Conopida pane
Postat de: Swanheart in Aperitive / GarnituriSe rupe conopida buchetele mici si se fierbe, cu putina sare. Nu trebuie sa fie foarte fiarta, ca e prea apatoasa. Se bat ouale intr-un castron mai mare, se condimenteaza, se pun laptele si...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu oase garf afumate
Postat de: ramo_cata in CiorbeAm pus carnea la fiert,dupa ce a fiert cat de cat am adaugat legumele tocate marunt.le-am lasat sa fiarba si am adaugat borsul.borsul l-am fiert separat si l-am adaugat in ciorba.am...Citeste continuarea
Ciorba de gasca
Postat de: liana_geicu in CiorbeCarnea se spala si se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se spumeaza (la mine nu a fost nevoie). Cand s-a fiert carnea (eu am dezosat pieptul si l-am taiat bucatele mici), se adauga...Citeste continuarea
Cus cus cu pui si legume
Postat de: miha in PuiLegumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic. Adaugam pieptul de pui taiat fasii si sucul de rosii. Condimentam si potrivim gustul de sare si piper. Intre timp prajim...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituricartofii se curata de coaja se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se taie felii, ardeiul sa fie bucati mai mari. la fel si sunculita. Cand sunt gata cartofii se cot din apa. Se...Citeste continuarea
Chiftelute in sos tomat
Postat de: eralucel in Mancaruri cu carneTaiem carnea cubulete si o dam prin masina, impreuna cu ceapa taiata felii groase si 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine. Punem acest amestec intr-un bol, adaugam oul, sare si piper...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: pana_luminita in Aperitive / GarnituriSE CURATA CARTOFI DE COAJA , DUPA CARE SUNT TAIATI ;DIN RESTUL INGREDIENTELOR SE FACE UN DRESSING , IN CARE VOM PUNE CARTOFI. DUPA PUNEM TOTUL INTR-O PUNGA SPECIALA ( se gasesc in comert)....Citeste continuarea
Compot de gutui
Postat de: luminita20_2006 in ConserveDe ce zic 4 gutui la un borcan? la compotul de gutui folosec o forma speciala care "scobesc " gutuile in forme mici si rotunde. Astfel asez gutuile in borcan, pun 2 linguri cu varf de...Citeste continuarea
Chiftelute cu mozzarela
Postat de: miha in PuiCarnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou si ierburi si condimente. Se modeleaza chiftelutele cu mainile umede, apoi se presara cu putin pesmet. Se prajesc in ulei bine...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: fluturas in Aperitive / GarnituriEu aleg ciupercile cele mai mari ca sa ramana potrivite dupa preparare.Toc ceapa cu coditele si le pun la calit in ulei de masline,le condimentez adaug verdeata.Cu aceasta...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui
Postat de: gaby_d in Puipieptul de pui il tai bucatele mai mici si il dai prin masina de carne sau la robot(eu folosesc robotul) pui in vasul robotului ceapa,morcovul,chifla inmuiata in apa si...Citeste continuarea
Crema de conopida!
Postat de: Michelle in Mancaruri de postFierbem conopida,apoi o lasam la scurs si racit.Tocam mararul si usturoiul adaugam si conopida si o mixam pana obtinem o pasta.Adaugam smantana ,sare dupa gust! pofta mare!simplu si delicios! Citeste continuarea
Chifletute cu sos de rosii
Postat de: pana_luminita in Vitasosul : se caleste ceapa , dupa ce prinde o culoare aurie se toarna 250 ml apa se lasa sa fiarba pana ce ceapa se topeste . Adaugam cele 3 linguri de tomate , sare , piper dupa gust , busuioc ,...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de vita
Postat de: pana_luminita in Aperitive / Garniturise amesteca toate ingredientele , dupa se portioneaza si se fac bilute , care urmeaza sa fie tavalite prin faina , se prajesc in baie de ulei Citeste continuarea
Carnaciorii..vegetarieni
Postat de: Michelle in Aperitive / GarnituriSe separa ouale.Albusurile se bat spuma,galbenusurile se freaca bine si se amesteca cu lapteSe separa ouale.Albusurile se bat spuma,galbenusurile se freaca bine si se amesteca cu laptele in care o...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri cu carneCeapa se toaca marunt la fel si verdeata(puteti folosi robotul de bucatarie daca il aveti la indemana) apoi se incorporeaza in carne; se amesteca cu ouale , sarea, piperul, usturoiul pisat,...Citeste continuarea
Carne de porc cu curry
Postat de: fluturas in Mancaruri cu carneAm calit carnea pana s-a rumenit,am scos-o si am pus morcovul taiat rondele,ceapa tocata si ardeiul rosu.Cand s-au inmuiat putin am adaugat ciupercice taiate felii apoi cartofii taiati cubulete si...Citeste continuarea
Cosulete de cartofi cu salata de...
