Crumble cu caramel si prune
Postat de: Irina in DulciuriAm pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si...Citeste continuarea
Chiftelute in aluat
Postat de: Corina33 in VitaPentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: reisnaor_2006 in ConserveCum se face sucul de rosii. Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Irina in CiorbeDupa ce am spalat si curatat puiul l-am transat in bucati si l-am pus la fiert. Dupa ce am am curatat spuma formata la suprafata, am adaugat legumele intregi, curatate si spalate. Am lasat...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromat la slow...
Postat de: miha in Slow CookerCotletul de porc se curata de grasime, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Amestecam intr-un vas mierea cu uleiul, sosul de soia si sarea. Cu acest amestec ungem bucata de carne pe...Citeste continuarea
ciorba de cartofi cu pui si taitei...
Postat de: gabrielasfechis in Mancare copiiIntr-o oala de 3 litri punem 2 litri de apa la fiert cu sare. Intre timp curatam legumele, le spalam si le punem intregi in apa la fiert. Cartofii ii fierbem separat.De asemenea spalam...Citeste continuarea
Ciabatta "Caprese"
Postat de: licurici_lra in PizzaAm taiat painea in 4 bucati, mozzarella si rosia rondele, iar frunzele de busuioc le-am rupt in bucati mai mici. Am pus ulei de masline pe fiecare bucata de paine, apoi busuiocul,...Citeste continuarea
Crumble cu prune si caramel
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un vas, punem faina, sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie oarecum uniform. Adaugam untul si incepem sa framantam, la mana, pana obtinem un aluat nisipos, dens. Il...Citeste continuarea
Cotlet cu os, pe pat de legume
Postat de: monicamarton in PorcTăiaţi carnea de porc în două bucăţi a câte 200 de grame fiecare. Curăţati, spălaţi şi tocaţi grosier ceapa şi morcovii; spălaţi ardeii, roşiile şi mărarul....Citeste continuarea
Ciocanele crocante de pui
Postat de: CameliaComan in PuiSpalam copanelele si apoi le oparim in apa fiarta timp de 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute le scoatem si le dezpielitam. Punem uleiul la incins intr-o oala mai inalta. Mai intai dam...Citeste continuarea
Coaste de porc la slow cooker...
Postat de: mitinita in Slow CookerSe amesteca coastele de porc cu condimentul si se aseaza in vasul de gatit al aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l . Se toarna apa si se seteaza slow cooker-ul Crock-Pot la 4 ore...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu os afumat
Postat de: CameliaComan in CiorbeInainte de toate taiem osul de porc in mai multe bucati. Le spalam bine apoi le punem la fiert. Lasam sa fiarba aproximativ 1 ora. Intre timp tocam legumele marunt. Dupa cca 1 ora schimbam apa si...Citeste continuarea
Ciorbă de potroace la slow cooker...
Postat de: madi_marin in Slow CookerSe spală carnea şi se pune în vasul slow cooker-ului Crock-Pot Digital 4,7 l cu 1,5 l apă. Se setează pe aparatul Crock-Pot slow pentru 2 ore. Când timpul a expirat se...Citeste continuarea
Carne de porc si cartofi la cuptor,...
Postat de: licurici_lra in PorcAm spalat carnea, am taiat-o in 2 bucati mari si am dat-o cu condimente. Cartofii i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat in 4, apoi i-am dat cu sare si piper. Am pus carnea si cartofii...Citeste continuarea
Carne de vita in bacon
Postat de: licurici_lra in VitaCarnea de vita se spala, apoi se taie in bucati mai mari si se condimenteaza cu sare si piper. Fiecare bucata de carne se inveleste in bacon si se prinde cu scobitori, apoi se...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: violeta30 in Sirop / CompotSpalam borcanele si capacele si le lasam la zvantat pe un prosop uscat. Piersicile le curatam de coaja, le spalam si le taiem felii. Pregatim borcanele pe care le umplem putin mai mult de...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: violeta30 in MuraturiSe spala borcanele si capacele si se pun la zvantat pe un prosop uscat. Castravetii se spala si se taie coditele. Cu un ac mare sau cu o scobitoare se inteapa castravetii din loc in loc (acest...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare la slow cooker...
