A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Bors de peste cu leustean

Postat de: Sidy in Ciorbe

Morcovii, ceapa ardeiul si rosia se calesc putin in ulei, se adauga apoi albiturile de zarzavat, apa 4 -5 l ,celelalte ingrediente, mai putin borsul si pestele .Sse lasa sa fiarba. Cind...Citeste continuarea

Bors de curcan a la grec( in...

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Se spala pieptul, se curata se taie bucatele. Se spala, curata zarzavatul, se toaca marunt( eu le tai cubulete). Se pune ulei in oala , se adauga zarzavatul si se soteaza usor, se pune si...Citeste continuarea

Bilute de cocos cu visine

Postat de: pasulischi in Prajituri

Ingredientele le punem într-un vas si se amesteca pana la omogenizare.din aceasta compozitie facem bilute in mijlocul carora punem cate o visina fara sambure.la sfarsit se tavalesc prin nuca...Citeste continuarea

Bilute de biscuiti

Postat de: pasulischi in Prajituri

se macina biscuitii si se pun intr-un castron.se adauga cacaua.laptele se fierbe si se amesteca cu zaharul si margarina si cu zaharul vanilinat.se toarna fierbinte peste biscuitii macinati.cand...Citeste continuarea

Biscuiti cu gem de portocale

Postat de: susu in Prajituri

Se freaca 4 linguri cu dulceata. Se adauga apoi untul , zaharul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si razatura de portocale si lamaie. Framantam un aluat omogen si-l invelim intr-o...Citeste continuarea

Budinca cu ricotta

Postat de: ANCA in Dulciuri

Am pus orezul la fiert in lapte, amestecand des sa nu se prinda. Cand s-a fiert, l-am lasat sa se racoreasca. Intr-un castron, am amestecat oul cu mierea, scortisoara, romul, ricotta si...Citeste continuarea

Briose cu zmeura si miez de ciocolata

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Pentru inceput amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu si zaharul vanilat.Batem oul spuma impreuna cu zaharul si smantana, apoi adaugam uleiul. Incorporam apoi...Citeste continuarea

Budinca cu branza dulce si stafide

Postat de: corina241 in Mancare copii

Pastele se fierb in apa cu putina sare,le scurgem si le trecem sub un jet de apa rece. Branza o dam pe razatoare,o amestecam cu zaharul si ouale,punem stafidele si totul se amesteca cu pastele...Citeste continuarea

Budinca de orez cu stafide

Postat de: mimmi in Dulciuri

Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam zaharul vanilinat,100 g zahar si stafidele,stingem focul si acoperim cu un capac.Orezul spalat se pune la fiert in atata apa cat sa il...Citeste continuarea

Bogaci a la Sanda Marin

Postat de: Lizicat in Aperitive / Garnituri

Se cerne faina, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au inmuiat drojdia si zaharul. Se adauga ouale, untura, sarea si piperul. Se framanta. Se intinde aluatul intr-o foaie de 1...Citeste continuarea

Borek cu brânză sărată

Postat de: Cristina_Vivi in Aperitive / Garnituri

Se taie ceapa mărunt, şi se amestecă cu brânya de vacă şi feta, şic cu  2 ouă, şi se  amestecă bine, bine până devine o pastă omogenă. Se topeşte untul...Citeste continuarea

Banane in ciocolata cu bombonele

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Topim ciocolata in baine-marie. Bucatile de banana le ungem cu ciocolata in momentul in care incepe sa se intareasca si apoi le tavalim prin bombonele. Sunt un deliciu, copiii le-au terminat...Citeste continuarea

Budincă de Panettone

Postat de: florian in Dulciuri

Crăciunul este plin de surprize, de lucruri minunate şi de reţete de sărbătoare. Hai să facem şi alte lucruri decât cele cu care suntem obişnuiţi. Budinca de Panettone este un...Citeste continuarea

Bruschette "La Minuto"

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

Painea se feliaza si se prajeste dupa care se curata usturoiul si se da pe paine pentru a prinde gust de usturoi, se pune o felie de branza(cascaval) daca nu aveti probleme cu colesterolul puteti...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, apoi zeama de lamaie si esenta. Cand albusurile nu mai cad din vas atunci cand il intoarcem se pun in tava cu forma sau lingura se coc la foc...Citeste continuarea

Bors de legume cu zdrente de ou

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Se toarna uleiul in oala in care facem borsul,  putina apa, apoi se adauga legumele tocate pe rand si se soteaza putin( in jur de 5 minute), se pune apa si se lasa sa fiarba. Se adauga si...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: Adinacarla in Dulciuri

