A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copanele in sos dulce-picant

Postat de: alinutzika in Mancaruri cu carne

Din miere, must, condimente,ketchup, boia iute si usturoi tocat se face un sos, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Se adauga copanelele si se amesteca iar. Se dau la frigider cel...Citeste continuarea

Chec aperitiv multicolor cu pui si...

Postat de: ancutaCH in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se taie cubulete mici si se rumeneste putin in 50g de unt. Cand au prins culoare aurie se scot pe o farfurie.  Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care...Citeste continuarea

Chec cu mere

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Merele se curăță de coajă, se înlătură cotorul și se taie în bucățele mici (foarte mici). Se pudrează cu scorțișoară și nucșoară și se amestecă ușor. Batem...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu leustean

Postat de: adasev12 in Ciorbe

Se pune apa la foc, cam 2 litri. Se taie sunculita cubulete mici si se adauga in oala. Se lasa sa dea un clocot-doua. Se taie ceapa, telina si ardeiul marunt si se pun in oala. Se adauga putina...Citeste continuarea

Clatite cu urda si marar

Postat de: miremirc in Dulciuri

Aluat clatite : intr-un bol punem faina, bicarbonatul, sarea, apoi ouale, zaharul, laptele treptat, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apa minerala ca sa subtiem aluatul....Citeste continuarea

Cupcakes cu zmeură

Postat de: adriana65 in Prajituri

Am început cu pregătirea gemului de zmeură: se fierbe, la foc mic,  zmeura cu zahărul 10 minute. Se pune la rece. Pentru pregătirea brioşelor mixaţi zahărul cu untul, la...Citeste continuarea

Cartofi cu brânză la cuptor

Postat de: diaconta in Mancaruri de legume

Cartofii se curata si se taie rondele mai grosute(0.5 cm).Ceapa se curata si se taie solzi. Ungem un vas cu unt.Mai lasam cateva bucati de unt pe fundul vasului.Amestecam smantana cu...Citeste continuarea

Cartofi cu ciuperci, la cuptor!

Postat de: deyutzky in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam bine. Ii punem intr-o oala, adaugam apa si putina sare si ii lasam putin la fiert (pana sunt pejumatate fierti), apoi ii scoatem si ii scurgem...Citeste continuarea

Chifle cu leurda umplute cu branza

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire. Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta. Cand...Citeste continuarea

Cartofi wedges

Postat de: LadyCrs in Aperitive / Garnituri

Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie bucăți mai groase și se pun pe un șervet la scurs. Într-un castron punem uleiul de măsline și condimentele și amestecăm. ...Citeste continuarea

Chec simplu cu cireșe

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Batem albușurile spumă cu un praf de sare după care adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm până ce obținem bezeaua. Apoi adăugăm gălbenușurile și amestecăm ușor....Citeste continuarea

Chec simplu cu cacao

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Batem albușurile spumă cu praf de sare, după care adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm până ce albușurile nu se vor mai desprinde de pe fundul castronului. Adăugăm...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de pui

Postat de: panacris in Cannelloni

Carnea tocata se prajeste usor,  cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper, oregano si se lasa la fiert, acoperit...Citeste continuarea

Cotlet de miel cu mustar si cartofi...

Postat de: Sidy in Oaie

Cotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.Le...Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu spatzle

Postat de: panacris in Ciorbe

Oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza dupa ce da in clocot. Se curata legumele si se rad pe razatoarea mai mare. Se adauga la ciorba legumele si foia de dafin, se...Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de: diaconta in Dulciuri

Se pregateste o maia din drojdie,zahar,faina si lapte caldut.Se lasa sa dospeasca. Faina se cerne impreuna cu sarea.Se adauga celelalte ingrediente,laptele si apa calduta pe rand.Framantam un...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu afumatura

Postat de: cocolina in Ciorbe

Bucatile de carne se spala si se pun la fiert intr- oala cu apa.Se ia spuma care se formeaza deasupra.Dupa ce a fiert circa 40 minute la foc mediu am adaugat ceapa,morcovii,ardeiul,usturoiul toate...Citeste continuarea

Cotlete de porc tavalite prin sos...

