Clatite cu ciocolata
Postat de: CameliaComan in DulciuriTrebuie sa avem untul topit inainte de a ne apuca de treaba.Intr-un castron trebuie sa batem cele 3 oua cu praful de sare si cu 3 lingurite de esenta de vanilie.Peste amestecul de oua trebuie sa...Citeste continuarea
Chiftele de ton
Postat de: MotanLaOale in TonConservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita. Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Verdeata se toaca marunt. Lamaia se rade si se scoate zeama. Intr-un castron...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: CarmenBlue in DulciuriSe cerne faina intr-un lighean. Se adauga plicul de drojdie. Se dizolva zahărul şi zahărul vanilat împreună cu sarea în laptele călduţ. Se topeste untul si se bat cu o...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu smantana si...
Postat de: doinatarcea in Supe/CiorbeCuratam ceapa si o taiem cubulete Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare Curatam cartofii si ii taiem cubulete Ardeiul il taiem feliute Punem uleiul intr...Citeste continuarea
Conopida gratinata la cuptor
Postat de: Alepaty in Aperitive / GarnituriConopida se spala si se pun bucatele la fiert cu un praf de sare. Se lasa la racit, apoi intr-o tava sau intr-un vas de copt se pune conopida bucatele, smantana din loc in loc. Se...Citeste continuarea
Cosulete rustice cu salata a la Russe
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriReteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult. De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriAm fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite. Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare...Citeste continuarea
Ciorba manastireasca de legume
Postat de: MotanLaOale in CiorbeSe curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa. Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul,...Citeste continuarea
Cornulete din foietaj cu ciocolata...
Postat de: Alepaty in PrajituriAluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru preserata cu faina si se intinde nu foarte mult pentru a se umfla mult mai frumos cornuletele. Crema de ciocolata (nutella am folosit eu) se...Citeste continuarea
Copanele de pui cu cartofi la cuptor
Postat de: CameliaComan in PuiToate legumele se curata si se spala bine. La fel se procedeaza si cu carnea de pui.Incingem cuptorul la 175 grade. Curatam cartofii si ii taiem in bucati potrivite. Punem cartofii intr-un castron...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: Irina in CiorbePentru inceput am taiat carnea cubulete si am pus-o la fiert. Intre timp am curatat legumele si le-am taiat cubulete. Daca dupa primele clocote apa se tulbura, se strecoara...Citeste continuarea
Cozonac "ochi de pisica"
Postat de: mon in DulciuriAmestecam drojdia cu 50 ml apa calduta, putina faina si o lingurita zahar.Lasam la dospit 15 minute. Framantam maiaua cu galbenusurile de ou, zaharul, untul topit, smantana si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu nesquik si...
Postat de: andaoana in PrajituriPunem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita. Luam siropul de pe foc, adaugam untul...Citeste continuarea
Chec cu banane
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma se mixeaza pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza separat, cu zahar si ulei, pana devin spumoase si isi schimba culoarea, se...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: CarmenBlue in CiorbeIn primul rand pregatim ardeii: se spala bine, se scoate cu grija cotorul, se spala de seminte, se verifica sa nu fie iuti (se gusta un pic din vana ardeiului) si se lasa la scurs. Carnea...Citeste continuarea
Conopida cu branza si sunca
Postat de: Anett in Jamie OliverIncingem cuptorul. Pe foc mediu topim untul, adaugam faina si treptat laptele amestecand continuu. Cand devine un sos cremos adaugam condimentele dupa gust. Intr-un vas yena punem conopida...Citeste continuarea
Cornuri sarate
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPunem intr-un bol apa calduta, drojdia si zaharul. Lasam 15 minute sa se activeze drojdia. Faina o amestecam cu sarea si untul. Adaugam apoi peste faina drojdia si laptele. Framantam un aluat...Citeste continuarea
Cosulete cu branza, sunca si masline
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriInt-un bol se amesteca crema de telemea si branza Fagaras. Se taie cubulete muschiul, gogosarul si maslinele feliute. Se amesteca toate impreuna. La final se adauga ceapa taiata marunt. Se...Citeste continuarea
Ciupercute cu ciocolata
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPentru ciupercute, se pun ingredientele, in ordinea scrisa, intr-un castron, se amesteca si se toarna intr-o punga. Aceasta se leaga la gura si se taie la un capat, formand o gaura mica. Forma...Citeste continuarea
Calzone
Postat de: caroline in PizzaAluatul de pizza il scoatem din ambalaj, il intindem si il taiem in 6 parti egale . Branza o taiem felii subtiri iar crenvustii in rondele subtiri. Sucul de rosii il amestecam cu...Citeste continuarea
Clafoutis cu mere caramelizate
Postat de: daniastefania in PrajituriVom incepe cu prepararea caramelului. Punem zaharul si apa intr-un vas, pe foc si il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu il ardem. Pana se face caramelul, ne apucam si de blat. Separam...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza si patrunjel
Postat de: Valclaudia in SalateSpalam conopida sub jet de apa rece, apoi o punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde usor furculita in ea. Intre timp preparam maioneza: zdrobim cu o...Citeste continuarea
Clatite cu sunca si cascaval
Postat de: timea in SandvisuriIntr-un bol mixam oul impreuna cu sarea. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Pentru omogenizare folosim un tel. Conectam aparatul Panini...Citeste continuarea
Chec simplu, economic