Postat de: fluturas in Aperitive / GarnituriSe rad cartofii cruzi curatati de coaja.Se tapeteaza o strecuratoare de inox cu cartofii rasi si se prajeste in ulei incins...hi hi..asa s-a creat un cosulet..si inca unul...cati doriti!...Citeste continuarea
Ciorbita de cocos
Postat de: ANCA in CiorbeCarnea de spala si se portioneaza, se pune la fiert 30 minute, se spumeaza cand este nevoie. Legumele le tocam marunt, eu folosesc robotul de bucatarie, si punem pe rand in ciorba...Citeste continuarea
Cheesecake cu banane
Postat de: ala_oancea in DulciuriSe framanta aluatul, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se pregateste umplutura. Se mixeaza branza cu frisca lichida, ouale, zaharul. Trei...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: fluturas in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja,se curata si se taie rondele.Separat se bat 5 oua cu sare,piper,se amesteca cu smantata si branza rasa si se toarna peste cartofi uniform.Totul se pune intr-o tava unsa...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: ionix in CiorbeCarnea de vita se pune in apa rece circa o ora, schimbandu-se din cand in cand apa. Acest proces se face pentru a iesi sangele Se fierbe bine carnea de vita, spumand din cand in cand. Eu...Citeste continuarea
Cartofi Acordeon
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se pun in apa rece, asta pentru a nu se innegri cartofii. Se taie feliute cat mai subtiri muschiuletul. Se ia cartoful si se taie felii dar nu pana la capat,...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu ciolan
Postat de: fluturas in CiorbeCiolanul se pune la fiert,se spumeaza apoi cand este pe jumatate fiert se adauga varza taiata fideluta,piper ,foi de dafin.Intr-o craticioara am calit radacinoasele cu ceapa le-am stins cu putina...Citeste continuarea
Carne de cocos in sos de capere
Postat de: fluturas in Mancaruri cu carneAm prajit bucatile de carne,in uleiul ramas am calit ceapa tocata marunt si rosiile.Peste ele am pus la fiert carnea cu putina apa,condimentele,vinul si caperele.Am adaugat usturoiul pisat...Citeste continuarea
Ciuperci umplute picante si piure...
Postat de: Adinuta in Mancaruri cu carnePasul 1: Carnea am taiat-o marunt si am amestecat-o bine cu ulei, chili, sare, piper si busuioc verde taiat marunt. Ciupercile le-am spalat si le-am scos coditele (o parte din codite se pot taia...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata
Postat de: ala_oancea in DulciuriSe framanta aluatul, se lasa 30 de minute la dospit. Se imparte apoi in patru si se intind foi rotunde. De taie in 8 triunghiuri, se pune cate o lingurita, doua de dulceata la baza si se...Citeste continuarea
Costita de porc la cuptor
Postat de: sandytza in PorcSe sareaza costita pe ambele parti si se pune in tava . Se stropeste cu vinul si berea apoi se pipereaza dupa gust. Intr-un pahar se amesteca mustarul cu mierea un pic de sare ,curry si...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu nuci
Postat de: miha in DulciuriApa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasam la fiert cateva minute, pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura. Adaugam untul si amestecam...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii pentru...
