Rahela Velicu

6

Bucataras
Chef

Zimnicea, judet Teleorman

Bucataras din 27.09.2014

RETETE609
PRIETENI184
Retete / Mancaruri cu carne

Gulas de porc cu ciuperci

In Porc la 9 Dec 2017

 Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari. Carnea o calim separat. Adaugam peste ceapa calita si pasta de tomate + 2 cani de apa. Adaugam si carnea, sare, piper, ardei boia si un praf de zahar. Acoperim cu...

Mancare de conopida cu ciuperci si carnati

In Porc la 7 Dec 2017

Mai intai taiem si fierbem legumele, timp de 20 de min. Ceapa o taiem solzisori, o calim in ulei incins, apoi adaugam pasta de tomate si 1 cana de apa. Adaugam si legumele fierte si lasam in continuare la fiert pentru inca 20 de min. Carnatii ii prajim si ii adaugam in mancare inainte cu 5...

Placinte cu varza si carne tocata

In Mancaruri cu carne la 26 Noi 2017

Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina.  Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore. Pentru umplutura, am calit cepele taiate...

Tarta cu legume si carne de pui

In Pui la 25 Noi 2017

 Pregatim aluatul: punem faina intr-un bol, untul, oul, apa si sarea si framantam aluatul. Trebuie sa nu fie lipicios, daca este nevoie, mai adaugati o lingura de faina. Dam la frigider pana pregatim umplutura.Pieptul de pui il taiem cubulete si le frigem in tigaie, fara ulei....

Mancare de praz cu aripioare

In Pui la 20 Noi 2017

Taiem prazul rondele si il calim in ulei impreuna cu aripioarele. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Lasam 15 min. la fiert, dupa care adaugam pasta de tomate si maslinele. Potrivim cu sare si piper si lasam in continuare la fiert inca...

Ostropior cu carnati si aripioare

In Pui la 12 Noi 2017

Taiem ceapa marunt, ardeii julien si le punem impreuna la calit in ulei incins, pentru 5-6 min. Separam copanelul de cealalta parte a aripioarelor, iar varfurile nu le-am folosit. Punem carnea peste legume la calit.  Adaugam si carnatii proaspeti taiati rondele. Lasam impreuna la calit...

Ficatei in smantana cu mamaliguta

In Ficat la 30 Oct 2017

Mai intai prajim ficateii in ulei incins. Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Adaugam ceapa si morcovul peste ficatei si mai lasam inca 7-8 minute la calit. Adaugam smantana dizolvata intr-o cana de apa si lasam 10-15 min. la fiert. Potrivim cu sare si piper si...

Rasol de pastai cu carne de pui

In Pui la 20 Oct 2017

Punem pastaile la fiert pentru aprox. 25-30 de min. Carnea o fierbem, apoi o taiem cubulete si o prajim doar cat sa se rumeneasca putin. Usturoiul il pasam cu sare si turnam peste pastaile fierte. Amestecam si cu carnea prajita, presaram marar tocat marunt.

Orez cu ciuperci si carne de pui

In Pui la 19 Oct 2017

Curatam ceapa si o tocam marunt. O calim in ulei incins pentru 10-12 min, pana cand devine translucida, impreuna cu ciupercile. Adaugam carnea de pui si lasam in continuare la calit inca 15 min. Adaugam orezul, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si 600 ml apa si transferam intr-o tava...

Pui marinat cu iaurt si ienibahar

In Pui la 13 Oct 2017

Mai intai amestecam iaurtul cu condimentele in afara de ienibahar. Adagam carnea de pui ( copanele, pulpe sau piept) si amestecam bine. Dam la frigider pentru 1 ora. Topim untul intr-o tigaie, adaugam carnea si sosul de iaurt si lasam acoperit sa fiarba. Din cand in cand amestecam si mai...

Cartofi cu copanele la cuptor

In Pui la 1 Oct 2017

Curatam cartofii sii ii taiem cuburi. Ardeiul il taiem marunt sau julienne si il punem impreuna cu cartofii intr-o cratita.  Adaugam copanele si presaram condimentele si oregano.  Adaugam apa si dam la cuptor pentru 40-50 de min. 

Friptura de curcan

In Curcan la 3 Sep 2017

Mai intai dam carnea de curcan in fiert. Ceapa taiata julienne o calim in unt. Punem carnea fiarta intr-o tava, adaugam ceapa calita, vinul, 2 cani de apa, legumele, sarea, piperul si ghimbirul macinat. Dam la cuptor pentru 80-90 de min. Din cand in cand intoarcem carnea. La final adaugam...

Vinete umplute cu carne de curcan

In Curcan la 13 Aug 2017

Mai intai, taiem vinetele pe jumatate si le scobim interiorul. Ceapa, carnea de curcan si ardeiul le taiem cubulete si le punem impreuna cu uleiul la calit. Le lasam 10 minute, dupa care adaugam si rosiile si miezul de la o vanata tocate marunt. Mai lasam 10 minute pe foc, adaugam sare, piper...

Crochete din piept de pui

In Pui la 10 Aug 2017

Mai intai, fierbem pieptul de pui. Eu am folosit si 2 copanele, asa am avut oprit dintr-un pui de tara. Intr-un bol punem faina, intr-un alt bol, ouale batute, iar in altul, fulgii de porumb maruntiti. Taiem pieptul de pui fiert in fasii cat mai subtiri si presaram sare si piper. Dam...

Pui cu masline si lamaie

In Pui la 9 Aug 2017

Mai intai, amestecam ardeiul boia cu sare, piper, scortisoara si ghimbirul macinat. Dam copanelele prin acest amestec si le prajim in ulei incins. Scoatem copanelele prajite si le lasam deoparte.  In acelasi ulei, calim ceapa taiata julienne, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat...

