Cornuri pufoase cu ciocolata
Postat de: MIUTA in DulciuriAm pus faina in vasul in care se framanta.Am topit untul in lapte si am adaugat in el cat era caldut zaharul si drojdia.Dupa ce se dizolva drojdia se toarna laptele peste faina.Se pune un ou si...Citeste continuarea
Chocolate Oblivion...reteta mea cu...
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe incinge cuptorul la 180 de grade si se ia o tava maricica (de Jena am avut eu) care se tapeteaza cu o folie de prospetime( cling film) sau cu foaie pergament( am pus eu). Se mai ia o tava si...Citeste continuarea
Cascaval pane cu salata
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriPunem cele doua bucati de cascaval pane la prajit,se lasa pe fiecare parte cate 2-3 min pana se rumeneste si se vede cascavalul.Se scot pe un servet si se lasa putin sa absoarba uleiul in...Citeste continuarea
Creveti cu garnitura de cartofi si...
Postat de: pusikmea in Fructe de mareScoatem crevetii sa se dezghete ( aici nu stiu daca am facut bine, am citit pe undeva ca cei decorticati nu trebuie sa stea mai mult de 15 minute afara, dar asta dupa ce ii aveam afara...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu coaja de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMixam albusurile spuma. Punem apoi zaharul si le frecam pana ce acesta se topeste. Adaugam uleiul , laptele si le incorporam. Bicarbonatul si praful de copt le stingem cu putina zeama de...Citeste continuarea
Curcan cu ceapă şi sos cu piure
Postat de: madi_marin in CurcanCeapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Se rumeneşte frumos, apoi se adaugă bucăţelele de carne presărate cu sare şi piper. Se pune apă caldă cât să o...Citeste continuarea
Cotlet cu ceapa caramelizata si...
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carneAm amestecat condimentele si le-am presarat peste cotletele de porc. Intentionam sa fac cotletele la cuptor, dar in criza de timp am decis sa le prajesc in foarte putin ulei de masline. Am rumenit...Citeste continuarea
Chiftelute cu garnitura de orez
Postat de: nadiuta123 in Mancaruri cu carneSe incalzeste cuptorul.Tava de la aragaz se unge cu un pic de ulei. Intr-o craticioara se pune apa un pic sarata la fiert. Dupa ce a dat in clocot se adauga orezul sa fiarba. Separat...Citeste continuarea
Coltunasi
Postat de: deyutzky in DulciuriSe face aluatul amestecand intr-un bol, faina, ouale, sarea si apa calduta si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Pt umplutura, amestecam branza, ouale si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Ciorbita de pui
Postat de: mon in Supe/CiorbeMorcovii si patrunjelul se taie cubulete apoi se calesc in putin ulei. Adaugam apa,ceapa tocata marunt si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba punem puiul, sare si lasam la...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCiupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece. Coditele le rupem si le tocam marunt. Tocam ceapa si morcovul, le calim in 2 linguri cu unt, apoi adaugam si...Citeste continuarea
Crap prajit cu lamaie
Postat de: medioto59 in PesteSe spala bucatile de peste si se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant Facem un sos din ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si piper si turnam peste bucatile de peste. Dam la...Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: Giorgia_gio in BauturiIngredientele uscate se omogenizeaza bine, adaugam in compozitie pe rand cate o lingura de lapte pana obtinem un fel de pasta, apoi turnam tot laptele. Punem la fiert 5 minute la foc mic pana se...Citeste continuarea
Cuib din paste cu nucă şi gem
Postat de: botcrina in PastePregătim pastele, le fierbem apoi le scurgem şi le lăsăm la răcit. Când s-au răcit, luăm un bol şi începem să aranjăm un rând de paste iar peste ele un rând de...Citeste continuarea
Chiftele cu sos
Postat de: kukibella in VitaCartofii se fierb ın apa cu sare aprox.15 min.; se curata şi dupa ce s-au racit se dau prin razatoare. Usturoiul se piseaza marunt. Verdeata se toaca. Ceapa se da prin razatoare şi se scurge....Citeste continuarea
Ciorbita cu pulpa de porc
Postat de: Ina in CiorbePulpa de porc se taie cubulete, pe care le dam un 2-3 clocote in apa cu putina sare. Scurgem apa si clatim bucatile de carne de eventuala spuma ramas Tocam legumele proaspete si le...Citeste continuarea
Clatite cu nutella si frisca by...
