Bucataras Medi

5

Bucataras
senzational

Otopeni

Bucataras din 01.02.2010

RETETE544
PRIETENI266
Retete / Aperitive / Garnituri

Bulz cu afumatura

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2010

Pregatim intr-un ceaun mamaliga:punem apa , putina sare  si cand apa incepe sa fiarba turnam in ploaie malaiul, amestecand incontinuu pana se obtine o mamaliga bine legata. Separat carnatii si kaizerul se taie in cubulete mici si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins. Intr-un vas(eu...

Tarta sarata cu branza

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2010

Preparam umplutura pentru tarta :radem  telemeaua  , jumatate din cantitatea de  cascaval si apoi punem  intr-un vas unde adaugam smantana ,2 oua,faina,mararul si praful de copt stins in putina zeama de lamaie.Amestecam bine si daca este cazul saram. Ungem...

Budinca din carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2010

Sotam ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat cubulete  in putin unt.Carnaciorii ii taiem bucati mici si ii adaugam si pe ei si mai tinem pe foc cateva minute. Se toaca carnea ,se pune intr-o tigaie si se inabuse  pe foc potrivit pana isi schimba culoarea si pana nu mai lasa...

Chiftelute cu motz

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2010

Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai...

Piure de cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2010

Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata fierti , se scurg de apa , se pun intr-un vas si se zdrobesc.Adaugam putin unt ,supa de legume si amestecam bine. Separat , intr-o tigaie incingem uleiul si rumenim ceapa taiate marunt.Adaugam si ardeiul gras...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2010

Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt .Adaugam pe rand ouale, uleiul, laptele si condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine si apoi adaugam maslinele feliate, carnaciorii si sunca cubulete, ardeiul gras taiat si el cubulete, cascavalul ras si amestecam usor pentru a nu se...

Corabioare cu salata de ton

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2010

Fierbem orezul in apa cu sare, il spalam sub jet de apa rece ,il lasam la scurs si apoi il asezam intr-o salatiera.Adaugam bucatile de peste scurse de ulei, ardeiul gras taiat cubulete , maslinele taiate si semintele de susan rumenite usor(eu le-am rumenit in cuptorul cu microunde).Amestecam...

Rulouri cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2010

Se lasa la desghetat foaia de foitaj(eu am cumparat dar se poate face si in casa), se intinde pe masa pe care am presarat putina faina si apoi se taie aluatul in forma de patrate.Fiecare patratel se unge cu putin mustar si se presara cu rozmarin..Carnatii se taie in doua si se infasoara in cate o...

Mamaliga cu sos de rosii in straturi

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2010

Ceapa se taie marunt si se caleste cateva minute in unt.Intr-un ceaun pregatim mamaliga astfel:se pune apa, supa , un praf de sare si lasam sa dea in fiert.Se adauga ceapa calita si apoi malaiul amestecand continuu.Se lasa sa fiarba la foc mic circa 15-20 min. Separat curatam rosiile de coaja...

Sufleu de cas afumat

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2010

Se rade casul si se amesteca cu ouale batute bine.Se adauga smantana,laptele si apoi faina sub forma de ploaie.Se amesteca bine si daca este nevoie se mai adauga sare(eu nu am mai adaugat pentru ca era sarat casul).Compozitia de mai sus se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina si se da la...

Pulpe de pui toscane

In Aperitive / Garnituri la 20 Aug 2010

Se indeparteaza pielea de pe pulpe,se dezoseaza si apoi  se bat usor cu un ciocan de bucatarie. Separat se prepara urmatorul sos:se indeparteaza pielea de pe rosie , se da prin razatoare si se amesteca cu ceapa fin taiata ,usturoiul zdrobit,cateva picaturi de ulei, sarea si...

Oua "imbracate" in bacon cu sos de mustar

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2010

Fierbem ouale tari in apa cu putina sare. Cand sunt gata fierte le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja."Imbracam" fiecare ou intr-o felie de bacon si prindem cu o scobitoare .Asezam ouale intr-o tava si dam la cuptor .Tinem pana cand se rumeneste baconul apoi...

Cum se fierbe porumbul

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2010

Cum se fierbe porumbul. Se aleg 3 bucati de porumb in lapte pe care ii scotem din panuse, ii curatam de matase  si carora  le rupem varful. Pe fundul unui vas  punem cateva panuse, apoi porumbii si acoperim cu panuse si apoi cu apa. Acoperim vasul cu un capac si...

Chiftelute cu susan

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2010

Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga  apoi   ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai pufoase).Se amesteca bine.Cu mana inmuiata in...

Turnulet cu vinete , rosii si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2010

Se spala vanata , se taie rondele , se presara sare pe fiecare rondea in parte si se lasa circa 15-20 min . pe un prosop absorbant.Stergem apoi rondelele de zeama lasata,le stropim cu cateva picaturi de ulei de masline , taiem rosiile rondele si trecem la "confectionarea"...

