A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de legume

Postat de: gatiticuspor in Ciorbe

Pentru inceput puneti pe foc o oala cu apa si un praf de sare, apoi sa trecem la pregatitul legumelor, taiati cartofii cuburi. Taiati morcovul si pastarnacul bastonase, tocati ceapa marunt si...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: bylaura in Prajituri

Intr-o cratita mai inalta (c.c.a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu legume

Postat de: DinDragostePentruGatit in Pui

Ceapa se curăţă, se spală , se toacă mărunt. Se spală, se dau la răzătoare morcovul şi ţelina.  Se toacă mărarul mărunt la fel şi usturoiul. Pâinea se...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu ardei la cuptor

Postat de: DinDragostePentruGatit in Pui

- Ceapa se curaţă, se toacă mărunt, la fel şi usturoiul; - Ardeii se spală, se taie rondele; - Ceapa, usturoiul, condimentele se amestecă împreună cu carnea; - Se modelează...Citeste continuarea

Cel mai bun chec de post, cu gem si...

Postat de: miha in Prajituri

Preparare Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos Pentru aceasta reteta am folosit dulceata de zmeura , dar se poate folosi orice alt fel de dulceata sau gem, depinde numai de...Citeste continuarea

Crema de mascarpone cu capsuni

Postat de: BuburuzaBubu in Dulciuri

Spalam 400 gr  de capsuni si le taiem in cuburi mici.Le punem intr-un bol si adaugam 2 linguri suc de portocale si o lingura zeama de lamaie,amestecam. Intr-un alt bol punem 200gr...Citeste continuarea

Cartofi gratinaţi la cuptor

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare.Se curata si se taie rondele.Intr-un vas ceramic punem putina crema de unt si asezam un strat de cartofi.Condimentam apoi punem crema de...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu ciuperci

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja cca 30 min(sa intre furculita in ei) Ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece. Cand s-au racit ii curatam si ii taiem in 2 si scobim la mijloc...Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Clatim bucatiile de carne,le condimentam pe ambele parti si le punem in tava de cuptor si le stropim cu ulei de masline.Punem si putina apa in tava si o dam la cuptor 40 minute.Se serveste cu...Citeste continuarea

Cartofi cu carne de pui la cuptor

Postat de: aalliinnaa07 in Pui

Se pune la fiert carnea de pui timp de 30min.Dupa ce este fiarta carnea,o scoatem din apa,o lasam putin sa se raceasca,apoi punem peste ea jumate din usturoi taiat marunt,vegeta,condimente pentru...Citeste continuarea

Cartofi in crusta de mustar

Postat de: gatiticuspor in Mancaruri de post

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii sunt indeajuns de fierti cat sa intre furculita in ei se iau de pe foc. Intr-un bol...Citeste continuarea

Cornulete cu untura

Postat de: sufletista in Dulciuri

Galbenusurile se amesteca cu iaurtul,zaharul,drojdia,praful de sare, Adaugam cca 400 g faina si framantam adaugand untura pana o terminam daca este nevoie mai adaugam faina sa iasa un aluat...Citeste continuarea

Chocolate Mug cake- Chec de...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Intr-o cana suficient de mare(eu am pus intr-un bol  care e ceva mai mare decat cana,s-a dovedit a fi masura perfecta) amestecati toate ingredientele.Cana trebuie sa fie plina doar cam...Citeste continuarea

Cosulet cu oua de Paste

Postat de: bylaura in Dulciuri

Gelatina se pune in putina apa si se lasa la umflat. Apoi se pune pe foc pentru a se dizolva si se adauga mierea. Atentie : a nu se fierbe gelatina ! Se adauga apoi zaharul si se lucreaza...Citeste continuarea

Creme brulee - Crema de zahar ars

Postat de: irena in Dulciuri

Caramelizez 150 gr zahar intr o  forma cu diam 24 cm, in care urmeaaza sa coc crema de zahar ars. Amestec ouale cu 150 gr zahar,vanilia,adaug laptele,apoi torn compozitia in forma tapetata...Citeste continuarea

Cremsnit american

Postat de: Zamfira in Prajituri

Blat: Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao. Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o...Citeste continuarea

Cosulet de branza cu salata,...

