Ciorba de perisoare
Postat de: Elena_Daria in CiorbeDam morcovul pe razatoare iar ceapa o taiem marunt. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam orezul ales si oul. Condimentam cu sare si piper si omogenizam. Din compozitia rezultata formam...Citeste continuarea
Ciorba de burta (2)
Postat de: alinutzika in CiorbeSe pune burta taiata fasii lungi si mici la fiert in apa cu ceapa intreaga,dar curatata de coji, ardeii intregi, gulia si telina. In cazul in care puneti os, strecurati zeama si acolo fierbeti...Citeste continuarea
Chec cu iaurt pentru Inaltare si...
Postat de: mamaieelena in PrajituriOuale intregi sparte si puse intr-un bol se vor amesteca cu mixerul bine se adauga sare un varf de cutit, zaharul, iaurtul, zaharul vanilat, uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina. Se pun 250...Citeste continuarea
Ciorba de pastai (fasole galbena)
Postat de: panacris in CiorbeEu am folosit fasole oparita si congelata, din provizia de anul trecut. Ceapa se curata si se pune la fiert intreaga in apa cu putina sare. Intre timp se curata morcovii si cartofii, se taie...Citeste continuarea
Cheesecake la rece cu dulceaţă de...
Postat de: gaby_d in PrajituriBlat. Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă. Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform...Citeste continuarea
Cheesecake cu ananas
Postat de: Retetegg in PrajituriAm maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit, nuca macinata si esenta de vanilie. Am amestecat bine. Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a...Citeste continuarea
Chec guguluf marmorat cu branza
Postat de: ela in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat 1/3 din zaharul pudra si se bate pana se topeste zaharul. Mixam untul moale cu...Citeste continuarea
Costite de porc la gratar cu mujdei...
Postat de: iri_love in PorcCoastel se spala, dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa care se aseaza pe gratar. Din cand in cand se stropesc cu bere si se intorc pe ambele parti pana se patrud foarte bine. Dupa...Citeste continuarea
Cannelloni cu pui
Postat de: rocsi_1612 in CannelloniUmplutura: Pieptul de pui il spalam,apoi il dam prin masina de tocat. Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curata,il spalam si il...Citeste continuarea
Cozonaci
Postat de: mon in DulciuriIncalzesti putin laptele apoi pui drojdia, galbenusurile de ou, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizezi bine pui coaja de lamaie si faina cat cuprinde (lasi coca putin mai moale). Incepi...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu crema de...
Postat de: mimmi in DulciuriClatite pufoase reteta Mixam oul cu zaharul si untul si adaugam laptele si esenta de vanilie. Peste compozitia cu ou,cernem faina cu praful de copt,cacao si sarea,mixam pana obtinem o...Citeste continuarea
Ciocolata de casa in doua culori
Postat de: butoiaurora76 in DulciuriIntr-o cratita pe foc se topeste zaharul in apa obtinand un sirop de consistenta mierii...in functie de cat de mult fierb siropul atat de tare va iesi ciocolata. Se opreste focul si se trage vasul...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu branza feta
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o sita si se lasa 10 minute la scurs. Intr-un castron se bate 1 ou bine, se pune sare si piper si se adauga dovleceii scursi...Citeste continuarea
Chec cu visine si ciocolata
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe bat albusurile spuma tare cu sarea, se adauga zaharul si se bate pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie si se adauga la albusuri, mixand continuu. Se presara...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata
Postat de: Zamfira in DulciuriAmestecam faina cernuta cu cele doua oua si adaugam treptat laptele si apa minerala pana cand compozitia are consisenta unei smantani mai subtiri. Strecuram compozitia si adaugam otetul si sarea....Citeste continuarea
Codite de porumbel
Postat de: rhapsody in Aperitive / GarnituriAluat: 1. Amestecam fainurile cu drojdia. 2. Adaugam laptele si celelelate ingrediente si framantam energic cam 10 min. 3. Lasam la dospit 1 h!...Citeste continuarea
Cozonac din...bile
Postat de: Sidy in DulciuriDrojdia sfaramata se pune in 200 ml lapte caldut si 50 g zahar ,la dospit.Cand maiaua a crescut se framinta bine de tot toate ingredientele pentru aluat aproximativ o ora. In timpul...Citeste continuarea
Cupa de pepene cu fructe si frisca
Postat de: miremirc in DulciuriTaiem pepenele galben in jumatate, scoatem samburii, apoi cu o lingurita rotunda decupam mici globulete de pepene, pana ajungem aproape de coaja In jumatatea de pepene asezam caisa taiata...Citeste continuarea
Conopidă gratinată
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeConopida se desface bucatele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Nu trebuie fiarta prea mult.Se scurge de apa. Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele.Condimentam cu sare si piper.Punem...Citeste continuarea
Cozonac floare, cu nuca si gem de...
