Costita marinata
Postat de: ana in PorcIntr-o cratita destul de mare se aseaza costita cu carnea in jos se pune portocala taiata in 4 ,marul taiat in 4 salvia,sucul de portocale,berea si se fierb timp de 1 ora si jumatate. Intre...Citeste continuarea
Ciorba de fasole in pita
Postat de: Mama_Lizica in Supe/CiorbeAlegi fasolea de seara si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata arunci apa, speli fasolea in cateva ape, apoi o pui la fiert in apa cu sare. Fierbi si fierbi si fierbi, iar cand boabele incep...Citeste continuarea
Ciocolata pana la moarte
Postat de: Brindusa in TorturiBlatul Genoise Incalzeste cuptorul la 180 grade. Unge cu unt o forma rotunda de 25 x 8 cm extensibila (are un arc cu ajutorul caruia se poate mari- micsora), pune hartie de pergament pe...Citeste continuarea
Chec cu iaurt si stafide
Postat de: rivka in PrajituriSe amesteca ingredientele de mai sus intr-un castron, cu lingura de lemn pana se obtine un aluat cam ca cel de clatite consistenta mai groasa. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie cu smantana
Postat de: rocsi_1612 in Supe/Ciorbese fierbe sfecla.cand e fiarta se curata de coaja si se da p razatoarea mare. pui apa in oala mai putin de strei sferturi de oala ,sa nu iese prea apoasa. pui legumele le tragi cateva...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: AlinaL in Crap / CarasAm vrut ca de Revelion sa gatesc altfel pestele. L-am dorit la cuptor, dar fara legume si mai mult prajit/copt decat fiert. Am taiat pestele sub forma de potcoave; daca-l puneam intreg la...Citeste continuarea
Ciorba de rata
Postat de: ANCA in CiorbeCarnea se portioneaza, se pune la fiert si se spumeaza. Radacinoasele si fasolea verde(eu am avut in congelator) se taie marunt, sau se maruntesc la robot, si se adauga in oala, dupa...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: miha in DulciuriAceasta este reteta de cozonac a Ioanei . L-am facut pentru Craciun, eram pana peste cap bagata in treburi si n-am mai apucat sa fac poze. Imi pare rau, as fi vrut sa vedeti si voi cat de...Citeste continuarea
Conchigli cu branza la cuptor
Postat de: miha in Mancare copiiPastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute (conform indicatiilor de pe ambalaj) Cascavalul si mozzarella le taiem cubulete. Untul il topim, adaugam faina si amestecam energic....Citeste continuarea
Cartofi gratinati la cuptor
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si vegeta,20min.Se face un piure cu lapte si margarina,vegeta.Se fierb ouale 15min si se curata,se taie rondele.setaie feliute...Citeste continuarea
Chec cu sunca si branza feta
Postat de: LopFras in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele pana capata o consistenta vascoasa si se dau la cuptor, intr-o tava de cozonac cu hartie de copt, la foc mediu timp de 40-50 min. Se verifica coacerea prin...Citeste continuarea
Cornulete rapide cu rahat
Postat de: Oana in DulciuriFoietajul se lasa la dezghetat, apoi se taie in triunghiuri micute si se aseaza pe fiecare un cubulet de rahat. Se ruleaza, se coc la foc potrivit ana se umfla sis e rumenesc usor. Se scot pe o...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi usturoiate si...
