Copanele in sos dulce-picant
Postat de: alinutzika in Mancaruri cu carneDin miere, must, condimente,ketchup, boia iute si usturoi tocat se face un sos, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Se adauga copanelele si se amesteca iar. Se dau la frigider cel...Citeste continuarea
Chec aperitiv multicolor cu pui si...
Postat de: ancutaCH in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie cubulete mici si se rumeneste putin in 50g de unt. Cand au prins culoare aurie se scot pe o farfurie. Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriMerele se curăță de coajă, se înlătură cotorul și se taie în bucățele mici (foarte mici). Se pudrează cu scorțișoară și nucșoară și se amestecă ușor. Batem...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu leustean
Postat de: adasev12 in CiorbeSe pune apa la foc, cam 2 litri. Se taie sunculita cubulete mici si se adauga in oala. Se lasa sa dea un clocot-doua. Se taie ceapa, telina si ardeiul marunt si se pun in oala. Se adauga putina...Citeste continuarea
Clatite cu urda si marar
Postat de: miremirc in DulciuriAluat clatite : intr-un bol punem faina, bicarbonatul, sarea, apoi ouale, zaharul, laptele treptat, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apa minerala ca sa subtiem aluatul....Citeste continuarea
Cupcakes cu zmeură
Postat de: adriana65 in PrajituriAm început cu pregătirea gemului de zmeură: se fierbe, la foc mic, zmeura cu zahărul 10 minute. Se pune la rece. Pentru pregătirea brioşelor mixaţi zahărul cu untul, la...Citeste continuarea
Cartofi cu brânză la cuptor
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeCartofii se curata si se taie rondele mai grosute(0.5 cm).Ceapa se curata si se taie solzi. Ungem un vas cu unt.Mai lasam cateva bucati de unt pe fundul vasului.Amestecam smantana cu...Citeste continuarea
Cartofi cu ciuperci, la cuptor!
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam bine. Ii punem intr-o oala, adaugam apa si putina sare si ii lasam putin la fiert (pana sunt pejumatate fierti), apoi ii scoatem si ii scurgem...Citeste continuarea
Chifle cu leurda umplute cu branza
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriIn ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire. Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta. Cand...Citeste continuarea
Cartofi wedges
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriSe curăță cartofii de coajă, se spală și se taie bucăți mai groase și se pun pe un șervet la scurs. Într-un castron punem uleiul de măsline și condimentele și amestecăm. ...Citeste continuarea
Chec simplu cu cireșe
Postat de: LadyCrs in DulciuriBatem albușurile spumă cu un praf de sare după care adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm până ce obținem bezeaua. Apoi adăugăm gălbenușurile și amestecăm ușor....Citeste continuarea
Chec simplu cu cacao
Postat de: LadyCrs in DulciuriBatem albușurile spumă cu praf de sare, după care adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm până ce albușurile nu se vor mai desprinde de pe fundul castronului. Adăugăm...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de pui
Postat de: panacris in CannelloniCarnea tocata se prajeste usor, cu un strop de ulei de masline, se adauga pasta de tomate diluata cu putina apa, se asezoneaza de sare, piper, oregano si se lasa la fiert, acoperit...Citeste continuarea
Cotlet de miel cu mustar si cartofi...
Postat de: Sidy in OaieCotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.Le...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu spatzle
Postat de: panacris in CiorbeOasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza dupa ce da in clocot. Se curata legumele si se rad pe razatoarea mai mare. Se adauga la ciorba legumele si foia de dafin, se...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: diaconta in DulciuriSe pregateste o maia din drojdie,zahar,faina si lapte caldut.Se lasa sa dospeasca. Faina se cerne impreuna cu sarea.Se adauga celelalte ingrediente,laptele si apa calduta pe rand.Framantam un...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu afumatura
Postat de: cocolina in CiorbeBucatile de carne se spala si se pun la fiert intr- oala cu apa.Se ia spuma care se formeaza deasupra.Dupa ce a fiert circa 40 minute la foc mediu am adaugat ceapa,morcovii,ardeiul,usturoiul toate...Citeste continuarea
Cotlete de porc tavalite prin sos...