Postat de: lia in DulciuriPunem ingredientele in cuva masinii(de paine), exact in ordinea enumerate la aluat. Setam programul pentru framantare si dospire. Daca nu aveti masina, faceti aluatul de mana, exact ca orice aluat...Citeste continuarea
Crap in pesmet a la italiano
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasCuratati , spalati ,portionati, sarati crapul pe care il stropiti cu zeama de lamaie. Amestecati pesmetul cu parmezan , sare , piper , pasta Kapia , usturoi si patrunjel tocat . Adaugati...Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor cu miez de lapte
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCuratati si spalati ciupercile .Ungeti-le cu ulei . Tocati coditele ciupercilor , prosciuto , usturoiul si rozmarinul si le amestecati cu smantana , sare si piper . Cu aceasta compozitie...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: LadyCrs in DulciuriSe fierb zahărul cu apa. Când ajunge la punctul de fierbere mai lăsăm 5 minute și luam de pe foc. Adăugăm esența și untul ( la temperatura camerei), apoi laptele praf și cacaua și...Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se lasa sa se racoreasca putin si se taie in doua si se pun in ulei de masline incalzit si se lasa cca 7...Citeste continuarea
Chiftelute cu ton si seminte de pin
Postat de: Oana in TonTonul se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Se amesteca apoi cu ceapa taiata foarte fin, patrunjelul, semintele de pin si pesmetul. Se adauga ouale batute bine. Se presara dupa...Citeste continuarea
Curry de porc cu chutney de mango
Postat de: Sidy in PorcPortionam carnea in cuburi potrivite ca marime. Ardeiul il taiem cubulete iar ceapa si usturoiul le tocam marunt. Sotam ceapa si ardeiul in ulei pina se sticlesc , adaugam usturoiul si...Citeste continuarea
Capsuni trase in ciocolata
Postat de: SanatateAcasa in DulciuriIngredientele pentru ciocolata se freaca, astfel incat sa se obtina dulcea ciocolata. Se pune vasul intr-un altul cu apa fiarta, ca sa se inmoaie. Se prinde cate o capsuna de codita si se scufunda...Citeste continuarea
Chiftelute cu susan si sos tzatziki...
Postat de: Toamna07 in Aperitive / GarnituriMod de preparare chiftelute : Dam prin razatoarea mica morcovul si cartoful ,le stoarcem de zeama si le adaugam peste carnea tocata. Usturoiul se zdrobeste,ceapa,mararul si patrunjelul se...Citeste continuarea
Ciorba de burta light
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele . Puneti la fiert in apa cu sare, osul de vita spart , burta , morcovul , telina ardeiul rosu-maruntit ,si ceapa.[ eu am folosit oala sub presiune...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu carne de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeMorcovii si jumatate de telina se dau pe razatoarea mica,iar jumatatea de telina ramasa,ceapa alba si pastarnacul se pun la fiert in oala de ciorba.Legumele date pe razatoare se pun la calit in...Citeste continuarea
Clatite umplute cu pui si miez de...
Postat de: rocsi_1612 in PuiClatitele: Ouale le mixam spuma cu praful de sare. Incorporam uleiul,apoi punem si laptele treptat. Adaugam praful de copt,iar la urma faina ,treptat. Incingem o tigaie si o ungem cu un...Citeste continuarea
Cod cu sos de mustar
Postat de: gurita_ta2005 in PesteFileurile de peste se condimenteaza cu condiment pentru peste,putin rozmarin,se unge cu usturoiul pisat si se stropeste cu putin vin alb,se lasa cca 10 minute.Se curata morcovii si se pun la fiert...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu carne tocata si...