Postat de: Mama_Lizica in Mancaruri de postFierbi cartofii in coaja, apoi ii cureti si ii dai pe razatoare sau ii pasezi. Cureti si pisezi cateii de usturoi si ii amesteci cu cartofii. Adaugi faina si sare, apoi modelezi chiftelute de...Citeste continuarea
Chec cu crema de branza
Postat de: Raluca in PrajituriSe freaca spuma untul (la temperatura camerei) cu branza. Se adauga apoi treptat zaharul, amestecand in continuu cu mixerul. Apoi oualele, unul cate unul. Dupa ce s-au incorporat, se adauga...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca picanta
Postat de: ela in Supe/CiorbeCureti ceapa,cartoful,se taie marunt,la fel si ardeiul,ardeiul iute si se pune la fiert cu apa,sare, vegeta si cu aripile circa 20min. Adaugi rosiile din conserva maruntite,adaugi putin...Citeste continuarea
Crocantele de pui
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriPieptul de pui il taiem fasii inguste, pe care le condimentam cu boia de ardei, sare si piper dupa gust. Sticksurile le macinam cat de fin ne place. Eu le-am batut cu ciocanul de snitele. :))...Citeste continuarea
Chec cu glazura de ciocolata si nuci
Postat de: ionix in PrajituriUntul se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul iar apoi se adauga galbenusurile si se freaca bine pentru a se omogeniza. Albusurile se bat spume cu un praf de sare. In...Citeste continuarea
Caltabos moldovenesc aka CHISCA
Postat de: ionix in PorcSe spala bine organele si se pun la fiert. Atentie rinichii trebuie sparti inainte si curatati. Organele au fiert in momentul in care furculita intra cu usurinta in ele. Dupa ce au...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu masline
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe dezoseaza pieptul de pui si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se toaca nu foarte marunt si se pun impreuna cu carnea in vasul robotului. Se toaca bine ingredientele si se pun intr-un...Citeste continuarea
Curry din ramasite de friptura
Postat de: Brindusa in PorcIncalzeste uleiul intr-o tigaie mare si prajeste ceapa, ghimbirul, usturoiul pentru 3 minute. Adauga chimenul, coriandrul, amesteca si mai lasa 2 minute. Adauga curcuma, chilli, sarea si apa....Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: Mama_Lizica in CafeaMierea trebuie sa fie lichida. Se pune in cana, se adauga cacaua si praful de scortisoara. Laptele se incalzeste; se adauga 3-4 linguri de lapte fierbinte peste mierea din cana si se omogenizeaza,...Citeste continuarea
Crenvursti infasati
Postat de: Mama_Lizica in PuiBucatile de crenvursti sau cabanos se taie cam cat lungimea degetului tau mare, iar bucatile de aluat in care ii vei inveli sau fie cu 2 cm mai mari pe lungime si 2 pe latime. Imbraci fiecare...Citeste continuarea
Costita moldoveneasca sau cotlet...
Postat de: anisoara in PorcSe cumpara carnea- costita taiata de a gata, pentru a fi prajita pe gratar, sau o pregatim noi, asa cum este aratata in fotografia de mai jos. se bate pe un fund de lemn cu un ciocan de...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: Teo in DulciuriCantitatile prezentate sunt pentru 6 forme de cozonac. Se pun la dospit 100 g zahar, 1 ou, drojdia, ingrosate cu faina. Intre timp se dizolva zaharul pe foc unde s-a asezat laptele. Coca...Citeste continuarea
Creveti cu susan
Postat de: Brindusa in Fructe de mareSosul: Se amesteca bine toate ingredientele (eventual intr-un bleneder). Inainte de a-l folosi gusta sosul, poate iti place mai sarat (adauga sos de soia) sau mai acru (adauga lamaie)....Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: BuniMaria in DulciuriSe cerne faina in vasul de framantat,se face maiaua:2linguri de faina se oparesc cu 50ml.lapte fierbinte intr-un vas,Se amesteca bine laptele cu faina sa rezulte o...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: valentinalaur in Mancare copiiCartofii se taie rondele.Se sareaza si se pipereaza.Se unge o tava cu unt se freaca cu usturoi.Se amesteca laptele cu oul si(nucusoara rasa),apoi se toarna peste cartofi.Se presoara brinza si unt....Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: MIMI in PrajituriSe freaca ce trei oua intregi cu zaharul si drojdia,dupa care punem laptele caldut.Se amesteca totul bine apoi se presara putina faina deasupra si se pune un prosop si se lasa la temperatura...Citeste continuarea
Crap umplut
Postat de: susu in Crap / CarasAveam un crap de vreo 3 kg si nu stiam ce sa fac cu el. L-am spalat si curatat si l-am "masat" pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta inclusiv burtica si l-am lasat la...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: susu in PrajituriSe framanta un aluat din ingredientele de mai sus , dupa care se pune la dospit , pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi . Se...Citeste continuarea
Chec cu ness si ciocolata
Postat de: susu in PrajituriFaina, praful de copt, nessul, cappuccino si ciocolata rasa se amesteca. Oul se bate bine cu mixerul si un praf de sare pana devine ca o spuma. Apoi se adauga treptat zaharul simplu,cel vanilat,...Citeste continuarea
Ciorbita de porc cu praz si varza...
