Bors de peste cu leustean
Postat de: Sidy in CiorbeMorcovii, ceapa ardeiul si rosia se calesc putin in ulei, se adauga apoi albiturile de zarzavat, apa 4 -5 l ,celelalte ingrediente, mai putin borsul si pestele .Sse lasa sa fiarba. Cind...Citeste continuarea
Bors de curcan a la grec( in...
Postat de: RuxyRux in CiorbeSe spala pieptul, se curata se taie bucatele. Se spala, curata zarzavatul, se toaca marunt( eu le tai cubulete). Se pune ulei in oala , se adauga zarzavatul si se soteaza usor, se pune si...Citeste continuarea
Bilute de cocos cu visine
Postat de: pasulischi in PrajituriIngredientele le punem într-un vas si se amesteca pana la omogenizare.din aceasta compozitie facem bilute in mijlocul carora punem cate o visina fara sambure.la sfarsit se tavalesc prin nuca...Citeste continuarea
Bilute de biscuiti
Postat de: pasulischi in Prajiturise macina biscuitii si se pun intr-un castron.se adauga cacaua.laptele se fierbe si se amesteca cu zaharul si margarina si cu zaharul vanilinat.se toarna fierbinte peste biscuitii macinati.cand...Citeste continuarea
Biscuiti cu gem de portocale
Postat de: susu in PrajituriSe freaca 4 linguri cu dulceata. Se adauga apoi untul , zaharul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si razatura de portocale si lamaie. Framantam un aluat omogen si-l invelim intr-o...Citeste continuarea
Budinca cu ricotta
Postat de: ANCA in DulciuriAm pus orezul la fiert in lapte, amestecand des sa nu se prinda. Cand s-a fiert, l-am lasat sa se racoreasca. Intr-un castron, am amestecat oul cu mierea, scortisoara, romul, ricotta si...Citeste continuarea
Briose cu zmeura si miez de ciocolata
Postat de: divainbucatarie in PrajituriPentru inceput amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu si zaharul vanilat.Batem oul spuma impreuna cu zaharul si smantana, apoi adaugam uleiul. Incorporam apoi...Citeste continuarea
Budinca cu branza dulce si stafide
Postat de: corina241 in Mancare copiiPastele se fierb in apa cu putina sare,le scurgem si le trecem sub un jet de apa rece. Branza o dam pe razatoare,o amestecam cu zaharul si ouale,punem stafidele si totul se amesteca cu pastele...Citeste continuarea
Budinca de orez cu stafide
Postat de: mimmi in DulciuriPunem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam zaharul vanilinat,100 g zahar si stafidele,stingem focul si acoperim cu un capac.Orezul spalat se pune la fiert in atata apa cat sa il...Citeste continuarea
Bogaci a la Sanda Marin
Postat de: Lizicat in Aperitive / GarnituriSe cerne faina, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au inmuiat drojdia si zaharul. Se adauga ouale, untura, sarea si piperul. Se framanta. Se intinde aluatul intr-o foaie de 1...Citeste continuarea
Borek cu brânză sărată
Postat de: Cristina_Vivi in Aperitive / GarnituriSe taie ceapa mărunt, şi se amestecă cu brânya de vacă şi feta, şic cu 2 ouă, şi se amestecă bine, bine până devine o pastă omogenă. Se topeşte untul...Citeste continuarea
Banane in ciocolata cu bombonele
Postat de: divainbucatarie in DulciuriTopim ciocolata in baine-marie. Bucatile de banana le ungem cu ciocolata in momentul in care incepe sa se intareasca si apoi le tavalim prin bombonele. Sunt un deliciu, copiii le-au terminat...Citeste continuarea
Budincă de Panettone
Postat de: florian in DulciuriCrăciunul este plin de surprize, de lucruri minunate şi de reţete de sărbătoare. Hai să facem şi alte lucruri decât cele cu care suntem obişnuiţi. Budinca de Panettone este un...Citeste continuarea
Bruschette "La Minuto"
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriPainea se feliaza si se prajeste dupa care se curata usturoiul si se da pe paine pentru a prinde gust de usturoi, se pune o felie de branza(cascaval) daca nu aveti probleme cu colesterolul puteti...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriSe bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, apoi zeama de lamaie si esenta. Cand albusurile nu mai cad din vas atunci cand il intoarcem se pun in tava cu forma sau lingura se coc la foc...Citeste continuarea
Bors de legume cu zdrente de ou
Postat de: RuxyRux in CiorbeSe toarna uleiul in oala in care facem borsul, putina apa, apoi se adauga legumele tocate pe rand si se soteaza putin( in jur de 5 minute), se pune apa si se lasa sa fiarba. Se adauga si...Citeste continuarea
Budinca de gris
Postat de: Adinacarla in DulciuriGalbenusele se freaca bine cu zaharul, se toarna grisul si la urma albusele batute spuma tare si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si...Citeste continuarea
Briose mozaic
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSe fierb taiteii in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj iar apoi se scurg de apa. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa in putin ulei de masline. Se adauga apoi legumele mexicane si...Citeste continuarea
Briose mediteraneene
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriMai intai tocam cubulete maslinele,rosiile,usturoiul,ciupercile si verdeata.Faina se pune intr-un vas impreuna cu praful de copt,sarea si piperul dupa gust.Apoi adaugam iaurtul,ouale si...Citeste continuarea
Betivana
Postat de: Sidy in PrajituriSe freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao, cafea si...
