Ciorba de porc cu zeama de varza
Postat de: MIMI in Supe/CiorbePunem carnea la fiert si o spumuim bine,o mai lasam putin si schimbam apa.Dupa ce am schimbat apa punem sare si lasam sa fiarba bine.Cand aproape a fiert punem legumele date pe razatoare.Cand au...Citeste continuarea
Ciorba de praz
Postat de: Bunica in Supe/CiorbeSe curata radacinoasele ,se spala, se dau pe razatoare si se pun la fiert. Prazul se spala ,se taie, dupa preferinta rondele sau marunt ,si se pune peste radacinoase. Se lasa la fiert 10 -15...Citeste continuarea
Ceafa marinata
Postat de: ala_oancea in PorcSe amesteca sosul iute cu pasta de tomate si se adauga ierburile. Se ung bine feliile de carne si se lasa la rece pentru 2 ore. Se aseaza apoi in tava si se coc pentru aproximativ 40 de minute....Citeste continuarea
Cartofi copti umpluti cu legume
Postat de: ama in Mancaruri de postAlege cartofii cei mai drepti si fara forme fanteziste. Curata-i si scobeste-i un pic in mijloc. Aseaza-i intr-o tava unsa cu ulei, acopera tava cu o folie de aluminiu si lasa-i la cuptor....Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriCartofi se taie bucati mari apoi se pun la fiert cu sare si un pic de delicat. Usturoiul se taie feliute. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul si untul apoi se adauga usturoiul si se...Citeste continuarea
Caltabosi moldovenesti
Postat de: miha in Mezel de casaCarnea si slanina se dau prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa usor calita, sare, piper, cimbru si putina zeama de carne sau apa. Matul se...Citeste continuarea
Carnati haiducesti
Postat de: miha in Mezel de casaCarnea de porc se curata, se spala si se toaca bine cu satarul, apoi se amesteca cu slanina tocata, cu condimentele si se umplu intestinele de oaie. Se atarna la loc uscat cu curent de aer, sa...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: brie in CiorbeAm spalat toate legumele, am tocat marunt morcovul,pastranacul si le-am pus la fiert in apa calda ,am adaugat sarea si uleiul si dupa 10 minute ceapa tocata marunt si gogosarul, am lasat sa...Citeste continuarea
Carnati taranesti
Postat de: miha in Mezel de casaCarnea de porc se trece prin masina de tocat, adaugandu-se la fiecare kg 25 g sare. Se amesteca totul si se lasa 1 zi la temperatura de 16-18 grade. Dupa ceea se adauga la fiecare kg de carne 300...Citeste continuarea
Cartofi copti cu ceapa si kefir
Postat de: brie in Aperitive / GarnituriSe spala si se curata cartofi (se pot lasa si in coaja dupa preferinte) , se taie sferturi si se ung cu ulei, se preasara sare,piper si amestecul de ierburi, se pun intro tava tapetata cu hartie...Citeste continuarea
Carnati macelaresti de Burdujeni
Postat de: miha in Mezel de casaAceasta reteta este cea mai potrivita pentru prepararea carnatilor, respectandu-se urmatoarele indicatii: 1. carnea de porc fara tendoane si pielite se taie in felii subtiri, de...Citeste continuarea
Carnati afumati si uscati
Postat de: miha in Mezel de casaSe amesteca carnea tocata cu sarea si condimentele adaugandu-se cate putina apa (50-60 ml la 1 kg de tocatura). Cu aceasta tocatura se umplu matele subtiri, se leaga la capete cu sfoara si se...Citeste continuarea
Ciocolata plastica
Postat de: Michelle in Torturise pune ciocolata pe baie de aburi la topit,si cand e topita adaugam mierea si luam de pe foc.amestecam pana ce ciocolata se desprinde de pe pereti oalei.punem pasta in folie si dam la frigider 24...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu branza
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine, se pun la fiert cu tot cu coaja si dupa ce au fiert se dau la racit. Cand sunt reci se decojesc si se paseaza, ca la piure. Se pune sare, piper si...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu smantana
Postat de: ama in PuiRumeniti carnea in putin ulei, dupa care stingeti cu apa si lasati la fiert impreuna cu o frunzulita de dafin. Intre timp, intr-o alta tigaie, caliti ceapa si morcovul ras - cand au prins...Citeste continuarea
Caras marinat in sos de legume a la...