Postat de: gaby_d in Slow CookerConecteaza slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4,7 l la sursa de curent. Pregateste toate radacinoasele (ceapa, pastarnacul, telina, patrunjelul) spalandu-le si curatandu-le de coaja. Ceapa...Citeste continuarea
Carne de porc in sos de rosii cu...
Postat de: caroline in PorcCarnea o spalam si o taiem in cuburi potrivite ca marime . Punem o tigaie la foc potrivim cu putin ulei. Cand uleiul s-a incins punem usturoiul curatat si bucatile de carne .Dam focul la...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: mena29 in CiorbeSpeli si cureti morcovii, radacina de patrunjel, telina si ceapa, le pui la fiert in apa rece. Cand incep sa fiarba, adaugi fasolea spalata si ea, curatata si rupta in bucati mai mici. Dupa 10-15...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu...
Postat de: mena29 in CiorbeCum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Alege fasolea bob cu bob,spal-o si las-o in apa rece 5-6 ore. Pune afumatura intr-o oala...Citeste continuarea
Cartofi natur cu pulpe de pui la...
Postat de: Alepaty in Mancaruri cu carnePulpele de pui se pregatesc astfel: Se condimenteaza cu boia dulce, condimentul de pui, se amesteca bine si se adauga uleiul si apa. Se lasa la marinat ,2 ore de preferabil,dar eu am lasat doar...Citeste continuarea
Ciuperci de roua in sos de smantana...
Postat de: Valclaudia in SosuriPentru piure curatam cartofii de coaja, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce fierb cartofii, scurgem apa de pe ei si adaugam untul sau margarina,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole rosie cu rosii si...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ceapa, morcovii si ardeii. Spalam legumele sub jet de apa rece. Punem 3 linguri ulei de masline in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele,lasam la sotat cca 2-3 minute....Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata la slow...
Postat de: miha in Slow CookerBiscuitii ii mixam la robot. Adaugam untul topit si mixam pana obtinem firimituri. Branza de vaci se mixeaza cu blenderul vertical impreuna cu laptele condensat, aromele si zaharul pana devine...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu ciuperci la slow...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerSpalam carnea, o stergem cu un servetel si o taiem felii potrivit de groase. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il facem rondele. Spalam ciupercile, le taiem feliute, iar rosiile...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: gicuta69 in CiorbePuiul se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu un praf de sare. Se indeparteaza spuma formata. Se da telina pe razatoare, iar restul legumelor se taie cubulete. Se adauga in oala...Citeste continuarea
Cranțuri cu mieji de seminte de...
Postat de: Ina in DulciuriMiejii de seminte de floarea soarelui i-am prajit intai, tinandu-i cca 10 minute la microunde ( reprize a cate 3-4 minute ). Operatiunea se poate face si pe aragaz, amestecand continuu pentru...Citeste continuarea
Cornuri Bratislava (cu umplutura de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriCernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul...Citeste continuarea
Chiftele din cartofi cu branza si praz
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii fierbem in coaja. Dupa ce-i curatam de coaja ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam telemeaua, trecuta si ea pe razatoarea cu ochiuri mici (eu am folosit...Citeste continuarea
Copanele si aripioare de pui crocante
Postat de: Dya in PuiSpargem cele doua oua intr-un bol, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor cu o furculita. Trecem aripioarele si copanelele prin oul batut si apoi prin malai. Le asezam intr-o...Citeste continuarea
Chicken fingers
Postat de: Dya in PuiTaiem pieptul de pui in fasii subtiri. Intr-un bol, spargem cele doua oua, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor. Trecem fasiile de carne prin faina si apoi prin ouale batute....Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu pepene...