Galbenusele se freaca bine cu zaharul, se toarna grisul si la urma albusele batute spuma tare si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si...Citeste continuarea

Briose mozaic

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Se fierb taiteii in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj iar apoi se scurg de apa. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa in putin ulei de masline. Se adauga apoi legumele mexicane si...Citeste continuarea

Briose mediteraneene

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

  Mai intai tocam cubulete maslinele,rosiile,usturoiul,ciupercile si verdeata.Faina se pune intr-un vas impreuna cu praful de copt,sarea si piperul dupa gust.Apoi adaugam iaurtul,ouale si...Citeste continuarea

Betivana

Postat de: Sidy in Prajituri

  Se freaca spuma 6 galbenusuri cu 300 g zahar ,se adauga treptat apa fiarta, faina , praful de copt , coaja de lamiie si albusurile batute spuma. Blatul se pune in tava tapetata cu...Citeste continuarea

Biscuiti cu cacao, cafea si...

Postat de: housy in Prajituri

  zaharul si margarina le-am topit mestecand incontinuu pe foc luat siropul de pe foc, am adaugat praful de copt, amoniu, sarea, mierea, cacaoa,scortisoara, nucsoara, cafeaua,...Citeste continuarea

Bulz ciobanesc

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

1. Facem mamaliga...asta stie toata lumea asa ca nu mai spunem cum... 2. Amestecam felurile de branza intr-un vas. 3. Punem putin unt in tigaie si amestecam mamaliga cu branza si cu untul,...Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

In 200 ml de apa rece se dizolva bine drojdia si sarea; se adauga 3-4 linguri faina si se lasa la dopsit ptr cca 10 min. Se pune apoi restul de faina si apa si se framanta bine, adaugand...Citeste continuarea

Bors de cartofi dres cu smintina si...

Postat de: aziz in Ciorbe

se curata si se taie cubulete legumele si se pun la fiert.cind sint fierte pe jumatate punem sarea piperul supa instant.iaurtul si smintina se amesteca iar inainte de a le pune in ciorba turnam...Citeste continuarea

Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)

Postat de: Sidy in Prajituri

Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute. Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit. ...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza

Postat de: housy in Dulciuri

Pastele se fierb cu un putina sare, se scot cand sunt gata si se scurg foarte bine Separat se prepara o crema din branza de vaci, oua, zahar, zahar vanilat, un praf de sare, stafide Intr-un bol...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza si mere...

Postat de: postavaru in Dulciuri

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand fierbe se adauga pastele si se lasa sa fiarba 10-a5 minute, amestecand din cand in cand. Supa ce au fiert se adauga zaharul, esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Briose

Postat de: mitinita in Prajituri

Amesteca ingredientele uscate (zahar,faina,etc) si fa o gaura in mijloc. Separat,amesteca ingredientele lichide si toarna peste cele uscate. Amesteca numai pana s-a incorporat. Acum se pot...Citeste continuarea

Burgeri cu ton

Postat de: laylalala in Ton

Intr-un vas amesteca toate ingredientele pentru chiftea.Formeaza din compozitia obtinuta 4 chiftele usor plate.Da chiftelele prin faina. Incinge uleiul de palmier intr-o tigaie apoi adauga...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza si mere...

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se pune laptele la fiert cu putina sare,cand incepe sa fiarba se pun paste fainoase(eu am pus gen bob de orez sau ma rog nu stiu cum sa le zic,vezi foto)se lasa sa fiarba 10 -15 minute amestecand...Citeste continuarea

Bors calugaresc de cartofi

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se curata cartofi si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (daca nu aveti puneti putin delikat) se lasa sa fiarba la foc potirvit. Cand cartofii sant...Citeste continuarea

Budincă de melcişori cu brânză...

Postat de: ionix in Dulciuri

se fierb melcisorii al dente si apoi se dau printr-un jet de apa rece. Peste paste radem branza, punem jumatate din cantitatea de coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul. Batem 6...Citeste continuarea

Budinca de broccoli, sparanghel si...

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Se fierb la aburi broccoli buchetele, si sparanghelul( maxim 7-8 min), se unge o tava cu putin unt, se aseaza legumele, se face un sos din unt, faina, smantana si lapte ( 3-4 linguri faina, lapte...Citeste continuarea

Barcute de post

Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de post

Calim ceapa si apoi adaugam morcovul ras si ardeiul kapia tocat marunt. Adaugam orezul si il calim putin. Turnam apoi o cana de apa, vinul si condimentam cu sare si piper. Cand scade apa si orezul...Citeste continuarea

Briose cu Nesquik , budinca si...

