Spalam ardeiul, il uscam, il taiem in jumatate pe lungime (scoatem cotorul) si il taiem fasii lungi.
Pe foile de tortillas, intindem cate 2 lingurite de branza cu verdeata, 2 felii de sunca si 4 felii de branza topita. Punem cateva bucati de ardei si incepem sa rulam cu grija, sa nu se rupa....
Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta.
Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de fierbere). Incepem cu morcovii, urmand albitura, ceapa si cartofii. Cand toate au ajuns la jumatatea timpului...
Pregatim fructele, salatiera si bolurile individuale de servire.
Desfacem compotul de ananas si il punem in salatiera.
Spalam fructele, le uscam, le curatam de coji, membranele interioare si seminte.
Le taiem in bucati potrivite si le punem peste ananas.
Adaugam mixul de stafide si o...
Intr-o salatiera, amestecam toate ingredientele.
Condimentam dupa gust.
O servim simpla sau insotita de diverse preparate (gratar, piureuri, pilafuri, paste, etc.).
Spalam frunzele de salata, in mai multe ape reci si le lasam la scurs pe prosoape absorbante.
Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta.
Curatam maslinele de samburi, scurgem boabele de porumb, rupem frunzele de salata (daca sunt mai ferme, puteti folosi cutitul) si amestecam....
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un vas, amestecam toate ingredientele.
Daca branza este mai umeda, se mai adauga faina sau gris, treptat, cu lingurita, fara a ingreuna foarte mult aluatul. La final, trebuie sa avem o compozitie legata, care se desprinde usor de pe lingura si...
Cernem faina, impreuna cu praful de copt.
Separat, amestecam galbenusul, cu sarea, zaharul, smantana si untura. Turnam amestecul peste faina, punem merisoarele si framantam un aluat nici prea moale, nici prea tare. Daca este nevoie, se mai adauga faina si cate o lingura de ulei, pana cand...
Preparare Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei
Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei).
Intr-un vas adanc, cernem faina. Punem untul taiat cubulete si framantam usor.
Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu o...
Intr-o oala mica, punem ouale si le acoperim cu apa. Dizolvam un praf de sare si cateva picaturi de otet si le dam la foc mic. Fierbem maxim 15 minute (de cand le-am pus pe flacara).
Spalam, curatam si tocam toate celelalte ingrediente, dupa preferinta.
Amestecam totul in salatiera....
Pentru inceput, curatam ficateii de vinisoare si pielite (si eventualele pungi de fiere). Ii clatim de sange si ii punem in sita, la scurs (sau pe prosoape absorbante de hartie).
Intr-o tigaie larga incalzim uleiul. Cand s-a incins, punem untul (scuturam tigaia de cateva ori), avand grija sa...
Se curăță ceapa, se taie în două, după care felii subțiri.
Se amestecă cu un praf de sare și ulei, în salatieră.
Se scot boabele din conservă (dacă vreți, le puteți clăti de apă; eu am trecut peste acest pas) și se adaugă peste ceapă.
Se scot sâmburii...
Pentru început, tăiem carnea în cuburi mai mici pentru a fierbe ușor.
Într-o tigaie, încingem uleiul și punem carnea la fript.
Carnea va lasa destulă zeamă și o lăsăm să fiarbă acoperit, până se pătrunde.
Între timp, pregătim legumele. Le...
Din ingredientele enumerate (mai putin gemul de mere) se frământă un aluat potrivit de tare.
Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se ține la frigider minim două ore, după care se împarte în patru porții egale din care se fac foi, ce se vor...
Pentru început, am tăiat bucățile de carne rămasă în cuburi potrivite.
Într-o tigaie adăncă, am încins uleiul și am pus bucățelele de carne. Am mai rumenit-o un pic căt să prindă din nou culoare.
Cât timp sfărâia tigaia, am tocat mărunt...
Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încălzit. Când s-a încins, punem bucățile de carne pe care le rumenim ușor (lăsăm carnea să fiarbă și să se pătrundă în sucul lăsat, întorcînd-o de câteva ori pe ambele părți; în acest...
Pentru început spălăm bine cartofii și îi punem la fiert (într-o oală încăpătoare, cu apă ușor sărată cât să-i acopere). Când au fiert suficient (se pătrund ușor cu furculița) îi scurgem de apă și îi lăsăm să se...
Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal.
Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la înfierbântat apă puțină și începem să adăugăm legumele pregătite (în funcție de...
Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact în ordinea adăugării lor în tigaie).
Într-o tigaie încăpătoare punem...
În două cupe / pahare individuale alternăm ingredientele de mai sus.
Începem cu mierea, câte o linguriță în fiecare pahar. Continuăm cu cerealele (le puteți pune simple sau amestecate), iaurturile ușor desfăcute cu lingurița pentru a fi mai fluide...
Într-un ibric punem ouăle la fiert (în apă ușor sărată și cu o linguriță de oțet să nu se spargă) timp de 10 minute maxim.
Spălăm, curățăm și tocăm legumele și frunzele de salată după preferință, punându-le în bolul în care urmează să le...
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă ușor sărată, clocotită și timp de 6-8 minute, după care le scurgem lichid și le clătim cu apă rece).
Cât timp fierb pastele, spălăm legumele și verdeața. Le curățăm și le tocăm după...
Într-o oala mică, punem la fiert ouăle pentru cel mult 20 de minute (în funcție de aragazul și oala folosită puteți prelungi sau scurta timpul de fierbere; la mine este suficient, asta și pentru că nu îmi doresc ouă fierte foarte tari, cu gălbenușul în nuanțe...
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă clocotită, ușor sărată; după ce au fiert le scurgem și le clătim sub jet de apă rece).
Înt-o tigaie rumenim cârnăciorii. După ce s-au prăjit suficient îi scoatem pe șervete absorbante....
Se pregătesc toate ingredientele.
Salata proaspătă și roșia se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs pe șervete absorbante.
Cu ajutorul unui pahar larg la gură, tăiem cașcavalul în formă de cerc, iar cu un cuțit ascuțit facem decupaje, dând forma paletei...
Pregatim două pahare.
Frecăm brânza proaspătă cu iaurtul până devine cremoasă.
Spălăm, curățăm și feliem bananele.
Începem să așezăm ingredientele în pahar, în straturi, în ordinea dorită.
Eu am inceput cu un strat de...
Spălăm, curățăm și feliem legumele după preferință.
Așezăm carnea, cașcavalul, măslinele și legumele pe platouri, formând decoruri.
Servim cu chifle (și eventual sosuri de muștar, ardei, roșii, iaurt, usturoi etc).
Se curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc ușor cu apă rece pentru a înlătura eventualele reminescențe.
Se lasă la...
Într-o oală înaltă (oala în care vom pregati ciorba) punem 500 ml. de apă rece la încălzit. Cănd apa bolborosește ușor punem rondelele de morcovi la fiert (pentru 20 de minute, morcovul fierbând mai greu).
După ce s-a scurs timpul și rondelele de morcov...
Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta.
Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt,...
Legumele se spală foarte bine sub jet de apă rece, după care se șterg ușor cu un prosop absorbant.
Le curățăm și le tocăm după preferință.
Se curăță cepele de foi, se toacă mărunt și se freacă cu un praf de sare și o lingură de ulei (își lasă iuțeala și...
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Spalam ardeiul, il uscam, il taiem in jumatate pe lungime (scoatem cotorul) si il taiem fasii lungi. Pe foile de tortillas, intindem cate 2 lingurite de branza cu verdeata, 2 felii de sunca si 4 felii de branza topita. Punem cateva bucati de ardei si incepem sa rulam cu grija, sa nu se rupa....
Bors cu legume si boabe
Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de fierbere). Incepem cu morcovii, urmand albitura, ceapa si cartofii. Cand toate au ajuns la jumatatea timpului...