Postat de: ANCA in Supe/CiorbeCarnea se spala si se pune la foc, se spumeaza, si se lasa la fiert cam 30 minute, sa se fiarba carnea. Legumele se toaca marunt, prazul rondele, varza se taie fin. Am adaugat intai...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: miealex in PrajituriSe topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se...Citeste continuarea
Chec fraged
Postat de: anisoara in PrajituriSe cerne faina prin sita . Se bat ouale cu zaharul ,pina se topeste zaharul , se adauga sucul si coaje de portocale si se amesteca bine. In alt vas se amesteca faina , amidonul , sarea si...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu zeama de varza
Postat de: BuniMaria in CiorbeIngredientele sint pentru 5 litri de ciorba! Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 7-8 litri (se pun 5 litri de apa in aceasta oala). Se da un clocot si se arunca...Citeste continuarea
Caltabos
Postat de: Oana in Mezel de casaCarnea tocata se amesteca cu ceapa taiata cubulete fine, cu orezul spalat, sare si piper. Se umple matul cu aceasta compozitie (cu mana!). Matul se umple mai lejer pentru ca orezul se va umfla la...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: Oana in Mezel de casaCum prepar eu carnati de casa: Carnea se toaca, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si condimentele dupa gust, apoi se framanta bine cu o cana de apa sau supa de oase. Se umplu matele, se...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: nyana in PrajituriSe amesteca iaurtul cu cele 2 cani de ulei si drojdia si la sfarsit se adauga faina in ploaie si mirodeniile , se amesteca bine pana cand devine o coca consistenta. Se infasoara coca in...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu branza si cascaval
Postat de: nyana in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata bine se spala si se aseaza in tava. Coditele ciupercilor se toaca marunt se amesteca cu branza de oaie si cu patrunjelul tocat se face k o pasta. Se umple ciupercile...Citeste continuarea
Carnati cu cartofi la cuptor
Postat de: ala_oancea in PorcCartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, se curata, apoi se taie in doua. Se aseaza in tava, se condimenteaza si se aseaza cate o frunzulita de marar si un cubulet de unt. Se coc pana se...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: luminita20_2006 in Supe/CiorbeBurta se spala , iar rasolul se pune in apa rece. Se pune la fiert apa, iar cand a dat in clocot se opareste burta si carnea, dupa care se arunca apa. Se curata legumele si se pun in oala...Citeste continuarea
Ciuperci umplute la tigaie
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriCiupercile se lasa in apa 30 de min dupa care se curata. Coditele se taie cubulete la fel si usturoiul si se amesteca impreuna cu cubulete de usi. cu acest mix se umplu ciupecile. Se da cascavalul...Citeste continuarea
Cornulete de post
Postat de: rocsi_1612 in Prajiturise pun intr_un lighean borsul,uleiul,zaharul,faina,drojdia inmuiata in putina apa calduta si o lingurita zahar,si esenta, se amestek toate pana iese un aluat k de fursecuri.se lasa 20 de minute...Citeste continuarea
Cartofi copti, umpluti cu braza...
Postat de: sorin in Mancaruri de postCartofii se taie in jumatati. Cu grija, cu o lingurita (exista si un instrument special, habar n-am cum se numeste) se scoate cam jumatate din miezul cartofului. In locul miezului scos se pune...Citeste continuarea
Creveti cu usturoi
Postat de: Brindusa in Fructe de mareIncalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte....Citeste continuarea
Cotlete de porc cu carnati afumati...
Postat de: nyana in PorcSe aseaza cotletele intr-o iena mare se pipereaza si se da cu cimbru pe ambele parti se pun 2 linguri de ulei peste cotlete. Carnatii se cresteaza sau nu, si se pun deasupra cotletelor. Se...Citeste continuarea
Clatite aperitiv - cu sunca si...
Postat de: Swanheart in Aperitive / GarnituriSe fac niste clatite, dupa preferinta (fiecare are propria reteta de aluat). Dupa ce sunt clatitele coapte pe o parte, se intorc pe cealalta, si se aseaza sunca taiata marunt si...Citeste continuarea
Cus cus cu pui si rosii
Postat de: miha in PuiPieptul de pui il taiem felii. Il punem intr-o tigaie la prajit in cateva linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se rumeneasca punem usturoiul taiat in 4, sare, piper si boia de ardei, dupa...Citeste continuarea
Ciorba din aripioare de pui cu legume
Postat de: fluturas in Supe/CiorbeAm pus aripioarele(taiate jumatati) la fiert,am luat spuma.Separat am calit radacinoasele si ceapa tocate in putin ulei apoi le-am adaugat in oala cu carne.Cand s-au inmuiat am pus pe rand,fasolea...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: ionix in Mezel de casaMatele se curata de mizerie cu dosul unui cutit iar apoi se spala in mai multe ape. Se lasa din cand in cand matele in apa cu otet si in apa cu bicarbonat. pr ocesul de spalare...Citeste continuarea


















