Cartofi sub capac
Postat de: mimmi in Mancaruri de postCuratam cartofii si ii taiem ca pentru cartofi pai. Ii punem intr-o tigaie antiaderenta unde adaugam uleiul si un pahar de apa. Presaram dupa gust sare si piper si ii lasam acoperiti sa se...Citeste continuarea
Clatite cu bezea
Postat de: sufletista in DulciuriMixam ouale cu sarea si zaharul,adaugam sana,coaja de lamaie si zeama,praful de copt si faina mixam si dam la frigider 30 min,adaugam putin ulei si amestecam. Incalzim bine tigaia si facem...Citeste continuarea
Crenvurști de casă
Postat de: elucubratiiculinare in Mezel de casaPregătim condimentele. Pregătim mațele, le spălăm bine în multe ape. Carnea se spală bine, se curăță de tendoane și se dă de două ori prin mașina de tocat prin sita...Citeste continuarea
Cotlet de porc in zeama de varza
Postat de: Sidy in PorcCotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte....Citeste continuarea
Choux a la creme rapide
Postat de: angyb in PrajituriCrema: Amestecati faina cu oul si zaharul dupa care adaugati laptele amestecand mereu. Puneti oala pe baine marie si amestecati pana cand se ingroasa.Lasati sa se raceasca. Cand crema s-a...Citeste continuarea
Crema de vanilie
Postat de: giorgi in Prajituri1/2 pachet unt (100 gr)se pune la fiert pe baie marie cu 7 linguri de zahar si vanilie,amestecand continuu.Cand untul se topeste se adauga 5 linguri cu varf de faina .Se amesteca energic si dupa...Citeste continuarea
Chec din faina integrala si nuci
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm pus la mixer ouale si praful de sare, am mixat 1-2 minute si am adaugat zaharul pudra( facut din zahar brun). Se mixeaza zece minute pana creste in volum compozitia si adaugam nuca macinata...Citeste continuarea
Cornuri cu şuncă
Postat de: botcrina in Aperitive / Garnituri. Dizolvăm drojdia în puţină smântână, după care o lăsăm să crească circa 10 minute. Amestecăm margarina, untura, făina,sarea, gălbenuşurile, drojdia şi...Citeste continuarea
Chinezoaica
Postat de: LUK in PrajituriUntul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao. Albusurile se...Citeste continuarea
Chicken curry - Curry de pui
Postat de: nico15 in PuiAm pus intr-o craticioara ulei, dupa care am adaugat condimentele(chilly, curry, cardamom, turmenic, cumin, stelutele de anason, scortisoara, cuisoarele, am taiat ceapa, usturoi, lemon...Citeste continuarea
Cartofi prajiti
Postat de: Dya in Mancaruri de postCartofii ii taiem cuburi si ii punem la prajit, intr-o tigaie cu capac, in uleiul incins. Ii lasam 5 minute pentru a se patrunde, iar apoi adaugam condimentele si sarea dupa gust. Ii...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de porc
Postat de: Dya in CiorbeSpalam carnea in apa rece, atat cat apa sa ramana curata, si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o paleta spuma formata. Intre timp, curatam legumele,...Citeste continuarea
Clatite Americane
Postat de: gatiticuspor in PrajituriIntr-un bol se amesteca laptele, ouale, untul topit si esentele. Intr-un vas separat se amesteca faina, sarea zaharul si praful de copt. Se toarna treptat faina peste compozitia din lapte...Citeste continuarea
Clatite Simple
Postat de: gatiticuspor in PrajituriPuneti ouale, laptele, un praf de sare si zaharul intr-un vas mai mare si mixati la viteza mica pana se formeaza bule la suprafata. Mama mea folosea apa minerala in loc de lapte pentru ca...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu paste
Postat de: timea in CiorbePunem apa la fiert intr-un vas de 4l. Curatam, spalam si taiem zarzavaturile. Cand apa clocoteste adaugam zarzavaturile si lasam la fiert la foc potrivit. Adaugam sare si piper...Citeste continuarea
Chiftele Marinate
Postat de: gatiticuspor in PorcPuneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron. Se scurge painea si se pune peste carnea tocata. Amestecati totul pana se omogenizeaza. Apoi puneti putina faina...Citeste continuarea
Carnati In Foietaj
Postat de: gatiticuspor in PorcSe pune carnea de carnati intr-un castron si se amesteca pana se leaga. Presarati faina pe o suprafata neteda si intindeti foaia de aluat. Se presara putina faina si peste aluat, apoi se ia...Citeste continuarea
Clatite cu umplutura de drob
