se adauga ciupercile taiata...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume si galuscute
Postat de: Sylvia in CiorbeSe pun bucatile de carne in apa rece la fiert si se lasa la fiert cu ceapa intreaga si cu morcovul timp de 25 de minute ( am facut asta pentru ca puiul de casa fierbe mai greu) cu sare si piper....Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: miha in Mancaruri de postCartofii se curata si se spala foarte bine. Daca sunt prea mari se taie in jumatate. Se pun intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, rozmarin, cimbru si usturoi zdrobit. Se...Citeste continuarea
Chec cu sirop de zahar
Postat de: carmen_daniela2006 in PrajituriSe pregateste forma de copt, se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina. Albusurile se bat spuma, fara zahar, ca pentru bezea. Zaharul cu 9 linguri de apa se pune pe foc si se obtine un...Citeste continuarea
Cornulete bistritene
Postat de: Sidy in PrajituriSe face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se...Citeste continuarea
Cocktail cu piersici, inghetata si...
Postat de: Oana in CocktailPeste plicurile de ceai se toarna o cana cu apa fierbinte si se acopera 3 minute. Apoi se scot plicurile, se pune gheata si jumatate din miere si se amesteca bine. Piersica se curata de coaja,...Citeste continuarea
Crema de mascarpone cu piersici
Postat de: Oana in DulciuriBranza de vaci (crema de branza) si mascarpone le-am mixat impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra pana am obtinut o crema omogena si pufoasa. Am adaugat apoi vanilia. Am impartit crema...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: Corina33 in PrajituriSe freaca untura cu faina. Drojdia se freaca cu laptele putin incalzit. Ouale se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se framanta toate cu un praf de sare si se lasa la dospit 30 min. Se...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de rosii (pt...
Postat de: pusikmea in Mancare copiiSpalam pieptul de puim il taiem cubulete mici sau il dam prin masina de tocat, morcovul il dam pe razatoarea mica, ceapa o taiem marunt, maraul si patrunjelul il taiem foarte fin. Le amestecam...Citeste continuarea
Cuiburi Gouda
Postat de: epurasha2bb in Spaghete1.Se fierbe o punga de spaghetti in apa clocotita (in care am oparit frunze de busuioc anterior pentru ca spaghetile sa obtina culoarea verde) si dupa 10 minute adaugam o lingura cu varf de sare...Citeste continuarea
Cartofi cu caşcaval la cuptor
Postat de: articook in Aperitive / GarnituriPuneti cartofii in coaja la fiert. Intre timp faceti maioneza dintr-un galbenus{ adaugati 1 lingurita sau 2 de mustar, bateti cu mixerul si adaugati pe rind ulei, continuati pana cand ati...Citeste continuarea
Chiftelutele lui Alex
Postat de: Sidy in PuiPieptul de pui fara pielita se toaca marunt si se amesteca apoi cu morcovul si ceapa date pe razatoarea cu gauri mici.Adaugam oul batut,patrunjelul verde tocat fin, sare si piper si amestecam bine...Citeste continuarea
Cartofi noi cu masline
Postat de: eclerash in Mancaruri de postSpalam legumele si punele cartofii intregi sa se prajeasca usor apoi ii scoatem si punem in uleiul ramas ceapa tocata solzisori. Cand ceapa s-a rumenit adaugam bulionul dizolvat cu putina...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu dovlecel
Postat de: Julie in Supe/CiorbeFasolea o spalam, ii rupem capetele si o taiem in bucati mai mici. Dovlecelul si telina le curatam de coaja si le taiem in cuburi. Un morcov il taiem rondele iar pe al doilea il taiem...Citeste continuarea
Clatite cu banane
Postat de: pusikmea in DulciuriFrecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si cea de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa,...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu ciuperci
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se pun la fiert in apa cu delikat. Cand sunt aproape gata se scurg de apa. se incinge o tigaie se pune un pic de unt si ulei de masline si se soteaza ciupercile( curatate si...Citeste continuarea
Crema de mascarpone cu zmeura
Postat de: Oana in Mancare copiiZmeura se spala, se scurge si se paseaza cu mixerul vertical impreuna cu lingura de zahar. Piureul de zmeura se strecoara apoi printr-o sita. Branza de vaci si mascarpone se bat cu zaharul...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de vin
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneCotletele se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se presara fiecare bucata cu nucsoara macinata proaspat.Se...Citeste continuarea
Costite de porc cu spanac si rosii
Postat de: vero_closca in Porcse spala si se sterg cu un servet costitele,rosiile si spanacul.intr-o cratita se pun 2 linguri ulei de masline si se rumenesc usor costitele taiate cat mai subtiri,se presara cu sare si piper,se...Citeste continuarea
Compot de cirese rosii
Postat de: rocsi_1612 in ConserveCiresele se spala foarte bine si se scot coditele. Borcanele se spala si ele si se scurg de apa. se umplu cam pe jumatate cu cirese . apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu...Citeste continuarea
Coltunasi cu cartofi si jumari
Postat de: anisoara in Mancaruri de postToata descrierea , cum se prepara aluatul de coltunasi si singuri coltunasii o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/3469/coltunasi-sau-vareniki-cu-brinza-de-vaci.html Eu am sa ma...Citeste continuarea
Clatite gaurite
Postat de: anisoara in DulciuriPrima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei intr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine , se adauga jumatate de faina , se...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie
Postat de: vero_closca in Ciorbese curata,se spala si se taie legumele dupa preferinta.se pun la calit intr-o oala ceapa,morcovul,pastarnacul si cand s-au inmuiat putin se toarna 2-3 l de apa,se adauga cartofii,fasolea...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: jolygina in Puitaiem feliile de sunca sau parizar foarte subtiri,eu le-am luat gata taiate,cascavalul il taiem in fasii cam cat degetul de groase si le punem in centrul feliei de sunca si rulam ca pe o sarmaluta...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: jolygina in Supe/CiorbeSe spala bine burta si se lasa cam -1-2 ore in apa rece cu otet sa-i mai ia din miros,dupa care se pune la fiert impreuna cu osul. Dupa ce a fiert jumate de ora se pune ceapa intreaga si...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCartofii se spala si se pun la fiert in coaja cam 30 min. intre timp preparam umplutura:ciupercile se spala bine si se toaca bucatele mici. ceapa se curata ,se spala si se taie marunt....Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm spalat bine ciupercile si le-am scos piciorusele. Am dat pe razatoare branza si cascavalul. Am tocat marunt frunze de ceapa si mararul. Rosiile si cateii de usturoi au fost feliate subtiri....Citeste continuarea



















