Conopida pane
Postat de: Mokuska in Mancaruri de legumeDesfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana...Citeste continuarea
Conopida la cuptor
Postat de: Mokuska in Mancaruri cu carneDesfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu scortisoara
Postat de: timea in DulciuriClatite pufoase reteta Intr-un bol mixam oul cu un varf de cutit sare, zaharul si zaharul vanilat, folosind un tel. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu afumatura
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriTaiem cartofii in felii si ii punem la fiert, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute. Intre timp, taiem afumatura in felii si o rumenim usor in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam ceapa si o...Citeste continuarea
Ciorba de porc si pui
Postat de: robert_badica in CiorbeIntr-o oala punem oasele de porc, carnea de pui, cepele si telina taiate cubulete, morcovi rasi si ardei tocati marunt, acoperim cu apa (cam de trei litri) si punem oala pe foc. Lasam sa fiarba si...Citeste continuarea
Cozonac floare cu finetti
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca. Faina se pune...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu pasta de alune
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe pune apa la fiert impreuna cu zaharul pentru fix 9 minute. Se trage vasul deoparte, se pune vanilia, esenta de rom si untul si se amesteca bine, astfel incat sa se topeasca, se adauga pasta...Citeste continuarea
Cartofii cu rosii la cuptor
Postat de: daniastefania in Mancaruri de legumeCuratam cartofii si ii fierbem 5 minute in apa clocotita cu sare. Apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca putin. Apoi ii taiem rondele, cat de subtiri putem, dar cu grija sa nu se rupa. Rosiile...Citeste continuarea
Cartofi cu crema de branza si tartufo
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 10-15 minute (atentie nu trebuie sa ii fierbem pana se sfarama). Ceapa se taie solzisori si se pune...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: Monica1997 in CiorbeTocam cubulete ardeiul, ceapa, albitura si morcovul lesandu-le la fiert impreuna cu sarea si piperul. Dupa ce acestea au fiert adaugam rosia tocata cubulete impreuna cu borsul. Spre sfarsit...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu ciocolata...
Postat de: daniastefania in PrajituriRupem ciocolata bucatele. Punem laptele la fiert, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam ciocolata. Amestecam bine sa se tooeasca ciocolata....Citeste continuarea
Chifle cu branza dulce si stafide
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: Punem faina intr-un bol cu putina sare si o amestecam cu un tel (sau puteti sa o treceti printr-o sita pentru a o aerisi). Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar iar...Citeste continuarea
Conopida gratinata cu bechamel si...
Postat de: daniastefania in Mancaruri de legumeSpalam conopida, o taiem buchetele si o fierbem in apa cu sare. Dupa ce a fiert, o punem la scurs. Pregatim un sos de rosii. Curatam rosiile de pielita si le taiem cubulete mici. Intr-o lingura de...Citeste continuarea
Chec cu nuca si ciocolata
Postat de: Moni_alex in DulciuriAm prajit nucile la cuptor, la foc potrivit aproximativ 10 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se macina. Untul moale se bate spuma cu mixerul cu 100 g zahar. Se separa ouale si se...Citeste continuarea
Cheesecake cu mure si ciocolata
Postat de: VanessaAli in PrajituriIncepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei...Citeste continuarea
Ciorba hutulilor
Postat de: Ksenya in CiorbeCarnea cu os o punem la fiert, spumam, cand carnea este gata o scoatem pe un platou adaugam varza murata si fierbem 1,5 ore, pentru a scurta timpul eu am folosit oala minune si am...Citeste continuarea
Crumble cu prune, nuca si melasa
Postat de: simona72 in PrajituriPentru umplutura de fructe: se spala prunele, se scot samburii si se taie in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt prunele de mari. Peste prune se adauga zaharul, melasa, scortisoara, bautura...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: Dya in BulionCum se face sucul de rosii. Sa fi avut vreo 20 de kg de rosii.... pentru care am folosit doua cratite de 6 litri. Le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie (sau le trecem prin masina...Citeste continuarea
Cartofi cu crema de branza si cascaval
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriCartofii i-am spalat, apoi ia-m pus la fiert in apa, pentru 30 minute. Cand au fost gata, i-am curatat de coaja, apoi i-am taiat rondele, iar cascavalul l-am taiat felii. Usturoiul l-am...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie punem tochitura si ceapa taiata marunt, dupa ce s-au calit putin adaugam ciupercile curatate si taiate felii, amestecam putin si lasam pana scade apa lasata de ciuperci. Mai...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeCeapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: licurici_lra in CiorbeFasolea am lasat de seara in apa. Am pus-o la fiert si am schimbat apa de doua ori, apoi am lasat-o sa fiarba pana s-a inmuiat. Am tocat legumele, apoi le-am pus la calit in putin ulei si...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Criss in PorcCarnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, cartoful ras, sare, piper dupa gust. Se formeaza chiftelute nu foarte mari care se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot apoi...Citeste continuarea
Ciorba dulce de pasare
Postat de: panacris in Supe/CiorbeSpinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească....Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: Bianca20 in Aperitive / GarnituriBranza se faramiteaza cu o furculita sau cu mana. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga branza si se amesteca pana cand se formeaza zerul. Se strecoara si se pune la...Citeste continuarea
Coaste
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai portionam coastele, le spalam si le uscam cu un servet, le dam un praf de sare si le punem in tigaie sa se parpaleasca nitel, pe o parte si pe alta, cat sa-si schimbe culoarea. Apoi le...Citeste continuarea
Chec duo cu afine
Postat de: timea in DulciuriMixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Ungem tava cu unt si turnam cam trei sferturi din...Citeste continuarea
Chiftele in camasute de canepa cu...