Postat de: ancutaCH in Mancaruri cu carneCotletele se spala bine si se usuca in prosop de hartie. Se pun pe un grill/gratar bine incins sa se rumeneasca putin pe fiecare parte. Din ceapa, usturoi , ulei, sare si piper se face un...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: Sim0naWorld in PuiPipotele si inimile de pui le-am fiert in apa cu sare, pana nu si-au mai lasat spuma. Intr-un tuci am topit untul, am adaugat faina, amestecand bine pentru a nu face cocoloase. Am stins cu supa...Citeste continuarea
Crap cu legume si masline in sos de...
Postat de: medioto59 in Crap / CarasBucatile de peste le spalam ,le stergem cu un prosop absorbant ,le condimentam cu sare si piper dupa gust si le asezam intr-o tava.Le stropim cu zeama de lamaie si cu putin ulei.Curatam...Citeste continuarea
Cornulete bicolore cu rahat
Postat de: oanaoana in PrajituriIn primul rand se inmoaie drojdia in lapte si se lasa deoparte. Separat se bate oul cu zaharul cu un tel in forma de para, se adauga vanilia, romul si un praf de sare. Apoi se adauga uleiul...Citeste continuarea
Covrigei dulci
Postat de: adasev12 in PiineFacem o maia din lapte, drojdie si putina faina si lasam la dospit, apoi turnam peste faina, adaugam si un pic de sare si framantam un aluat ca pt paine, cu apa cat e necesar. Lasam la dospit...Citeste continuarea
Chifle mediteraneene
Postat de: sufletista in PiineCernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul. Adaugam condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa calduta treptat si dupa...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate si cacao
Postat de: angelika in PrajituriPentru inceput se separa galbenusurile de albusuri .Se bat albusurile spuma si se lasa la rece. In alt castronas se pun pe rand: galbenusurile, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt stins cu...Citeste continuarea
Cotlet de porc marinat, cu mustar...
Postat de: gaby_d in PorcPreparati marinada amestecand bine toate ingredientele. Introduceti bucata de cotlet intreaga in amestec si o ungeti pe toate partile. Acoperiti vasul cu folie alimentara si-l introduceti la...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: susu in PrajituriUntul se topeste la bain marie si dupa ce s-a racit se pune intr-un bol dupa care se adauga cacaoa treptat incorporandu-se usor cu telul. Stafidele se hidrateaza in rom si cognac pentru vreo 40 de...Citeste continuarea
Chec cu rahat
Postat de: Elena_Daria in PrajituriMixam ouale cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi laptele.Faina o amestecam cu praful de copt, si lingura cu lingura o adaugam peste compozitia precedenta. Punem intr-un castonel 3...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: gaby_d in Mancaruri de legumeSe incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie). Cartofii se curata si se taie cuburi mari. Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa...Citeste continuarea
Clatite cu gem sau dulceata
Postat de: Silvioara in DulciuriAluatul se prepara astfel: Intr-un castron se cerne faina, se adauga ouale, praful de sare si treptat, amestecand continuu cu telul, laptele si apa. Tigaia in care vom coace clatitele se unge...Citeste continuarea
Chec cu mac si lamaie
Postat de: postavaru in PrajituriMixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana lucesc, ca pentru bezea iar apoi adaugam sucul de lamaie. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le...Citeste continuarea
Crempita Spaniola
Postat de: panacris in PrajituriMargarina se topeste impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si ciocolata. Dupa ce s/a racit, se adauga pe rand galbenusurile de ou, amestecandu/se continuu. Dupa ce /s/a omogenizat crema, se...Citeste continuarea
Covrigi din faina mixta
Postat de: timea in PiinePunem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul....Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSalata se taie fasii si se pune la fiert in apa cu vegeta si piper.Morcovii se taie rondele,telina se da pe razatoarea mica impreuna cu ceapa si se pun la calit in ulei de masline.Se adauga si...Citeste continuarea
Cozonac secuiesc