Postat de: housy in Prajiturizaharul si margarina le-am topit mestecand incontinuu pe foc luat siropul de pe foc, am adaugat praful de copt, amoniu, sarea, mierea, cacaoa,scortisoara, nucsoara, cafeaua,...Citeste continuarea
Bulz ciobanesc
Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri1. Facem mamaliga...asta stie toata lumea asa ca nu mai spunem cum... 2. Amestecam felurile de branza intr-un vas. 3. Punem putin unt in tigaie si amestecam mamaliga cu branza si cu untul,...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / GarnituriIn 200 ml de apa rece se dizolva bine drojdia si sarea; se adauga 3-4 linguri faina si se lasa la dopsit ptr cca 10 min. Se pune apoi restul de faina si apa si se framanta bine, adaugand...Citeste continuarea
Bors de cartofi dres cu smintina si...
Postat de: aziz in Ciorbese curata si se taie cubulete legumele si se pun la fiert.cind sint fierte pe jumatate punem sarea piperul supa instant.iaurtul si smintina se amesteca iar inainte de a le pune in ciorba turnam...Citeste continuarea
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)
Postat de: Sidy in PrajituriAluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute. Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit. ...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza
Postat de: housy in DulciuriPastele se fierb cu un putina sare, se scot cand sunt gata si se scurg foarte bine Separat se prepara o crema din branza de vaci, oua, zahar, zahar vanilat, un praf de sare, stafide Intr-un bol...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza si mere...
Postat de: postavaru in DulciuriSe pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-a5 minute, amestecand din cand in cand. Supa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Briose
Postat de: mitinita in PrajituriAmesteca ingredientele uscate (zahar,faina,etc) si fa o gaura in mijloc. Separat,amesteca ingredientele lichide si toarna peste cele uscate. Amesteca numai pana s-a incorporat. Acum se pot...Citeste continuarea
Burgeri cu ton
Postat de: laylalala in TonIntr-un vas amesteca toate ingredientele pentru chiftea.Formeaza din compozitia obtinuta 4 chiftele usor plate.Da chiftelele prin faina. Incinge uleiul de palmier intr-o tigaie apoi adauga...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza si mere...
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pune laptele la fiert cu putina sare,cand incepe sa fiarba se pun paste fainoase(eu am pus gen bob de orez sau ma rog nu stiu cum sa le zic,vezi foto)se lasa sa fiarba 10 -15 minute amestecand...Citeste continuarea
Bors calugaresc de cartofi
Postat de: nadina73 in CiorbeSe curata cartofi si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (daca nu aveti puneti putin delikat) se lasa sa fiarba la foc potirvit. Cand cartofii sant...Citeste continuarea
Budincă de melcişori cu brânză...
Postat de: ionix in Dulciurise fierb melcisorii al dente si apoi se dau printr-un jet de apa rece. Peste paste radem branza, punem jumatate din cantitatea de coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul. Batem 6...Citeste continuarea
Budinca de broccoli, sparanghel si...
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeSe fierb la aburi broccoli buchetele, si sparanghelul( maxim 7-8 min), se unge o tava cu putin unt, se aseaza legumele, se face un sos din unt, faina, smantana si lapte ( 3-4 linguri faina, lapte...Citeste continuarea
Barcute de post
Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de postCalim ceapa si apoi adaugam morcovul ras si ardeiul kapia tocat marunt. Adaugam orezul si il calim putin. Turnam apoi o cana de apa, vinul si condimentam cu sare si piper. Cand scade apa si orezul...Citeste continuarea
Briose cu Nesquik , budinca si...
