A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciuperci pleurotus cu smantana

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Clatim bine ciupercile, taiem bucatele marisoare, punem intr-o oala si acoperim cu apa, dam la fiert impreuna cu leurda pe care am clatit-o bine si am taiat-o bucati marisoare ; Cand sunt...Citeste continuarea

Coronita impletita cu ciocolata

Postat de: Criss in Dulciuri

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si...Citeste continuarea

Cannelloni con carne si mozzarella

Postat de: AlexandraOrdean in Cannelloni

Pregatim umplutura pentru cannelloni. Punem in robot cepele curatate, 2 rosii, patrunjel verde si ardeiul. Mixam pana la maruntire. Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea

Chec din albusuri cu nuca,...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Albusurile le mixam cu praful de sare pana se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si laptele si continuam sa mixam. Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt folosind o...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: tarasmariana in Ciorbe

Se pune carnea la fiert intr-o oala cu apa,dupa ce a fiert se scoate din oala si se taie bucatele mici (se lasa si oasele pentru consistenta) se pune carnea cu oase cu tot in oala,apoi se adauga...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu sos de iaurt

Postat de: Dya in Pui

Tocam pieptul de pui, adaugam oul, condimentele dupa gust, mararul si usturoiul. Amestecam toate ingredientele, cu ajutorul unei spatule, pana la omogenizarea completa si formam chiftelutele dupa...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si iaurt

Postat de: postavaru in Dulciuri

Mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine cremos apoi adaugam galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare. Adaugam coaja si sucul de lamaie impreuna cu vanilia iar apoi mixam....Citeste continuarea

Ceafa de porc in crusta de nuci si...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Ceafa de porc se pune la marinat cu toate condimentele,uleiul de masline si vinul alb,se lasa 1 zi la marinat in frigider. Frunzele de leurda,,impreuna cu nuciile se pun in robotul de bucatarie...Citeste continuarea

Creveti picanti cu mamaliga cu...

Postat de: Sylvia in Fructe de mare

 Prepararea crevetilor este extrem de simpla, daca luati creveti roz care sunt deja prefierti timpul de gatire este extrem de scurt, 1-2 minute cat sa se incalzeasca bine si sa se inveleasca...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: Irina in Curcan

Carnea de curcan am tocat-o fin si am pus-o intr-un castron de portelan. Am curatat cartoful, morcovul si ceapa si le-am dat pe razatoarea fina. Usturoiul curatat l-am tocat marunt, iar...Citeste continuarea

Cum facem Sushi

Postat de: Anastasia in Somon

Am realizat si un filmulet explicativ.  Am fiert 1 cana de orez cu capacitatea de 200 ml, care va ajunge pentru 2 foi de nori.  Am folosit orez simplu ( marca Scotti cu bob...Citeste continuarea

Coaste de miel la gratar cu salata...

Postat de: Julie_Snow in Oaie

Coastele de miel se spala, se freaca cu lamaie, se ung cu ulei de masline, sare, piper, putin curry, menta si se pun intr-o marinada fomata din vin, apa, sos de soia si cativa catei de usturoi....Citeste continuarea

Chec cu mere

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si devine o compozitie mai groasa, se incorporeaza uleiul, faina , praful de copt, zaharul vanilat si esenta de rom, se pune intr-o forma de chec...Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci cu hrisca si...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam ceapa si morcovul, le spalam. Morcovul se taie rondele, ceapa o maruntim si le calim laolata in ulei. Ciupercile le spalam si le taiem felii, apoi le adaugam peste morcov si ceapa,...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si stafide

Postat de: ryta in Dulciuri

Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele,din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna...Citeste continuarea

Carne de curcan la cuptor

Postat de: comanligia in Curcan

Am spalat carnea de curcan,am portionat-o si am crestat-o putin. Am presarat putina sare si piper,putin rozmarin,am pus carnea in tava si am stropit cu ulei de masline,apoi am adaugat apa cam o...Citeste continuarea

Ciuperci Pleurotus prajite

Postat de: Nicole28 in Aperitive / Garnituri

Punem tigaia pe foc sa se incinga uleiul. Intre timp spalam si taiem ciupercile. Cand uleiul este suficient de incins,punem ciupercile in tigaie si le lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa...Citeste continuarea

Crap crocant cu mujdei de usturoi...

