Chiftele de pui cu ciuperci
Postat de: panacris in PuiCarnea se da prin masina de tocat impreuna cu ciupercile scurse de zeama, painea inmuiata si stoarsa. Se adauga ouale, se asezoneaza de sare, piper, boiade ardei dulce si marar. Se unge o forma cu...Citeste continuarea
Chec cu rahat
Postat de: panacris in PrajituriOuale se bata energic cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat si coaja de lamaie amestecandu-se bine pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se...Citeste continuarea
Chec cu banane si crema nugat
Postat de: adela1981 in PrajituriMixam ouale cu zaharul spuma, apoi adaugam 2 linguri crema nugat, uleiul si mixam foarte bine. Adaugam laptele, pesmetul si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se...Citeste continuarea
Cea mai simpla tarta cu mere
Postat de: Martik in Prajituri1. Merele se curata de coaja si se feliaza 2. Ouale se bat pine cu zahar pina acesta se topeste 3. In compozitia obtinuta adaugam untul topit si racit si smintina 4. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea
Croissants
Postat de: aziz in PrajituriFacem un aluat din faina ,sare,zahar,doua linguri unt,lapte si drojdie.Trebuie sa obtinem un aluat ferm si nelipicios.Invelim aluatul in folie si dam la frigider o ora. Cele 250 gr de unt rece...Citeste continuarea
Ceafa si piept de porc la gratar
Postat de: adela1981 in PorcNoi facem gratarele simple, adica fara condimente speciale sau ierburi aromatice, asta nu inseamna ca nu puteti alege condimentele preferate. Carnea se bate cu un ciocan de snitele si se...Citeste continuarea
Crema de banane cu lamaie si sos de...
Postat de: naomy in DulciuriCuratam bananele si le taiem si le punem in robot, adaugam zaharul si sucul de lamaie si mixam bine pana se formeaza o crema. Separat batem frisca, mai bine zis (semi-batuta) adica nu-i...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: postavaru in DulciuriCernem faina untr-un castron. Adaugam oul, uleiul, otetul si sarea si incepem sa amestecam. Adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat elastic si nellipicios. Intrindem aluatul in foiae...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: sufletista in PrajituriApa si untul se pun la fiert, cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca si se adauga ouale pe rand, nu se amesteca pana nu este incorporat fiecare....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carnati de...
Postat de: MIUTA in CiorbeCum se prepara Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca Se caleste in ulei o jumatate de morcov dat pe razatoarea mica.Se adauga ceapa taiata fin,ardeiul...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAm pus pe foc 500 ml lapte, la foc mic, lasand sa dea in clocot. Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar si zaharul vanilat. Cand amestecul s-a albit, am adaugat cele 50...Citeste continuarea
Chec mozaic
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt. Incorporam rand pe rand ouale, apoi putin cate putin uleiul si vinul. Taiem cubulete sunca ,ardeiul gras il curatam si il taiem si pe...Citeste continuarea
Cozonac de post
Postat de: mamaieelena in DulciuriIntr-un lighean se pune apa călduță,drojdia,zaharul,sarea,mirodeniile si faina treptat pana la incorporarea definitiva. Margarina se topeste la foc mic si se adauga treptat framantand si...Citeste continuarea
Choix a la creme
Postat de: dakris in PrajituriApa, zaharul, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incep sa fiarba se pune faina toata odata si se amesteca rapid cu un tel. Se mai mentine pe foc inca cca 3 min si se lasa sa se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnati de casa
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja in apa cu sare. Pana fierb, calim, nu prajim ceapa si ardeiul tocate in ulei la foc mic, iar cand e calita adaugam boia si luam de pe foc. Cand sunt fierti...Citeste continuarea
Ciorba de loboda (varianta mea)
Postat de: marinicayou10 in CiorbeCuratam legumele si le spalam. Morcovul, ceapa si ardeiul gras le tocam si le calim cu putin ulei direct in oala in care facem ciorba. Doar le inmuiem putin (nu le prajim). Adaugam cartofii si...Citeste continuarea
Clatite cu branza
Postat de: sufletista in DulciuriBranza o mixam putin(eu am preferat sa nu o mixez foarte bine) cu zaharul,adaugam untul si ouale mixand bine dupa fiecare,adaugam laptele si zaharul vanilat,praful de copt,un praf de sare si faina...Citeste continuarea
Covrigei cu cernusca si susan
Postat de: dentistutza in Aperitive / GarnituriDrojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu zaharul, Intr-un castron incapator se toarna uleiul, apa cu drojdia si zaharul si sarea. Treptat se adauga faina, framnatand pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Calavie ( paine cu vin )
Postat de: Ina in Mancaruri de postVarianta 1. Vinul cu zaharul se dau in clocot si se toarna fierbinte peste bucati de paine impletita , fierbinte. Varianta 2. Punem intr-un castron zaharul, vinul si...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolată
Postat de: diaconta in DulciuriPregatim mai intai crusta.Topim ciocolata rupta bucati impreuna cu untul.Sfaramam biscuitii,eu am folosit robotul.Turnam amestecul de ciocolata cu unt peste biscuiti si amestecam. Punem...Citeste continuarea
Cupcakes cu fructe de padure si...