Postat de: medioto59 in DulciuriPunem intr-un vas faina, iar in mijlocul acesteia galbenusurile, sarea, zaharul, apa minerala si laptele si mixam timp de 2-3 minute. Se adauga si untul si mixam in...Citeste continuarea
Cus-cus cu pipote si suc de rosii
Postat de: Ina in PasteTocam legumele si le calim usor ,la foc mic, in 3 linguri cu ulei sau 50 g unt. Adaugam pipotele si sucul de rosii, apoi sare sare si piper, dupa gust. Intr-o alta...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: MyCookingLife in DulciuriSe bat ouale cu sarea si zaharul. Se adauga laptele si apoi faina, in ploaie, ca sa nu se faca cocoloase. Se coc foile de clatite intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se umplu cu gem si se servesc...Citeste continuarea
Cartofi cu branza la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja. Cand intra furculita in ei sunt gata (30 minute) si se lasa la racit. Branza se rade pe razatoarea mare. Smantana se amesteca bine cu ouale. Cartofii se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan
Postat de: miremirc in CiorbePunem fasolea in apa rece de seara pana dimineata, apoi o punem pe foc pana da un clocot; aruncam apa si repetam inca o data . Punem fasolea din nou in apa sa fiarba . Sare nu mai este nevoie ,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: marinicayou10 in CiorbeIn primul rand punem oala cu apa pe foc. Intre timp curatam si spalam legumele, pe care le vom da pe razatoare si le vom toca si le adaugam in oala. Cat fierb legumele pregatim carnea. Eu am luat...Citeste continuarea
Costita de vitel cu cartofi la cuptor
Postat de: Mariuka in VitaCostita se spala si se portioneaza, dupa care se aseaza intr-o tava mare de aragaz. Se asezoneaza cu sare, piper si cimpru. Se pun foile de dafin si sucul de rosii si se mai adauga apa cat este...Citeste continuarea
Creme Brulee (Crema de zahar ars)
Postat de: MyCookingLife in PrajituriSe caramelizeaza 150 g zahar in forme, amestecand mereu pana se topeste zaharul. Apoi, se misca circular forma, pentru a intinde zaharul caramelizat pe peretii cratitei. Se raceste complet - pana...Citeste continuarea
Crema de caramel sarat
Postat de: miha in DulciuriDe o bucata de vreme am dat in pofta caramelului. :)) Nu conteaza cu ce sau in ce, orice combinatie este binevenita. Astfel ca atunci cand am vazut "ulcelele" Mihaelei nu m-am gandit...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana...
Postat de: nadiuta123 in CiorbeIntr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare. Puiul spalat si curatat asa intreg se pune la fiert la foc potrivit impreuna cu ceapa intreaga, cartofii in 4, morcovul taiat si el in 2-3 bucati,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: nadiuta123 in CiorbeIntr-o oala se pune apa la foc sa fiarba adaugand un praf de sare. Se curata legumele si se taie marunt si se adauga sa fiarba. Carnea tocata se pregateste cu ceapa, orez, sare si piper si un ou....Citeste continuarea
Cornulete cu rahat asortat (fara...
Postat de: dakris in Dulciuri* Peste untul topit se adauga zaharul si laptele si se amesteca. * Drojdia se dizolva in putina apa calduta si 1 lingurita zahar. * Peste faina se adauga: 1 ou (batut in prealabil intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu carnati...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeCarnatii se taie rondele si se prajesc in 3 linguri ulei. Cand sunt gata se scot pe o farfurie alaturi. Zarzavatul se curata si se toaca ca pentru ciorba. Orezul se spala si se lasa in apa...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: Camy_gby in DulciuriApa se fierbe impreuna cu zaharul pana devine ca un sirop, aproximativ 10 minute. Dupa ce a fiert siropul, se ia de pe foc si se adauga untul, galbenusurile si cacao. Se amesteca bine. Laptele...Citeste continuarea
Cupcakes cu dulce de leche
Postat de: Criss in PrajituriCred ca e cea mai simpla metoda de a face briose. De cand am descoperit (Gaby_d e sursa de inspiratie pentru reteta de baza a acestor briose) o folosesc mereu.Se pun toate ingredientele intr-un...Citeste continuarea
Crema de branza cu nuci
Postat de: radu_popovici in Aperitive / GarnituriSe incinge cuptorul la 180 °C (gradatia Mediu). Se asterne pe o tava de copt o foaie de hartie de pergament. Peste ea se asaza miejii de nuca. Se coc 5-10 minute, sau pana ce sunt...Citeste continuarea
Covrigei cu susan
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriLasam margarina la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Incalzim laptele in care punem la inmuiat drojdia.Batem albusurile cu un praf de sare. Cernem faina intr-un vas mai mare si...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu ciocolata