Postat de: ela in Dulciuri

Oul,uleiul,untul,laptele si zaharul le mixam bine. Faina o amestecam cu cacaoa,sarea si bicarbonatul si o adaugam usor peste compozitia de mai sus. Compozitia obtinuta o repartizam uniform...Citeste continuarea

Baghete cu bacon si cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se pregateste aluatul: Se pun toate ingredientele in masina de paine, se lasa la programul de framantat dospit.Cand aluatul a dospit se scoate, se imparte in mai multe bucatele (depinde cate...Citeste continuarea

Bilute cu nuci(de post)

Postat de: bitza in Prajituri

Din apa si zahar se fierbe un sirop si se pune esenta de vanilie.Se lasa la racit.Biscuitii se rup bucati si se macina,la fel si nuca.Intr-un vas incapator se pune siropul de zahar si se adauga...Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de: bitza in Peste

Se pun legumele la fiert cu sare si piper.Separat se fierbe pestele in apa cu sare . Cand sunt aproape fierte legumele se adauga orezul si se mai lasa 10-15 min pana fierbe.  Cand...Citeste continuarea

Budinca de peste

Postat de: divainbucatarie in Peste

Stiuca curatata de piele si oase o tocam si o dam prin masina impreuna cu felia de paine muiata in lapte. Adaugam smantana, uleiul, sare, piper si mararul tocat marunt. Amestecam bine. Peste...Citeste continuarea

Baba Ghanouj( salata de vinete...

Postat de: Mihaela11_jo in Mancaruri de post

Vinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa . Dupa ce s-au racit se toaca marunt. Se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi , ceapa verde taiata marunt si...Citeste continuarea

Baigli cu nuca

Postat de: lacrimioara in Prajituri

Punem drojdia in putin lapte caldut amestecat cu o lingura zahar si lasam sa dospeasca 10 minute.Punem faina intr-un bol adaugam untu la temperatura camerei , galbenusurile,restu de zahar, maiaua...Citeste continuarea

Bors de iepure

Postat de: Sylvia in Ciorbe

Preparare : se decupeaza iepurele si se lasa la frigider intr-un bait facut din ulei de masline, sare si verdeata maruntita ( il puteti lasa si de pe o zi pe lata in frigider ) . Se...Citeste continuarea

Bruschete cu rosii cherry

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Painica se taie felii, se stropeste cu ulei de masline, se rade usturoi deasupra si se aseaza feliile de rosii. Se sareaza dupa gustul personal si se dau la cuptor 20 de minute...yammmyyyy delicios! Citeste continuarea

Bors de legume

Postat de: bitza in Ciorbe

Ceapa se toaca marunt,prajul rondele,morcovul si ardeii cubulete si se pun in 2-3 linguri de ulei la calit. Cand se inmoaie putin legumele se pune fasolea si varza taiata julien,se mai calesc...Citeste continuarea

Banana Nuggets

Postat de: mitinita in Mancare copii

Se taie bananele in felii rotunde de 1-2 cm Se dau prin miere sau unt de arahide. Se tavalesc prin nuca de cocos,ciocolata sau bilutele colorate. Se servesc cu scobitori. Citeste continuarea

Baba Ganoush my way

Postat de: LeBlogPiquant in Mancaruri de post

Coaceti vinetele, curatati-le. Dupa ce se racesc, se mixeaza impreuna cu 3 linguri de pasta Tahini, 2 catei de usturoi, sucul de 1/2 lamaie, 2- linguri de ulei de masline, un praf de chimen si...Citeste continuarea

Borek cu branza sarata

Postat de: LeBlogPiquant in Aperitive / Garnituri

Am amestecat branza cu ceapa taiata marunt, marunt, cu patrunjelul tocat si cu 2 oua, si am amestecat bine. Am topit untul in uleiul de masline. Am uns  cate 3 foi de placinta cu unt si...Citeste continuarea

Briose cu fructe si nuci

Postat de: lia in Prajituri

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate. In alt bol zdrobim cu furculita fructele, adaugam esenta, oule batute si untul topit si racit. Amestecam totul, incorporam ingredientele uscate si...Citeste continuarea

Briose cu mar si morcov

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara. In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin spumoase....Citeste continuarea

Basboussa

Postat de: Mihaela11_jo in Prajituri

Se amesteca grisul, fulgii de cocos,zaharul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca spuma untul cu smantana, apoi se adauga la ingredientele uscate si se amesteca bine. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]