A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatite cu ciocolata

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Trebuie sa avem untul topit inainte de a ne apuca de treaba.Intr-un castron trebuie sa batem cele 3 oua cu praful de sare si cu 3 lingurite de esenta de vanilie.Peste amestecul de oua trebuie sa...Citeste continuarea

Chiftele de ton

Postat de: MotanLaOale in Ton

Conservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita. Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Verdeata se toaca marunt. Lamaia se rade si se scoate zeama. Intr-un castron...Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de: CarmenBlue in Dulciuri

Se cerne faina intr-un lighean. Se adauga plicul de drojdie. Se dizolva zahărul şi zahărul vanilat împreună cu sarea în laptele călduţ. Se topeste untul si se bat cu o...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana si...

Postat de: doinatarcea in Supe/Ciorbe

Curatam ceapa si o taiem cubulete Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare Curatam cartofii si ii taiem cubulete Ardeiul il taiem feliute Punem uleiul intr...Citeste continuarea

Conopida gratinata la cuptor

Postat de: Alepaty in Aperitive / Garnituri

Conopida se spala si se pun bucatele la fiert cu un praf de sare. Se lasa la racit, apoi intr-o tava sau intr-un vas de copt se pune conopida bucatele, smantana din loc in loc. Se...Citeste continuarea

Cosulete rustice cu salata a la Russe

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Reteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult. De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: Irina in Aperitive / Garnituri

Am fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite.  Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare...Citeste continuarea

Ciorba manastireasca de legume

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa. Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul,...Citeste continuarea

Cornulete din foietaj cu ciocolata...

Postat de: Alepaty in Prajituri

Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru preserata cu faina si se intinde nu foarte mult pentru a se umfla mult mai frumos cornuletele. Crema de ciocolata (nutella am folosit eu) se...Citeste continuarea

Copanele de pui cu cartofi la cuptor

Postat de: CameliaComan in Pui

Toate legumele se curata si se spala bine. La fel se procedeaza si cu carnea de pui.Incingem cuptorul la 175 grade. Curatam cartofii si ii taiem in bucati potrivite. Punem cartofii intr-un castron...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: Irina in Ciorbe

Pentru inceput am taiat carnea cubulete si am pus-o la fiert.  Intre timp am curatat legumele si le-am taiat cubulete.  Daca dupa primele clocote apa se tulbura, se strecoara...Citeste continuarea

Cozonac "ochi de pisica"

Postat de: mon in Dulciuri

Amestecam drojdia cu 50 ml apa calduta, putina faina si o lingurita zahar.Lasam la dospit 15 minute. Framantam maiaua cu galbenusurile de ou, zaharul, untul topit, smantana si coaja de lamaie....Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu nesquik si...

Postat de: andaoana in Prajituri

Punem apa cu zaharul  pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute  pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita. Luam siropul de pe foc, adaugam untul...Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: Adele in Dulciuri

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma se mixeaza pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza separat, cu zahar si ulei, pana devin spumoase si isi schimba culoarea, se...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: CarmenBlue in Ciorbe

In primul rand pregatim ardeii: se spala bine, se scoate cu grija cotorul, se spala de seminte, se verifica sa nu fie iuti (se gusta un pic din vana ardeiului) si se lasa la scurs. Carnea...Citeste continuarea

Conopida cu branza si sunca

Postat de: Anett in Jamie Oliver

Incingem cuptorul. Pe foc mediu topim untul, adaugam faina si treptat laptele amestecand continuu. Cand devine un sos cremos adaugam condimentele dupa gust. Intr-un vas yena punem conopida...Citeste continuarea

Cornuri sarate

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Punem intr-un bol apa calduta, drojdia si zaharul. Lasam 15 minute sa se activeze drojdia. Faina o amestecam cu sarea si untul. Adaugam apoi peste faina drojdia si laptele. Framantam un aluat...Citeste continuarea

Cosulete cu branza, sunca si masline

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Int-un bol se amesteca crema de telemea si branza Fagaras. Se taie cubulete muschiul, gogosarul si maslinele feliute. Se amesteca toate impreuna. La final se adauga ceapa taiata marunt. Se...Citeste continuarea

Ciupercute cu ciocolata

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pentru ciupercute, se pun ingredientele, in ordinea scrisa, intr-un castron, se amesteca si se toarna intr-o punga. Aceasta se leaga la gura si se taie la un capat, formand o gaura mica. Forma...Citeste continuarea

Calzone

Postat de: caroline in Pizza

Aluatul de pizza il scoatem din ambalaj, il intindem si il taiem in 6 parti egale .  Branza o taiem felii subtiri iar crenvustii in rondele subtiri.  Sucul de rosii il amestecam cu...Citeste continuarea

Clafoutis cu mere caramelizate

Postat de: daniastefania in Prajituri

Vom incepe cu prepararea caramelului. Punem zaharul si apa intr-un vas, pe foc si il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu il ardem. Pana se face caramelul, ne apucam si de blat. Separam...Citeste continuarea

Conopida cu maioneza si patrunjel

Postat de: Valclaudia in Salate

Spalam conopida sub jet de apa rece, apoi o punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde usor furculita in ea. Intre timp preparam maioneza: zdrobim cu o...Citeste continuarea

