A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Crema de branza cu leurda

Postat de: BuburuzaBubu in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol punem 200 gr branza proaspata de vaci,o legatura de leurda,tocata fin,o lingurita rasa de boia dulce,sare si piper,amestecam. Tocam cateva masline negre(cca 2 linguri),100 gr de...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de: adela1981 in Dulciuri

Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu leurda

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala si se feliaza in bucati mai mari. Se pun intr-o tava,se condimenteaza,se pune uleiul si 200 ml. apa. Tava se acopera cu staniol si se dau la cuptor. Dupa...Citeste continuarea

Ciorbă de linte şi fasole roşie...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Se fierbe lintea, nu în totalitate. Se pune la fiert fasolea. Se schimbă apa de 2 ori. Legumele se curăță, se spală, se toacă. Cartoful îl toc mărunt, cam de mărimea...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si alune

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Ingredientele sa fie la temperatura camerei, faina sa fie cernuta intr-un lighean. Facem gaura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu un praf de sare, 1 lingura de zahar si 2 linguri de lapte....Citeste continuarea

Clatite brasovene

Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carne

Pentru clatite am pus laptele intr-un castron, am adaugat oualele si am amestecat foarte bine cu un tel. Treptat am adaugat faina si am amestecat foarte bine pentru a obtine o compozitie...Citeste continuarea

Clatite cu mere (Gogosi a la Petrisor)

Postat de: Maria68 in Dulciuri

Se bat ouale, se amesteca cu faina, cu zaharul vanilat, cu 50 gr. unt, pana se incorporeaza bine, apoi se adauga sare,laptele pus treptat, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase Cand...Citeste continuarea

Ciorbă rusească de varză roșie...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Se curăţă, se spală, se toacă legumele (ceapa, cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina). Se pun la fiert în apă, sare și ulei de floarea soarelui. Cum am spus şi mai sus,...Citeste continuarea

Ciorbă de roşii cu tăiţei - de...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Se spală, se curăţă, se toacă legumele. Se pun la fiert (ceapa, cartofii, morcovii, ţelina, păstârnacul, ardeii). După ce au fiert, se adaugă sucul de roşii, zeama de...Citeste continuarea

Ciorbă ţărănească de fasole

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Fasolea se alege, se ţine în apă peste noapte, se fierbe în două ape. Se spală, se curaţă, se toacă destul de măricel legumele, doar nu degeaba am numit-o ciorbă...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi

Postat de: grasu64 in Aperitive / Garnituri

Spalam si fierbem cartofii, in coaja. Cand s-au fiert, ii curatam si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul si verdeata. Calim, in foarte putin ulei,...Citeste continuarea

Cocktail verde

Postat de: oana_pisicutza16 in Cocktail

Se curata kiwi de coaja si se taie in 4 Se stoarce sucul de la jumatatea de portocala Se introduce in blender impreuna cu zaharul si se mixeaza Se toarna in pahar compozitia obtinuta, se...Citeste continuarea

Corn cu Nutella (Finetti)

Postat de: Maria68 in Dulciuri

Se pun intr-un vas toate ingredientele si se framanta cu lapte pana se obtine un aluat potrivit(nu foarte tare).Se imparte aluatul in doua ,intr-o  jumatate se pun 3 linguri de cacao.Se lasa...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: timea in Dulciuri

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut si o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si cojile de...Citeste continuarea

Coronita cu mac

Postat de: panacris in Prajituri

Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, laptele caldut, faina cernuta, untul topit, galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojida. Am setat-o pe...Citeste continuarea

Cartofi cu ou si cu smantana la cuptor

Postat de: oana_pisicutza16 in Mancaruri de legume

Se pun cartofii la fiert in coaja si ouale Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete La fel se face si cu ouale Se unge vasul cu margarina Se pun in straturi cartofii, ouale si...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Se toaca marunt sunca, ceapa si usturoiul, cascavalul se da pe razatoare. Se amesteca toate ingredientele, mai putin ouale fierte. Se tapeteaza o tava de chec cu foaie de pergament, se pune...Citeste continuarea

Ciorba de iepure cu tarhon

Postat de: panacris in Ciorbe

Carnea se spala se pune la fiert in apa cu putina sare, la foc puternic, neacoperit cca. 15 minute. Intre timp se curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mai mare, impreuna cu ceapa tocata...Citeste continuarea

Ciorbă de pește - somon și macrou

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Se pune apa la fiert, circa 2,5 L. Se adaugă ceapa tocată mărunt, un cartof tocat mărunt iar restul cartofilor se lasă întregi, ardeiul. Se adaugă sare.   Oasele de...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta bihoreana

Postat de: Sidy in Oaie

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cand fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii se calesc in putin ulei ca sa capete ciorba o...Citeste continuarea

Clătite cu mere, stafide şi sos...