Postat de: Valclaudia in PorcPentru chiftele: -punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit;...Citeste continuarea
Cum pastram tartufo?
Postat de: gurita_ta2005 in ConserveBorcanul se spala foarte bine si se lasa sa se usuce. Bucatiile se curata foarte bine si se lasa sa se usuce. Se pot pune in bucati de hartie, intr-un borcan, dar trebuie verificat mereu ca...Citeste continuarea
Cotlet de vita in nuci si stafide...
Postat de: hanna in Mancaruri cu carneSe fac crestaturi in cotlet si se condimenteaza cu amestecul de ulei de masline, nuca tocata si scortisoara. Se apasa peste stratul de nuca, astfel ca nuca sa intre in crestaturi. Se pune...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecel cu cascaval
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriDovlecelul il cureti de coaja si seminte si il dai pe razatoare. Presari sare si il lasi asa cca 10 minute. Cascavalul il dai pe razatoare. Storci dovlecelul de zeama si il amesteci cu...Citeste continuarea
Carne de porc in sos de ceapa
Postat de: mirela0911 in PorcSe taie carnea cubulete, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei, se adauga pasta de ardei si se lasa pana...Citeste continuarea
Ciorba de vara cu legume si hrisca
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucati. Lasam la calit 2-3 minute. Adaugammorcovul feliat, pastaile rupte bucati, boabele de fasole...Citeste continuarea
Curcan cu arahide
Postat de: ctlina in CurcanTaiati carnea in bucati de 2-3 cm. Puneti bicarbonatul peste ea si amestecati. Adaugati vinul, sosul soia si uleiul de susan si amestecati. Lasati la frigider timp de 30 minute. Puneti...Citeste continuarea
Ciuperci brune la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai rupem coditele, spalam ciupercile si le stergem cu un servet. Separat tocam cubulete coditele de ciuperci si impreuna cu baconul le calim cca 15 min. Taiem si cascavalul cubulete, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu perisoare de pui
Postat de: merisor67 in CiorbeTocam carnea si ceapa si le amestecam cu orezul, presaram condimentele, adaugam si ouale, apoi omogenizam bine totul. Eu nu concep perisoarele fara orez, o singura data am incercat si am avut...Citeste continuarea
Cartofi copti in suc de rosii
Postat de: Dya in PuiRumenim usor aripioarele de pui, adaugand rand pe rand ardeiul capia, ceapa si usturoiul feliate. Le scoatem apoi intr-o tava pentru cuptor, adaugam cartofii taiati cuburi, rosioarele si...Citeste continuarea
Ciorba a la grec
Postat de: licurici_lra in CiorbeCarnea de pui am spalat-o, apoi am pus-o la fiert intr-o oala plina cu apa si am luat spuma din cand in cand. Intre timp, am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat bucati mai mici, apoi...Citeste continuarea
Cherry la borcan
Postat de: ianculubita in ConserveRosiile spalate, puse in borcane curate, in fiecare borcan se adauga cate 1lingurita cu sare, se umplu borcanele cu apa, se infileteaza bine capacele apoi se sterilizeaza 1h. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu legume la gratar
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe spala pieptul de pui, se scurge de apa si se se da prin robot. Ceapa se curata de foi, se spala si se da prin robot. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoare....Citeste continuarea
Cappelletti in crema cu nuca
Postat de: caroline in PasteCeapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in putin ulei (pentru un gust mai bun, caliti ceapa in 30 g unt). Adaugam apoi sucul de rosii si amestecam cu o lingura de lemn. Punem...Citeste continuarea
Clatite cu pepene galben in compozitie
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPepenele galben se spala, se sterge cu un servetel de hartie, se taie si se elimina semintele, apoi se decojeste. Se taie in bucati mari si se da prin razatoarea de la robotul de bucatarie....Citeste continuarea
Cosulete cu pancetta si branza cheddar
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriTapetati o tava de briose cu ulei si faina (tava de silicon pentu 6 bucati) Puneti in fiecare forma cate un patrat din aluatul foietaj...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu ton
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem tonul bine scurs de uleiul din conserva, maslinele fara samburi si taiate in doua,porumbul dulce , ardeiul spalat,curatat si taiat julienne si fasiile de rosii uscate bine scurse...Citeste continuarea
Cheesecake la rece
Postat de: mirela0911 in PrajituriBiscuitii cu crema se zdrobesc marunt. Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele (daca mai trebuie se mai adauga 1-2 lg lapte), se omogenizeaza si se lasa putin sa se raceasca. Se toarna...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu rahat
Postat de: gicuta69 in DulciuriIntr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si adaugam drojdia in el sa se dizolve. Cernem faina intr-un castron, adaugam restul ingredientelor...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii pentru...
Postat de: gicuta69 in ConserveCum se face sucul de rosii pentru iarna. Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii, indepartand cotorul. Le-am trecut de doua ori prin masina de presat rosii. Sucul obtinut l-am fiert la foc...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc II
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeAm pus la fiert boabele de fasole in apa sarata impreuna cu frunze de telina. Cand fasolea a fost aproape fiarta am adugat si mazarea verde. Curatati legumele si le spalati....Citeste continuarea
Ciorba de urzici cu hrisca
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ardeiul si ceapa. le spalam sub jet de apa rece. Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucatele. Lasam la calit 3-4 minute la foc mic, adaugam...Citeste continuarea
Clatite cu nutella
Postat de: caroline in DulciuriPunem oul intreg si cele doua galbenusuri intr-un bol. Mixam la viteza maxima pana devin spuma si deschise la culoare. Adaugam faina, zaharul , laptele si frisca lichida . Mixam in continuare...Citeste continuarea



















