A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Costita marinata

Postat de: ana in Porc

Intr-o cratita destul de mare se aseaza costita cu carnea in jos se pune portocala taiata in 4 ,marul taiat in 4 salvia,sucul de portocale,berea si se fierb timp de 1 ora si jumatate. Intre...Citeste continuarea

Ciorba de fasole in pita

Postat de: Mama_Lizica in Supe/Ciorbe

Alegi fasolea de seara si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata arunci apa, speli fasolea in cateva ape, apoi o pui la fiert in apa cu sare. Fierbi si fierbi si fierbi, iar cand boabele incep...Citeste continuarea

Ciocolata pana la moarte

Postat de: Brindusa in Torturi

Blatul Genoise Incalzeste cuptorul la 180 grade. Unge cu unt o forma rotunda de 25 x 8 cm extensibila (are un arc cu ajutorul caruia se poate mari- micsora), pune hartie de pergament pe...Citeste continuarea

Chec cu iaurt si stafide

Postat de: rivka in Prajituri

Se amesteca ingredientele de mai sus intr-un castron, cu lingura de lemn pana se obtine un aluat cam ca cel de clatite consistenta mai groasa. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie cu smantana

Postat de: rocsi_1612 in Supe/Ciorbe

se fierbe sfecla.cand e fiarta se curata de coaja si se da p razatoarea mare. pui apa in oala mai putin de strei sferturi de oala ,sa nu iese prea apoasa. pui legumele le tragi cateva...Citeste continuarea

Crap la cuptor

Postat de: AlinaL in Crap / Caras

Am vrut ca de Revelion sa gatesc altfel pestele. L-am dorit la cuptor, dar fara legume si mai mult prajit/copt decat fiert. Am taiat pestele sub forma de potcoave; daca-l  puneam intreg la...Citeste continuarea

Ciorba de rata

Postat de: ANCA in Ciorbe

Carnea se portioneaza, se pune la fiert si se spumeaza. Radacinoasele si fasolea verde(eu am avut in congelator) se taie marunt, sau se maruntesc la robot, si se adauga in oala, dupa...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: miha in Dulciuri

Aceasta este reteta de cozonac a Ioanei . L-am facut pentru Craciun, eram pana peste cap bagata in treburi si n-am mai apucat sa fac poze. Imi pare rau, as fi vrut sa vedeti si voi cat de...Citeste continuarea

Conchigli cu branza la cuptor

Postat de: miha in Mancare copii

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute (conform indicatiilor de pe ambalaj) Cascavalul si mozzarella le taiem cubulete. Untul il topim, adaugam faina si amestecam energic....Citeste continuarea

Cartofi gratinati la cuptor

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si vegeta,20min.Se face un piure cu lapte si margarina,vegeta.Se fierb ouale 15min si se curata,se taie rondele.setaie feliute...Citeste continuarea

Chec cu sunca si branza feta

Postat de: LopFras in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele pana capata o consistenta vascoasa si se dau la cuptor, intr-o tava de cozonac cu hartie de copt, la foc mediu timp de 40-50 min. Se verifica coacerea prin...Citeste continuarea

Cornulete rapide cu rahat

Postat de: Oana in Dulciuri

Foietajul se lasa la dezghetat, apoi se taie in triunghiuri micute si se aseaza pe fiecare un cubulet de rahat. Se ruleaza, se coc la foc potrivit ana se umfla sis e rumenesc usor. Se scot pe o...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi usturoiate si...

Postat de: Mama_Lizica in Mancaruri de post

Fierbi cartofii in coaja, apoi ii cureti si ii dai pe razatoare sau ii pasezi. Cureti si pisezi cateii de usturoi si ii amesteci cu cartofii. Adaugi faina si sare, apoi modelezi chiftelute de...Citeste continuarea

Chec cu crema de branza

Postat de: Raluca in Prajituri

Se freaca spuma untul (la temperatura camerei) cu branza. Se adauga apoi treptat zaharul, amestecand in continuu cu mixerul. Apoi oualele, unul cate unul. Dupa ce s-au incorporat, se adauga...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca picanta

Postat de: ela in Supe/Ciorbe

Cureti ceapa,cartoful,se taie marunt,la fel si ardeiul,ardeiul iute si se pune la fiert cu apa,sare, vegeta si cu aripile circa 20min. Adaugi rosiile din conserva maruntite,adaugi putin...Citeste continuarea