Postat de: anomisana in Dulciuri

Am început prin a pune stafidele la înmuiat în lichior de scorţişoară. Pentru aluatul de clătite am bătut ouăle bine, am adăugat zahărul iar apoi am adăugat în...Citeste continuarea

Creveti prajiti

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se clatesc cu apa rece,dupa care se adauga in tigaie(delimano),se stropesc cu ulei de masline,de adauga toate condimentele si se stropesc cu vin rosu sau alb.Se lasa timp de 10 minute dupa care se...Citeste continuarea

Ciorba de stevie

Postat de: SanatateAcasa in Mancaruri de post

Legumele se spala, se curata si se toaca marunt (morcovul, ceapa, radacina si ardeiul gras). Legumele se dau deoparte si se pune apa intr-o oala. Se poate adauga putina sare, ulei si bulion. Cand...Citeste continuarea

Cartofi aromati la cuptor

Postat de: dakris in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii grosute (in 4 sau 6). Intr-o oala se pun cca 2 l apa. Cand aceasta incepe sa fiarba se pun cartofii si se pastreaza pe foc 3 min, se scurg...Citeste continuarea

Clătite cu urdă şi orange curd

Postat de: diaconta in Dulciuri

Se prepara clatitele,cu siguranta fiecare are reteta proprie pentru asta. Cantitatile sunt in functie de cate clatite doriti sa faceti. Compozitia nu trebuie sa fie prea groasa daca doriti...Citeste continuarea

Ciocolata elastica - de post (pt...

Postat de: deyutzky in Mancaruri de post

Punem ciocolata la topit la bain-marie iar cand e topita toata adaugam mierea si amestecam energic timp de 2-3 minute pana se incorporeaza tot.  Compozitia va deveni asemeni unei caramele...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca,cacao,rahat,stafide

Postat de: marinicayou10 in Dulciuri

In primul rand punem laptele intr-o craticioara pe foc.Adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam pana se incalzeste bine si se topeste zaharul. Intr-o alta craticioara mica punem untul la...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat (de post)

Postat de: oana_pisicutza16 in Mancaruri de post

Intr-un vas adanc se pune faina si celelalte ingrediente, se framanta pana se obtine un aluat nelipicios Se unge aluatul cu ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul Se intind doua...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Am bătut laptele cu ouăle, zahărul vanilat, esența și coaja de lămâie bine bine...după care am adăugat treptat făina. Eu am folosit cam o lingură de ulei...Citeste continuarea

Chec cu pere si piersici (de post)

Postat de: Steffy in Prajituri

Amestecam bine zaharul cu uleiul, apoi adaugam sucul de la cele 2 portocale si zaharul vanilinat. Separat faina se combina cu praful de copt, bicarbonat, un parf de sare si apa minerala. Se...Citeste continuarea

Ciuperci La Tigaie

Postat de: gatiticuspor in Mancaruri de post

   Puneti o tigaie la incins cu putin ulei apoi spalati si taiati ciupercile in jumatate sau in 4 depinde cat de mari sunt.   Curatati si taiati usturoiul marunt si adaugatil in...Citeste continuarea

Cozonac cu nucă, cacao, stafide...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Dulciuri

Se cerne făina.  Se pregătește maiaua: Se amestecă ouăle, smântâna, untul (la temperatura camerei), drojdia, zahărul, câteva linguri de făină -până se...Citeste continuarea

Cozonac cu nucă şi cacao

Postat de: DinDragostePentruGatit in Dulciuri

Pentru început asiguraţi-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei. - Făina trebuie să fie proaspăt cernută. - Din drojdie puneţi separat câteva bucăţele...Citeste continuarea

Cod cu dafin și lămâie

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Tocăm mărunt pătrunjelul și îl amestecăm cu usturoiul pisat. Condimentăm cu sare și piper, apoi turnăm 3 linguri ulei de măsline. Amestecăm bine acest sos. Într-o tavă...Citeste continuarea

Chec cu nuci si anason(de post)

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol punem laptele ,zaharul,uleiul si le frecam bine cu un tel pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si coaja rasa de lamaie. Anasonul il taiem cu un cutit bucatele mici si il...Citeste continuarea

Cosulete cu vanilie si mousse de...

