
publicat la 17.06.2025
publicat la 16.06.2025
publicat la 13.06.2025
Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv tarta cu rosii si branzeturi
Pentru reteta de tarta cu rosii si branzeturi am folosit aluat de placinta congelat. Scoate aluatul de cu seara si lasa-l la decongelat. Incinge cuptorul la 220 grade C. Unge tava cuptorului cu ulei si tapeteaz-o cu foaie de copt, apoi asaza aluatul in tava. Unge aluatul cu...
Clatite cu ciuperci si ou posat
Pentru a le putea umple, pregateste niste clatite putin mai groase, adica toarna mai mult aluat in tigaie. :) Umplutura se pregateste foarte simplu: in tigaia incinsa pune 2 linguri de ulei in care calesti ceapa si usturoiul si adauga ciupercile. Asezoneaza cu sare, piper si boia de...
Chiftele in aluat cu bere
Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos. Asta inseamna ca drojdia se activeaza. Intre timp amesteca faina cu sarea. Atentie, sarea nu se pune...
Aperitiv chiftelute de cartofi cu cheddar
Pune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina compozitie in mana si inchide in interiorul acesteia un cubulet de branza ceddar; Modeleaza totul...
Aperitiv Guacamole
Taie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una din parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infige mijlocul lamei cutitului si vei observa ca se scoate foarte usor. Ia miezul cu o lingura si pune-l intr-un castron. Stropeste-l cu fresh de lime pentru a preveni...
Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida
Cum se prepara Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida 1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina. 2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime. 3. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor si...
Tarta floarea soarelui cu spanac
Vei vedea ca se prepara extrem de usor, iar rezultatul va fi unul spectaculos! Pentru inceput, c aleste in putin ulei de masline ceapa si usturoiul verde taiate marunt. Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute. Pune compozitia intr-o sita si las-o la scurs,...
Oua rosii de Pasti decorate cu frunzulite
Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine. Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca usor pana se topeste. Adauga ouale si pune-le la fiert. Lasa-le cam 10 minute, la foc mic, din...
Trigoane cu cascaval
Faina am pus-o in vasul robotului, am adaugat plamada facuta din drojdia dizolvata in putin lapte caldut (2-3 linguri) si 1 lingurita cu zahar. Am lasat plamada la crescut 15 min. Am adaugat pe rand ouale, apoi laptele, putin cate putin, si untul, mixand incontinuu. Am...
Tarta cu miez de lapte
Aluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura. Branza am taiat-o rondele, dupa care in patru. Am...
Topchit
Ouale intregi se bat bine cu sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute. Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor. Se lasa aproximativ 2-3...
Ardei copti umpluti cu crema de branza, nuci si busuioc
Am copt ardeiul si l-am curatat taindu-i cotorul. Am amestecat crema de brinza cu nucile si busuiocul. Am condimentat crema cu sare si piper. Am desfacut ardeiul, am pus crema mixata si apoi am rulat. Am asezat ardeiul pe o farfurie si am pus pe deasupra nuci si frunzulite de busuioc. Am...
Placinta munteneasca umpluta cu crema de branza
Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut. Am impartit aluatul in 5. Pe blatul de lucru am presarat faina si din fiecare bucata am intins cate o foaie de placinta pe rotund. Am pus cite 2 linguri de crema de branza Ceva fin de la Delaco pe mijlocul...
Foietaj cu mozzarella si dovlecei
Aluatul l-am taiat in dreptunghiuri. Dovlecelul l-am taiat rondele si fiecare rondel in jumatate, iar mozzarella am feliat-o. Pe fiecare dreptunghi de aluat am asezat alternativ cate o fasie de mozzarella si cate una de dovlecel. Am presarat sare, seminte de fenicul si am stropit cu...
Dovlecei pane cu sos de branza
Dovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute. Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o crema groasa ca o smantana, se adauga sare si piper. Dovleceii se scurg de apa lasata si se sterg...
Rulada cu crema de branza si somon
Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu piure de morcov. Se separa albusurile si se bat spuma. Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se...
Floare cu ciuperci si cascaval afumat
Aluatul de foietaj dezghetat se intinde usor cu sucitorul si se presara cu cascaval Delaco afumat, din cel suplu. Ciupercile taiate si curatate se taie felii si se soteaza in ulei de masline alaturi de usturoiul verde taiat rondele fine. Se presara cu sare, piper si fulgi de ardei iute. Cand s-au...
Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute
Ciupercile se curata si se taie feliute, apoi se inabusesc impreuna cu ceapa verde taiata rondele fine cu putin unt. Cand s-au inmuiat se opreste focul si se lasa la racit. Intre timp, se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si apoi treptat laptele, amestecand continuu cu...
