Ciorba de iepure de casa
Postat de: ela in CiorbeTaiem ceapa rondele. Pastarnacul si morcovii ii curatam si ii taiem marunt. Curatam ardeii si ii taiem cubulete. Punem legumele cu sare si piper in putin ulei intr-o tigaie (eu le-am pus intr-o...Citeste continuarea
Chifteluțe de năut - de post
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postNăutul se pune în apă rece peste noapte. A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o oră. Se scurge și se lasă la răcit. Între timp curățăm ceapa verde și usturoiul....Citeste continuarea
Cocktail de patrunjel
Postat de: ana77 in Cocktail- se toaca patrunjelul si se aseaza in blender peste care se pune lamaia taiata in 8 buc si celelalte ingrediente si se mixeaza 1- 1,5 min pana se face totul fin. - se toarna in pahare si se...Citeste continuarea
Cornulete de post cu bors
Postat de: gaby_d in Mancaruri de postAmestecati intr-o cana uleiul, borsul si drojdia. Omogenizati. Cerneti faina, adaugati sarea si zaharul apoi amestecul lichid putin cate putin. Framantati un aluat maleabil, nelipicios....Citeste continuarea
Carne de pui la cuptor cu sos de soia
Postat de: madlena in PuiCarnea de pui se spala si se pune intr-un vas de sticla (care sa aiba capac), se asezoneaza cu sare, piper dupa gustul fiecaruia. Se adauga putin ulei cam 50 ml. si sosul de soia (se gaseste in...Citeste continuarea
Chocolate Toothpaste
Postat de: gatiticuspor in PrajituriAmestecati intr-un bol margarina cu zaharul pana se formeaza o crema omogena. Peste aceasta crema adaugati cacao si ciocolata calda pudra apoi amestecati bine. Intr-un alt bol amestecati...Citeste continuarea
Copanele cu cartofi in sos de bere...
Postat de: bubulina44 in PuiCopanelele se spala bine, se verifica sa fie curatate bine de puf si pene, apoi se sterg cu un prosop/servetel uscat. Se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia (am pus si...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu prune uscate
Postat de: postavaru in CiorbeSpalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o "spinare" de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam de cate ori este nevoie. Adaugam apoi ceapa taiata marunt...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie
Postat de: ana77 in Ciorbe- se curata, se spala si se toaca morcovul , albitura, telina si ceapa si se pun la fiert in 2 litri apa - dupa ce au fiert pe jumatate se adauga cartoful curatat si taiat cubulete mici si...Citeste continuarea
Creveti cu usturoi
Postat de: Alinutza80 in PesteIntr-o tigaie se pune untul la topit. Crevetii se tamponeaza cu un prosop de bucatarie sa nu mai aiba apa, apoi se pun in tigaie cand untul este incins. Se prajesc pe ambele parti. Apoi se adauga...Citeste continuarea
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara
Postat de: oana_pisicutza16 in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina, drojdia, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul de ou, sarea si coaja de lamaie, dupa care se adauga uleiul si laptele caldut. Aluatul se framanta pana devine o...Citeste continuarea
Ciorba de loboda rosie
Postat de: dakris in CiorbeSe rup coditele la firele de loboda astfel incat sa ramana numai frunzele care se spala cu apa din abudenta. Intr-o tigaie cu capac in care se pun 80 ulei se adauga loboda tocata pentru a se cali...Citeste continuarea
Cottage Pie
Postat de: gatiticuspor in VitaSe curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se taie morcovul rondele si se toaca ceapa marunt. Se pune carnea tocata la prajit in putin ulei si cand...Citeste continuarea
Chilli vegetarian
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postFasolea albă, eu am preferat să o cumpăr uscată și să o fierb eu. Am pus 500 g de fasole albă la înmuiat în apă rece seara și am last-o până a doua zi dimineața...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu rahat
Postat de: bucatarimcudiana in DulciuriMai intai se pregateste aluatul. Se pregateste un bol sau un castron cam de 3 l in care se pune iaurtul, praful de copt, untura, faina, sarea si se amesteca bine.Aluatul trebuie sa aibe o...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu ou
Postat de: oana_pisicutza16 in Mancaruri de legume- se curata cartofii si se taie in cubulete, se ung cu putin ulei si se condimenteaza - se pun cartofii in...Citeste continuarea
Chec de post