Crocantele de pui

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui il taiem fasii inguste, pe care le condimentam cu boia de ardei, sare si piper dupa gust. Sticksurile le macinam cat de fin ne place. Eu le-am batut cu ciocanul de snitele. :))...Citeste continuarea

Chec cu glazura de ciocolata si nuci

Postat de: ionix in Prajituri

  Untul se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul iar apoi se adauga galbenusurile si se freaca bine pentru a se omogeniza. Albusurile se bat spume cu un praf de sare. In...Citeste continuarea

Caltabos moldovenesc aka CHISCA

Postat de: ionix in Porc

  Se spala bine organele si se pun la fiert. Atentie rinichii trebuie sparti inainte si curatati. Organele au fiert in momentul in care furculita intra cu usurinta in ele. Dupa ce au...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu masline

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se dezoseaza pieptul de pui si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se toaca nu foarte marunt si se pun impreuna cu carnea in vasul robotului. Se toaca bine ingredientele si se pun intr-un...Citeste continuarea

Curry din ramasite de friptura

Postat de: Brindusa in Porc

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si prajeste ceapa, ghimbirul, usturoiul pentru 3 minute. Adauga chimenul, coriandrul, amesteca si mai lasa 2 minute. Adauga curcuma, chilli, sarea si apa....Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de: Mama_Lizica in Cafea

Mierea trebuie sa fie lichida. Se pune in cana, se adauga cacaua si praful de scortisoara. Laptele se incalzeste; se adauga 3-4 linguri de lapte fierbinte peste mierea din cana si se omogenizeaza,...Citeste continuarea

Crenvursti infasati

Postat de: Mama_Lizica in Pui

Bucatile de crenvursti sau cabanos se taie cam cat lungimea degetului tau mare, iar bucatile de aluat in care ii vei inveli sau fie cu 2 cm mai mari pe lungime si 2 pe latime. Imbraci fiecare...Citeste continuarea

Costita moldoveneasca sau cotlet...

Postat de: anisoara in Porc

Se cumpara carnea- costita  taiata de a gata, pentru a fi prajita pe gratar, sau o pregatim noi, asa cum este aratata in fotografia de mai jos. se bate pe un fund de lemn cu un ciocan de...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: Teo in Dulciuri

Cantitatile prezentate sunt pentru 6 forme de cozonac. Se pun la dospit 100 g zahar, 1 ou, drojdia, ingrosate cu faina. Intre timp se dizolva zaharul pe foc unde s-a asezat laptele. Coca...Citeste continuarea

Creveti cu susan

Postat de: Brindusa in Fructe de mare

Sosul: Se amesteca bine toate ingredientele (eventual intr-un bleneder). Inainte de a-l folosi gusta sosul, poate iti place mai sarat (adauga sos de soia) sau mai acru (adauga lamaie)....Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: BuniMaria in Dulciuri

      Se cerne faina in vasul de framantat,se face maiaua:2linguri de faina se oparesc cu 50ml.lapte fierbinte intr-un vas,Se amesteca bine laptele cu faina sa rezulte o...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: valentinalaur in Mancare copii

Cartofii se taie rondele.Se sareaza si se pipereaza.Se unge o tava cu unt se freaca cu usturoi.Se amesteca laptele cu oul si(nucusoara rasa),apoi se toarna peste cartofi.Se presoara brinza si unt....Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: MIMI in Prajituri

Se freaca ce trei oua intregi cu zaharul si drojdia,dupa care punem laptele caldut.Se amesteca totul bine apoi se presara putina faina deasupra si se pune un prosop si se lasa la temperatura...Citeste continuarea

Crap umplut

Postat de: susu in Crap / Caras

Aveam un crap de vreo 3 kg si nu stiam ce sa fac cu el. L-am spalat si curatat si l-am "masat" pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta inclusiv burtica si l-am lasat la...Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de: susu in Prajituri

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus , dupa care se pune la dospit , pana se dubleaza in marime. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi . Se...Citeste continuarea

Chec cu ness si ciocolata

Postat de: susu in Prajituri

Faina, praful de copt, nessul, cappuccino si ciocolata rasa se amesteca. Oul se bate bine cu mixerul si un praf de sare pana devine ca o spuma. Apoi se adauga treptat zaharul simplu,cel vanilat,...Citeste continuarea

Ciorbita de porc cu praz si varza...

