A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi sub capac

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Curatam cartofii si ii taiem ca pentru cartofi pai. Ii punem intr-o tigaie antiaderenta unde adaugam uleiul si un pahar de apa. Presaram dupa gust sare si piper si ii lasam acoperiti sa se...Citeste continuarea

Clatite cu bezea

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam ouale cu sarea si zaharul,adaugam sana,coaja de lamaie si zeama,praful de copt si faina mixam si dam la frigider 30 min,adaugam putin ulei si amestecam. Incalzim bine tigaia si facem...Citeste continuarea

Crenvurști de casă

Postat de: elucubratiiculinare in Mezel de casa

Pregătim condimentele.  Pregătim mațele, le spălăm bine în multe ape. Carnea se spală bine, se curăță de tendoane și se dă de două ori prin mașina de tocat prin sita...Citeste continuarea

Cotlet de porc in zeama de varza

Postat de: Sidy in Porc

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte....Citeste continuarea

Choux a la creme rapide

Postat de: angyb in Prajituri

Crema: Amestecati faina cu oul si zaharul dupa care adaugati laptele amestecand mereu. Puneti oala pe baine marie si amestecati pana cand se ingroasa.Lasati sa se raceasca. Cand crema s-a...Citeste continuarea

Crema de vanilie

Postat de: giorgi in Prajituri

1/2 pachet unt (100 gr)se pune la fiert pe baie marie cu 7 linguri de zahar si vanilie,amestecand continuu.Cand untul se topeste se adauga 5 linguri cu varf de faina .Se amesteca energic si dupa...Citeste continuarea

Chec din faina integrala si nuci

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am pus la mixer ouale si praful de sare, am mixat 1-2 minute si am adaugat zaharul pudra( facut din zahar brun). Se mixeaza zece minute pana creste in volum compozitia si adaugam nuca macinata...Citeste continuarea

Cornuri cu şuncă

Postat de: botcrina in Aperitive / Garnituri

. Dizolvăm drojdia în puţină smântână, după care o lăsăm să crească circa 10 minute. Amestecăm margarina, untura, făina,sarea, gălbenuşurile, drojdia şi...Citeste continuarea

Chinezoaica

Postat de: LUK in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao. Albusurile se...Citeste continuarea

Chicken curry - Curry de pui

Postat de: nico15 in Pui

 Am pus intr-o craticioara ulei, dupa care am adaugat condimentele(chilly, curry, cardamom, turmenic, cumin, stelutele de anason, scortisoara, cuisoarele, am taiat ceapa, usturoi, lemon...Citeste continuarea

Cartofi prajiti

Postat de: Dya in Mancaruri de post

Cartofii ii taiem cuburi si ii punem la prajit, intr-o tigaie cu capac,  in uleiul incins. Ii lasam 5 minute pentru a se patrunde, iar apoi adaugam condimentele si sarea dupa gust. Ii...Citeste continuarea

Ciorba cu carne de porc

Postat de: Dya in Ciorbe

Spalam carnea in apa rece, atat cat apa  sa  ramana curata, si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o paleta spuma formata. Intre timp, curatam legumele,...Citeste continuarea

Clatite Americane

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Intr-un bol se amesteca laptele, ouale, untul topit si esentele. Intr-un vas separat se amesteca faina, sarea zaharul si praful de copt. Se toarna treptat faina peste compozitia din lapte...Citeste continuarea

Clatite Simple

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Puneti ouale, laptele, un praf de sare si zaharul  intr-un vas mai mare si mixati la viteza mica pana se formeaza bule la suprafata. Mama mea folosea apa minerala in loc de lapte pentru ca...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu paste

Postat de: timea in Ciorbe

Punem apa la fiert intr-un vas de 4l. Curatam, spalam si taiem zarzavaturile.  Cand apa clocoteste adaugam zarzavaturile si lasam la fiert la foc potrivit.  Adaugam sare si piper...Citeste continuarea

Chiftele Marinate

Postat de: gatiticuspor in Porc

Puneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron. Se scurge painea si se pune peste carnea tocata. Amestecati totul pana se omogenizeaza. Apoi puneti putina faina...Citeste continuarea

Carnati In Foietaj

Postat de: gatiticuspor in Porc

Se pune carnea de carnati intr-un castron si se amesteca pana se leaga. Presarati faina pe o suprafata neteda si intindeti foaia de aluat. Se presara putina faina si peste aluat, apoi se ia...Citeste continuarea