Postat de: ancutaCH in Mancaruri cu carne

Cotletele se spala bine si se usuca in prosop de hartie. Se pun pe un grill/gratar bine incins sa se rumeneasca putin pe fiecare parte. Din ceapa, usturoi , ulei, sare si piper se face un...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: Sim0naWorld in Pui

Pipotele si inimile de pui le-am fiert in apa cu sare, pana nu si-au mai lasat spuma. Intr-un tuci am topit untul, am adaugat faina, amestecand bine pentru a nu face cocoloase. Am stins cu supa...Citeste continuarea

Crap cu legume si masline in sos de...

Postat de: medioto59 in Crap / Caras

Bucatile  de peste le spalam ,le stergem cu un prosop absorbant ,le condimentam cu sare si piper dupa gust si le asezam intr-o tava.Le stropim cu zeama de lamaie si cu putin ulei.Curatam...Citeste continuarea

Cornulete bicolore cu rahat

Postat de: oanaoana in Prajituri

In primul rand se inmoaie drojdia in lapte si se lasa deoparte. Separat se bate oul cu zaharul cu un tel in forma de para, se adauga vanilia, romul si un praf de sare. Apoi se adauga uleiul...Citeste continuarea

Covrigei dulci

Postat de: adasev12 in Piine

Facem o maia din lapte, drojdie si putina faina si lasam la dospit, apoi turnam peste faina, adaugam si un pic de sare si framantam un aluat ca pt paine, cu apa cat e necesar. Lasam la dospit...Citeste continuarea

Chifle mediteraneene

Postat de: sufletista in Piine

Cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul. Adaugam condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa calduta treptat si dupa...Citeste continuarea

Chec cu fructe confiate si cacao

Postat de: angelika in Prajituri

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri .Se bat albusurile spuma si se lasa la rece. In alt castronas se pun pe rand: galbenusurile, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt stins cu...Citeste continuarea

Cotlet de porc marinat, cu mustar...

Postat de: gaby_d in Porc

Preparati marinada amestecand bine toate ingredientele. Introduceti bucata de cotlet intreaga in amestec si o ungeti pe toate partile. Acoperiti vasul cu folie alimentara si-l introduceti la...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: susu in Prajituri

Untul se topeste la bain marie si dupa ce s-a racit se pune intr-un bol dupa care se adauga cacaoa treptat incorporandu-se usor cu telul. Stafidele se hidrateaza in rom si cognac pentru vreo 40 de...Citeste continuarea

Chec cu rahat

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi laptele.Faina o amestecam cu praful de copt, si lingura cu lingura o adaugam peste compozitia precedenta. Punem intr-un castonel 3...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: gaby_d in Mancaruri de legume

Se incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie). Cartofii se curata si se taie cuburi mari. Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa...Citeste continuarea

Clatite cu gem sau dulceata

Postat de: Silvioara in Dulciuri

Aluatul se prepara astfel: Intr-un castron se cerne faina, se adauga ouale, praful de sare si treptat, amestecand continuu cu telul, laptele si apa. Tigaia in care vom coace clatitele se unge...Citeste continuarea

Chec cu mac si lamaie

Postat de: postavaru in Prajituri

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana lucesc, ca pentru bezea iar apoi adaugam sucul de lamaie. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le...Citeste continuarea

Crempita Spaniola

Postat de: panacris in Prajituri

Margarina se topeste impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si ciocolata. Dupa ce s/a racit, se adauga pe rand galbenusurile de ou, amestecandu/se continuu. Dupa ce /s/a omogenizat crema, se...Citeste continuarea

Covrigi din faina mixta

Postat de: timea in Piine

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul....Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Salata se taie fasii si se pune la fiert in apa cu vegeta si piper.Morcovii se taie rondele,telina se da pe razatoarea mica impreuna cu ceapa si se pun la calit in ulei de masline.Se adauga si...Citeste continuarea