Postat de: Brindusa in PrajituriAmesteca bine faina cu praful de copt Amesteca sucul de fructe cu laptele Incalzeste cuptorul la 180 C Mixeaza untul cu zaharul cateva minunte, pana se formeaza o...Citeste continuarea
Crap in crusta de rosii deshidratate
Postat de: medioto59 in PestePestele se curata de solzi si de intestine,se spala si se lasa la scurs dupa care se condimenteaza cu sare .atat pe exterior cat si in interior.Rosiile deshidratate se pun intr-o cana peste care...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu costita de porc
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeLuam bucata de costita ,o trecem pe sub un jet de apa apoi o portionam. Varza o spalam bine si o taiem fideluta. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il radem de coaja,apoi il dam pe...Citeste continuarea
Conopida pane de post
Postat de: ana77 in Mancaruri de post- se curata conopida, se taie buchetele mici si se pune la fiert in apa cu sare 10-15 min dupa care se scurge si se lasa putin deoparte sa pregatim paneul - se amesteca intr-un vas pesmetul cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde - Reteta...
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri de postCum se prepara Ciorba de fasole verde - Reteta gustoasa de post Ceapa tocata marunt se caleste in ulei. Se adauga morcovul, pastarnacul, telina si ardeii, tocate toate marunt. Se adauga apa...Citeste continuarea
Chiftelute prajite
Postat de: Sim0naWorld in PorcCeapa, mararul si patrunjelul le-am toacat marunt, usturoiul l-am pisat si am amestecat toate cu carnea tocata si ouale. Cartoful l-am dat prin razatoarea mica, l-am scurs de zeama si l-am...Citeste continuarea
Curry de pui
Postat de: ianculubita in PuiToate legumele curatate,spalate,taiate cubulete sau julien,se calesc 5min in ulei incins,se adauga carnea taiata fasii,se adauga toate condimentele si supa; se lasa sa fiarba 15min,se adauga...Citeste continuarea
Chifle fragede de post
Postat de: ana77 in Piine- se aseaza faina intr-un castron, se adauga drojdia amestecata cu zaharul si 1/2 din apa si lasata sa creasca putin, sarea, margarina si se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa la...Citeste continuarea
Calamar pane in cosulete de paine
Postat de: MyCookingLife in Fructe de mareSe lasa inelele de calamar 15 minute in lapte, la frigider. Se dau prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei in mod normal. Eu am pus foarte putin ulei. ...Citeste continuarea
Covridog
Postat de: deyutzky in Mancaruri cu carneDizolvam drojdia cu zaharul in 150 ml apa calduta. Punem faina intr-un bol peste care adaugam drojdia dizolvata plus restul ingredientelor (uleiul, sarea, 1 ou) si framantam bine pana aluatul...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu legume la cuptor
Postat de: Sim0naWorld in PorcBucata de ceafa am transat-o si am condimentat-o cu sare si piper. Am lasat la rece cca 1 ora. Prazul l-am taiat rondele, ceapa julien, iar ardeiul bucati potrivit de mari. Am adaugat cimbru,...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: postavaru in PorcFeliile de carne le batem cu ciocanul pentru snitele apoi le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare felie de carne asezam o felie de sunca (taiata subtire) si 2-3 bucatele de cascaval. Rulam...Citeste continuarea
Ciorba dupa taierea porcului
Postat de: adela1981 in CiorbeCarnea cu os se taie bucatele (de preferat muschiulet cu os), iar compozitia de carnati se amesteca cu oul batut si se formeaza perisoare. Se pune la fiert carnea si perisoarele si se...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: LALY in CiorbeDeci, curatam salata, morcovul si ceapa si le spalam. Oprim doua fire de ceapa pentru prajeala. Taiem salata fideluta, morovul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, iar ceapa se taie rondele...Citeste continuarea
Clatite cu crema de branza fina