Postat de: alldaycooking in Aperitive / Garnituri

Pentru cosuletele de branza am ras branza si am dispus-o sub forma circulara in 2 ta v i din silicon. Am introdus in cuptor la 200 grade Celsius si am urmarit pentru a v edea cand incepe sa se...Citeste continuarea

Cozonac - baigli

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Se framanta aluatul. Se pune faina si laptele praf intr-un vas, se face in mijloc o gaura cu mana, se adauga laptele cald si apoi drojdia. Se lasa 5 minute sa dospeasca putin, apoi se adauga...Citeste continuarea

Clatite cu branza dulce si zmeura

Postat de: BuburuzaBubu in Dulciuri

intr-un bol se face un aluat de clatite din: Faina,cacao,lapte,zaharul vanilat,ou si praful de sare,amestecam bine toate ingredientele si lasam la odihnit pentru 10 min. Smantana pentru frisca se...Citeste continuarea

Ciorbă de varză cu afumătură

Postat de: diaconta in Ciorbe

  Morcovii se curata si se taie rondele.Curatam si ceapa,o taiem marunt si o punem sa fiarba impreuna cu morcovii.Afumatura de taie bucati.Se pun impreuna la fiert intr-o oala cu apa...Citeste continuarea

Cus-cus cu salata de fructe de mare

Postat de: mimmi in Peste

Fierbem cus-cus-ul intr-un litru de apa cu un praf de sare pentru 5 minute,stingem focul si acoperim cu un capac,il lasam 10 minute deoparte,dupa care il spalam sub un jet de apa rece. Tocam ceapa...Citeste continuarea

Carnati ardelenesti cu salata de...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnatii se taie in bucatele mai mici si se cresteaza.Intr-un ceaun se pune ulei de floarea soarelui sau ulei de masline si se pun bucatiile la prajit. Se pune un capac deasupra(sa nu sara...Citeste continuarea

Chec

Postat de: dakris in Dulciuri

Ouale se separa. Peste albusurile batute spuma cu zaharul se varsa galbenusurile amestecate cu ulei si coaja rasa de lamaie. Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se...Citeste continuarea

Crema de branza

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele si se da la rece.Se serveste pe paine prajita(sau nu,cum doriti) Citeste continuarea

Ciocolata calda

Postat de: miha in Bauturi

Oprim cca 50 ml lapte, restul il punem la fiert cu steluta de anason. Intr-un castron amestecam cacaoa cu zaharul, amidonul si scortisoara. Turnam laptele si amestecam pana la omogenizare....Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu branza...

Postat de: ela in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Punem in robotul de bucatarie,sau mixam laptele, ouale, faina, iaurtul, apa minerala si bicarbonatul si omogenizam bine compozitia. Dam la rece o ora. Daca s-a ingrosat...Citeste continuarea

Creveti pane cu orez brun si fasole...

Postat de: Oana in Fructe de mare

Orezul brun se spala bine in mai multe ape si se fierbe in 600 ml apa cu sare. Se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa se umfle se acopera vasul si se lasa la foc mic pana se evapora apa. Se...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Oana in Prajituri

Se caramelizeaza zaharul la foc mic, se intinde pe peretii oalei si se lasa la racit. Se mixeaza ouale cu zaharul spuma, apoi se adauga laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza bine....Citeste continuarea

Cordon bleu cu legume sotate

Postat de: Sim0naWorld in Pui

Pieptul de pui l-am impartit in 4 bucati, pe care le-am batut bine cu ciocanul ptr snitele. Le-am sarat si piperat si am lasat la rece ptr 1 ora. Cand carnea s-a condimentat, pe fiecare bucata de...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu grepfruit

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Se curăță de coajă și de pielița albă grepfruturile. Ținându-le deasupra unui castron, să captăm tot sucul, se desfac feliile de grepfrut din membrane și se pun în castron....Citeste continuarea

Chec de post

Postat de: pusikmea in Prajituri

Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia. Se imparte compozitia in 2 parti egale. Se pune cacao, pudra de vanilie si gem intr-una...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Faina o cernem intr-un castron,facem o gaura in mijloc si adaugam oul,uleiul,otetul si sarea,framantam adaugand treptat apa calduta,pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aluatul obtinut...Citeste continuarea

Clătite cu spanac și pui

Postat de: LadyCrs in Pui

Pentru clătite am amestecat apa cu laptele, oul și am bătut bine cu telul după care am adăugat treptat făina pentru a nu se forma cocoloașe. Spanacul l-am fiert și apoi l-am tocat. După...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: gatiticuspor in Aperitive / Garnituri

