Ciorba de iepure cu legume
Postat de: carla27carla in CiorbeSe spala carnea de iepure si se pune la fiert intr-o oala cu apa ,cca 4-5 l.Se lasa sa fiarba si se aduna spuma.Se curata si se spala legumele.Se toaca ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina...Citeste continuarea
Cornulete cu ciocolata
Postat de: Alepaty in DulciuriAluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se intinde o foaie rotunda si se taie in patru, (in cruce) apoi din fiecare triunghi rezultat se mai taie pana rezulta 8...Citeste continuarea
Conopida impanata
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriConopida se curata si se desface in buchetele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb moderat pentru a ramane usor crocante. Se scurg si se lasa la racit. Separam albusurile...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: raisha in CiorbeIntr-o oala incapatoare punem apa rece si punem pieptul de pui intreg la fiert. Intre timp taiem legumele in bucati mari, ceapa o lasam intreaga pentru a nu se desface. Scoatem spuma...Citeste continuarea
Cotlet cu cașcaval și mere coapte
Postat de: CulinaryRainbow in PorcAm bătut ușor carnea. Într-un castron am amestecat pasta de susan cu apa și condimentele, apoi am uns fiecare felie de carne cu sosul obținut. Am feliat cașcavalul, apoi l-am...Citeste continuarea
Coaste de porc impanate cu carnati
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneBucata de coasta am taiat-o pe lungime dar nu pana la capat cat sa pot sa pun cele doua bucati de carnati, care intamplator sau nu, au fost exact cat lungimea coastei. Dupa ce am sectionat...Citeste continuarea
Cozonac feliat cu scortisoara
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriIntr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu legume
Postat de: cris2711 in CiorbeFasolea boabe se pune in apa rece,intr-un castron,pentru circa 8 ore. A doua zi se pregateste ciorba de fasole boabe. Eu am fiert intai fasolea circa 1 ora separat. Apoi intr-o oala de 8...Citeste continuarea
Clatite (fara zahar)
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe amestecata faina cu apa minerale,ouale si un praf de sare. Apoi se prajesc in tigaia de clatite unsa cu ulei sau unt. Jumatate le faceti albe si jumatate le amestecati cu cacao.Le umpleti...Citeste continuarea
Chiftele din legume
Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / GarnituriCuratam morcovii si cartofii si ii punem in apa cu sare la fiert. Intre timp dam pe razatoare dovlecelul si il lasam sa se scurga de zeama intr o sita. Ccuratam ceapa si o dam pe razatoare,...Citeste continuarea
Carnati cu cartofi in sos de branza...
Postat de: Valyvalentyna in PorcPentru inceput taiem carnatii si ii punem la prajit in foarte putin ulei. Separat punem cartofii in apa cu sare la fiert. Pana fierb cartofii, ungem o tava de cuptor cu untul si punem...Citeste continuarea
Chec cu fructe in sirop
Postat de: ctlina in DulciuriSe pun fructele la scurs. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare. Se pune faina, praful...Citeste continuarea
Cupcakes cu rahat
Postat de: ctlina in DulciuriAm folosit aceeasi bază ca si pentru Prajitura cu cirese sau Chec cu fructe in sirop ..... Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu bacon afumat si...