Clatite cu umplutura de drob

Postat de: Mariuka in Porc

Clatitele se pregatesc dupa reteta clasica. (mie mi-au mai ramas clatite si le-am umplut cu dulceata de salcam). Pentru umplutura de drob procedam astfel : se amesteca organele fierte si tocate...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: SanatateAcasa in Mancaruri de post

Se incalzeste cuptorul. Se spala ciupercile. Se inlatura piciorusele. Se taie marunt piciorusele. Se curata usturoiul, care se adauga in palaria ciupercilor. Se spala si se toaca verdeata. Se...Citeste continuarea

Ciorbica cu bobite de naut

Postat de: aziz in Ciorbe

Daca o sa vreti sa puneti in ciorba oasele cu ele vom incepe toata treaba asadar punem oasele intr-o oala la fiert si avem grija sa spumuim supa bine. Intr-o tigaie cu doua linguri de ulei...Citeste continuarea

Chiacchiere

Postat de: brunetica in Dulciuri

Pe plansa de lucru cernem faina, in mijlocul fainii adaugam ouale, zaharul , untul la temperatura camerei taiat bucatele , praf de sare si paharelul de lichior aromatic , incorporam ingredientele...Citeste continuarea

Cozonac floricele

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Mai intai am pregatit stafidele, punandu-le in apa calda si o sticluta de esenta de rom. Dupa cca 1 ora le-am scos si le-am pus intr-o strecuratoare. Laptele l-am pus la incalzit, fara insa a...Citeste continuarea

Ciorba de "lascute" cu afumatura

Postat de: adela1981 in Ciorbe

Nu este foarte greu de facut, se spala bine carnea, daca este de casa, se desareaza in putina apa calduta, totusi este mai sarata decat de la magazin. Se pune la fiert in 3 l  de apa cand...Citeste continuarea

Cuib de viespe cu nuca de cocos!

Postat de: panacris in Prajituri

Se framanta un aluat de cozonac din toate ingredientele si se lasa la dospit (eu, recunosc, ca m/am lasat ajutata de " Maricica", masina de paine :D). Laptele de la umplutura se pune la fiert si...Citeste continuarea

Cartofi in straturi cu piept de pui...

Postat de: Elena_Daria in Pui

Pieptul de pui se taie cubulete si se prajeste in putin ulei.Se condimenteaza cu sare si piper.Cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri.Se bat ouale cu smantana si putina sare.Ungem un...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: mimmi in Ciorbe

Spalam legumele. Taiem ceapa marunt,ardeiul,morcovii,telina si patrunjelul le taiem cubulete sau feliute. Calim legumele intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin,adaugam costita taiata...Citeste continuarea

Compot de pere intregi

Postat de: botcrina in Sirop / Compot

Spălăm perele şi le aranjăm într-un borcan mare. Preparăm un sirop din apă, zahăr tos, zahăr vanilat şi saliţin, amestecăm bine cu o lingură de lemn până se topeşte...Citeste continuarea

Cheesecake cu ricotta si ciocolata

Postat de: angyb in Prajituri

Blatul: Macinati biscuiti peste care adaugati untul topit,zaharul ,cacao si amestecati bine.Amestecul obtinut intindeti-l intr-o tava cu inel detasabil tapetata cu hartie de copt.Puneti la rece...Citeste continuarea

Clatite cu portocala si nutella

Postat de: simo_brkic in Dulciuri

Toti stim cum se fac,mie imi place aromate ;) intai am batut ouale cu faina si poi am adaugat laptele si apa,la sfarsit cand compozita era cea dorita fara grumi am adaugat cojile rase de la...Citeste continuarea

Cartofi inveliti in bacon

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se spala bine apoi se pun la fiert in apa cu sare. Ii incercam cu o furculita si daca aceasta intra in ei, oprim focul ii scoatem din apa si ii lasam un pic sa se raceasca....Citeste continuarea

Ciuperci pane

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Se curata apoi se spala bine ciupercutele si se lasa 10 minute la scurs. Se sterg cu un prosop de hartie, se dau bine prin ou batut cu sare si piper apoi se trec prin pesmet. Va puteti ajuta...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne

Postat de: meosiris in Cannelloni

Preparam sosul Bechamel astfel: -Se topeste unul la foc mic, se adauga faina si se amesteca repede pana untul absoarbe toata faina. Se toarna laptele, amestecand continuu in sos pentru a evita...Citeste continuarea

Cheesecake cu dulce de leche

Postat de: Criss in Prajituri

  Biscuitii se zdrobesc (eu i-am macinat cu masina de tocat carne). De fapt aici m-a ajutat Alex. :) Peste biscuiti se toarna untul topit si se repartizeaza intr-o forma de tort cu peretii...Citeste continuarea