Postat de: Bucataras in Crap / CarasSpalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu zeama de varza...
Postat de: ionix in Mancaruri de postFasolea se pune la inmuiat in apa rece inainte cu 12 ore, e bine s-o lasi peste noapte. Se spala bine, se da in clocot si se arunca apa. E bine s-aveti o oala cu apa fierbinte pe foc....Citeste continuarea
Cornuri cu fondant de mere
Postat de: Michelle in PrajituriDrojdia impreuna cu putin lapte caldut, zahar si faina se amesteca si se lasa la dospit..cand a crescut se amesteca toate ingredientele si se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe maini. Se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: miha in PorcCartofii se fierb, taiati cubulete sau in coaja, dupa preferinta, in apa cu sare. Muschiuletul il taiem fasii subtiri pe care le prajim putin intr-o tigaie stropita cu putin ulei de masline....Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar
Postat de: miha in PorcCarnea o presaram cu usturoiul tocat si condimente. Adaugam si cateva linguri de ulei de masline, apoi o inecam in vin. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore....Citeste continuarea
Clatite la cuptor
Postat de: adriana65 in DulciuriPentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: adriana65 in Supe/CiorbeZarzavatul se curata; ceapa se taie fin, patrunjelul si telina se taie cubulete, morcovul se rade pe razatoarea cu gauri mici. Se pune pe foc o oala cu 5 litri de apa. Carnea tocata se amesteca...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: ionix in PrajituriSe pun intr-o cratita, destul de mare cat sa va incapa toata cantitatea de crema mai apoi, cele 5 linguri cu zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Cratita se pune pe foc pentru a...Citeste continuarea
Cornulete in doua culori (de post)
Postat de: ionix in Mancaruri de postPrepararea siropului: Se fierb toate ingredientele iar apoi siropul rezultat se da la racit. Foile: Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa doar ca...Citeste continuarea
Ciuperci cu ardei la tigaie
Postat de: liana_geicu in Aperitive / GarnituriArdeii si ciupercile se taie feliue subtiri si se pun impreuna la calit in tigaie in 3 linguri de ulei si putina apa. Se adauga si rosiile taiate cubulete, amestecand des pentru a se inabusi toate...Citeste continuarea
Cinnabon
Postat de: Alexa in PrajituriPunem toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, in ordinea recomandata. Selectati programul pentru framantat si dospit aluat, apasati pe Start. Dupa ce aluatul s-a dublat in volum...Citeste continuarea
Clatite cu bere
Postat de: ionix in PrajituriFaina se amesteca cu laptele caldut batand bine bine cu telul pentru a nu face cocoloase. Se adauga si berea la fe mixand bine pentru a se omogeniza bine. O sa fie un aluat mai tare...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pun cele 5 oua si se bat bine. Se adauga treptat faina, pentru a nu face cocoloase, si smantana amestecand bine pentru a se omogeniza. Se adauga salamul taiat...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: pana_luminita in CiorbeSe pune o oala cu 5 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Pregatesc carnea pt perisoare amestec...Citeste continuarea
Clatite cu budinca de vanilie si...