Spalati ciupercile scoateti-le cotoarele si tocati-le marunt. Puneti intr-un bol cotoarele ciupercilor, patrunjelul si firul de ceapa tocat marunt. Dati cascavalul prin razatoare....Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus marinate la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ciupercile le spalam una cate una si le scuturam de surplusul de apa. Mararul il spalam si il tocam marunt. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol punem 3 linguri...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu cascaval pane

Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se taie in sferturi, se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper, boia si rozmarin Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit pana prind...Citeste continuarea

Cuburi cu zmeura si ciocolata

Postat de: alldaycooking in Prajituri

Am incalzit smantana impreuna cu ciocolata rupta bucatele pana cand s-a topit ciocolata. Am lasat la rece in frigider pana cand s-a ingrosat crema (3 ore).   Pentru crusta am amestecat...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Se curăţă legumele, se taie cubuleţe şi se vor pune la fiert împreună cu fasolea păstăi. Apoi adăugăm tarhonul, pătrunjelul şi puţin ulei de măsline. Când...Citeste continuarea

Compot de gutui si mere

Postat de: Maria68 in Sirop / Compot

Se decojesc fructele si se taie pulpa bucati.Se aseaza intr-o cratita si se adauga mirodeniile si 3 linguri apa.Se acopera  cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cca.15 min.Adaugam...Citeste continuarea

Cataif

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Am uns tava cu unt ( precizez că am folosit tava de la aragaz), după care am așezat fideaua în strat subțire pe toată suprafața tăvii. Dăm la cuptorul preîncălzit  la foc...Citeste continuarea

Cornulețe cu rahat

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Amestecăm ingredientele până ce aluatul devine pufos, astfel încât sa putem forma biluțe. ( eu le înfășor cu ajutorul a două furculițe așezate una lângă alta...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu cartofi

Postat de: mikidaniro in Porc

Cotletele se bat usor cu ciocanul de carne,se sareaza si se pipereaza dupa gust.Intr-o tigaie punem uleiul si cele 4 cotlete si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti,apoi le scoatem pe o...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: Sim0naWorld in Ciorbe

Se curata toate legumele. Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun in apa rece. Ceapa tocata marunt se caleste, iar cand devine aurie, se adauga morcovul si pastarnacul tocat marunt si rondele....Citeste continuarea

Chifle cu iaurt

Postat de: Sim0naWorld in Piine

Drojdia am amestecat-o cu zahar si putin lapte caldut, iar amestecul l-am pus in mijlocul „gramezii” de faina. Am lasat cateva minute, pana ce maiua a crescut. Amestecand cu o...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: Alinutza80 in Ciorbe

Legumele se pun la fiert impreuna cu cartofii taiati cubulete si delikat. Carnea tocata se amesteca cu ouale, patrunjelul, cartoful dat prin razatoarea fina, ceapa taiata marunt. Cand...Citeste continuarea

Clatite cu gem

Postat de: Alinutza80 in Dulciuri

Se bat ouale cu sarea, apoi se adauga apa minerala, zaharul, esenta de vanilie, uleiul si apoi faina in ploaie. Se mesteca bine sa nu faca cocoloase, compozitia trebuie sa fie ca o smantana. Se...Citeste continuarea

Ciulama cu piept de pui

Postat de: dakris in Pui

Pieptul de pui se fierbe in apa cu putin delikat. Ceapa taiata cubulete cu ulei si o ceasca de apa se pune intr-o cratita acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana se evapora apa si ceapa...Citeste continuarea

Cocktail de creveti

Postat de: SanatateAcasa in Salate

Se pune putin ulei intr-o tigaie, se lasa se incinga, abia apoi se adauga cozile de creveti (decongelati si uscati cu un servet curat). Se lasa pe foc cateva secunde, apoi se iau cu o paleta si se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: gatiticuspor in Ciorbe

Puneti la fiert cartoful taiat cuburi, morcovul rondele, fasolea verde taiata fasii si o ceapa tocata marunt(eu am pus ceapa taiata pe jumate si un fir de ceapa verde taiat). Pentru a prepara...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe -de post

Postat de: ana77 in Ciorbe

- se pune fasolea la fiert si separat se pune apa la fiert pt a o schimba pe cea in care fierbe fasolea - eu schimb vreo 2 ape - cand in a treia apa fasolea s-a inmuiat pe jumatate se adauga...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]