Ciorba de leurda

Postat de: Sidy in Ciorbe

  Leurda de spala si se rup frunzele in doua. Intr-o cratita se incinge putin ulei, se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: dakris in Mancaruri de post

Legumele le-am curatat, le-am spalat si tocat. Intr-o oala cu 3-4 l apa am pus la fiert radacinoasele. Dupa cateva minute am adaugat cartofii taiati cuburi, ardeiul, mazarea si varza. Dupa ce...Citeste continuarea

Carne de vita inabusita

Postat de: Alinutza80 in Vita

Carnea de vita se spala , se sterge bine de apa si se da cu sare si piper. Intr-o tigaie teflonata se pune untul la topit, se lasa sa se incinga bine apoi se pune carnea de vita. Se lasa sa se...Citeste continuarea

Crema inghetata cu mango si portocale

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se pun la blender, bucatile de mango,  3 portocale cu tot cu coaja( bine spalate) si restul  suc facut din 3 portocale. Adaugam caju apoi mierea aromele, extractul de portocal, cel de...Citeste continuarea

Cornulete cu gem de post

Postat de: lia in Prajituri

Pentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru,...Citeste continuarea

Creveti cu taitei

Postat de: mamaieelena in Fructe de mare

Se pun la fiert pastele in apa cu sare, cand apa a dat in clocot apoi cand sunt fierte la scurgem imediat si le clatim cu apa rece. Le lasam sa se scurga bine si intre timp pregatim crevetii...Citeste continuarea

Chifle cu surprize

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

Facem un aluat din ingredientele de mai sus potrivit, adica nici prea moale, nici prea tare, pe care il lasam la dospit cam 40-60 minute. Scoatem aluatul pe masa infainata si il portionam, apoi...Citeste continuarea

Cubulete de pui pe pat de varza si...

Postat de: deliciousflavours in Pui

Curatam, spalam, tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei de masline. Adaugam varza murata, boiaua, cimbrul si lasam pana se inmoaie putin varza. In acest timp taiem pieptul de pui cubulete...Citeste continuarea

Crochete de cartofi reteta cu doar...

Postat de: adela1981 in Aperitive / Garnituri

 Cum se prepara Crochete de cartofi reteta cu doar cateva ingrediente simple Daca nu aveti piure de cartofi asa cum am avut eu, atunci curatati cartofii si ii fierbetii in apa cu sare....Citeste continuarea

Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor

Postat de: cristi2 in Pui

Se pregatesc pulpele cu sare,piper si jumatate din gamalia de usturoi pisat , se aseaza intr-o tava in care punem cca 6 linguri cu ulei si se toarna paharul cu vin.Se acopera tava cu o folie de...Citeste continuarea

Ciolan afumat,fiert in bere la...

Postat de: mikidaniro in Porc

Ciolanul afumat Ciolanul il punem pe foc intr-un vas inalt cu apa cat sa il acopere.Adaugam cateii de usturoi (o capatana) necuratati si zdrobiti,boabele de piper,foile de dafin si lasam...Citeste continuarea

Crema de branza

Postat de: SanatateAcasa in Aperitive / Garnituri

Branza se amesteca bine. Se spala mararul, se toaca marunt de tot. Se amesteca mararul cu cimbrul, sarea si piperul. Toate acestea se adauga peste branza si se amesteca. Crema se branza se poate...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

Se amesteca carnea cu usturoiul pisat, morcovul dat prin razatoare, ouale, condimentele, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, patrunjelul. Se amesteca bine impreuna, se ia o lingura din amestec...Citeste continuarea

Cartofi cu crusta la cuptor

Postat de: diana_k in Mancaruri de legume

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza feliile de cartofi . Ouale le batem bine, adaugam cu sarea,  piperul, cascavalul razuit si...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu branza, oua si...

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine; se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, sa se raceasca. Cartofii se curata si se taie ,se pun intr-un vas Yenna uns...Citeste continuarea

Cod in crusta umplut cu svaiter

Postat de: irena in Peste

Se pregateste un amestec din ou,2 parti pesmet si 1 parte faina,care trebuie sa fie asemanator ca si consistenta,cu aluatul de galustele ptr supa. Se umple fiecare bucata de cod cu svaizer si se...Citeste continuarea

Cartofi copti cu maioneza si rozmarin

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Cureţi cartofii, îi tai în 4 sau în 6 (în funcţie de mărime) şi îi pui la fiert în apă rece. Din momentul în care dau în clocot îi laşi...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]