Postat de: ela in DulciuriOul,uleiul,untul,laptele si zaharul le mixam bine. Faina o amestecam cu cacaoa,sarea si bicarbonatul si o adaugam usor peste compozitia de mai sus. Compozitia obtinuta o repartizam uniform...Citeste continuarea
Baghete cu bacon si cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pregateste aluatul: Se pun toate ingredientele in masina de paine, se lasa la programul de framantat dospit.Cand aluatul a dospit se scoate, se imparte in mai multe bucatele (depinde cate...Citeste continuarea
Bilute cu nuci(de post)
Postat de: bitza in PrajituriDin apa si zahar se fierbe un sirop si se pune esenta de vanilie.Se lasa la racit.Biscuitii se rup bucati si se macina,la fel si nuca.Intr-un vas incapator se pune siropul de zahar si se adauga...Citeste continuarea
Bors de peste
Postat de: bitza in PesteSe pun legumele la fiert cu sare si piper.Separat se fierbe pestele in apa cu sare . Cand sunt aproape fierte legumele se adauga orezul si se mai lasa 10-15 min pana fierbe. Cand...Citeste continuarea
Budinca de peste
Postat de: divainbucatarie in PesteStiuca curatata de piele si oase o tocam si o dam prin masina impreuna cu felia de paine muiata in lapte. Adaugam smantana, uleiul, sare, piper si mararul tocat marunt. Amestecam bine. Peste...Citeste continuarea
Baba Ghanouj( salata de vinete...
Postat de: Mihaela11_jo in Mancaruri de postVinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa . Dupa ce s-au racit se toaca marunt. Se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi , ceapa verde taiata marunt si...Citeste continuarea
Baigli cu nuca
Postat de: lacrimioara in PrajituriPunem drojdia in putin lapte caldut amestecat cu o lingura zahar si lasam sa dospeasca 10 minute.Punem faina intr-un bol adaugam untu la temperatura camerei , galbenusurile,restu de zahar, maiaua...Citeste continuarea
Bors de iepure
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : se decupeaza iepurele si se lasa la frigider intr-un bait facut din ulei de masline, sare si verdeata maruntita ( il puteti lasa si de pe o zi pe lata in frigider ) . Se...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii cherry
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPainica se taie felii, se stropeste cu ulei de masline, se rade usturoi deasupra si se aseaza feliile de rosii. Se sareaza dupa gustul personal si se dau la cuptor 20 de minute...yammmyyyy delicios! Citeste continuarea
Bors de legume
Postat de: bitza in CiorbeCeapa se toaca marunt,prajul rondele,morcovul si ardeii cubulete si se pun in 2-3 linguri de ulei la calit. Cand se inmoaie putin legumele se pune fasolea si varza taiata julien,se mai calesc...Citeste continuarea
Banana Nuggets
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe taie bananele in felii rotunde de 1-2 cm Se dau prin miere sau unt de arahide. Se tavalesc prin nuca de cocos,ciocolata sau bilutele colorate. Se servesc cu scobitori. Citeste continuarea
Baba Ganoush my way
Postat de: LeBlogPiquant in Mancaruri de postCoaceti vinetele, curatati-le. Dupa ce se racesc, se mixeaza impreuna cu 3 linguri de pasta Tahini, 2 catei de usturoi, sucul de 1/2 lamaie, 2- linguri de ulei de masline, un praf de chimen si...Citeste continuarea
Borek cu branza sarata
Postat de: LeBlogPiquant in Aperitive / GarnituriAm amestecat branza cu ceapa taiata marunt, marunt, cu patrunjelul tocat si cu 2 oua, si am amestecat bine. Am topit untul in uleiul de masline. Am uns cate 3 foi de placinta cu unt si...Citeste continuarea
Briose cu fructe si nuci
Postat de: lia in PrajituriIntr-un bol amestecam toate ingredientele uscate. In alt bol zdrobim cu furculita fructele, adaugam esenta, oule batute si untul topit si racit. Amestecam totul, incorporam ingredientele uscate si...Citeste continuarea
Briose cu mar si morcov
Postat de: divainbucatarie in PrajituriIntr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara. In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin spumoase....Citeste continuarea
Basboussa
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriSe amesteca grisul, fulgii de cocos,zaharul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca spuma untul cu smantana, apoi se adauga la ingredientele uscate si se amesteca bine. Se...Citeste continuarea