Postat de: ionix in BulionCum se face sucul de rosii. Se spala bine rosiile si se taie in 4. Se dau pe masina speciala pt suc de rosii sau pe masina de tocat, adaugand separatorul pentru rosii. Intr-un ceaun mare...Citeste continuarea
Clatite din faina integrala si mere
Postat de: Oana in DulciuriSe amesteca intr-un castron iaurtul cu ouale, zaharul, uleiul, vanilia si zaharul vanilat. In alt castron se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se adauga amestecul de iaurt...Citeste continuarea
Cum pastram telina
Postat de: Sabina in MuraturiPentru ca in curand vine iarna si din piata incep sa dispara verziturile (care-mi plac atat de mult) m-am gandit sa fac cateva provizii pentru ciorbite. Frunzele si tulpinitele de telina sunt...Citeste continuarea
CHOCOLATE CHIP COOKIES
Postat de: kirioana in Aperitive / GarnituriSe amesteca untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa apoi se adauga oul si esenta de vanilie. Se amesteca...Citeste continuarea
Compot de struguri
Postat de: luminita20_2006 in ConserveStrugurii se spala se lasa sa se usuce dupa aceea se separa de ciorchine. Se aseaza in borcane boabele de struguri jumate albe jumate rosii( eu am folosit rosii din soiul Moldova asa ca sa colorat...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: luminita20_2006 in CiorbeSe pune carnea la fiert cu un pic de sare. Legumele se curata si se spala; morcovul se taie cubulete mici, la fel ceapa, rosiile si ardeiul, telina se da prin razatoare, iar cartoful cuburi un...Citeste continuarea
Cascaval marinat
Postat de: ala_oancea in ConserveSe aseaza cateva cubulete de cascaval in borcan, se adauga catei de usturoi taiati in doua, cateva boabe de piper si rozmarin uscat, rosii cherry taiate in 4, si ardei iute, dupa care se...Citeste continuarea
Ciorba cu varza acra si carnat afumat
Postat de: ala_oancea in CiorbeSe taie carnatul si se prajeste. Nu am adaugat ulei pentru ca lasa carnatul destul. Se adauga ceapa si ardeiul tocate, morcovul taiat rondele si cartofii taiati cubulete. Apoi apa, varza...Citeste continuarea
Cous-cous marocan cu crenvursti,...
Postat de: ala_oancea in SalateSe caleste ceapa in putin ulei de masline, se adauga usturoiul si ardeiul iute tocate marunt. Se adauga poi cous-cous-ul. Se lasa sa se calesca putin, apoi se adauga apa, putin cate putin...Citeste continuarea
Chec cu gem
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele, apoi faina, praful de copt si gemul. Se mixeaza bine si se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace aprox 30 de...Citeste continuarea
Cotlet de iepure in sos de vin si...
Postat de: Oana in Mancaruri cu carneCarnea se spala si se portioneaza, se aseaza itr-un vas de iena, se stropeste cu putin ulei, se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori, apoi se adauga peste...Citeste continuarea
Caras in solzi si sare
Postat de: ANCA in Crap / CarasCarasul se curata in interior, se spala si solzii se lasa la locul lor:), apoi se da un start gros de sare grunjoasa pe toata suprafata pestelui. Se pune pe gratarul incins in prealabil, se...Citeste continuarea
Ciorba de curcan
Postat de: Bunica in Supe/CiorbeSe spala carnea si se pune la fiert. Dupa ce a dat un clocot se arunca apa , se spala carnea , se pune alta apa in oala si se pune iar la fiert. Cand s-a fiert carnea se adauga zarzavatul taiat...Citeste continuarea
Crizanteme
Postat de: gaby_d in DulciuriAluatul : am facut o maia din drojdie,o lingurita de zahar si una de faina,amestecate cu putin lapte cald. Am cernut faina si am pus maiaua in mijlocul ei pt 10minute. Am adaugat apoi, pe rand,...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu mere
Postat de: Oana in DulciuriSe amesteca intr-un castron faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt castron se amesteca celelelalte ingrediente, amestecand cu un tel. Se toarna amestecul lichid peste cel cu faina,...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti "Neatza cu...
Postat de: Bucataras in Reteta de vedetaSe fierb cartofii in coaja intr-o craticioara in care se pun si 3-4 linguri de sare. Cind s-au fiert, se scot, se racesc si se taie felii subtiri. Se pregateste sosul amestecind smintina cu...Citeste continuarea
Ciorba de burta dobrogeana
Postat de: ANCA in CiorbeNormal 0 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0;...Citeste continuarea
Chec "patru sferturi"
Postat de: micki in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri....albusurile se bat spuma cu un praf de sare... Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile,si se amesteca...Citeste continuarea
Cubulete delicioase
Postat de: ANCA in PrajituriNormal 0 MicrosoftInternetExplorer4 Blatul: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga macul si cocosul cate putin, amestecand usor de sus in...Citeste continuarea
Clatite cu mac si ficatei, la cuptor
Postat de: Swanheart in Aperitive / GarnituriSe coc 8 clatite, din aluatul clasic de clatite , in care pe pune mac (nu mai scriu reteta, am pus aici deja 2 retete pentru aluat :D). Se taie ceapa marunt, si se pune la calit in putin...Citeste continuarea
Clatite rapide cu mere
Postat de: Swanheart in DulciuriSe curata merele si se dau pe razatoare. Se pune zaharul peste mere si se amesteca, sa se topeasca. Se pun apoi cele 2 oua, laptele, scortisoara si faina, cat sa rezulte un aluat cam de...Citeste continuarea


















