cocktail Kiss in the dark
Postat de: yammy in CocktailSe umple paharul de amestec cu gheata, apoi se adauga ingredientele si se amesteca; Se toarna intr-un pahar racit in prealabil, se decoreaza cu o felie de lamaie si o cireasa...Citeste continuarea
cocktail eroti
Postat de: yammy in BauturiSe toarna sampania, ginul, sucul de lamaie si zaharul intr-un pahar Collins si se amesteca bine; Se decoreaza cu o felie de portocala si o cireasa. Citeste continuarea
cocktail de whisky
Postat de: yammy in BauturiSe inmoaie fiecare cub de zahar in bitter; Se pun cuburile de zahar intr-un pahar, se adauga apa plata, un strop de whisky si se amesteca usor astfel incat zaharul sa se topeasca...Citeste continuarea
Cocktail Black Velvet
Postat de: yammy in BauturiUmpleti pe jumatate cu bere un pahar cu picior; Completati apoi cu sampanie Citeste continuarea
cocktail Mai Tai
Postat de: yammy in CocktailSe toarna gheata intr-un pahar si deasupra se toarna rom, lichior, zeama de fructe si cu sirop de zahar; Se amesteca totul bine. Felia de lime se asaza, impreuna cu menta pe...Citeste continuarea
cocktail Infinite Caipiroshka
Postat de: yammy in CocktailSe amesteca zaharul si lamaia pe fundul unui pahar inalt, se adauga gheata pisata si se umple cu vodca; Se decoreaza cu felii de lamaie verde. Citeste continuarea
Cocktail de kiwi
Postat de: yammy in CocktailZeama de la o jumatate de lamaie se toarna intr-un pahar inalt impreuna cu lichiorul de kiwi, se adauga feliile de kiwi, cuburile de gheata si se umple paharul cu vin spumos. Se poate...Citeste continuarea
Clatite cu budinca si nuca de cocos
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriSe face aluatul de clatite din 2 oua si 600 gr de lapte si 400 apa minerala+ faina si un varf de sare. Budinca se prepara conform instrucriunilor de pe ambalaj(+400 gr lapte) Cand sunt gata se...Citeste continuarea
cartofi umpluti cu carne
Postat de: luminita20_2006 in Vitacartofi se curata si se scobesc innauntru insa lasand si capacele. Se face umplutura din amestec de carne tocata cu ceapa verde tocata marunt, condimete , ou sui 100 gr cascaval dar prin...Citeste continuarea
Crap cu legume
Postat de: luminita20_2006 in Crap / CarasSe curata pestele si se indulceste cu sare. Se lasa 1 h la frigider . Se taie legumele: ceapa solzi, rosiile pe jumate apoi felii la fel si ardeiul si lamaia iar morcovul rondele. Se pune intr-o...Citeste continuarea
CHEC
Postat de: nyana in DulciuriSe separa ouale iar albusurile se bat spuma cu zaharul apoi se adauga galbenusurile si se bate compizitia bine. Se adauga apa si praful de copt iar apoi faina in ploaie la sfarsit se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: nyana in CiorbeSe curata ceapa ,morcovul, telina, pastanacul si ardeii, se spala bine si se calesc in uleiul incins bine intr-o oala de 3-4 litrii. Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga cele 3 cani de...Citeste continuarea
Ciorba acra cu galuste
Postat de: Michelle in CiorbePunem la foc apa impreuna cu dlikatul,tocam marunt ceapa,morcovul si ardeiul si le punem in apa,cand sunt fierte facem galustele sin cele 2 oua si gris,le punem in ciorba cand aceasta...Citeste continuarea
Crap proaspat cu mamaliga si mujdei
Postat de: MIMI in PesteSe iau bucatile de peste se dau cu sare si piper.Se tapeteaza cu faina si se prajesc in ulei bine incins.Cand se scot se pun pe un servetel ca sa absoarba grasimea ramasa.Apoi curatam cativa catei...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu smantana...