Postat de: Mariuka in PorcClatitele se pregatesc dupa reteta clasica. (mie mi-au mai ramas clatite si le-am umplut cu dulceata de salcam). Pentru umplutura de drob procedam astfel : se amesteca organele fierte si tocate...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: SanatateAcasa in Mancaruri de postSe incalzeste cuptorul. Se spala ciupercile. Se inlatura piciorusele. Se taie marunt piciorusele. Se curata usturoiul, care se adauga in palaria ciupercilor. Se spala si se toaca verdeata. Se...Citeste continuarea
Ciorbica cu bobite de naut
Postat de: aziz in CiorbeDaca o sa vreti sa puneti in ciorba oasele cu ele vom incepe toata treaba asadar punem oasele intr-o oala la fiert si avem grija sa spumuim supa bine. Intr-o tigaie cu doua linguri de ulei...Citeste continuarea
Chiacchiere
Postat de: brunetica in DulciuriPe plansa de lucru cernem faina, in mijlocul fainii adaugam ouale, zaharul , untul la temperatura camerei taiat bucatele , praf de sare si paharelul de lichior aromatic , incorporam ingredientele...Citeste continuarea
Cozonac floricele
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriMai intai am pregatit stafidele, punandu-le in apa calda si o sticluta de esenta de rom. Dupa cca 1 ora le-am scos si le-am pus intr-o strecuratoare. Laptele l-am pus la incalzit, fara insa a...Citeste continuarea
Ciorba de "lascute" cu afumatura
Postat de: adela1981 in CiorbeNu este foarte greu de facut, se spala bine carnea, daca este de casa, se desareaza in putina apa calduta, totusi este mai sarata decat de la magazin. Se pune la fiert in 3 l de apa cand...Citeste continuarea
Cuib de viespe cu nuca de cocos!
Postat de: panacris in PrajituriSe framanta un aluat de cozonac din toate ingredientele si se lasa la dospit (eu, recunosc, ca m/am lasat ajutata de " Maricica", masina de paine :D). Laptele de la umplutura se pune la fiert si...Citeste continuarea
Cartofi in straturi cu piept de pui...
Postat de: Elena_Daria in PuiPieptul de pui se taie cubulete si se prajeste in putin ulei.Se condimenteaza cu sare si piper.Cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri.Se bat ouale cu smantana si putina sare.Ungem un...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: mimmi in CiorbeSpalam legumele. Taiem ceapa marunt,ardeiul,morcovii,telina si patrunjelul le taiem cubulete sau feliute. Calim legumele intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin,adaugam costita taiata...Citeste continuarea
Compot de pere intregi
Postat de: botcrina in Sirop / CompotSpălăm perele şi le aranjăm într-un borcan mare. Preparăm un sirop din apă, zahăr tos, zahăr vanilat şi saliţin, amestecăm bine cu o lingură de lemn până se topeşte...Citeste continuarea
Cheesecake cu ricotta si ciocolata
Postat de: angyb in PrajituriBlatul: Macinati biscuiti peste care adaugati untul topit,zaharul ,cacao si amestecati bine.Amestecul obtinut intindeti-l intr-o tava cu inel detasabil tapetata cu hartie de copt.Puneti la rece...Citeste continuarea
Clatite cu portocala si nutella
Postat de: simo_brkic in DulciuriToti stim cum se fac,mie imi place aromate ;) intai am batut ouale cu faina si poi am adaugat laptele si apa,la sfarsit cand compozita era cea dorita fara grumi am adaugat cojile rase de la...Citeste continuarea
Cartofi inveliti in bacon
Postat de: meosiris in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala bine apoi se pun la fiert in apa cu sare. Ii incercam cu o furculita si daca aceasta intra in ei, oprim focul ii scoatem din apa si ii lasam un pic sa se raceasca....Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: meosiris in Aperitive / GarnituriSe curata apoi se spala bine ciupercutele si se lasa 10 minute la scurs. Se sterg cu un prosop de hartie, se dau bine prin ou batut cu sare si piper apoi se trec prin pesmet. Va puteti ajuta...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: meosiris in CannelloniPreparam sosul Bechamel astfel: -Se topeste unul la foc mic, se adauga faina si se amesteca repede pana untul absoarbe toata faina. Se toarna laptele, amestecand continuu in sos pentru a evita...Citeste continuarea
Cheesecake cu dulce de leche
Postat de: Criss in PrajituriBiscuitii se zdrobesc (eu i-am macinat cu masina de tocat carne). De fapt aici m-a ajutat Alex. :) Peste biscuiti se toarna untul topit si se repartizeaza intr-o forma de tort cu peretii...Citeste continuarea
Ciorba de leurda