Postat de: timea in DulciuriClatite pufoase reteta Intr-un bol mixam oul impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Pentru omogenizare folosim un tel....Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii picant
Postat de: Dya in BulionCum se face sucul de rosii. Spalam bine rosiile si ardeii. Curatam coditele, respectiv semintele. Le taiem in bucati si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie. Punem totul la fiert...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu coasta...
Postat de: gicuta69 in Supe/CiorbeAlegem fasolea si o punem cateva ore la inmuiat (de preferat peste noapte) . O oparim de 3 ori. Aaugam coasta spalata si portionata si lasam sa fiarba impreuna. In acest...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu legume la slow...
Postat de: timea in Slow Cookerpunem pe fundul vasului cele doua linguri de ulei carnea o taiem cubulete si o adaugam in vas legumele le curatam si le spalam, apoi tocam marunt ceapa si ardeiul, morcovul si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam ciupercile, le scoatem cu grija coditele pe care le vom toca marunt. Peste palariile de ciuperci presaram sare si le lasam deoparte. Tocam ceapa, ardeiul si sunca cubulete....Citeste continuarea
Ciorba din gat de vitel
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am spalat carea,os a avut foarte putin,apoi am pus o oala cu apa pe foc,am pus carnea si un pic de sare si am lasat sa fiarba pana carnea s-a desprins de pe os.Din cand in cand am...Citeste continuarea
Compot de mere cu vanilie
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotMerele se spală, se taie și se curata de sâmburi. Se pun în borcane se adaugă zaharul, zaharul vanilat și apa. Se capseaza borcanele și se bat pana se topește zaharul. Se pun la...Citeste continuarea
Clătite cu pere și nuca de cocos...
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriOuăle se bat cu sarea și zaharul. Se adaugă laptele, apa ,esența de vanilie și nuca de cocos, faina și se omogenizează totul. Perele se spală, se curata de coaja, se dau pe...Citeste continuarea
Cozonac floare cu nutella
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut. Intr-un castron punem...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu paste fainoase
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul kapia taiat bucati, lasam la sotat 23 minute. Adaugam rondelele de morcov si de praz, mai...Citeste continuarea
Clatite cu banane in compozitie
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe bat ouale cu praful de sare si cu zaharul. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si faina si se omogenizeaza. Se adauga bananele taiate pe lungime si apoi feliate si se...Citeste continuarea
Chocolate lava cake
Postat de: Meea in DulciuriTopim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Amestecam untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul.Incorporam apoi ouale pe rand si...Citeste continuarea
Crispy Strips
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneSpalam si taiem pieptul de pui in fasii mai lungi. Il punem 2-3 ore la frigider (sau cel mai bine peste noapte) in sosul pentru marinata: amestecam laptele,cubul knorr, 1 lingurita de sare, 1...Citeste continuarea
Cheesecake cu mere
Postat de: Meea in DulciuriPunem biscuiti in blender si ii maruntim bine bine. Apoi amestecam biscuitii cu untul topit si zaharul. Trebuie sa obtineti o...Citeste continuarea
Chicken fingers
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriMix-ul de condimente folosit contine: rozmarin, salvie, dafin, usturoi, oregano, patrunjel, busuioc. Pieptul de pui il taiem in doua. Il dezosam si indepartam toata partea grasa si...Citeste continuarea
Copanele in sos usor picant
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe curata copanelele, se spala, se dau cu sare si se pun la prajit intr-o tigaie unsa cu ulei. Dupa ce s-au rumenit se adauga pasta de tomate, vinul, apa, boiaua de ardei dulce si ierburile...Citeste continuarea
Clatite cu lamaie si dulceata de afine
Postat de: timea in DulciuriIntr-un bol mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam apoi treptat coaja de lamaie, faina, laptele, apa si uleiul folosind un tel. Conectam aparatul Panini Maker Breville la priza si...Citeste continuarea
Castraveti de vara murati
Postat de: panacris in ConserveCastraveții se spală, dacă sunt mai groși se taie în două sau patru. Pe fundul borcanului se așează câteva bețe de mărar, chiar și cu flori. Se așează castraveții...Citeste continuarea



