Dovlecei cu patrunjel a la Vero_Closca

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2010

Se spala, se curata , se taie cubulete dovleceii si se soteaza in uleiul incins.Cand sunt usor  rumeniti se adauga usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai lasa 2-3 min pe foc.Se scot apoi pe un platou , se stropesc cu zeama de lamaie  si se...

Briose cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2010

Spanacul dezghetat si ceapa taiata marunt se calesc in unt.Se lasa sa se raceasca  si apoi se adauga pe rand branza de vaci ,ouale  si faina.Se condimenteaza dupa gust cu sare.Amestecul obtinut se toarna in forme de briose unse cu unt si tapetate cu faina.Se dau la cuptor si se coc la...

Aperitiv rapid de vara

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2010

Rosiile se cresteaza ,facand 7-8 taieturi, pana aproape de baza.  O parte le-am umplut cu salata de icre pe care am pregatit-o ca in reteta"salata de icre de crap cu ceapa" iar altele cu felii de branza mozzarella. Castravetii i-am taiat rondele ,la fel si branza mozzarela si...

Spanac gratinat

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2010

Ceapa taiata marunt si spanacul decongelat se calesc in putin unt.Se ia de pe foc si se adauga jumatate din cascavalul ras  si cele doua linguri cu faina.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust , se amesteca bine si apoi se adauga laptele.Se amesteca si se pune intr-un vas de...

Legume gratinate

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2010

Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare si se oparaste 5-6 min.Se scoate cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs.Separat dovlecelul se spala si apoi  se taie rondele .Ardeiul se curata , se spala si se taie sub forma de...

Sandwich turnulet

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2010

Ungem ficare felie de paine in parte cu crema de branza din belsug.Presaram boia si ceapa(doar foile) taiata marunt.Urmeaza cate 2 felii de muschi file, o felie de cascaval afumat(eu am folosit cascaval feliat) si apoi cate 2-3 rondele de rosie.Condimentam cu piper si trecem la asamblarea...

Mamaliguta cu branza de burduf si oua la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2010

Din apa, sare , malai si putin unt se prepara o mamaliga mai moale.Cele 3 oua se fierb in apa in care am pus un strop de sare.Cand sunt gata fierte se scot din apa , se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Intr-un vas termorezistent uns cu unt se pune un strat de mamaliga si apoi...

Budinca cu brocoli , telemea si kaizer

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2010

Se pun buchetelele de brocoli intr-un vas cu apa si sare si se dau in cateva clocote.Se scot apoi cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se unge un vas cu unt si se pun pe rand:un strat de brocolli, un strat de telemea rasa si un strat de kaizer taiat feliute....

Sandwich cu mini-bagheta

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2010

Se cresteaza mini-bagheta pe lungimea ei  si se introduce cateva secunde la cuptorul cu microunde ,cat sa se incalzeasca putin.Se pun cateva frunze de salata verde intre felii, cateva felii de salam,cateva felii de branza sarata ,se stropeste cu cateva picaturi de ketchup si apoi se...

Placinta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2010

Aluatul l-am facut la masina de paine. Curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu putina sare si putin ulei.Cand sunt gata fierti ii scurgem de apa. Separat, intr-o cratita se inabuse in putin ulei ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga cartofii...

Rulada cu "reciclate"

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Se intinde foaia de foietaj (se mai opresc cateva fasiute pentru a o "lega"),se rade cascavalul si se pune pe toata suprafata foietajului.Se taie sunca, se taie pieptul de pui si se "arunca" peste cascaval.Am rulat bine.Cu ajutorul "resturilor" de foietaj am...

Dovlecei gratinati

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2010

Dovleceii se taie pe lungimea  lor .Se scobesc.Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs.Separat, intr-o tigaie se soteaza ceapa taiata marunt, continutul dovleceilor dat prin razatoare  si ardeiul taiat cubulete.Se adauga si...

Rulouri din muschi de porc si sunca

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2010

Daca muschiul de porc este bucata intreaga se taie felii subtiri care se bat putin cu ciocanul.Fiecare bucata de muschi se stropeste pe ambele parti cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu boia, oregano,marar, sare si piper.Apoi pe fiecare bucata de muschi se pune cate o felie de sunca si...

Cordon bleu

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2010

 Se spala,se lasa la scurs,se taie pe mijloc fiecare piept in parte si se bate usor cu ciocanul.Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper si oregano.Pe fiecare bucata de carne se pune cate o felie de sunca presata si cate o felie de cascaval.Se ruleaza iar fiecare rulou se prinde in scobitori...

Carnati ca la mama acasa

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2010

Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute. Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper si ardei iute.Se framanta bine,bine pentru o omogenizare uniforma si se mai adauga si putina apa sau zeama de carne. Cu aceasta compozitie se umplu matele.Se foloseste masina...

Afisate 61 - 90 din 105 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2017

Salata in straturi la cupa

publicat la 02.05.2017

Drob umplut

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]