Postat de: MIMI in Supe/CiorbeVa recomand aceasta reteta de ciorba de miel ... Se pune carnea la fiert cu putina sare.Prima apa se arunca,dupa care se lasa sa fiarba pana apa devine laptoasa si carnea se desprinde usor...Citeste continuarea
Cabana cu bastonase
Postat de: Teo in PrajituriBASTONASE Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se imparte coca in 6 parti egale din care se fac 6 bastonase in lungimea tavii. Se modeleaza cu mana si se coc pe dosul tavii....Citeste continuarea
Ciorba de cocos
Postat de: Teo in CiorbeSe da in fiert carnea, se spumeaza, apoi se adauga legumele taiate marunt. Dupa 30 min. se adauga sucul de rosii, iar cand sunt aproape fierte se adauga si zeama de varza. Se potriveste de sare,...Citeste continuarea
Ciorba de spanac
Postat de: Michelle in CiorbeApa+ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele le punem la foc. Curatam si tocam marunt spanacul. Cand morcovul e fiert adaugam spanacul, bulionul de rosi, sarea, uleiul, acreala si mararul...Citeste continuarea
Ceafa de vitel cu vin si rosii
Postat de: Oana in VitaCarnea de vitel se curata de pielite si se spala. Eu am avut ceafa de vitel de lapte, dar merge si pulpa sau rasol alb. Se aseaza apoi intr-un vas de iena, se unge cu ulei si se condimenteaza. Se...Citeste continuarea
Cartofi prajiti, cu ou
Postat de: Swanheart in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, si se feliaza putin mai marunt decat pentru cartofii prajiti. Se pun la prajit in uleiul incins (nu foarte mult, nu chiar cat sa ii acopere), si dupa ce sunt prajiti, se adauga...Citeste continuarea
Costita la gratar, cu garnitura de...
Postat de: Swanheart in PorcSe condimenteaza costita taiata felii, si se rumeneste pe gratarul incins (eu folosesc tigaie grill). Cartofii se curata, se taie felii putin mai mari decat cele pentru cartofi prajiti, si...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe fierb legumele 5 minute, dupa care se scurg si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ceapa tocata marunt, se adauga oul, condimentele si pesmetul. Se amesteca bine. Se formeaza chiftelutele, se...Citeste continuarea
Chiftelute de peste
Postat de: ala_oancea in PangasiusCeapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga pestele maruntit cu robotul, se condimenteaza si se prajeste amestecand mereu. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga 1 ou, mararul...Citeste continuarea
Cornulete bicolore cu dulceat
Postat de: ala_oancea in DulciuriSe framanta aluatul, se imparte in doua si se adauga cacaoa intr-o jumatate.Se lasa 30 de minute la dospit. Se impart apoi cele doua jumatati in patru si se intind foi rotunde. Se suprapun cate...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: nyana in PrajituriSe separa ouale 10 albusuri se dau deoparte pt crema de cozonac, 5 albusuri se bat spuma cu cele 3 lingurite de sare, 15 galbenusuri se bat separat. Zaharul se topeste in lapte si se lasa la...Citeste continuarea
Croissants frantuzesti
Postat de: micki in PrajituriMai intai pregatim maiaua...drojdia se topeste in 60 ml lapte caldut apoi se framanta cu 100 gr de faina.Se face o biluta se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut pentru 45 minute...Citeste continuarea
Cartofi cu afumatura
Postat de: pana_luminita in PorcFierbeti cartofii in coaja , scurgeti-i apoi de apa si curatai-i cand s-au racit . Cartofii sunt taiatii in felii subtiri. Vasul este frecat cu usturoi si unt . Se aseaza in tava un strat de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu porumb
Postat de: nyana in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si se spala in apa rece Se toc marunt cozile si se amesteca intr-un bol cu untul ,mararul ,sarea si piperul, si apoi se pune porumbul. Ciupercile umplute se pun...Citeste continuarea
Clatite umplute cu branza la cuptor
Postat de: nyana in Aperitive / GarnituriClatitele: se amesteca toate ingredientele intr-un bol mare dar laptele sa fie un pic caldut, apoi se fac intr-o tigaie potrivita unsa cu uleiDupa ce sunt gata clatitele se face umplutura astfel:...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: nyana in Prajiturise amesteca toate ingredientele intr-un bol mare dar sa incalziti un pic laptele(caldut)clatitele se fac intr-o tigaie unsa cu ulei pofta buna Citeste continuarea
Cappucinno
Postat de: miha in CafeaPreparam cafeaua dupa metoda preferata si adaugam vanilie. Umplem un pahar pana la jumatate cu cafea. Dam laptele in clocot, apoi il mixam cat este fierbinte cu mixerul timp de...Citeste continuarea
Chifle cu lapte si seminte asortate
Postat de: Oana in PiineSe framanta un aluat din ingredientele de mai sus, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit o ora. Eu am pus toate ingredientele, in aceasta ordine, la masina de paine...Citeste continuarea
Chec cu banane(super bun)
Postat de: nyana in PrajituriSe lasa stafidele in rom timp de 30 minute.Se incalzeste cuptorul la 160 grade.Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de pergament. Se taie 2 dintre banane in felii late cat forma de chec.Pe...Citeste continuarea
clatite banatene
Postat de: gaby_d in DulciuriDin lapte,doua oua,faina,ulei si zahar se fac 7-8 clatite obisnuite,dupa reteta cu care sunteti obisnuiti. Branza de vaci o amestecati cu un ou,zahar si zahar vanilat dupa gust. Se umplu...Citeste continuarea
Ciorba de legume/zarzavat cu...