Postat de: robert_badica in DulciuriMixezi ouale, cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, iar ouale se albesc. Adaugi laptele sau cafeaua, esenta si uleiul, continuand sa mixezi. Cerni faina direct peste compozitia lichida, impreuna...Citeste continuarea
Cheesecake ultra rapid cu Lemon...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe prajesc alunele intr-o tigaie fara ulei. Se sfarama cu ajutorul unui mojar. Se adauga untul si sucul de lamaie si se amesteca. Se sfarama biscuitii cu ghimbir si se adauga peste alune....Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu kaizer
Postat de: ArianaBala in PorcFeliem kaizerul si il rumenim putin in ulei. Cartofii ii curatam, ii taiem in felii de aprox. 5 mm grosime si ii rumenim in acelasi ulei in care am prajit kaizer-ul. Intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt. Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza....Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu pere
Postat de: andaoana in DulciuriClatite pufoase reteta Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte, omogenizam...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumePregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneAsa cum am scris la reteta anterioara pregatim compozitia astfel: punem intr-un castron carnea tocata, mustarul, ketchup-ul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam doi...Citeste continuarea
Chiftele in aluat de bere
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriPregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu rosii
Postat de: licurici_lra in CiorbeAm taiat cartofii si rosiile cubulete, ceapa marunt, morcovul rondele si ardeii bastonase. Am pus ulei intr-o oala, am adaugat legumele, in afara de cartofi le-am lasat sa se inmoaie, punand...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu porumb si mozzarella
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPunem intr-un vas ouale. Le batem bine cu sare. Avem grija sa adaugam mai putina sare, avand in vedere ca si mozzarella e mai sarata. Adaugam salamul si cascavalul cubulete. Amestecam bine....Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu sos de rosii...
Postat de: RuxyRux in PuiCarnea se spala, se taie si se toaca prin masina, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga, oul, apa, uleiul, laptele, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele. Se unge...Citeste continuarea
Cartofi cu unt in pergament
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriFiecare cartof se da pe razatoarea mare, deasupra se razuie unt pe razatoarea mica se presara sare, piper. Se strange pergamentul ca un saculet si se coc cartofii 50 de minute sau o ora...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu piept de pui...
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem in cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare atat cat sa intre furculita in ei (cca.15 min). Cand sunt gata ii scurgem de apa si...Citeste continuarea
Clafoutis cu prune la slow cooker...
Postat de: Bucataras in Slow CookerPune hartie de copt in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 L Digital; Taie prunele cuburi si asaza-le in...Citeste continuarea
Chiftelute „orientale”, in sos...
Postat de: Bucataras in Slow CookerAmesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper; Modeleaza...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana si marar
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca. Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc...Citeste continuarea
Ciorba cu aripioare de pui si...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai pregatim toate ingredientele. Curatam si spalam aripioarele, apoi ne apucam de legume, le curatam, spalam si taiem cubulete, ceapa o taiem marunt, iar loboda fasioare. Punem...Citeste continuarea
Chec(guguluf) din albusuri si...
Postat de: gicuta69 in DulciuriMixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu mere si scortisoara
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat cu scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriPregătim ingredientele pe masa de lucru. Feliem 3 bucăți mozzarela. Șunca presată o tocăm mărunt. Ardeiul spălat îl tocăm marunt. Morcovul curățat,spălat...Citeste continuarea
Checuri-aperitiv cu fasole, ardei...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnatii se frig intregi la tigaie. Intr-un castron se pun intai ingredientele lichide: ouale, uleiul si laptele si se amesteca. Se adauga fasolea...Citeste continuarea
Compot de mere si prune
Postat de: violeta30 in Sirop / CompotSpalam fructele si le taiem, merele feliute si prunele in jumatati. Pregatim sticlele (care au fost spalate inainte). De preferat ar fi ca prunele sa fie primele (dau o culoare frumoasa...Citeste continuarea
Chec cu menta si ciocolata
Postat de: ctlina in DulciuriSe incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se toarnă iaurtul într-un castron. Se amesteca cu zaharul, gălbenușurile de ou, zaharul vanilat și cu uleiul. Amestecam praful de...Citeste continuarea
Clatite cu branza dulce si smantana...
Postat de: Alepaty in PrajituriIncepem prin pregatirea clatitelor : Se amesteca faina cu praful de sare,2 oua.Adaugam treptat laptele pana il omogenizam pe tot. Adaugam apa minerala tot treptat,apoi uleiul.Lasam sa se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon
Postat de: mitinita in CiorbeCeapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se taie in cuburi. Se caleste cu ulei si putina apa ceapa. Se adauga legumele uscate. Se adauga supa, apoi cartofii. Mai fierbem 10...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriConopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare . Spalati si curatati legumele . Taiati...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu branza
Postat de: ianculubita in DulciuriSe freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si...Citeste continuarea



