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeLegumele le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Baconul il taiem felii.Intr-o tigaie adaugam 2-3 lg de ulei si calim baconul afumat,legumele taiate le...Citeste continuarea
Cordon bleu cu carne de porc
Postat de: monik80 in PorcCarnea se bate foarte bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se ia o bucata de carne batuta, peste ea se aseaza sunca si cascavalul, se ruleaza apoi se dau prin faina, ou si pesmet....Citeste continuarea
Cum sa prepari acasa un Kebab delicios
Postat de: Camy_gby in PuiCum se prepara reteta Cum sa prepari acasa un Kebab delicios Lista ingredientelor este destul de lunga, dar timpul de preparare nu este prea indelungat. Mai mult dureaza pana se marineaza...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Andra_h in CiorbeIn cratita in care faceti ciorba calim ceapa taiata marunt adaugam si morcovul jumate taiat cubulete marunt iar jumate dat prin razatoare ,ardeiul taiat si el marunt si le calim pe toate impreuna...Citeste continuarea
Chiftele din soia în crustă de susan
Postat de: CulinaryRainbow in Mancaruri de postAm fiert soia timp de 10 minute în apă cu sare apoi am pus-o într-o strecurătoare și am răcit-o sub un jet de apă. Am stors-o bine în mână și am pus-o într-un...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: Bunica in Mancaruri de postCurata cartofii,spala-i ,apoi ii tai in cuburi sau pe lungime in sferturi. Ia un vas termorezistent,pune cartofii,apoi uleiul,condimentele si sucul de rosii. Amesteca totul cu o spatula....Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne
Postat de: simona72 in VitaSe folosesc ciuperci cu palariile mari. Se curata ciupercile, li se indeparteaza coditele, se spala si se lasa cu "palaria" in jos sa se zvante de apa. Pentru umplutura: se...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu pui si cascaval
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneSpeli cartofii bine, bine dupa ce in prealabil i-ai curatat.(eu am pus vreo 10) Ii pui intr-un bol.Pui si cateva cubulete de ceapa uscata sau rondele de ceapa verde. Amesteci...Citeste continuarea
Covrigi cu susan
Postat de: Camy_gby in PiineDin faina, apa, ulei, sare, zahar si drojdie am framantat un aluat moale nelipicios si elastic. L-am lasat la crescut aprox. o ora la loc caldut. Am impartit aluatul in 9 parti egale si am...Citeste continuarea
Cozonac cu cacao
Postat de: tarasmariana in DulciuriPreparare : Intr-un bol punem jumatate de pahar de lapte cald si drojdia, amestecam bine si lasam deoparte pentru 10 minute. Intr-un alt bol punem un pahar de faina cernuta si laptele ramas,...Citeste continuarea
Chec "zebra" cu pudra de roscove
Postat de: ela2015 in PrajituriIn vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand usor, pentru a nu se pierde...Citeste continuarea
Caș de oaie marinat în stil...
Postat de: CulinaryRainbow in ConserveAm pregătit 3 borcane, am tăiat cașul și usturoiul curățat în cuburi potrivite, apoi am spălat și am uscat frunzele de mentă și busuioc. Rând pe rând am...Citeste continuarea
Cremsnit cu aluat de foietaj
Postat de: violeta30 in DulciuriAluatul il lasam sa se decongeleze bine, apoi il impartim in doua foi pe care le vom coace in tava (de preferat aceeasi tava in care vom monta si cremsnitul). Se lasa la copt pana se rumeneste...Citeste continuarea
Cozonac cu caramel, nuci si arahide...
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Atentie!! Ingredientele trebuie sa fie la temparatura camerei, iar laptele batut...Citeste continuarea
Copanele de pui cu cartofi la cuptor
Postat de: momo121 in PuiCuratam bine copanele de pene/puf (eu le-am parlit putin la flacara aragazului) si le spalam cu apa rece. Intr-un bol punem condimentele din plic cu 50ml ulei de masline, omogenizam...Citeste continuarea
Coada de vitel cu naut si paste
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneAcest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada...Citeste continuarea
Chec umed cu coacăze și ciocolată
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriMixam untul moale impreuna cu zaharul și adaugam ouale treptat. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de sare și pudra de anason. In continuare adaugam jumatate din...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: violeta30 in PrajituriSeparam ouale. Batem albusurile spuma, iar galbenusurile le frecam bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand s-a topit zaharul adaugam uleiul, apoi rasturnam albusurile si le...Citeste continuarea
Covrigi polonezi
Postat de: diaconta in DulciuriPentru început drojdia am alifiat-o cu o linguriţă de zahar,am pus o lingura de faina si putin lapte caldut,apoi am lasat-o cât sa se activeze drojdia si sa înceapa sa...Citeste continuarea
Chiftelute de legume (la cuptor) cu...
