A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cosulete de bezea sau mini Pavlova

Postat de: Criss in Prajituri

Se bat albusurile foarte bine, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. In final se adauga otetul sau zeama de lamaie si amidonul. Pe o foaie de copt desenam...Citeste continuarea

Curcan la cuptor cu legume

Postat de: gatiticuspor in Curcan

Crestati pulpa de curcan de cateva ori apoi asezati-o intr-un vas de cuptor. De jur imprejur puneti cartofii taiati cuburi, morcovul feliat, ceapa taiata in bucati mari, ciupercile taiate in 4...Citeste continuarea

Ciocanele in bacon la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Pui

Coicanelele se spala bune si se usuca. Se presara cu vegeta, piper si boia si se lasa la frigider 30 minute. Se ruleaza fiecare ciocanel intr-o felie de bacon si se prinde cu o scobitoare....Citeste continuarea

Curcan,pui si carnati la tava

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carne

Pulpele de pui si copanelele de curcan le parlim de puf la flacara. Le spalam mai apoi si le lasam sa se scurga. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Rosia o spalam si o taiem felii pe...Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si merisoare

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se amesteca ouale cu zaharul, se adauga faina si la sfarsit se desface compozitia cu lapte pana se obtine o smantana lichida. Daca iese prea subtire, mai adaugam faina. Se coc clatitele la...Citeste continuarea

Cartofi cu costita afumata

Postat de: rhapsody in Mancaruri de legume

1. Punem costita la rumenit (eu am o oala de tuci numai buna la facut asemenea ispravi;) vreo 8 minute (fara ulei). 2. Taiem ceapa si morcovul fasii, le aruncam peste costita si lasam cateva...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu jambon

Postat de: dakris in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa preferinta. Intr-un castron mare se amesteca uleiul cu condimentele, apoi se adauga cartofii taiati si se amesteca cu o lingura de lemn pana ce...Citeste continuarea

Cheesecake cafe au lait

Postat de: Poliana in Prajituri

Incepem cu baza. Punem robotul la treaba, sau sucitorul, cum preferati. Ideea e sa obtinem niste biscuiti macinati fin, peste care sa putem turna untul topit, apoi cafeaua si scortisoara. Se...Citeste continuarea

Chocolate Muffins

Postat de: gatiticuspor in Prajituri

Amestecati faina, cacaua, si praful de copt apoi adaugati zaharul si amestecati din nou. Adaugati laptele, uleiul si esenta de vanilie si amestecati cu o lingura pana obtineti o coca moale....Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei

Postat de: Sim0naWorld in Ciorbe

Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei.   Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjelul le-am dat prin razatoarea mare si am   taiat si cateva rondele. Am...Citeste continuarea

Cheesecake cu capsuni

Postat de: angyb in Prajituri

Blatul :Macunati biscuiti peste care adaugati untul topit ,zaharul si ciocolata si amestecati bine. Amestecul obtinut se intinde intr-o tava cu inel detasabil.Se da la rece. Crema : Bateti...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana si marar

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata cu un burete aspru sau cu o perie de sarma de coaja subtire si se spala bine. Se pun la prajit intr-un ceaun in baie de ulei, se rumenesc bine si se scot intr-un castron....Citeste continuarea

Cozonăcei de la bunica Aminei

Postat de: Ade200 in Dulciuri

Se face aluatul amestecând margarina lăsată în bucătărie să fie moale cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi sarea. Se pune laptele cald bine şi se amestecă iar. La...Citeste continuarea

Chifteluţe de dovlecel cu cremǎ...

Postat de: diaconta in Mancaruri de legume

Dovlecelul l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari.L-am sarat si l-am stors într-un prosop.Ceapa puteti s-o taiati foarte marunt,eu am razuit-o fin. Am adaugat apoi restul ingredientelor...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: panacris in Bauturi

Cum se prepara visinata. Vişinele se aleg, se spală şi se pun în damigeană.  Peste ele se toarnă zahărul, alcoolul, vodca, romul, siropul de cireşe şi batonul de vanilie. Timp...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de vita

Postat de: mamaieelena in Vita

Se pune intr-o oala potrivita ca dimensiune (eu folosesc de 4l), apa o treime din cantitatea oalei. Legumele toate se spala, se curata si apoi se toaca marunt cu cutitul. Cand a clocotit apa se...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu salvie si rosii...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Ceafa de porc se clateste cu apa rece, se sterg bucatiile cu prosop de hartie. Se pune ulei de masline si se adauga salvie si se adauga o ceasca de vin alb si 2 bucati de usturoi. Se lasa intr-un...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu sunculita

