Ciurigi
Postat de: alinutzika in DulciuriSe framanta bine toate ingredientele. Daca mai e nevoie, adaugati faina sau iaurt, dupa caz. Pe masa infainata intindeti aluatul de aproximativ 1/2 cm grosime si taiati-l patratele sau...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: cocolina in Aperitive / GarnituriSe curata de foi se taie buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce a fiert se pune intr-un strecurator ca sa se scurga bine de apa. Se prepara compozitia din 3...Citeste continuarea
Carnati in aluat
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriFaina o amestecam cu zaharul si sarea, facem gaura in mijloc, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, daca este nevoie...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu aroma de...
Postat de: lia in DulciuriIntr-un bol amestecam praful de portocala in laptele praf. Punem la fiert, intr-o craticioara, apa cu zaharul. Lasam sa dea in clocot cam 5’ sa se formeze siropul, apoi luam vasul de pe...Citeste continuarea
Cartofiori la cuptor
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriSe curăță cartofii de coajă și se spală. Se taie bucățele mai mari. Se asezonează cu condimentele, tocăm usturoiul verde, punem apă cât să îi acopere, puțin ulei și...Citeste continuarea
Choux à la crème
Postat de: Anamaria7 in PrajituriCojile : Punem uleiul si apa la fiert, iar cand incep sa clocoteasca adaugam TOATA faina si amestecam energic pana se desprinde de pe vas. Lasam sa se raceasca putin, apoi punem cate un ou...Citeste continuarea
Ciocanele cu legume la cuptor
Postat de: Sim0naWorld in PuiAm condimentat ciocanelele cu oregano, rozmarin, sare, piper si le-am lasat putin, cat am pregatit legumele. Am curatat si spalat bine toate legumele. Cartofii i-am taiat in doua, morcovul...Citeste continuarea
Cheesecake simplu
Postat de: panacris in PrajituriBiscutii se toaca marunt cu robotul, se amesteca cu untul topit si gemul de pere. Se aseaza pe fundul unei forme termorezistente. Intre timp branza de vaci se amesteca cu galbensurile de ou,...Citeste continuarea
Cocktail tricolor cu capsuni
Postat de: alba_zori in CocktailEste foarte simplu, este necesar doar sa aveti in casa sau sa cumparati o sticla de lichior de capsuni, una de crema de capsuni si una de sirop de menta (care le vom folosi si la dulciuri) si...Citeste continuarea
Cremes Inteligent
Postat de: mimmi in PrajituriTopim margarina si o lasam sa se racoreasca. Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie spumoasa. Se adauga esenta de vanilie, margarina...Citeste continuarea
Crochete din carne de vita.
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriCarnea tocata se amesesteca cu ouale, cu mararul care a fost spalat si taiat marunt, apoi se adauga faina, sare si piper dupa gust. Se formeaza mici bilute care se prajesc in...Citeste continuarea
Cus cus cu legume
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri de postCuscus-ul l-am pregatit conform instructiunilor de pe eticheta (la mine 6 minute in apa clocotita + sare). L-am scurs de apa, apoi l-am condimentat cu curry, chilli, nucsoara si sare....Citeste continuarea
Coronita de coaste cu umplutura de...