Cozonac secuiesc

Postat de: Alinutza80 in Dulciuri

Pentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se taie cubulete ca de piure si se pun in apa cu sare la fiert,10-15 minute.Nu trebuie lasati sa se sfarame.Intre timp se taie ceapa felii subtiri,kaizerul se taie cubulete si se pun la...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu parizer de pui

Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / Garnituri

Parizerul l-am taiat cubulete si l-am calit in putin ulei, iar cand a fost gata l-am lasat la scurs si racit. In acelasi ulei am calit ardeii si ceapa verde tocate marunt, lasandu-le si pe acestea...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Laptele se pune la fiert. Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu. Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii. Se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea

Chifle cu seminte

Postat de: adasev12 in Piine

Mai intai am facut o maia din apa calduta, drojdie, zahar si 2 linguri de faina. Am amestecat bine si am lasat sa creasca 5 minute. Intr-un vas mare am pus faina, sarea pe margine, am turnat...Citeste continuarea

Cordon bleu de pui

Postat de: dakris in Pui

Din pieptul de pui se pregasc 4 bucati de carne ca pentru snitele, care se aromatizeaza dupa gust. Pe fiecare bucata de carne se aseaza cate o felie de sunca si una de cascaval, intregi ori...Citeste continuarea

Chifle mediteraneene

Postat de: RuxyRux in Piine

Cernem faina in vasul de framantat paine. Pe margine punem sarea, facem in mijloc o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata cu 50 ml apa calduta si zaharul. Adaugam si condimentele. Incepem sa...Citeste continuarea

Cosulete aperitiv cu salata a la...

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

Desfaceti foile de placinte, apoi rand pe rand stropiti-le cu putin ulei; aseza-le una peste alta, apoi taie-le sub forma de patrate. Aseaza aceste patrate din foi de placinte in forme de...Citeste continuarea

Clatite cu marmelada

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si restul de ingrediente, amestecam bine acoperim si dam la frigider 30 minute Scoatem compozitia si adaugam putin ulei, amestecam Intr-o...Citeste continuarea

Cornulete cu magiun

Postat de: Zamfira in Prajituri

Lasam margarina la temperatura camerei pana cand se mai inmoaie, apoi o framantam cu faina, smantana si putina sare. Lasam aluatul peste noapte la frigider. Intindem aluatul: un cerc, il...Citeste continuarea

Cornuri cu nuca

Postat de: timea in Dulciuri

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min. Zaharul il...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu tarhon

Postat de: adela1981 in Ciorbe

In primul rand , punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba,  apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam carnea tocata cu sare, piper, boia de ardei, apoi adaugam ceapa curatata si data pe...Citeste continuarea

Chiftelute cu susan la cuptor

Postat de: adela1981 in Aperitive / Garnituri

  Feliile de franzela se inmoaie in apa si se stoarce, apoi adaugam la carne. Ceapa se curata si se  da pe razatoare ( ochiul mic), pisam usturoiul si adaugam la carne. Adaugam oul...Citeste continuarea

Ciorba din capatana de crap

Postat de: mamaieelena in Ciorbe

Se pune intr-o oala de 2 litri apa doar pe jumatata plina , se curata si se spala legumele, apoi se toaca cuburi cu cutitul. Cand clocoteste apa se pun legumele la fiert si cu putina sare. Fierte...Citeste continuarea

Ciuperci gratinate

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare timp de 20 minute. Intre timp curatam ciuperciile de pielita, se spala cu apa rece si se taie felii subtiri si se pun la calit...Citeste continuarea

Chefal la cuptor

Postat de: madi_marin in Peste

Peştele se curăţă de solzi şi intestine, apoi se spală  şi se şterge bine. Se condimentează cu sare şi piper şi se umple cu usturoi şi pătrunjel. Se tapetează o tavă cu...Citeste continuarea

Chec cu prune

Postat de: Maria68 in Prajituri

Se bat albusurile cu zaharul si se adauga galbenusurile pe rand,apoi faina, uleiul cate putin,bicarbonatul si praful de sare; se amesteca foarte usor in albus. Pe urma turnam iaurtul si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]