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAmestecam faina cu ingredientele uscate dupa care adaugam uleiul si apa treptat.Amestecam bine si turnam in tava unsa si tapetata cu ulei si faina.Dam la cuptor pana trece testul cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: timea in CiorbeSpalam boabele de fasole si le lasam in apa de seara pana dimineata. A doua zi incepem prin a pune fasolea singura la fiert. Separat intr-un vas de 4-5 l punem apa la fiert. Cand...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii putin, separat se bat ouale amestecandu-se cu caizerul tocat cubulete. Se scot cartofii intr-un castron si se amesteca cu amestecul din oua si caizer. Se dau la cuptor timp de...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi cu telemea de oaie
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se rad marunt. Se adauga telemeaua rasa, ouale, faina si se asezoneaza dupa gust cu sare, boia de ardei dulce sau iute si piper. Se framanta bine pana se...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti, cu afumatura
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCuratam cartofii de coaja si-i fierbem ( nu foarte tare ), apoi ii feliem. Ungem un vas de yena cu unt si asezam in straturi felii de cartof fiert, apoi felii de kaizer si...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: mikidaniro in CiorbeBurta intreaga o spalam bine,o punem intr-un vas cu apa si otet(o parte otet si trei parti de apa) cat sa o acopere si o lasam 30-45 de min.Intre timp rasolul de vita,oasele,ceapa si 2 morcovi...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat
Postat de: miremirc in Mancaruri de postPregatim maia-ua : intr-un bol mic amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin suc. Acest amestec il turnam peste faina asezata intr-un castron mare. Lasam sa...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: ana77 in Mancaruri de post- se curata ciupercile de piele si interiorul negru, se spala si se toaca marunt - se curata si toaca marunt ceapa si se pune in cratita unde se va face ciulamaua cu uleiul si 100 ml apa din...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate- la masina...
Postat de: Oana in PrajituriOuale se bat cu mixerul cu un praf de sare si se adauga zaharul in ploaie. Se mixeaza 5 minute, pana se umfla si se albesc. Se rastoarna in cuva masinii de paine. Se adauga untul moale taiat...Citeste continuarea
Coaste de porc cu rozmarin
Postat de: Bunica in PorcCoastele se spala, se sterg cu prosop absorbant si se aseaza in tava. Se stropesc cu ulei cu rozmarin, se sareaza si pipereaza ,se pune foaia de dafin, vinul si se dau la cuptor pana se...Citeste continuarea
Ciuperci pane de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCuratam ciupercile de pielita si le spalam,apoi le taiem pe jumatate(daca sunt micute le lasati intregi). Intr-un bol punem apa minerala,apoi incepem sa turnam faina pana obtinem un aluat mai...Citeste continuarea
Chesecake american cu fructe de padure
Postat de: cristinne in TorturiSe face blatul de biscuite din biscutii sfarmati si untul topit. Se pun in forma si se batatoreste. Se pun intr-un vas toate ingredientele (mai putin fructele) si se baga blenderul in...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: alinutza1983 in Piine1. M-am invatat comoda, asa ca aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare si dospire ( cel de pizza). Laptele se lasa la infuzat cu usturioul, iar pentru acest pas e...Citeste continuarea
Ciocanele de pui in fulgi de porumb
Postat de: alinutza1983 in Pui1. Curatam ciocanelele de pui de piele, apoi le spalam bine. 2. Intr-o oala cu apa fierbinte, oparim ciocanelele cam 5 minute, ca nu cumva sa ramana in sange la prajit! Ciocanelele oparite se...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu carne de porc
Postat de: roxanamiti in Porc- spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si 2 foi de dafin (15 min), - carnea o taiem bucatele mai mari si o punem la calit in untura, cand prinde un pic de culoare adaugam o...Citeste continuarea
Cannelloni cu legume - de post
Postat de: Julie in Mancaruri de postCannelloni Se pune un vas cu 1 l de apa si un praf de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga cannelloni si se fierb 2-3 minute. Se scot cu grija, sa nu se rupa, se trec prin apa rece,...Citeste continuarea
Clatite cu ficatei de pui
Postat de: mimmi in FicatCalim ceapa tocata marunt,adaugam ficateii spalati si taiati bucatele,ii lasam sa se rumeneasca si eu putin. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam vinul si lasam sa fiarba bine...Citeste continuarea
Cartofi cu morcov, ceapa si mozzarella