Orez cu dovlecei si pui de curte

In Pui la 15 Iun 2017

Mai intai, punem carnea de pui la fiert, cu 1 ceapa ( lasam ceapa intreaga). Celelalte 3 cepe le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele si le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam pana cand ceapa devine translucida. Adaugam orezul si mai lasam la calit inca 10 minute, amestecand...

Mancare cu legume si pui de tara

In Pui la 14 Iun 2017

Mai intai, tocam ceapa si morcovul si le punem la calit, impreuna cu carnea. Le lasam 10-12 minute, dupa care adaugam apa sa le acopere si lasam la fiert. Dupa aprox. 20 de minute, adaugam cartofii taiati cuburi si mai lasam inca 15 minute la fiert. Adaugam si bulionul si lasam inca 15-20 de...

Chiftele la cuptor cu sos marinat

In Porc la 15 Mai 2017

Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgem zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si bulionul, sare,...

Reteta simpla de Snitele de porc pufoase si gustoase

In Porc la 11 Mai 2017

Cum se prepara Reteta simpla de Snitele de porc pufoase si gustoase: Mai intai, feliem carnea, cat mai subtire posibil. Daca nu este foarte subtire, o mai batem putin cu ciocanul pentru snitele. Punem intr-o farfurie faina impreuna cu ardeiul boia, sare si piper. Intr-o alta farfurie, batem...

Cartofi cu rozmarin si carne de pui

In Pui la 9 Mai 2017

Mai intai curatam si taiem cartofii in cuburi cat mai mari. Adaugam usturoiul tocat marunt si presaram rozmarin. Punem carnea de pui, adaugam ardei boia dulce, sare si 1 cana de apa si dam la cuptor pentru 60 de minute. Intoarcem carnea din cand in cand.  Pofta buna!

Tocanita cu legume si carne de porc

In Porc la 9 Mai 2017

Punem la calit legumele: ceapa tocata marunt, ardeiul tocat julienne si morcovul dat pe razatoare. Eu am avut morcov amestecat cu ardei ras, de la congelator. Le lasam 6-7 minute la calit, dupa care adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Adaugam si carnea prajita separat. Completam...

Dovlecei sote cu carne de pui

In Pui la 2 Mai 2017

Mai intai, punem carnea de pui la prajit, in ulei incins.   Intr-o tigaie incapatoare, punem 50 ml ulei si adaugam ceapa si ardeiul taiate julienne, morcovul si ceapa verde, taiate rondele si 2 graunti de usturoi tocat marunt. Restul de usturoi il pasam si il lasam deoparte. Lasam...

Friptura de miel cu vin

In Oaie la 23 Apr 2017

Mai intai, presaram toate condimentele (verdeturile, sare, piper, ardei boia, ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam usturoiul tocat rondele, vinul si apa si dam la cuptor, pentru 60-70 de minute. Daca este nevoie, adaugati mai...

Friptura de pui la cuptor

In Pui la 21 Apr 2017

Mai intai, taiem pulpele in doua, desfacem copanelul de semipulpa. Punem carnea de pui in tava, o condimentam cu sare, piper, ardei boia dulce si praf de usturoi (il putem inlocui cu usturoi pisat) si dam la cuptor asa uscata, fara sa adaugam ulei sau apa. Intoarcem, din cand in cand, carnea sa...

Stufat de pui

In Pui la 9 Apr 2017

Mai intai, taiem pulpele in 2. Le punem in cratita. Usturoiul il tocam rondele si il adaugam peste pulpe. Adaugam si cartofii taiati mai mare, pasta de tomate si 1-2 cani de apa, cat este nevoie. Adaugam sare si piper dupa gust, busuioc si tarhon uscate si dam la cuptor, pentru 60 de minute....

Friptura de iepure cu usturoi verde

In Iepure la 9 Apr 2017

Mai intai spalam bine carnea de iepure sa nu mai ramana fire de par si o dam intr-un clocot. Punem apoi, carnea intr-o cratita, adaugam usturoiul tocat, pasta de tomate ( eu am folosit o pasta de tomate facuta acasa), 2 cani de apa ( sau cat este nevoie sa acopere iepurele), sare si piper dupa...

Mamaliga in straturi

In Porc la 27 Mar 2017

Mai intai, punem la prajit carnea taiata cubulete mici, iar cand carnea este aproape prajita, adaugam si carnatii taiati rondele si lasam pana cand se prajesc. Pentru mamaliga, punem apa la fiert, cu 1 lingurita de sare grunjoasa. Cand clocoteste, adaugam malaiul, lasam 1-2 minute, dupa care...

Tocanita cu carne de iepure si legume

In Iepure la 26 Mar 2017

Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute. Adaugam apoi si legumele ( fara cartofi), vinul, sare, piper, foi de dafin, busuioc uscat, ardei boia si apa cat sa le acopere....

Friptura de porc cu sos de soia

In Porc la 24 Mar 2017

Taiem carnea felii si o asezam in tava. Presaram deasupra usturoi pisat sau la plic, eu am folosit la plic. Presaram si oregano, tarhon, patrunjel- eu tot la plic am avut. Dupa gust, adaugam sare, piper si ardei boia dulce. Dam la cuptorul preincalzit, pentru 50 de minute. Scaoatem tava,...

Chiftele cu salata de ceapa

In Porc la 12 Mar 2017

Se taie 2 cepe marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini, sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam...

Afisate 61 - 90 din 144 retete    

Postari recente

publicat la 13.12.2021

Pui cu legume la cuptor

publicat la 12.12.2021

Fasole batuta

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amana ceea ce trebuie sa faci

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]