Postat de: mon in Ciorbe

Curatam cartofii,  spalam bine, apoi ii taiem cubulete si punem la fiert in apa cu putina sare. Cand au inceput sa fiarba adaugam ceapa tocata si sunculita taiata bucati mici. Lasam sa...Citeste continuarea

Ciorba de curcan

Postat de: adasev12 in Ciorbe

Osul de curcan se pune la fiert, se spumeaza bine, apoi se adauga putina sare si se lasa sa fiarba cam pe jumatate. Se adauga apoi ceapa si telina taiate marunt, lustean maruntit. Se mai lasa sa...Citeste continuarea

Chefal la gratar cu saramura

Postat de: adasev12 in Peste

Pestii intregi i-am spalat bine si curatat de solzi, le-am taiat capetele si apoi i-am taiat bucati in trei pe fiecare( erau destul de marisori). I-am codimentat pe interior cu condimente de...Citeste continuarea

Ciocolata cu ness si alune in foi...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-o cratita amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc. Invartim in acest sirop,iar cand zaharul s-a topit de tot,il tragem de pe foc. Punem margarina taiata cubulete si amestecam redepe...Citeste continuarea

Cus-cus exotic

Postat de: Toamna07 in Pui

Mod de preparare : Pieptul de pui se spala ,se sterge si se asezoneaza cu sare si piper.Incingem ,intr-o tigaie, putin ulei de masline si  frigem pieptul de pui  ,la foc mic....Citeste continuarea

Carne de porc cu papaya- Reteta Cuba

Postat de: BuburuzaBubu in Porc

Taiem carne in cuburi de cca 4cm,se condimenteza cu sare si piper. Intr-o cratita punem uleiul la incins si prajim carnea la foc mare cca 4-5 min,adaugam ceapa tocata si usturoiul continuam sa...Citeste continuarea

Chec cu capsuni si ciocolata

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Ouale (de la temperatura camerei) le mixati spuma impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati iaurtul si uleiul. Puneti laptele si vanilia, mixati. Faina cernuta o...Citeste continuarea

Ciorba cu stiuca

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata se spala , se feliaza si se calesc in ulei 1-2 min . Se completeaza cu 2-3 l apa in oala , se sareaza si se adauga capul de stiuca curatat si spalat. . In maximum 20...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: Poliana in Dulciuri

Incepem cu maiaua. Laptele caldut (nu fierbinte) se amesteca cu faina si drojdia maruntita. Se lasa la dospit intr-un loc caldut si ferit de curentii de aer. Cuptorul incalzit foarte putin este...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe

Postat de: dakris in Ciorbe

Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu...Citeste continuarea

Chec mulino bianco

Postat de: susu in Prajituri

Se mixeaza cele doua oua cu zaharul pana se transforma in crema. Adaugi apoi untul moale si freci bine dupa care adaugi galbenusurile pe rand si mixezi dupa fiecare. Adaugi iaurtul si apoi...Citeste continuarea

Carne de porc în sos caramel

Postat de: Ade200 in Porc

Tăiaţi carnea fâşii subţiri. Tăiaţi ceapa feliuţe. Căliţi împreună carnea şi ceapa în ulei. Când ceapa şi carnea sunt făcute, le scoateţi în alt vas si...Citeste continuarea

Clatite cu branza

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Oul se bate bine cu sarea,punem esenta de rom dupa care adaugam putina faina, apoi putina apa minerala si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Continuam asa (cand faina, cand apa minerala) pana...Citeste continuarea

Chiftelute cu verdeata

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Verdeata se toaca bine bine la robot. Se amesteca apoi bine bine cu celelalte ingrediente enumerate mai sus. Cu mainile unse cu ulei formam chiftelutele, apoi le coacem in ulei incins si pe-o...Citeste continuarea

Chili con carne

Postat de: BuburuzaBubu in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie cu pereti inalti calim ceapa, ardeii si usturoiul la foc mediu pentru cca 3 minute. Se adauga carnea tocata si mai prajim inca 5 minute si condimentam cu sare, piper si oregano. Se...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu rahat si arahide

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se bate bine dupa fiecare pana se topeste. Se toarna uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Ceai srilankez cu zahar de...