Salata de fructe
Pregatim fructele, salatiera si bolurile individuale de servire. Desfacem compotul de ananas si il punem in salatiera. Spalam fructele, le uscam, le curatam de coji, membranele interioare si seminte. Le taiem in bucati potrivite si le punem peste ananas. Adaugam mixul de stafide si o...
Salata de castravete si ridichi
Intr-o salatiera, amestecam toate ingredientele. Condimentam dupa gust. O servim simpla sau insotita de diverse preparate (gratar, piureuri, pilafuri, paste, etc.).
Salata de legume si verdeata, cu ton
Spalam frunzele de salata, in mai multe ape reci si le lasam la scurs pe prosoape absorbante. Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. Curatam maslinele de samburi, scurgem boabele de porumb, rupem frunzele de salata (daca sunt mai ferme, puteti folosi cutitul) si amestecam....
Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas, amestecam toate ingredientele. Daca branza este mai umeda, se mai adauga faina sau gris, treptat, cu lingurita, fara a ingreuna foarte mult aluatul. La final, trebuie sa avem o compozitie legata, care se desprinde usor de pe lingura si...
Gogosi Floricele
Cernem faina, impreuna cu praful de copt. Separat, amestecam galbenusul, cu sarea, zaharul, smantana si untura. Turnam amestecul peste faina, punem merisoarele si framantam un aluat nici prea moale, nici prea tare. Daca este nevoie, se mai adauga faina si cate o lingura de ulei, pana cand...
Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei
Preparare Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei). Intr-un vas adanc, cernem faina. Punem untul taiat cubulete si framantam usor. Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu o...
Salata "mic dejun"
Intr-o oala mica, punem ouale si le acoperim cu apa. Dizolvam un praf de sare si cateva picaturi de otet si le dam la foc mic. Fierbem maxim 15 minute (de cand le-am pus pe flacara). Spalam, curatam si tocam toate celelalte ingrediente, dupa preferinta. Amestecam totul in salatiera....
Ficatei de pui cu praz si sos de rosii
Pentru inceput, curatam ficateii de vinisoare si pielite (si eventualele pungi de fiere). Ii clatim de sange si ii punem in sita, la scurs (sau pe prosoape absorbante de hartie). Intr-o tigaie larga incalzim uleiul. Cand s-a incins, punem untul (scuturam tigaia de cateva ori), avand grija sa...
Salata cu mai multe feluri de boabe (naut, porumb,fasole)
Se curăță ceapa, se taie în două, după care felii subțiri. Se amestecă cu un praf de sare și ulei, în salatieră. Se scot boabele din conservă (dacă vreți, le puteți clăti de apă; eu am trecut peste acest pas) și se adaugă peste ceapă. Se scot sâmburii...
Mancarica din carne de vita cu legume si verdeata
Pentru început, tăiem carnea în cuburi mai mici pentru a fierbe ușor. Într-o tigaie, încingem uleiul și punem carnea la fript. Carnea va lasa destulă zeamă și o lăsăm să fiarbă acoperit, până se pătrunde. Între timp, pregătim legumele. Le...
Prajitura cu gem de mere (de post)
Din ingredientele enumerate (mai putin gemul de mere) se frământă un aluat potrivit de tare. Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se ține la frigider minim două ore, după care se împarte în patru porții egale din care se fac foi, ce se vor...
Cotlet de porc in sos de rosii cu usturoi
Pentru început, am tăiat bucățile de carne rămasă în cuburi potrivite. Într-o tigaie adăncă, am încins uleiul și am pus bucățelele de carne. Am mai rumenit-o un pic căt să prindă din nou culoare. Cât timp sfărâia tigaia, am tocat mărunt...
Mancarica de mazare cu cotlet de porc
Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încălzit. Când s-a încins, punem bucățile de carne pe care le rumenim ușor (lăsăm carnea să fiarbă și să se pătrundă în sucul lăsat, întorcînd-o de câteva ori pe ambele părți; în acest...