Clatite cu sunca si cascaval

Postat de: timea in Sandvisuri

Intr-un bol mixam oul impreuna cu sarea. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Pentru omogenizare folosim un tel. Conectam aparatul  Panini...Citeste continuarea

Chec simplu, economic

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Mixezi ouale, cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, iar ouale se albesc. Adaugi laptele sau cafeaua, esenta si uleiul, continuand sa mixezi. Cerni faina direct peste compozitia lichida, impreuna...Citeste continuarea

Cheesecake ultra rapid cu Lemon...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se prajesc alunele intr-o tigaie fara ulei. Se sfarama cu ajutorul unui mojar. Se adauga untul si sucul de lamaie si se amesteca.  Se sfarama biscuitii cu ghimbir si se adauga peste alune....Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu kaizer

Postat de: ArianaBala in Porc

Feliem kaizerul si il rumenim putin in ulei. Cartofii ii curatam, ii taiem in felii de aprox. 5 mm grosime si ii rumenim in acelasi ulei in care am prajit kaizer-ul. Intr-un...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt. Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza....Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu pere

Postat de: andaoana in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte, omogenizam...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Pregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam...Citeste continuarea

Cheeseburger

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Asa cum am scris la reteta anterioara pregatim compozitia astfel: punem intr-un castron carnea tocata, mustarul, ketchup-ul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam doi...Citeste continuarea

Chiftele in aluat de bere

Postat de: deyutzky in Aperitive / Garnituri

Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu rosii

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Am taiat cartofii si rosiile cubulete, ceapa marunt, morcovul rondele si ardeii bastonase. Am pus ulei intr-o oala, am adaugat legumele, in afara de cartofi le-am lasat sa se inmoaie, punand...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu porumb si mozzarella

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Punem intr-un vas ouale. Le batem bine cu sare. Avem grija sa adaugam mai putina sare, avand in vedere ca si mozzarella e mai sarata. Adaugam salamul si cascavalul cubulete. Amestecam bine....Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu sos de rosii...

Postat de: RuxyRux in Pui

Carnea se spala, se taie si se toaca prin masina, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga, oul, apa, uleiul, laptele, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele. Se unge...Citeste continuarea

Cartofi cu unt in pergament

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Fiecare cartof se da pe razatoarea mare, deasupra se razuie unt pe razatoarea mica se presara sare, piper. Se strange pergamentul ca un saculet si se coc cartofii 50 de minute sau  o ora...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu piept de pui...

Postat de: momo121 in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare atat cat sa intre furculita in ei (cca.15 min).  Cand sunt gata ii scurgem de apa si...Citeste continuarea

Clafoutis cu prune la slow cooker...

Postat de: Bucataras in Slow Cooker

  Pune hartie de copt in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot  4,7 L Digital; Taie prunele cuburi si asaza-le in...Citeste continuarea

Chiftelute „orientale”, in sos...

Postat de: Bucataras in Slow Cooker

  Amesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper; Modeleaza...Citeste continuarea

Ciuperci cu smantana si marar

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Ceapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca. Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc...Citeste continuarea

Ciorba cu aripioare de pui si...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai pregatim toate ingredientele. Curatam si spalam aripioarele, apoi ne apucam de legume, le curatam, spalam si taiem cubulete, ceapa  o taiem marunt, iar loboda fasioare. Punem...Citeste continuarea

Chec(guguluf) din albusuri si...

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Mixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu mere si scortisoara

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat cu scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Pregătim ingredientele pe masa de lucru. Feliem 3 bucăți  mozzarela. Șunca presată o tocăm mărunt. Ardeiul spălat îl tocăm marunt. Morcovul curățat,spălat...Citeste continuarea

Checuri-aperitiv cu fasole, ardei...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnatii se frig intregi la tigaie. Intr-un castron se pun intai ingredientele lichide: ouale, uleiul si laptele si se amesteca. Se adauga fasolea...Citeste continuarea

Compot de mere si prune

Postat de: violeta30 in Sirop / Compot

Spalam fructele si le taiem, merele feliute si prunele in jumatati. Pregatim sticlele (care au fost spalate inainte). De preferat ar fi ca prunele sa fie primele (dau o culoare frumoasa...Citeste continuarea

Chec cu menta si ciocolata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se toarnă iaurtul într-un castron.  Se amesteca cu zaharul, gălbenușurile de ou, zaharul vanilat și cu uleiul.  Amestecam praful de...Citeste continuarea

Clatite cu branza dulce si smantana...

Postat de: Alepaty in Prajituri

Incepem prin pregatirea clatitelor : Se amesteca faina cu praful de sare,2 oua.Adaugam treptat laptele pana il omogenizam pe tot. Adaugam apa minerala tot treptat,apoi uleiul.Lasam sa se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu tarhon

Postat de: mitinita in Ciorbe

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se taie in cuburi. Se caleste cu ulei si putina apa ceapa. Se adauga legumele uscate. Se adauga supa, apoi cartofii. Mai fierbem 10...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare . Spalati si curatati legumele . Taiati...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu branza

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

ieri la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

ieri la 13:55

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]