Postat de: Mokuska in Crap / Caras

Mod de preparare: Se prinde un crap de 1,200 kg, se curata bine atat in exterior cat si in interior, se  taie in felii mai groase, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga apa. Se...Citeste continuarea

Ciuperci la punga

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Pentru ca am fixuri, desi se zice ca nu se curata ciupercile, eu le-am curatat de pielita. Piciorusele le-am taiat marunt impreuna cu ceafa, rulada si ceapa. Toate astea le-am calit un pic, cat sa...Citeste continuarea

Cartofi evantai la punga

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si apoi ii crestam in feliute (a cresta nu inseamna a felia). Condimentam cartofii pe toate partile.Taiem feliute ceafa afumata, la fel si cascavalul. Impanam...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si stafide

Postat de: andreea91 in Prajituri

Pregatim faina. Eu am facut din 1 kg si 400 g deoarece am tavi de copt mai inalte si mai lungi. Intr-un vas separam galbenusurile de albusuri si pregatim doar galbenusurile cu zaharul,...Citeste continuarea

Cheesecake cu ricotta si pere

Postat de: Adele in Prajituri

Mixam biscuti cu alunele pana devin pulbere. Intr-un vas punem ricotta si o amestecam bine cu zaharul pana devine cremoasa,adaugam frisca lichida si continuam sa amestecam bine pana devine...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti, cu afumatura

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Ouale se fierb ( eu am folosit roua rosii, deja pregatite). Cand acestea sunt gata, se taie rondele. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara de yena...Citeste continuarea

Crenvusti in aluat

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Faina se pune intr-un bol,in mijloc punem sare,zaharul si drojdia,turnam putin din apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Untul se topeste,se adauga peste faina si treptat adaugam si...Citeste continuarea

Cozonac...cu crema

Postat de: ralu_ca in Dulciuri

Am uns un vas oval de yena in care am asezat feliile de cozonac. Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul, amidonul, laptele si esentele, apoi am pus pe aragaz la foc mic si am amestecat pana se...Citeste continuarea

Cupola de zahar

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Zaharul se amesteca cu apa si se carmelizeaza la foc mic. Trebuie sa fiti atenti sa nu il ardeti caci devine amar. Se unge polonicul cu ulei  si apoi cu lingura luam zahar si facem ce...Citeste continuarea

Crochete de peste

Postat de: Dea_Dea in Peste

Oul se bate. Bucatile de peste se sareaza. Uleiul se pune la incins. Pestele se da prin faina, ou, pesmet si se pune la prajit. Smantana se amesteca cu catelul de usturoi pisat si castravete si...Citeste continuarea

Cheesecake cu lamaie si zmeura

Postat de: deyutzky in Prajituri

Blat: Amestecam untul cu zaharul si cu sarea. Punem oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie. Adaugam treptat faina si amestecam, iar apoi incepem sa...Citeste continuarea

Cozonac la Dry coker

Postat de: mihaelab in Dulciuri

Cernem faina intr-un lighean mai mare dupa care facem in mijloc un cuib in care punem putin lapte ,untul cald si drojdia. Amestecam  cu putina faina dupa care acoperim si lasam sa creasca....Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura

Postat de: pity19 in Ciorbe

Intr-o oala punem apa la fiert cu cartoful taiat marunt , sunca taiata , muschiul afumat taiat , si carnatul pe care l-am scos din mat si am facut bilute mici , telina taiata marunt si lasm pe foc...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu mere

Postat de: momo121 in Dulciuri

Amestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, lasam 10-15 minute pana creste. Ouale le batem cu restul de zahar, apoi laptele si coaja de lamaie . Intr-un...Citeste continuarea

Chec cu Vin Rosu si Ciocolata...