Postat de: aziz in Supe/CiorbeAsa deci incepem prin a praji carnea tocata in cele cateva linguri de ulei, sfaramand continuu cu o lingura de lemn.Cand este aproape maronie scoatem pe o farfurie.Adaugam ceapa...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa rece cu putina sare. Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune la prajit in ulei de floarea soarelui. Cartofii dupa ce au...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ceapa si ardei
Postat de: panacris in PorcCeapa se curata, se taie felii, se pune la calit in putin ulei si apa. Ardeiul se curata se toaca marunt, adaugandu/se la ceapa calita. Cotletele se taie felii, se pun peste amestecul de...Citeste continuarea
Cremă de zahăr ars
Postat de: madi_marin in DulciuriSe caramelizează zahărul la foc mic într-o crăticioară cu pereţii mai groşi împreună cu câţiva stropi de apă. Se amestecă să nu se ardă. C-nd e gata se toarnă...Citeste continuarea
Cosulete fragede si gustoase cu...
Postat de: Criss in PrajituriCum se prepara Cosulete fragede si gustoase cu nuca si gem Mai intai amestecam faina cu untul taiat cubulete, adaugam zaharul, vanilia, galbenusurile, smantana, bicarbonatul de sodiu stins cu...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: angyb in CannelloniPregatim umplutura :Calim ceapa taiata marunt impreuna cu morcuvul razuit si gogosarul taiat cubulete. Adaugam carnea tocata si amestecam bine pana se rumeneste. Adaugam vinul alb si lasam sa...Citeste continuarea
Cremă de brânză cu ardei și mărar
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriAm tocat ardeiul, mărarul, iar apoi am amestecat toate ingredientele și le-am potrivit de sare și piper. Citeste continuarea
Chili con carne
Postat de: Toamna07 in Mancaruri cu carnePentru inceput spalam si taiem cuburi, ardeii,rosiile,ceapa . Usturoiul se taie foarte marunt . Incingem 4 linguri cu ulei de masline si punem carnea la calit pentru 5 minute,apoi adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu salatica [ untisor]
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele .Taiati rondele si le caliti 1-2 min in ulei . Turnati in oala 3-4 l apa , sarati si adaugati pieptul de pui . Dupa 20min .verificati daca carnea e fiarta...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si zmeura
Postat de: gatiticuspor in PrajituriPuneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdroitii cu un facalet, cat de fin puteti. Adaugati untul topit si amestecati bine avand grija sa nu lasati nici un biscuite uscat. Puneti...Citeste continuarea
Ceapa murata in otet
Postat de: mihaelar63 in MuraturiCeapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie . A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml bine spalate . in fiecare borcan se...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor cu salvie,...
Postat de: mihaelar63 in PorcSpalati cotletul (stiu, se spune ca isi pierde suculenta, dar altfel nu pot) si il feliati. Asezati intr-o tava teflonata . Spalati legumele. Taiati rosiile rondele, ceapa marunt, caciuliile de...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce
Postat de: panacris in CiorbeCeapa se curata, se taie marunt si sepune la calit in ulei cu putina apa. Zarzavaturile se curata, se rad pe razatoarea mare si se adauga la ceapa calita. Ardeii si rosiile se toaca marunt,...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu carne de porc
Postat de: ArianaBala in Ciorbe-punem carnea intr-o oana cu apa cat sa o acopere putin si lasam sa fiarba cateva minute dupa care schimbam apa, adaugam putina sare si lasam sa fiarba bine pana ce carnea se desprinde de pe os;...Citeste continuarea
Cannelloni cu pui
Postat de: gaby_d in CannelloniUmplutura de carne Spalam, dezosam si tocam pieptul de pui. Punem intr-o cratita ulei la incins. Tocam ceapa rondele si o punem peste ulei. Calim 2-3 minute dupa care adaugam si carnea....Citeste continuarea
Crap cu sos quark picant
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasRondelele de crap spalate se amesteca intr-un bol mare cu zeama de lamaie , uleiul de masline sare si boiaua rosie . Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSpalati carnea si o taiati cuburi . Curatati si spalati legumele .Taiatil-e cubulete . Puneti totul la fiert in 3-4 l apa sarata.[eu am fiert in oala sub presiune 30...Citeste continuarea
Coasta de porc la cuptor
Postat de: Alinutza80 in PorcCoasta se portioneza si se aseaza intr-o tava. Intr-un castronel se amesteca uleiul de masline cu sare, piper, cimbru,usturoi pisat si patrunjel uscat.Cu acest amestec se unge bine coasta,...Citeste continuarea
