Postat de: ANCA in Supe/Ciorbe

Carnea se spala si se pune la foc, se spumeaza, si se lasa la fiert cam 30 minute, sa se fiarba carnea. Legumele se toaca marunt, prazul rondele, varza se taie fin. Am adaugat intai...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: miealex in Prajituri

Se topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se...Citeste continuarea

Chec fraged

Postat de: anisoara in Prajituri

Se cerne faina prin sita . Se bat ouale cu zaharul ,pina se topeste zaharul , se adauga sucul si coaje de portocale si se amesteca bine. In alt vas se amesteca faina , amidonul , sarea si...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu zeama de varza

Postat de: BuniMaria in Ciorbe

Ingredientele sint pentru 5 litri de ciorba! Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 7-8 litri (se pun 5 litri de apa in aceasta oala). Se da un clocot si se arunca...Citeste continuarea

Caltabos

Postat de: Oana in Mezel de casa

Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata cubulete fine, cu orezul spalat, sare si piper. Se umple matul cu aceasta compozitie (cu mana!). Matul se umple mai lejer pentru ca orezul se va umfla la...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Oana in Mezel de casa

Cum prepar eu carnati de casa: Carnea se toaca, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si condimentele dupa gust, apoi se framanta bine cu o cana de apa sau supa de oase. Se umplu matele, se...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: nyana in Prajituri

Se amesteca iaurtul cu cele 2 cani de ulei si drojdia si la sfarsit se adauga faina in ploaie si mirodeniile , se amesteca bine pana cand devine o coca consistenta. Se infasoara  coca in...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branza si cascaval

Postat de: nyana in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata bine se spala si se aseaza in tava.  Coditele ciupercilor se toaca marunt se amesteca cu branza de oaie si cu patrunjelul tocat se face k o pasta. Se umple ciupercile...Citeste continuarea

Carnati cu cartofi la cuptor

Postat de: ala_oancea in Porc

Cartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, se curata, apoi se taie in doua. Se aseaza in tava, se condimenteaza si se aseaza cate o frunzulita de marar si un cubulet de unt. Se coc pana se...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: luminita20_2006 in Supe/Ciorbe

Burta se spala , iar rasolul se pune in apa rece. Se pune la fiert apa, iar cand a dat in clocot se opareste burta si carnea, dupa care se arunca apa. Se curata legumele si se  pun in oala...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la tigaie

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se lasa in apa 30 de min dupa care se curata. Coditele se taie cubulete la fel si usturoiul si se amesteca impreuna cu cubulete de usi. cu acest mix se umplu ciupecile. Se da cascavalul...Citeste continuarea

Cornulete de post

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

se pun intr_un lighean borsul,uleiul,zaharul,faina,drojdia inmuiata in putina apa calduta si o lingurita zahar,si esenta, se amestek toate pana iese un aluat k de fursecuri.se lasa 20 de minute...Citeste continuarea

Cartofi copti, umpluti cu braza...

Postat de: sorin in Mancaruri de post

Cartofii se taie in jumatati. Cu grija, cu o lingurita (exista si un instrument special, habar n-am cum se numeste) se scoate cam jumatate din miezul cartofului. In locul miezului scos se pune...Citeste continuarea

Creveti cu usturoi

Postat de: Brindusa in Fructe de mare

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte....Citeste continuarea

Cotlete de porc cu carnati afumati...

Postat de: nyana in Porc

Se aseaza cotletele intr-o iena  mare se pipereaza si se da cu cimbru pe ambele parti se pun 2 linguri de ulei peste cotlete. Carnatii se cresteaza sau nu, si se pun deasupra cotletelor. Se...Citeste continuarea

Clatite aperitiv - cu sunca si...

Postat de: Swanheart in Aperitive / Garnituri

Se fac niste clatite, dupa preferinta (fiecare are propria reteta de aluat). Dupa ce sunt clatitele coapte pe o parte, se intorc pe cealalta, si se aseaza sunca taiata marunt si...Citeste continuarea

Cus cus cu pui si rosii

Postat de: miha in Pui

Pieptul de pui il taiem felii. Il punem intr-o tigaie la prajit in cateva linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se rumeneasca punem usturoiul taiat in 4, sare, piper si boia de ardei, dupa...Citeste continuarea

Ciorba din aripioare de pui cu legume

Postat de: fluturas in Supe/Ciorbe

Am pus aripioarele(taiate jumatati) la fiert,am luat spuma.Separat am calit radacinoasele si ceapa tocate in putin ulei apoi le-am adaugat in oala cu carne.Cand s-au inmuiat am pus pe rand,fasolea...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: ionix in Mezel de casa

Matele se curata de mizerie cu dosul unui cutit iar apoi se spala in mai multe ape. Se lasa din cand in cand matele in apa cu otet si in apa cu bicarbonat. pr ocesul de spalare...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]