Postat de: alice_ciobanu in PorcMai intai praincalzim cuptorul la treapta 6 sau 200 grade. Coastele de porcusor, fara grasime, le razuim pe o lungime de 4 cm. pentru a le dezgoli de carne. Le intepam apoi din loc in loc...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide
Postat de: adela1981 in DulciuriFaina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam o lingurita de zahar si 50 ml lapte caldut, se framanta cu mana maiaua si se lasa la...Citeste continuarea
Cozonac cu fructe uscate
Postat de: adela1981 in DulciuriFructele uscate se spala cu apa calduta si turnam apa calduta cu doua linguri de rom. Faina se cerne intr-un castron inalt si se face o adancitura in mijloc, adaugam drojdia sfaramitata si o...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Maria68 in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se taie felii.De regula pentru reteta aceasta ouale se fierb tari dar eu le-am batut. Sunca se taie fasii mai grosute si dupa aia...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: mamaieelena in CiorbeCarnea spalata bine si oparita cu apa clocotita se pune la fiert in apa rece aproximativ 1 1/2 l apa cu sare. Legumele se taie la cutit dar morcovul si telina se da prin razatoare. Dupa...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu parmezan
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si apoi se spala dupa care se taie cubulete si se prajesc in ulei incins. Dupa ce se scot pe farfurie se condimenteaza cu sare si piper si se rade...Citeste continuarea
Cozonac impletit cu nuca si rahat
Postat de: ana77 in PrajituriAluatul: - cerni faina de 2-3 ori pt a fi cat mai afanata - dizolvi drojdia cu putin zahar si laptele caldut - zaharul il dizolvi in laptele prins si il incalzesti putin - freci...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: Ana_Maria269 in DulciuriSe cerne faina intr-un castron mare. Din 500 ml de lapte se iau cam 100 g si se fierb, iar intr-un colt al castronului, se amesteca cu putina faina. Drojdia faramitata se amesteca cu o lingura de...Citeste continuarea
Cozonac RosenKrantz
Postat de: cocineraviajera in DulciuriMiezul de nuca se prajeste timp de cateva minute la cuptor. Se lasa la racorit apoi cu un cutit se maruntesc. Crema de unt: Se mixeaza untul impreuna cu zaharul, pana obtinem o...Citeste continuarea
Crema tort Diplomat
Postat de: Sheherezada in TorturiSe pune laptele intr-o craticioara si se adauga zaharul si galbenusurile.Se pune pe foc mic se amesteca continuu pana devine ca o ciulama .Se incorporeaza si gelatina dizolvata in putina apa dupa...Citeste continuarea
Crema de zahar ars la cupa
Postat de: iri_love in Dulciurise ia un vas cu peretii inalti si se adauga 150 zahar care se caramalizeaza dupa care se intinde pe tot interiorul vasului. ouale se bat cu zaharul,apoi se adauga laptele si se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca, cacao si rahat
Postat de: dakris in DulciuriAluatul * se cerne faina, ouale se separa (trebuie sa fie calde, la temperatura camerei); * maiaua (plamadeala) se face din drojdie, putin lapte caldut si 3 linguri de faina si se lasa la...Citeste continuarea
Clatite brasovene
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneClatitele -se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida,se omogenizeaza se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu...Citeste continuarea
Cozonacei " Babani"
Postat de: simo_brkic in DulciuriSe incalzeste laptele si se pune in el zaharul si vanilia;se amesteca pana se dizolva si se lasa la racit-cand se adauga sa fie caldut Se topeste untul la microunde si se amesteca cu uleiul;Se...Citeste continuarea
Capellini cu Sparanghel şi Somon
Postat de: BuburuzaBubu in SomonIntr-o oala,se pune la fiert apa impreuna cu un pic de sare si o lingura de unt.Cand apa a inceput sa fiarba se adauga sparanghelul taiat pe care l-am curatat(de la mijoc spre capat ,taiate...Citeste continuarea
Cotlet la cuptor
Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carneCondimentele le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei de masline. Cu ajutorul unei pensule am distribuit uniform amestecul de condimente pe bucata de carne. Am copt 10 minute la 250 grade...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Zamfira in CiorbeCuratam legumele si le punem la fiert in apa cu putina sare. Adaugam de la inceput bulionul si leusteanul. Pregatim perisoarele: amestecam carnea tocata de pui cu ceapa tocata marunt, oul...Citeste continuarea
Ciocănele de pui în bere
Postat de: LadyCrs in Mancaruri cu carneAm spălat ciocănelele și le-am adăugat într-o tavă adâncă. Am acoperit friptura cu bere. Am tocat usturoiul și l-am adăugat peste carne. După ,am presărat după gust...Citeste continuarea
Cozonac pufos!
Postat de: LadyCrs in DulciuriLaptele și zahărul l-am pus la încălzit. Între timp într-un vas adânc am pus făina, iar într-o parte drojdia pe care am fărâmițat-o. Am luat laptele de...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute, la foc mediu. Cand a dat primul clocot se spumeaza. Intre timp se curata ceapa si zarzavaturile,...Citeste continuarea
Clatite cu miere cu nuci si...