Budinca de cartofi, bacon si mozzarella
Am pregatit toate ingredientele pentru budinca: am curatat cartofii si i-am taiat rondele, dupa care i-am pus la fiert. Usturoiul verde curatat si spalat l-am taiat marunt, mozzarella am taiat-o rondele, iar ouale le-am batut intr-un castronel. Dupa ce au fiert cartofii (fiind taiati...
Ciuperci cu parmezan
Am curatat ciupercile de pielite si le-am spalat. Am tocat coditele de ciuperci, ceapa, usturoiul si mararul. Mie imi place sa adaug si cate o ciuperca tocata la umplutura. Am incins o tigaie mica, am adaugat o lingura de ulei de masline si am pus ciupercile tocate, ceapa, usturoiul...
Rosii cherry umplute cu branza si nuci
Pentru ca mi-a mai ramas putina branza de la tartinele de dimineata mi-a venit ideea de a mai face ceva gustos. Am mai adaugat doar cateva bucatele de nuca in crema de branza si am amestecat. Reteta de la crema de branza o gasiti aici . Am spalat rosiile cherry, le-am sters si le-am...
Placinta cu telemea de oaie
Am comis-o in seara asta! A scos Iri o foaie de placinta din congelator si eu m-am uitat cu ce s-o ungem...Si uite asa am luat si niste branza, oua, verdeata si niste smantana si am facut o bunatate de placinta. Pe care am si mancat-o, dupa cum va ziceam... :D Branza telemea am dat-o pe...
Reteta video: Ciuperci umplute - Philips Multicooker
1. Puneţi feliile de bacon în oala interioară. Apăsaţi MENU, alegeţi programul FRY şi potriviţi timpul la 5 minute. Apăsaţi START şi prăjiţi baconul, cu capacul deschis, întorcând feliile după 3 minute, până ce sunt rumenite uniform. Scoateţi baconul...
Reteta video: Gnocchi cu bacon - Philips Multicooker
1. Puneţi feliile de bacon în oala interioara. 2. Apăsaţi butonul MENU, selectaţi programul FRY şi potriviţi timpul la 7 minute. Apăsaţi START şi prăjiţi feliile de bacon. La jumătatea timpului programului, întoarceţi feliile, ca să se rumenească uniform....
Reteta video: Ouă cu ciuperci - Philips Multicooker
1. Bateţi ouăle într-un castron şi asezonaţi cu sare şi piper. 2. Puneţi untul în oala interioară. Apăsaţi butonul MENU şi selectaţi programul BOIL la 10 minute. 3. Când untul s-a topit, adăugaţi ciupercile şi gătiţi-le 2 minute. Adăugaţi ouăle...
Reteta video: Cartofi cu unt, Parmesan si ierburi - Philips Multicooker
1. Puneţi uleiul şi untul în oala interioară. Selectaţi programul BOIL pentru 10 minute. Când untul s-a topit, adăugaţi cartofii. Amestecaţi, săraţi, adăugaţi 1/2 cană cui apă şi închideţi capacul. 2. Între timp tocaţi busuiocul. 3. Când...
Bulete cu cascaval si cartofi
Cartofii i-am fiert si i-am lasat la racit, dupa care i-am pasat. Firele de ceapa curatate si spalate le-am tocat fin. Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare. Am pus intr-un bol cartofii pasati, cascavalul, ouale si ceapa. Am condimentat cu sare si am amestecat pana am obtinut o...
Budinca cu branza si legume
Am facut budinca mai mult dupa ureche. Evident, ne putem juca cu ingredientele si cantitatile dupa bunul nostru plac. Iata reteta mea de budinca cu branza si legume: Am spalat, curatat si taiat cubulete dovlecelul si ardeiul capia. Am tocat marunt frunzele de busuioc. Eu am pus destul de...
Cartofi copti cu legume si mozzarella
Cartofii se spala bine pentru ca ii coacem in coaja. Fiecare cartof sarat, piperat si uns cu putin ulei de masline se impacheteaza in folie de aluminiu. Cartofii se dau la cuptor pentru 1 ora. Se verifica daca sunt copti bine intepandu-i cu o furculita. Se lasa putin la racit. Intre timp...
Budinca cu dovlecei si branza
Se unge un vas termorezistent cu unt. Dovlecelul se curata si se feliaza rondele. Intr-un castron se amesteca ouale cu branza, piperul, praful de usturoi si patrunjelul. Se pune un strat de rondele de dovlecel, se toarna compozitia de branza, apoi se pune al doilea strat de dovlecel,...