Postat de: Criss in Prajituri

Pentru cosulete: Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se pune in frigider pentru 1 ora. Se intinde apoi, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla unse in...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: timea in Ciorbe

Mai intai punem apa la fiert entru ciorba de cartofi. Curatam si spalam legumele. Taiem morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si le punem in apa clocotita. Lasam la fiert la foc mic pana...Citeste continuarea

Cous-cous cu tocana de porc

Postat de: adela1981 in Porc

Carnea o spalam si o taiem cuburi, ceapa si usturoiul, o tocam marunt. Calim ceapa in ulei, pana ce devine sticloasa, apoi adaugam usturoiul, pasta de ardei si carnea. Lasam  pe foc incet 5...Citeste continuarea

Cous - cous cu mere - de post...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Dulciuri

Se spală, se decojesc merele și se taie cuburi.  Se călesc împreună cu zahărul, esența și scorțișoara. Se adaugă măsura de cous - cous, 2 + 1/2 măsuri apă caldă,...Citeste continuarea

Chiftelute de sezon cu carne de...

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Am dat pieptul de pui, usturoiul, ceapa si painea prin masina de tocat. Le-am amestecat impreuna cu carnea de curcan. Ouale se bat separat (ca sa iasa mai pufoase chiftelele) si se amesteca...Citeste continuarea

Chec cu afine (varianta de post)

Postat de: diaconta in Mancaruri de post

Faina,sarea,zaharul,uleiul si apa minerala se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga praful de copt,esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se imparte compozitia in doua parti egale. Mie...Citeste continuarea

Crochete de pui pe pat de salata

Postat de: marinicayou10 in Pui

Taiem pieptul de pui fasii lungi si le punem intr-un castron. Peste pui punem mustarul, oul, sarea, piperul, cimbru si oregano si amestecam bine. Lasam 30 minute, apoi dam fasiile de pui prin...Citeste continuarea

Chec cu nuca si stafide (de post)

Postat de: ana77 in Prajituri

- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta ,sarea,  amestecandu-se bine - se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: ana77 in Mancaruri de post

- se pune soia la inmuiat in apa pt 20 min dupa care se stoarce si se adauga la chiftelute - morcovii, albitura, cartofii si ceapa se curata se spala si se dau pe razatoarea mare iar cartofii...Citeste continuarea

Cartofi crocanti la cuptor

Postat de: oana_pisicutza16 in Mancaruri de post

Se curata cartofii si se taie in sferturi, se ung cu putin ulei si se dau prin condimente Dupa ce s-au condimentat bine ii tavalim prin faina de malai si ii punem in tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Cartofi la tavă cu ciuperci

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se pun la fiert cu tot cu coajă pentru aprox. 15 minute. Ciupercile se curăță și se vor tăia în două. Usturoiul se curăță și se taie in 2-3 felii. Se curăță de coajă...Citeste continuarea

Ciorbă de peşte (capete + cozi...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Pentru început se pregăteşte peştele. Se curaţă de solzi (după caz), se taie de-a lungul "burţii", se curăţă în interior de toate cele (organele se pot păstra pentru...Citeste continuarea

Ciorbă de fasole cu tarhon și...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Ciorbe

Fasolea se alege, se spală, se pune ”la umflat” timp de câteva ore (sau peste noapte). Restul legumelor se spală, se toacă. De regulă, pregătesc fasolea în...Citeste continuarea

Crema mascarpone cu lamaie

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Una dintre lămâi se decojește,  iar coaja se taie feliuțe subțiri. Lămâia decojită și încă una se storc, iar a treia se taie felii subțiri. Se amestecă...Citeste continuarea

Chifle cu măsline negre

Postat de: DinDragostePentruGatit in Piine

Pentru început se cântăresc făina (proaspăt cernută), tărâțele de grâu și se amestecă într-un bol mare. Se adaugă măslinele tăiate și sarea. Adaug...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]