Postat de: roxanabucataras in PrajituriAm pus intr-un bol mare ouale si zaharul pe care le-am batut bine pana s-a topit zaharul. Am pus faina in ploaie peste compozitie, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Am adaugat laptele...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cacao
Postat de: deyutzky in DulciuriPregatim maiaua astfel: punem pe foc o craticioara in care incalzim putin laptele si il dam deoparte, adaugam peste lapte lingura de zahar si drojdia, pana se dizolva. Separat se freaca bine...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: roxanabucataras in OaieCarnea de miel (coasta, pulpa) se portioneaza, curata si spala bine. Pun carnea la fiert in apa rece cu putina sare. Spumez bine si pun legumele taiate dupa ce nu mai face deloc spuma. Dupa ce au...Citeste continuarea
Cozonac broasca testoasa
Postat de: iri_love in Dulciuriintindem aluatul cu sucitorul si apoi intindem crema de nuca ,rulam si formam un melc care il asezam intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu unt. vasuL trebuie sa fie...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: iri_love in Dulciuripentru inceput pregatim drojdia pe care o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte cald,si lasam sa creasca. separam ouale,iar galbenusurile le frecam cu o lingurita de...Citeste continuarea
Cotlet de porc umplut cu ananas &...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PorcSe spală cotletele de porc, se şteg cu un şervet, se taie în două, nu până la capăt (se face un buzunar). În mijloc se pune felia de muşchi afumat, cuburi de ananas, se...Citeste continuarea
Cârnaţi de oaie şi porc &...
Postat de: DinDragostePentruGatit in OaieSe spală cârnaţii, se şterg, se înţeapă cu scobitoarea de câteva ori şi se pun într-o tigaie încinsă. După ce s-au rumenit se adaugă...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: sufletista in PrajituriBiscuitii ii amestecam cu zaharul, esenta, nuca de cocos si untul topit pana absoarbe tot untul. O tava cu pereti detasabili o ungem cu ulei si asezam folie alimentara, adaugam biscuitii si cu...Citeste continuarea
Cuburi cu ciocolata si visine
Postat de: timea in PrajituriPentru inceput batem zdravan cu mixerul ouale intregi. Dupa vreo 5 minute adaugam si zaharul si mai mixam 2-3 minute. Gata cu mixerul! nu mai avem nevoie de el. Adaugam uleiul si cele 4 linguri de...Citeste continuarea
Chifteluţe de ştiucă
Postat de: sisterskitchen in Peste1 . Începeţi prin a curăţa ştiuca. Pentru că vom folosi doar carnea, fără piele, nu e musai să curăţaţi solzii. Pur şi simplu, curăţaţi stomacul (icre nu veţi găsi, dar...Citeste continuarea
Cotlete de miel cu crusta crocanta...
Postat de: radu_popovici in OaieSe curata bine (french trimming) cotletul, indepartand grasimea in exces si curatand capetele coastelor. Se intinde cotletul pe suprafata de lucru, cu partea carnoasa in sus. Se asezoneaza cu...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de varza
Postat de: Sidy in CiorbeSunca taiata felii se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata, cimbru, vegeta si pasta de gogosari. Varza o taiem in cubulete de 2x2 cm si cand sunca este fiarta de jumatate adaugam varza ,...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: eduard_09 in DulciuriALUAT: Faina se cerne intr-un lighean. Intr-un pahar sau farfurie se pune putin lapte caldut cu drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia. Se adauga o lingura de faina si o lingura de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu gust de pizza
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe bat albusurile spuma cu sare. Se adauga galbenusurile frecate in prealabil cu uleiul si untul topit. Amestecam usor apoi, adaugam piper dupa gust, cascavalul ras sau taiat marunt, faina si...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeCarnea de miel, se spala si se pregatesc bucatile de carne cat pentru o portie. Se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand da in fiert, va face spuma si aceasta se va lua. Intre timp se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sunca afumata
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata ceapa si usturoiul si se taie usturoil marunt.Ceapa se lasa intreaga( la sfarsit, dupa ce a fiert se arunca). Rosia se taie feliute, la fel ca sunca afumata. Sunca se pune la fiert...Citeste continuarea
Ciabatta cu muschi de vita
Postat de: Oana in VitaBucatile de carne se bat bine cu ciocanul de snitele, se ung cu 2 linguri de ulei, se asezoneaza. Eu le-am mai taiat pe fiecare pe jumatate.Se incinge o tigaie si se unge cu o lingura de ulei si...Citeste continuarea
Cozonac cu cacao si nuca
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriSe incalzeste laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Drojdia se pune in putin lapte caldut. Faina cernuta se pune intr-un castron si se amesteca cu laptele caldut (NU fierbinte) si ouale si...Citeste continuarea
