Postat de: rivka in DulciuriSe prepara compozitia de clatite din 250 gr faina cu 2 oua, sare, putin ulei de floarea soarelui si jumate de litru de lapte si se da la rece cca 30 minute. Intre timp se prepara budinca la...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu zeama de varza
Postat de: crisad in Supe/Ciorbese toaca zarzavatul(eu prefer cubulete) si se adauga in apa ce fierbe pe foc intai ceapa morcovul telina pastarnacul apoi rosiile si cartofii .cand sunt fierbe se adauga treptat zeama de...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu telemea
Postat de: pana_luminita in Aperitive / Garnituricartofi sunt fierti partial dupa care sunt taiati pe jumatate , se scobeste mijlocul cartofului. Apoi vom pune compozitia realizata din telemea, sare , piper , oregano si miezul de la...Citeste continuarea
Clatite aperitiv
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriClatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute...Citeste continuarea
Chiftelute de linte cu susan
Postat de: yammy in Aperitive / GarnituriLintea se fierbe in supa cu dafin 30 min, Se scoate foaia de dafin. Se curata morcovul si ceapa, se rad si se calesc. Se amesteca apoi cu verdeata, susan, oua, faina, smantana, fulgi de ovaz si...Citeste continuarea
Carnaciori vegetarieni
Postat de: yammy in Aperitive / GarnituriSe separa ouale.Albusurile se bat spuma,galbenusurile se freaca bine si se amesteca cu laptele in care o fost dizolvata drojdia,se incorporeaza cu albusul spuma se adauga grisul si pesmetul si...Citeste continuarea
Chec cu vanilie
Postat de: yammy in DulciuriSe amesteca galbenusurile cu untul zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o masa cremoasa; Se adauga alunele tocate, praful de copt, albusurile batute spuma si faina. Se amesteca usor;...Citeste continuarea
Chec
Postat de: yammy in Dulciuri- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul: - se mixeaza putin: - se adauga laptele si uleiul - si faina cu praful de copt -se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte...Citeste continuarea
Chec
Postat de: yammy in Dulciuri- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul: - se mixeaza putin: - se adauga laptele si uleiul - si faina cu praful de copt -se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: yammy in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert cam 20 min., ardeiul se opareste si se toaca impreuna cu verdeturile. Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins. Se adauga ardeiul si verdeata. Din smintina, brinza...Citeste continuarea
Conopida cu sos
Postat de: yammy in Aperitive / GarnituriSe fierbe conopida. Se prepara un sos alb mai gros, stins cu zeama in care a fiert conopida si se amesteca cu brinza. Se unge vasul care merge la cuptor, se presara cu pesmet, se toarna un strat...Citeste continuarea
cocktail Blue Lagoon
Postat de: yammy in BauturiSe amesteca vodka, Curacao, Sprite si limonada impreuna cu cele trei lingurite de gheata pisata intr-un shaker; Se toarna printr-o sita intr-un pahar; ...Citeste continuarea
Cocktail Specia
Postat de: yammy in BauturiSe amesteca vodca, lichiorul, sucul de lamaie; Se adauga gheata si se decoreaza cu rondelele de portocale. Citeste continuarea
cocktail Mojito
Postat de: yammy in CocktailSe zdrobesc in pahar cateva frunze de menta, se toarna sucul de lime si se amesteca; Se adauga siropul, romul, gheata pisata si se amesteca. Se completeaza cu sifon sau apa minerala si...Citeste continuarea
cocktail La vie en rose
Postat de: yammy in CocktailLasati zaharul sa se inmoaie in apa de trandafiri; Apoi, turnati intr-un pahar cu picior inalt; Completati cu sampania si garnisiti cu o...Citeste continuarea
Cocktail Iguana
Postat de: yammy in BauturiSe amesteca bine lichiorul, aperitivul Pernot si sucurile; Se umple trei sferturi din pahar cu gheata si se toarna in pahare; Se decoreaza cu o felie fina de...Citeste continuarea
Cocktail Cuba Libre
Postat de: yammy in BauturiTurnati romul intr-un pahar inalt cu gheata; Taiati apoi lamaia in bucati, stroarceti sucul si puneti bucatile in pahar; Completati...Citeste continuarea
Cocktail Long Island Ice Tea
Postat de: yammy in BauturiTurnati toate ingredientele intr-un pahar inalt, dupa ce in prealabil ati pus cateva cuburi de gheata; Ornati paharul cu o bucata de lamaie. Citeste continuarea
cocktail Pink Lady
Postat de: yammy in CocktailSe amesteca intr-un blender ginul, frisca, grenadine si albusul de ou; La sfarsit se adauga cuburile de gheata, eventual pisate inainte; Se serveste in pahar cu picior. Citeste continuarea
Cocktail Mimos
Postat de: yammy in CocktailPuneti sucul de portocale intr-un pahar inalt cu picior; Turnati peste sampanie bine racita. Citeste continuarea


