Postat de: Ina75 in Prajituri

Ungem o tava pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingura cu faina, adica 25 gr. (la chec vom folosi 265 gr.) si o intindem pe toata suprafata tavii. Punem praful de copt, praful de cacao,...Citeste continuarea

Cake Pops "leu"

Postat de: simonacallas in Prajituri

Blatul de tort l-am curăţat de părţile mai rumenite (am tăiat partea de sus, partea de jos şi marginea şi am lăsat doar miezul, colorat frumos şi uniform) (foto 1). L-am rupt în...Citeste continuarea

Ciorbă dulce de miel

Postat de: panacris in Ciorbe

După ce au stat la  marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără...Citeste continuarea

Cozonaci cu rahat si nuca

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Se cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel. Se pregateste...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu pui

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Spalam carnea si o tocam marunt. Verdeata o spalam si o tocam la fel.  Folosim un castron in care punem toate ingredientele tocate si condimentele. Amestecam bine si dam deoparte 10...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru inceput am facut maiaua: drojdia am dizolvat-o in 5 linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, pe urma am pus 1 lingura de faina si am lasat-o 10 minute. Intr-un lighean am pus faina...Citeste continuarea

Cataif

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal. Nuca o macinam grosier...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca, rahat si stafide

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Mai intai am pregatit maiaua - drojdia o pasam cu furculita impreuna cu 3 linguri de zahar, punem putin lapte caldut si cateva linguri de faina; lasam la crescut vreo 15-20 minute...pana mai...Citeste continuarea

Cozonac By Merisor

Postat de: Luana in Prajituri

Intr-un  bol amestecam drojdia cu putin zahar, o lingura de lapte caldut si putina faina pana se lichefiaza, apoi lasam acesta maia la crescut la foc cald. Intr-un bol punem faina si facem...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu macris

Postat de: delia64 in Ciorbe

Intr-o  oala de zece litri punem  la fiert ,apa , capul si costitele cu putina sare  , spumam din cand in cand . Spalam orezul si il lasam in apa rece . Spalam macrisul ceapa...Citeste continuarea

Chiftelute de vinete si linte

Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri

1. Se fierbe lintea 15 minute , apoi se pune  la scurs intr-o sita. Se lasa la racit si se pune intr-un bol. 2. Curatati vinata de coaja si taiati-o bucatele mici. Adaugati-o peste linte....Citeste continuarea

Cheesecake cu zmeura

Postat de: BucatariaS in Prajituri

   Ingredientele pentru crema si decor se prepara la rece. Deci indicat ar fi sa stea  la rece cu 2-3 ore inainte de a le folosi. Zmeura se lasa la decongelat daca este congelata,...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu tarhon si...

Postat de: Mokuska in Ciorbe

Oasele de miel se curata foarte bine, se spala si se lasa 3 minute in apa clocotita, dupa care se scurg bine si se clatesc cu apa calduta. Tocam ceapa, ardei gras si loboda marunt, zarzavatul...Citeste continuarea

Cartofi cu carnati secuiesti si...

Postat de: mitinita in Porc

Cartofii se curata si se taie rondele. Se taie si carnatii. Intr-o tava punem uleiul apoi asezam feliile de cartofi,pe care presaram rozmarinul tocat marunt. Condimentam cu sare si piper....Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: In primul rand, nu uitati sa scoateti toata ingredientele de seara de la rece si le lasati la temperatura camerei. Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim....Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: delia64 in Dulciuri

Cernem faina , nuca , adaugam margarina , zaharul , razatura de lamaie , sarea , apa , praful de copt si framantam pana cand se desprinde aluatul de mana . Intindem aluatul si formam cornulete...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: rena in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Taiem cubulete mici toate legumele si le punem in oala.Adaugam apa, sare,piper si ulei,lasam sa dea un clocot si punem bulionul si delikatul. Dupa ce s-au fiert...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de: cristeena20 in Ciorbe

- Pregatim carnea, o taiem cubulete potrivite; e buna si cu carne de miel cu oase ; spalam bine si punem in oala la fiert in apa rece. Cand clocoteste luam spuma de deasupra si apoi adaugam sare....Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: cristeena20 in Prajituri

- Toate ingredientele au fost tinute la temperatura camerei dinainte iar locul in care am facut cozonacii a fost cald si ferit de curenti. (bucataria mea aproape ca devenise sauna:)) - Preparam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]