Dana_Retetegg

3

Bucataras
talentat

Piteşti

Bucataras din 21.11.2010

RETETE319
PRIETENI275
Retete / Aperitive / Garnituri

Bruschete

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2013

Am pus pe fiecare felie de paine putin ulei de masline extravirgin si am frecat apoi feliile cu usturoi.  Le-am pus pe tigaia de clatite (care e perfecta pentru copt paine) si le-am lasat 2 minute.   Intre timp am taiat rosiile in cubulete.   Am intors feliile de paine si...

Bruschete cu rosii

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2013

Am luat un graunte mai mare de usturoi si l-am taiat pe jumatate. Am frecat cu el feliile de paine pe una din parti.   Am pus apoi peste paine ulei de masline (cate putin doar atat cat sa fie stropite), oregano, verdeturi de Provence, busuioc.   Am pus feliile de paine intr-o...

Chiftele de vinete la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2013

Eu am avut vinetele coapte si congelate, asa ca le-am scos cu o seara inainte din congelator si le-am lasat la dezghetat si scurs. Le-am tocat foarte fin in robot. Apoi le-am pus intr-un bol. Am tocat fin ceapa si usturoiul si le-am pus peste vinete. Am adaugat condimente, oua, verdeturi...

Chec de carne cu verdeturi

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2013

Ficateii de pui bine spalati i-am pus la fiert 30 de minute cu cateva boabe de piper si o foaie dafin. Am tocat marunt ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul. Cand au fost fierti si raciti partial am tocat si ficateii marunt. Intr-un bol i-am amestecat cu verdeturile, carnea tocata,...

Tartine de castravete cu branza si somon

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2013

Am taiat castravetele in rondele. Eu n-am mai folosit razatoarea ondulata, dar daca aveti timp si chef, arata foarte dragut taiate ondulat.   Am amestecat branza cu putina sare. Cu un posh am pus pe fiecare felie de castravete un mot de branza.   Peste branza am pus cate un mic...

Cosulete cu crema de branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2012

Am decongelat aluatul la temperatura camerei si am intins una din foi pe masa de lucru.   Am taiat cu ajutorul unei forme rotunde 9 cercuri.   Eu am copt aluatul in formele pentru briose asa ca a avut aspectul unor cosulete, dar e ok si daca il taiati simplu cu forma sau pahar si...

Crochete de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2012

Cartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am racit putin, i-am decojit si i-am pasat. I-am pus intr-un bol incapator si am adaugat sare, ghimbir, nucsoara, 2 linguri de faina, branza rasa si ouale batute ca pt omleta. Am amestecat bine pana s-a legat compozitia. Am luat cu mana aluat si...

Saratele cu mac si susan

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2012

Intr-un bol mare punem faina si margarina taiata cubulete. Margarina trebuie tinuta 1 ora inainte la temperatura camerei.   Amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam sarea, ouale, laptele si apoi praful de copt stins cu otet.   Framantam aluatul timp de cateva...

Cartofi copti cu crema de branza si somon

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2012

Cartofii bine spalati i-am pus in folie de aluminiu timp de aprox 1 ora in cuptor. Intre timp am amestecat branza cu putina zeama de lamaie, sare si piper alb. Se poate adauga in amestec si putin somon taiat marunt. Eu am preferat sa il pun doar deasupra. Am scos cartofii din cuptor, i-am...

Hamburger

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2012

Carnea tocata am amestecat-o cu toate condimentele de mai sus si am format cu mana umezita in apa 6 chiftele mai late (ele se mai strang pe grill deci sa fie cat mai late). Le-am pus pe grill si le-am rumenit pe ambele parti. Tot pe grill am pregatit si ciupercile taiate felii rotunde....

Saratele fragede

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2012

Intr-un bol am pus faina cernuta. Am adaugat osanza si sarea. Am amestecat pana cand am obtinut un aluat nisipos. Intr-un bol mai mic am pus laptele caldut si drojdia si am lasat cateva minute sa creasca putin. Am adaugat in aluatul nisipos 2 oua, laptele cu drojdia si am framantat aluatul....

Tartine cu icre rosii

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2012

Fiecare serveste icrele asa cum ii plac, cu ce fel de paine doreste, cu sau fara unt si castravete, cu sampanie, etc. Eu azi va prezint cum le-am mancat noi, fiindca noua asa ne-au placut :) Am taiat painea cu o forma de biscuiti inimioara. Am uns-o cu unt si am asezat peste ea icrele si...

Oua umplute cu maioneza si pui

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2012

Am pus la fiert 7 oua. Le-am lasat aproximativ 15 minute sa fie cat mai tari. Le-am pus apoi la racit. Am fiert in apa cu putina sare pieptul de pui. Cand ouale s-au racit, le-am spart pe jumatate, pe verticala cu un cutit lat. Direct prin coaja sectionam fiecare ou! Am obtinut 2...

Piftie

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2012

Piciorul de porc l-am pus la fiert impreuna cu bucata de sorici intr-o oala mare cu apa. Nu am adaugat apa deloc ci am lasat sa fiarba pana ce apa a scazut la jumatate. Daca nu a fiert bine carnea mai putem adauga un pahar cu apa si lasam sa mai fiarba. La mine nu a fost cazul:) Am...

Cartofi ţărăneşti

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2011

Cartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am racit si i-am curatat. I-am tocat in cuburi (ceva mai mari, cam ca la salata orientala). Intr-o cratita incinsa cu 2 linguri de ulei am calit ceapa taiata pestisori si sunculita taiata pe lung felii subtiri. Am adaugat sare, piper si boia si am...