Postat de: simona119 in DulciuriAseara am avut pofta de clatite, dar am vrut sa incerc ceva nou si deosebit, asa ca am facut o umplutura de crema de branza care a iesit minunata. Am amestecat 450g de crema de branza cu 2...Citeste continuarea
Chinezoaica
Postat de: deliciousflavours in PrajituriMixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt, de asemenea adaugam si nuca macinata. Albusurile le batem spuma...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: miha in PrajituriPunem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem oul, ulieul, otetul si sarea. Framantam apoi adaugand apa calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios....Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: Criss in PrajituriApa si untul se pun la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se ia de pe fos si se adauga toata faina. Se adauga apoi ouale pe rand. Eu folosesc intotdeauna mixerul pentru ca e mai usor de inglobat...Citeste continuarea
Clatite americane (2)
Postat de: sufletista in DulciuriAlbusurile se bat spuma cu 1 praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, adaugam albusurile spuma si restul de...Citeste continuarea
Cornulete fragede (de post)
Postat de: dakris in DulciuriZaharul se dizolva in borsul caldut. Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o gropita in care se pun drojdia uscata, borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca...Citeste continuarea
Chec bicolor
Postat de: miremirc in PrajituriIntr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie. Adaugam si dulceata din coji de portocale. La final...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: Criss in DulciuriApa + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea . Se adauga cacao si si se amesteca, se lasa sa mai dea un...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: Sim0naWorld in VitaCarnea am spalat-o bine, schimband de mai multe ori apa. Rosiile le-am oparit in apa cu sare. Am pus carnea la fiert in apa cu sare, spumand mereu. Cand carnea este fierta, am taiat-o...Citeste continuarea
Cupcakes cu migdale si frosting din...
Postat de: Brindusa in PrajituriAureste putin migdalele in cuptor. Dupa ce s-au racit bine macina-le nu foarte mic. Bate bine albusurile cu un praf de sare, Intr-un castron mare mixeaza untul cu zaharul 2-3 minute, pana...Citeste continuarea
Cheesecake cu pere
Postat de: alba_zori in PrajituriPregatirea e chiar simpla si in trei miscari. 1.Sfaramam bine biscuitii si ii amestecam cu margarina, punem in frigider intr-o forma de silicon la odihnit un pic,cam 15 minute. 2.taiem...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat-reteta de post
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-dizolvam drojdia ,zaharul,sarea in borsul caldut,adaugam uleiul si faina cat sa iasa un aluat potrivit -lasam la temperatura camerei sa se odihneasca intre timp taiem cubulete rahatul...Citeste continuarea
Crema de chocolate negro con...
Postat de: naomy in DulciuriStoarcem sucul de la portocala si razuim coaja si o amestecam cu zaharul brun si o lasam deoparte.Se zdrobeste ciocolata si se pune in blender,separat clocotim apa pe...Citeste continuarea
Chec cu ness
Postat de: ionix in PrajituriUntul se freacă cu zahărul, până se topește zahărul. se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și se încorporează în unt. Alternativ se va pune laptele și...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu soia si ciuperci
Postat de: adela1981 in Mancaruri de postIn primul rand punem soiaua la fiert in apa clocotita cu sare si lasam cca 15-20 min, apoi scurgem de apa foarte bine. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2...Citeste continuarea
Clatite umplute cu portocale in sos...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriClatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de portocala. Adaugam praful de copt,apoi faina in ploaie,timp in care invartim mereu in compozitie....Citeste continuarea
