Postat de: Sidy in CiorbeLeurda de spala si se rup frunzele in doua. Intr-o cratita se incinge putin ulei, se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: dakris in Mancaruri de postLegumele le-am curatat, le-am spalat si tocat. Intr-o oala cu 3-4 l apa am pus la fiert radacinoasele. Dupa cateva minute am adaugat cartofii taiati cuburi, ardeiul, mazarea si varza. Dupa ce...Citeste continuarea
Carne de vita inabusita
Postat de: Alinutza80 in VitaCarnea de vita se spala , se sterge bine de apa si se da cu sare si piper. Intr-o tigaie teflonata se pune untul la topit, se lasa sa se incinga bine apoi se pune carnea de vita. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Crema inghetata cu mango si portocale
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe pun la blender, bucatile de mango, 3 portocale cu tot cu coaja( bine spalate) si restul suc facut din 3 portocale. Adaugam caju apoi mierea aromele, extractul de portocal, cel de...Citeste continuarea
Cornulete cu gem de post
Postat de: lia in PrajituriPentru aluat, adaugam ingredientele de mai sus, in masina, exact in ordinea enumerata si o setam pt framantat. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, il impartim in patru,...Citeste continuarea
Creveti cu taitei
Postat de: mamaieelena in Fructe de mareSe pun la fiert pastele in apa cu sare, cand apa a dat in clocot apoi cand sunt fierte la scurgem imediat si le clatim cu apa rece. Le lasam sa se scurga bine si intre timp pregatim crevetii...Citeste continuarea
Chifle cu surprize
Postat de: aziz in Aperitive / GarnituriFacem un aluat din ingredientele de mai sus potrivit, adica nici prea moale, nici prea tare, pe care il lasam la dospit cam 40-60 minute. Scoatem aluatul pe masa infainata si il portionam, apoi...Citeste continuarea
Cubulete de pui pe pat de varza si...
Postat de: deliciousflavours in PuiCuratam, spalam, tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei de masline. Adaugam varza murata, boiaua, cimbrul si lasam pana se inmoaie putin varza. In acest timp taiem pieptul de pui cubulete...Citeste continuarea
Crochete de cartofi reteta cu doar...
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriCum se prepara Crochete de cartofi reteta cu doar cateva ingrediente simple Daca nu aveti piure de cartofi asa cum am avut eu, atunci curatati cartofii si ii fierbetii in apa cu sare....Citeste continuarea
Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor
Postat de: cristi2 in PuiSe pregatesc pulpele cu sare,piper si jumatate din gamalia de usturoi pisat , se aseaza intr-o tava in care punem cca 6 linguri cu ulei si se toarna paharul cu vin.Se acopera tava cu o folie de...Citeste continuarea
Ciolan afumat,fiert in bere la...
Postat de: mikidaniro in PorcCiolanul afumat Ciolanul il punem pe foc intr-un vas inalt cu apa cat sa il acopere.Adaugam cateii de usturoi (o capatana) necuratati si zdrobiti,boabele de piper,foile de dafin si lasam...Citeste continuarea
Crema de branza
Postat de: SanatateAcasa in Aperitive / GarnituriBranza se amesteca bine. Se spala mararul, se toaca marunt de tot. Se amesteca mararul cu cimbrul, sarea si piperul. Toate acestea se adauga peste branza si se amesteca. Crema se branza se poate...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneSe amesteca carnea cu usturoiul pisat, morcovul dat prin razatoare, ouale, condimentele, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, patrunjelul. Se amesteca bine impreuna, se ia o lingura din amestec...Citeste continuarea
Cartofi cu crusta la cuptor
Postat de: diana_k in Mancaruri de legumeCartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza feliile de cartofi . Ouale le batem bine, adaugam cu sarea, piperul, cascavalul razuit si...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu branza, oua si...
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine; se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, sa se raceasca. Cartofii se curata si se taie ,se pun intr-un vas Yenna uns...Citeste continuarea
Cod in crusta umplut cu svaiter
Postat de: irena in PesteSe pregateste un amestec din ou,2 parti pesmet si 1 parte faina,care trebuie sa fie asemanator ca si consistenta,cu aluatul de galustele ptr supa. Se umple fiecare bucata de cod cu svaizer si se...Citeste continuarea
Cartofi copti cu maioneza si rozmarin
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriCureţi cartofii, îi tai în 4 sau în 6 (în funcţie de mărime) şi îi pui la fiert în apă rece. Din momentul în care dau în clocot îi laşi...Citeste continuarea
