Conopidă pane

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2011

Conopida am desfacut-o in buchetele si am spalat-o. Am pus-o intr-o oala cu apa clocotita si sare sa fiarba timp de 5 minute, apoi am scos-o intr-o strecuratoare. Am batut bine cele 3 oua cu un praf de sare. Am pregatit 2 farfurii, una cu faina si alta cu mix pt pane. Am dat...

Clătite cu bere şi caşcaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2011

Am batut bine cele 4 oua, am adaugat berea, praful de sare si apoi faina treptat pana am obtinut o compozitie omogena. Am incorporat si 100 gr de cascaval ras in aluat. Intr-o tigaie incinsa bine am copt clatitele (le-am facut putin mai grosute decat de obicei asa ca au necesitat mai...

Bulz

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2011

Am facut o mamaliga vartoasa din apa, putin ulei, sare si malai. Am lasat-o sa se raceasca putin, apoi cu mainile inmuiate in apa am luat mamaliga, am presat-o putin, am pus in mijloc sunculita (una extra buna cu ceva ierburi pe deasupra) taiata bucatele si branza. Am modelat sub...

Ouă coapte în roşii

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2011

Am taiat cate un capacel la fiecare rosie, am scobit interiorul si le-am sarat. Le-am lasat 5 minute sa se scurga, apoi le-am umplut cu muschi file tocat marunt, cate un ou, oregano si branzica pe margine. Le-am pus la cuptor pentru 25 de minute. In functie de cuptorul fiecaruia le...

Aperitive

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2011

Platou cu rosii umplute cu crema de branza : Am taiat rosiile cu un dispozitiv din plastic (am un set cica pt party cu tot felul de nebunii care taie si orneaza) pe unele si le-am garnisit fie cu icre, fie cu masline, pe altele cu crema de branza. Le-am asezat pe platouri mari....

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2011

Ouale fierte se taie pe jumatate (pe lung). Se scot galbenusurile care se amesteca bine cu maioneza, sare si piper alb. Se umplu jumatatile de albusuri cu amestecul de maioneza si galbenusuri, se decoreaza cu frunze de patrunjel si se papa cu mare pofta:)

Chifteluţe din cartof şi dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2011

Am fiert cartofii si dovleceii si i-am scurs bine de apa. I-am pasat ca pentru piure si i-am amestecat cu usturoi maruntit, ou, pesmet, sare, piper, nucsoara, 2 linguri de faina (faina nu a fost in plan de la inceput, dar simteam ca nu se legase bine compozitia si am adaugat-o). Am...

Şniţele de dovlecei cu mujdei

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2011

Am spalat bine dovleceii si i-am taiat felii. I-am dat prin faina si apoi prin oua batute cu sare. I-am prajit in ulei incins cam 2 minute pe fiecare parte. I-am scos pe un servetel ca sa absoarba surplusul de grasime. Mujdeiul l-am pregatit din usturoi zdrobit cu sare, ulei si...

Cartofi copţi umpluţi

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2011

Am spalat bine cartofii si i-am copt. I-am scos din cuptor, am taiat un mic capac si i-am scobit cu o lingura. Folositi prosoape sau manusi daca nu aveti rabdare sa se raceasca complet caci eu mi-am fript degetele:) I-am umplut cu salam taiat marunt, ciuperci coapte taiate marunt,...

Drob

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2011

Am fiert organele si le-am tocat marunt. Am tocat marunt si verdeturile. Am amestecat organele maruntite cu verdeturile, ouale batute si condimentele. Intr-o tava am asezat prapurele si peste el am pus umplutura. Am acoperit umplutura cu marginile de la prapure. L-am pus in cuptor...

Cartofi gratinaţi cu brânză, ouă şi smântână

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2011

Cartofii i-am fiert separat, i-au curatat si i-am taiat felii. Am fiert si 5 din cele 7 oua, le-am curatat si le-am feliat. Am uns o tava cu putin ulei, apoi am asezat un strat de cartofi si unul de oua. Am adaugat branza rasa, apoi inca un strat de cartofi si feliute de kaizer....

Chifteluţe cu susan

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2011

Am tocat fin in robot ceapa, morcovul si usturoiul. Am amestecat carnea cu legumele, faina, oul, sarea, piperul, mararul tocat marunt. Pe o farfurie intinsa am pus seminte de susan. Am format cu mana chiftelute pe care le-am trecut prin susan si le-am pus in ulei la prajit....

Hamburger/Cheeseburger

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2011

Am facut intai chiftelele amestecand carnea cu oul si condimentele. Le-am modelat (de preferat mai late pentru ca se mai strang la copt) si le-am asezat pe grill-ul uns cu putin ulei. Le-am rumenit bine pe ambele parti si le-am scos pe un servetel. Am taiat rosiile felii subtiri,...

Sandwich cu salată de vinete

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2011

Reteta mea pentru salata de vinete o gasiti aici . Pe feliile de paine puneti salata de vinete din belsug, felii de ou, felii de gogosar, masline si verdeata. Puteti decora cum doriti, in functie de imaginatie, oricum sandwich-urile sunt delicioase! Pofta buna!

Omleta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2011

De amestecat ingredientele (oua, dovlecel, patrunjel, sare, piper) s-a ocupat iubitul meu, iar de copt eu. Ador sa o pregatesc ca pe o clatita:) De aspect m-am ocupat tot eu ... decorand-o cu rosie si patrunjel. Am servit-o alaturi de salata de rosii.

Afisate 1 - 30 din 35 retete    

Postari recente

publicat la 31.01.2019

Tocana de legume cu vita

publicat la 29.01.2019

Milkshake de fructe de padure

publicat la 18.12.2018

Chiftele de vita si pui cu sos

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]