Chifteluţe franţuzeşti

de Ade200 in Vita, 19 Noi 2012 | 4778 vizualizari

 

Voilà, şi franţujii mănâncă aşa ceva, doar că la ei sunt "boulettes de viande".

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne de vită tocată
  • 2 ouă
  • 2 linguri de supă cu pesmet
  • sare
  • 1/2 linguriţă de boia iute/dulce(cum doriţi)
  • 1 linguriţă de chimin pudră
  • 1 linguriţă de ghimbir pudră
  • amestec de 4 condimente tipic franţuzesc, adică piper, scorţişoară, nucşoară şi cuişoare)
  • 2 linguri de supă de frunze de pătrunjel tocat
  • 50 g de alune de pădure
  • 2 linguri de supă de ulei de măsline
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe franţuzeşti:

Mărunţiţi alunele, dar nu le faceţi pudră. Amestecaţi toate ingredientele bine cu măna, fără ulei. Faceţi chifteluţe cu mâna udată să nu se prindă.
Prăjiţi chifteluţele într-o tigaie antiadezivă în care aţi pus uleiul. Le întoarceţi pe toate părţile. Scoateţi-le pe hârtie absorbantă.

Se servesc la aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe franţuzeşti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]