Postat de: Retetegg in PrajituriAm pus faina in bol si am facut o adancitura in mijloc. In adancitura am pus osanza, coaja de lamaie si portocala si le- am amestecat bine cu faina. Intr-un alt bol am pus apa calduta...Citeste continuarea
Crenvurşti in aluat de foietaj
Postat de: Mihaela11_jo in Aperitive / GarnituriAluatul se scoate de la congelator si se lasa sa se dezghete. Se taie fasii de alaut de 1.5 cm latime. Crenvurştii se taie in 3 bucatele, care se infasoara in fasiile de aluat; se inchid...Citeste continuarea
Ciorba de naut (ρεβιθια)
Postat de: nadiuta123 in CiorbeNautul pus de seara in apa calda si sarata pentru a se umfla. Se pune la fiert apa impreuna cu nautul spalat bine, ceapa tocata nu foarte marunta, morcovii rondele. Se sareaza si se pipereaza....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Criss in CiorbeDin nou am vrut sa fie ciorba mai dietetica astfel ca nu am calit legumele. Ceapa tocata marunt, gogosarul cubulete se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba, se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: vickyduta in CiorbeSe pune puiul la fiert intr-o oala mai mare avand grija sa luam spuma formata mereu, eu l-am transat sa fiarba mai repede. Am adaugat peste si telina, pastarnacul si morcovi dati pe razatoare,...Citeste continuarea
Copanele cu mazare si cartofi
Postat de: Onesta in PuiAm curatat , spalat condimentat si piperat copanelele si le-am lasat deoparte ptr a ma ocupa de legume . Ceapa am taiat-o solzisori si-am dat-o la calit in uleiul in care am parpolit cateva...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu cartofi crocanti
Postat de: Sidy in PorcTaiem ceafa de porc in fasii de 3 cm grosime si le punem intr-o tava unde le condimentam bine pe ambele parti.Nu batem feliile de ceafa. Se lasa circa 30 min la rece. Punem gratarul la...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu rahat
Postat de: mon in DulciuriFaina cu untura se amesteca bine pana ce devine sfaramicios. Adaugam smantana amestecata cu drojdia, ouale, sarea si zaharul vanilat. Framantam bine si impartim aluatul in patru, intindem foi...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: Dya in CiorbePunem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte), dupa care adaugam ciolanul de porc spalat bine in prealabil....Citeste continuarea
Ciorba alba de pui
Postat de: MyFancyCake in CiorbeCuratam zarzavatul si il punem la fiert impreuna cu cateva fire de leustean. Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugam puiul si sarea. Cand sunt fierte legumele si carnea strecuram...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCiolanul afumat se spala putin cu apa rece si se pune la fiert pana cand se indeparteaza carnea de pe os. Fasolea se lasa in apa rece peste noapte. O dam in clocot in 3 ape. Ceapa se da pe...Citeste continuarea
Chocolate Crinkles
Postat de: deliciousflavours in DulciuriMixam ouale impreuna cu zaharul pana isi deschide culoarea si devine spumoasa. Pe baie de aburi vom topi ciocolata impreuna cu untul. Usor calduta o turnnam treptat peste galbenusuri si mixam in...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu gogosari marinati
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele . Ceapa tocata marunt , cartofii si morcovul taiate fasii , prazul tocat , carnea cuburi se sareaza si se trag usor in ulei . Se adauga 4 l apa si...Citeste continuarea
Creveti pane by Lidl
Postat de: Bucataras in Fructe de mareIntr-un wok am pus ulei si am adaugat (conform instructiunilor de pe ambalaj) crevetii congelati. In citeva minute au fost gata. I-am servit cu sos picant Vtasia si cu sos de mango Vitasia. Plus o...Citeste continuarea
Crap in crusta cu salvie si ceapa...
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPeste pestele curatat , spalat si portionat se presara sare si se stoarce zeama de la o lamaie ,dati la rece minimum 20 minute. Amestecati intr-un vas larg faina alba ,...Citeste continuarea
Costita cu legume gratinate
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carneCostitele se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o ramurica mica de rozmarin. Se fierb cam pe trei sferturi; se scot apoi intr-o strecuratoare si se lasa un pic sa...Citeste continuarea
Cocktail cu fructe de mare
Postat de: mimmi in PesteSpalam fructele de mare sub un jet de apa. Calilm legumele taiate marunt(in afara de mazare) in 50 g unt. Dupa ce s-au inmuiat,adaugam fructele de mare,vinul,sucul de lamaie si lasma 10 minute sa...Citeste continuarea
