Postat de: rivka in CiorbeCeapa, usturoiul, morcovii tocati,varza alba, cea rosie,varza de brussel, tulpina de telina tocata , ardeiul,se pun toate in oala in putin ulei de masline amestecandu-se si se lasa la dustuit pana...Citeste continuarea
Carne tocata de curcan in foi de...
Postat de: adinaciosescu in Mancaruri cu carneCondimentezi carnea ca pentru chiftele,in plus mai pui patrunjel tocat,apoi intinzi amestecul intre foile de napolitene,dar nu mai gros de 2 degete.Lasi aproximativ 30 min,sa se inmoaie putin...Citeste continuarea
CHEC CU ULEI
Postat de: adinaciosescu in DulciuriSe freaca bine zaharul cu cele 2 oua intregi,apoi se adauga uleiul,laptele,faina,bicarbonatul stins.Se omogenizeaza bine si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc moderat,se...Citeste continuarea
Crema de cacao pentru foi de...
Postat de: axa99 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul,se adauga untul si cacaoa. Toate se fierb la tort incet pana se ingroasa.Se pune firbinte intre foi. Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: axa99 in DulciuriSe freaca zaharul cu untura dupa care se adauga borsul.Dupa ce s-a amestecat bine, se adauga faina putin cate putin pana ce aluatul devine bun. Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: liana_geicu in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, se spala si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se umplu cu cascaval ras, marar, sare si putin piper si se dau la cuptorul incins circa 30 de minute. Se servesc calde. Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: pana_luminita in Puise condimenteaza pieptul de pui;se ia o bucata de piept si se pune branza topita ,costita si cascaval si se ruleaza ; apoi se tavaleste prin pesmet amestecat cu faina ,ou si din nou pesmet. Se...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de visine
Postat de: pana_luminita in PrajituriSe omogenizeaza toate ingredientele ,( faina: eu pun pana devine un aluat ''curgator''), se incinge tigaia punem putin ulei apoi portionam aluatul obtinut cu polonicul. Si vom obtine cel mai...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: rivka in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se fierb in coaja. Se scurg de apa si se lasa sa se racesca sub capac. Se unge o tava de cuptor cu unt, se aseaza un rand de cartofi taiati rondele, un rand de cascaval...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: Bunica in CiorbeIata cum am preparat aceasta reteta de Ciorba de burta Se spala burta si osul. Se pune burta la fiert. Dupa ce da un clocot se arunca apa si se pune iar la fert, de data aceasta...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de peste
Postat de: ramo_cata in CiorbeMorcovul,telina,pastarnacul le-am dat pe razatoarea mare.am tocat gogosarul,ceapa,cartofii.le-am pus la fiert impreuna cu orezul,eu am pus dupa ochi:). am pregatit perisoarele:am tocat (la...Citeste continuarea
Cartofi crocanti , aromati si picanti
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de ceaja se spala si se taie pe de-a lundul. Intr-un bol se amesteca malaiul(~ 2 mani) cu curry 2 lingurite cu varf,boia dulce cat sa coloreze cartofii, si restul de...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert, la fel si ouale.Se face sosul: se incinge o olasa si se pine o lingura de unt la topit, apoi se adauga faina si lapatele formanduse astfel o crema.....daca e prea...Citeste continuarea
Compot de gutui pentru iarna
Postat de: ramo_cata in Sirop / CompotInainte cu vreo 30 minute de a ma apuca de compot am spalat gutuile si le-am pus la scurs. Am pus la fiert apa cu zaharul si zaharul vanilat. Am curatat gutuile de coaja si le-am taiat...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: Michelle in PrajituriSeparam oualele, curatam merele de coaja le dam pe razatoarea mare. Amestecam zaharul, galbenusurile si merele razuite.Batem spuma albusurile si apoi incorporam amestecurile.Separam compozitia in...Citeste continuarea
Compot de gutui, mere si pere
Postat de: Oana in Sirop / CompotFructele se spala bine, apoi se taie in patru, se scot cotoarele, dupa care se taie cubulete. Se pun intr-o oala incapatoare, se adauga apa si se lasa sa inceapa sa fiarba. Se adauga zaharul si se...Citeste continuarea


