Salata de cartofi cu resturi de friptura
Pentru început spălăm bine cartofii și îi punem la fiert (într-o oală încăpătoare, cu apă ușor sărată cât să-i acopere). Când au fiert suficient (se pătrund ușor cu furculița) îi scurgem de apă și îi lăsăm să se...
Dresala cu legume noi si verdeata
Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal. Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la înfierbântat apă puțină și începem să adăugăm legumele pregătite (în funcție de...
Meniu de vară
Spălăm, curățăm și tăiem legumele după preferință (această operațiune o puteți face în pași pentru a nu avea timpi morți în bucătărie; pregătiți legumele exact în ordinea adăugării lor în tigaie). Într-o tigaie încăpătoare punem...
Mic dejun la pahar
În două cupe / pahare individuale alternăm ingredientele de mai sus. Începem cu mierea, câte o linguriță în fiecare pahar. Continuăm cu cerealele (le puteți pune simple sau amestecate), iaurturile ușor desfăcute cu lingurița pentru a fi mai fluide...
Salată cu ouă și telemea
Într-un ibric punem ouăle la fiert (în apă ușor sărată și cu o linguriță de oțet să nu se spargă) timp de 10 minute maxim. Spălăm, curățăm și tocăm legumele și frunzele de salată după preferință, punându-le în bolul în care urmează să le...
Salata mediteraneana
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă ușor sărată, clocotită și timp de 6-8 minute, după care le scurgem lichid și le clătim cu apă rece). Cât timp fierb pastele, spălăm legumele și verdeața. Le curățăm și le tocăm după...
Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea
Într-o oala mică, punem la fiert ouăle pentru cel mult 20 de minute (în funcție de aragazul și oala folosită puteți prelungi sau scurta timpul de fierbere; la mine este suficient, asta și pentru că nu îmi doresc ouă fierte foarte tari, cu gălbenușul în nuanțe...
Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă clocotită, ușor sărată; după ce au fiert le scurgem și le clătim sub jet de apă rece). Înt-o tigaie rumenim cârnăciorii. După ce s-au prăjit suficient îi scoatem pe șervete absorbante....
Sandvisul pictorului
Se pregătesc toate ingredientele. Salata proaspătă și roșia se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs pe șervete absorbante. Cu ajutorul unui pahar larg la gură, tăiem cașcavalul în formă de cerc, iar cu un cuțit ascuțit facem decupaje, dând forma paletei...
Mic dejun pentru copii (la pahar)
Pregatim două pahare. Frecăm brânza proaspătă cu iaurtul până devine cremoasă. Spălăm, curățăm și feliem bananele. Începem să așezăm ingredientele în pahar, în straturi, în ordinea dorită. Eu am inceput cu un strat de...
Gustare rece
Spălăm, curățăm și feliem legumele după preferință. Așezăm carnea, cașcavalul, măslinele și legumele pe platouri, formând decoruri. Servim cu chifle (și eventual sosuri de muștar, ardei, roșii, iaurt, usturoi etc).
Pesti mici prajiti crocant
Se curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc ușor cu apă rece pentru a înlătura eventualele reminescențe. Se lasă la...
Dresală (sărbușcă) de legume
Într-o oală înaltă (oala în care vom pregati ciorba) punem 500 ml. de apă rece la încălzit. Cănd apa bolborosește ușor punem rondelele de morcovi la fiert (pentru 20 de minute, morcovul fierbând mai greu). După ce s-a scurs timpul și rondelele de morcov...
Garnitura pilaf
Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (eu incep cu ardeiul tocat marunt,...
Salata cu somon afumat
Legumele se spală foarte bine sub jet de apă rece, după care se șterg ușor cu un prosop absorbant. Le curățăm și le tocăm după preferință. Se curăță cepele de foi, se toacă mărunt și se freacă cu un praf de sare și o lingură de ulei (își lasă iuțeala și...