Postat de: Alinutza80 in DulciuriPentru aluat se pun toate ingredientele in masina de paine si se seteaza pe framantat si dospit. Intre timp se face siropul. Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, mai...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se taie cubulete ca de piure si se pun in apa cu sare la fiert,10-15 minute.Nu trebuie lasati sa se sfarame.Intre timp se taie ceapa felii subtiri,kaizerul se taie cubulete si se pun la...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu parizer de pui
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriParizerul l-am taiat cubulete si l-am calit in putin ulei, iar cand a fost gata l-am lasat la scurs si racit. In acelasi ulei am calit ardeii si ceapa verde tocate marunt, lasandu-le si pe acestea...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: MotanLaOale in DulciuriLaptele se pune la fiert. Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu. Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii. Se lasa sa se raceasca....Citeste continuarea
Chifle cu seminte
Postat de: adasev12 in PiineMai intai am facut o maia din apa calduta, drojdie, zahar si 2 linguri de faina. Am amestecat bine si am lasat sa creasca 5 minute. Intr-un vas mare am pus faina, sarea pe margine, am turnat...Citeste continuarea
Cordon bleu de pui
Postat de: dakris in PuiDin pieptul de pui se pregasc 4 bucati de carne ca pentru snitele, care se aromatizeaza dupa gust. Pe fiecare bucata de carne se aseaza cate o felie de sunca si una de cascaval, intregi ori...Citeste continuarea
Chifle mediteraneene
Postat de: RuxyRux in PiineCernem faina in vasul de framantat paine. Pe margine punem sarea, facem in mijloc o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata cu 50 ml apa calduta si zaharul. Adaugam si condimentele. Incepem sa...Citeste continuarea
Cosulete aperitiv cu salata a la...
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / GarnituriDesfaceti foile de placinte, apoi rand pe rand stropiti-le cu putin ulei; aseza-le una peste alta, apoi taie-le sub forma de patrate. Aseaza aceste patrate din foi de placinte in forme de...Citeste continuarea
Clatite cu marmelada
Postat de: sufletista in DulciuriMixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si restul de ingrediente, amestecam bine acoperim si dam la frigider 30 minute Scoatem compozitia si adaugam putin ulei, amestecam Intr-o...Citeste continuarea
Cornulete cu magiun
Postat de: Zamfira in PrajituriLasam margarina la temperatura camerei pana cand se mai inmoaie, apoi o framantam cu faina, smantana si putina sare. Lasam aluatul peste noapte la frigider. Intindem aluatul: un cerc, il...Citeste continuarea
Cornuri cu nuca
Postat de: timea in DulciuriIngredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min. Zaharul il...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu tarhon
Postat de: adela1981 in CiorbeIn primul rand , punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam carnea tocata cu sare, piper, boia de ardei, apoi adaugam ceapa curatata si data pe...Citeste continuarea
Chiftelute cu susan la cuptor
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriFeliile de franzela se inmoaie in apa si se stoarce, apoi adaugam la carne. Ceapa se curata si se da pe razatoare ( ochiul mic), pisam usturoiul si adaugam la carne. Adaugam oul...Citeste continuarea
Ciorba din capatana de crap
Postat de: mamaieelena in CiorbeSe pune intr-o oala de 2 litri apa doar pe jumatata plina , se curata si se spala legumele, apoi se toaca cuburi cu cutitul. Cand clocoteste apa se pun legumele la fiert si cu putina sare. Fierte...Citeste continuarea
Ciuperci gratinate
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare timp de 20 minute. Intre timp curatam ciuperciile de pielita, se spala cu apa rece si se taie felii subtiri si se pun la calit...Citeste continuarea
Chefal la cuptor
Postat de: madi_marin in PestePeştele se curăţă de solzi şi intestine, apoi se spală şi se şterge bine. Se condimentează cu sare şi piper şi se umple cu usturoi şi pătrunjel. Se tapetează o tavă cu...Citeste continuarea
Chec cu prune
Postat de: Maria68 in PrajituriSe bat albusurile cu zaharul si se adauga galbenusurile pe rand,apoi faina, uleiul cate putin,bicarbonatul si praful de sare; se amesteca foarte usor in albus. Pe urma turnam iaurtul si...Citeste continuarea
