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postChiftele: Fasolea se spala si se pune in apa cu o seara inainte. A 2-a zi se pune la fiert, timp in care se schimba apa de 2-3 ori. Punem la robot fasolea fiarta si morcovii fierti si mixam...Citeste continuarea
Carne de bibilică cu praz, leurdă...
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCarnea de bibilică fiartă ( a fost fiartă pentru supă, aveți rețeta aici: ( http://www.bucataras.ro/retete/supa-de-bibilica-69393.html ), se rupe bucăți cât mai mari de pe oase....Citeste continuarea
Cea mai buna reteta de chec pufos...
Postat de: andreea91 in PrajituriPreparare Cea mai buna reteta de chec pufos cu cacao, usoara si economica Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se formeaza o spuma . Incorporam...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de porc acrita...
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeSe taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu in apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei sa se incinga. In uleiul incins...Citeste continuarea
Cosulete cu branza de vaca si gem...
Postat de: VanessaAli in PrajituriSe freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu gogosari marinati
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul se pune la fiert in 2 l apa sarata la oala sub presiune 20 minute. In doua linguri de ulei am calit usor ceapa si morcovul . Am adaugat peste acestea zeama fierbinte si osul cu vitel si...Citeste continuarea
Ciocolată de casă în două culori
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriAm pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat...Citeste continuarea
Chiftelute din somon
Postat de: simona72 in SomonTaiem bucata de peste in cuburi si o tocam/maruntim in robotul de bucatarie. Bagheta, eu am avut o bagheta uitata afara care s-a uscat in 2 zile, se pune in apa calduta pentru 2-3 minute, pana se...Citeste continuarea
Chec umed cu rahat ( de post )
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriAm mixat zahărul împreună cu uleiul până când acesta s-a dizolvat. Am adăugat apa minerală. Făina împreună cu praful de copt și pudra de anason le-am cernut...Citeste continuarea
Chifteluțe de cartofi cu leurdă
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă. Se lasă 15-20 minute. Sunt gata când intră furculița cu ușurință în ei. Se curăță de coajă și se pasează....Citeste continuarea
Capsunica
Postat de: Oana in DulciuriMai intai pregatiti patru pahare de desert. Hidratati gelatina in 3 linguri de apa rece. Capsunile le taiati cuburi. Amestecati intr-un blender iaurtul, frisca, branza de vaci, zaharul pudra,...Citeste continuarea
Crema de conopida
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriConopida se desface buchetele si o punem la fiert in apa cu sare. Cand s-a inmuiat strecuram apa si pasam totul cu blenderul vertical, pana devine o pasta. Lasam deoparte sa se raceasca. Cand e...Citeste continuarea
Chec simplu cu cacao si stafide
Postat de: gaby_d in DulciuriSeparam ouale , albusurile le batem spuma cu zaharul pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu sarea ,zaharul vanilat,laptele si uleiul....Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie fasii mai groase sau de grosimea unui deget.Ouale se bat impreuna cu putina sare si piper.Fiecare felie de cascaval se trece prin faina,oul batut,pesmet ,dinou prin oul batut si...Citeste continuarea
Cartofi fierti cu branza si oua la...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata ii trecem pe sub un jet de apa si ii curatam de coaja. Cartofii si ceapa le taiem felii. Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa, adaugam...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de fructe
Postat de: andaoana in PrajituriCrusta Pregatim o tava de tarta sau una de tort cu pereti detasabili . Biscuitii ii zdrobim cu ajutorl robotului si ii asezam intr-un bol. Adaugam pudra de roscove si untul taiat...Citeste continuarea
Coasta de miel umpluta
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneAvem nevoie de o coasta intreaga, pe care o desprindem cu grija la transarea mielului. Cu un cutit bine ascutit separam carnea de oase ( mergand cat mai aproape de os ) , formand un buzunar in...Citeste continuarea
Cartofi copti
Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / GarnituriSpalati coaja cartofilor apoi ii taiati in 2 si ii asezati in tava.Presarati deasupra ulei,sare si boia si ii introducetl la cuptor pentru 30 minute la 200 grade.Din usturoi faceti mujdei in care...Citeste continuarea



