Postat de: Mihaela11_jo in Bauturi

Se pune apa fierbite in ibric sau direct in cana, se adauga ceaiul (varsat  sau pachetele) si se lasa sa se infuzeze 5 minute. Se dizolva cubul de zahar de cocos in gura si se bea ceaiul...Citeste continuarea

Cocktail de creveți

Postat de: elucubratiiculinare in Fructe de mare

Creveții proaspeți  sau decongelați  peste noapte în frigider, se spală bine în câteva ape și se lasă la scurs. Într-o tigaie punem untul să se topescă...Citeste continuarea

Cannelloni alla bolognese

Postat de: dakris in Cannelloni

Sosul bolognese Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se...Citeste continuarea

Cornuri pufoase simple

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Faina se cerne in vasul in care vom framanta. Se topeste untul in lapte,se adauga 2 linguri de zahar si se lasa putin la racit atat cat sa fie caldut. In laptele caldut se dizolva drojdia si...Citeste continuarea

Cozonac domnesc: pas cu pas

Postat de: Ade200 in Prajituri

Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte, izolezi bucătăria şi pregăteşti vasul mare pentru oficierea ceremoniei. Dacă ai unul...Citeste continuarea

Coleslaw

Postat de: gatiticuspor in Salate

Tocati varza foarte subtire si puneti-o intr-un castron mai mare unde puteti amesteca toate ingredientele. Dati morcovul prin razatoarea mare si puneti-l peste varza. Tocati ceapa foarte...Citeste continuarea

Cheesecake de ciocolata

Postat de: miremirc in Torturi

Crusta : macinam biscuitii cu robotul, apoi adaugam untul topit si omogenizam. Rasturnam compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=26 cm) si o presam cu ajutorul unei linguri. Dam...Citeste continuarea

Cheescake spumos, fara foc

Postat de: klausenburger in Torturi

1. zdrobeste 300 gr de biscuiti cat se poate de fin, adauga untul moale si 100 ml lichior-crema de whiskey; framata-l bine, intinde folie alimentara pe fundul unei forme de tort medii (25-28 cm)...Citeste continuarea

Chec aperitiv multicolor

Postat de: Alinutza80 in Aperitive / Garnituri

Carnatii se taie cubulete mici si se rumenesc impreuna cu baconul putin in 50 g de unt. Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-au rumenit baconul si carnatii....Citeste continuarea

Chec rapid cu dulceaţă si fructe

Postat de: Ade200 in Prajituri

Se amestecă gălbenusurile cu sarea, uleiul,zahărul, iaurtul şi dulceaţa. Se adaugă nucile şi fructele rase. Se adaugă apoi făina să iasă un aluat moale, dar vârtos. Se stinge...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Incepem cu amestecul pentru uns si impachetat : Intr-un vas punem faina, adaugam untura si framantam bine. Impartim amestecul in 3 parti si dam apoi deoparte. Aluatul foietaj: Intr-un...Citeste continuarea

Chec cu vişine şi căpşuni

Postat de: diaconta in Dulciuri

Vişinele se scurg de sirop.Capşunii se presara cu putin zahar si se taie daca sunt prea mari. Mixam ouale cu zaharul si putina sare.Adaugam iaurtul,apoi uleiul si aromele. Incorporam...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Pieptul de pui il spalam. Intr-o oala punem cam 6 litri de apa si dam drumul la piept . Punem oala pe foc la fiert. Ceapa o curatam si o spalam. Morcovul si pastarnacul le curatam si le...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din dovlecel

Postat de: giorgi in Supe/Ciorbe

Dovleceii ii curatam de coaja ,de miez,ii taiem pe jumatate,rezultand patru bucati Trei jumatati le dam pe razatoare,stoarcem bine de zeama si amestecam cu doua oua ,sare,gris ,faina ,branza dulce...Citeste continuarea

Cartofi noi rumeni cu usturoi verde

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Cartofii ii spalam si ii radem de coaja sub jetul de apa. Ii punem intregi,sau daca sunt mai mari taiati pe jumatate,intr-o oala si ii acoperim cu apa. Ii fierbem 15 minute cu o jumatate...Citeste continuarea

Checuri sărate

Postat de: Ade200 in Aperitive / Garnituri

1.Taie felii usturoiul, măslinele şi roşiile. Amestecă faina cu praful de copt, adaugă gălbenuşurile, laptele şi uleiul treptat. Piperează. Bate albusurile spumă, cu puţină sare....Citeste continuarea

Cartofi noi cu mustar

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii radem de coaja sau ii spalam foarte bine. Ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei. Carnatii ii taiem rondele si ii prajim putin in ulei. Intr-un vas...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]