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeCartofii se taie in 4 si se taie felii subtiri, morcovii ii taiem rondele, ceapa se taie solzisori subtiri, iar mozzarela se taie cubulete. Spalam cartofii, morcovii si ceapa si ii punem intr-o...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de postCuratam si spalam cartofii.Ii taiem felii mai groase,dupa care ii punem la fiert in apa cu sare.Nu-i lasam sa fiarba prea mult,ci doar cat sa intre furculita in ei. Intre timp...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeFasolea am lasat`o in apa rece cca 24 ore, schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape. In ultima apa am adaugat si cartoful si am lasat sa fiarba acoperit aproape o ora...Citeste continuarea
Calzone cu ciuperci si pui
Postat de: aziz in PizzaFacem aluatul mai intai punem faina cernuta intr-un castron.Intr-un castronel punem drojdia ,zaharul ,3 linguri de faina si putin lapte amestecam bine acoperim cu folie de plastic si lasam la loc...Citeste continuarea
Chec cu dovleac (reteta de post)
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga sucul proaspat de portocala(am folosit eu),dovleacul ras pe ochiurile cele mai mici ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar...Citeste continuarea
Cheesecake cu unt de alune (peanut...
Postat de: Cristi_Roman in Prajituri1. Am creat intai blatul, tocand marunt biscutii (cu un mojar), taind ciocolata in cubulete mici cu un cutit si topind untul in tigaie. Am amestecat bine aceste trei ingrediente apoi am intins...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu caracatita baby
Postat de: ana77 in Fructe de mare- curatam cartofii, ii taiem ca pt prajit, ii ungem cu 2 linguri ulei si un praf de sare, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie copt si ii dam la cuptor la 180C pt 30 min - fierbem...Citeste continuarea
Cuiburi cu mere si nuci de post
Postat de: ana77 in PrajituriAluat: - punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si asezam drojdia diluata in 5 linguri suc si o lingura zahar si lasam la dospit 15 min - in sucul ramas topim restul de...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: dakris in Mancaruri cu carneChiftelele Ingredientele pt chiftele se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se umezesc mainile cu apa sau se ung cu ulei (dupa preferinta) si formeaza chiftelutele in forma dorita. Se...Citeste continuarea
Ciuperci cu măsline - de post
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postDe preferat să se folosească ciuperci nu foarte mari. Se curăță, se taie mai mici, se spală în mai multe ape și se stropesc cu zeamă de lămâie. Se pun ciupercile la...Citeste continuarea
Ciuperci pleutorus cu cotlet de porc
Postat de: panacris in PorcCiupercile se spala si se taie fideluta. Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei si apa, cca. 10 minute la foc potrivit. Se adauga carnea spalata, taiata...Citeste continuarea
Cous-cous cu legume
Postat de: bubulina44 in Mancaruri de postSe spala bine legumele apoi se feliaza julienne pentru ca se pot prepara mai repede. Se pune un fir de ulei de ulei intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta (eu am folosit wok) la foc mediu-mare...Citeste continuarea
Ciorba de ciolan de porc
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeLegumele se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rade si se taie rondele. Oasele se spala bine-bine. Se fierbe carnea si oasele de porc in apa cu sare, spumanadu-se...Citeste continuarea
Ciuperci scazute cu aripioare pane
Postat de: DanMonica in PuiCeapa tocata o calim pana capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile taiate si condimentam. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu linte
Postat de: ana77 in Ciorbe- curatam spalam si tocam zarzavatul - punem la fiert ceapa, radacinoasele tocate si putin ulei - cand sunt pe jumatate fierte adaugam cartoful si pumnul de linte spalata (lintea fierbe in...Citeste continuarea
Cozonac cu fructe uscate
Postat de: aziz in PrajituriFacem mai intai maiaua amestecand drojdia cu 50 ml lapte cald ,o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina ,lasam la cald pana creste cam 15-20 minute. Mixam ouale cu zaharul ,turnam laptele cald...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii mai groase si ii punem la fiert intr-o oala cu apa,cu un praf de sare si piper. Ii lasam pana sunt fierti pe 3 sferturi. Curatam usturoiul si il...Citeste continuarea
















