Cus cus cu piept de pui
Postat de: mon in Mancaruri cu carneTocam ceapa marut,pieptul de pui il taiem cubulete Pregatim o tigaie in care punem ceapa la calit punem boia apoi adaugam pieptul de pui si lasam 5 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa,...Citeste continuarea
Coffee cheesecake (reteta cu nr. 300)
Postat de: mimmi in DulciuriSfarmam biscuitii in robot, adaugam untul topit si omogenizam. Tapetam 4 forme cu folie alimentara, iar jos asezam un strat uniform din compozitia de biscuiti,se dau formele la frigider pana...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu cartofi prajiti
Postat de: gurita_ta2005 in PorcClatim carnea cu apa ,o lasam putin sa se usuce,dupa care adaugam condimente(piper,vegeta,cimbru,boia dulce)si o punem in tigaie stropita cu ulei de masline si o acoperim cu apa sa se inmoaie....Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos si ananas
Postat de: rodicamaria in DulciuriLaptele se pune la fiert.Se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos,se amesteca bine si se lasa la racit. Intre timp se amesteca bine untul(la temperatura camerei) cu zaharul si apoi se adauga...Citeste continuarea
Ceafa la gratar pe pat de legume
Postat de: corina241 in PorcCeafa de porc am batut-o pe ambete parti in folie de plastic cu ciocanul de snitele si am condimentat-o dupa gust. legumele le-am calit in putin ulei si am stins cu 200 ml supa de vita dupa...Citeste continuarea
Caracatita cu hrean si ceapa rosie
Postat de: panacris in Fructe de mareCeapa rosie se curata de coaja si se taie rondele fine. Caracatita se scurge de uleiul in exces din conserva, se rastoarna intr-un castron, se adauga feliile de ceapa rosie, se asezoneaza cu zeama...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu multe legume 2
Postat de: panacris in CiorbeCarnea macra de vacuta se taie patratele, se pune la fiert cu ceapa in apa cu putina sare, la oala minune, cca. o ora. Dupa ce s/a fiert carnea se adauga legumele asortate, foile de dafin, ardeiul...Citeste continuarea
CLATITE CU MERE UMPLUTE CU DULCEATA...
Postat de: iri_love in DulciuriSe adauga un praf de sare in lapte, apoi se adauga ouale batute. Separat se spala merele, se curata si se dau pe razatoarea mica care se adauga apoi in compozitia de lapte. Se amesteca cu un tel...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: corina241 in CiorbePreagatim o oala de ciorba de 3-4 litri si umplem cu apa. Tocam legumele: ceapa am taiat-o solzisori, telina si pastarnacul le-am dat pe razatoare, iar morcovul l-am taiat cubulete. Nu am calit...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: lia in DulciuriAluatul de clatite se face, mixand foarte bine ingredientele pt clatite, dupa care se prajesc rand pe rand in tigaia incinsa si stropita cu foarte putin ulei.Clatitele prajite pe ambele parti, le...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: Mariuka in DulciuriSe amesteca untul cu laptele praf si cacaua pana cand dispar cocoloasele. Amestecul trebuie sa devina ca o pasta. Separat si face un sirop din zahar si 150 ml apa. Se pune la foc iute pana se...Citeste continuarea
Crap in crusta de susan
Postat de: medioto59 in PesteEu am avut un crap la peste 3 kg pe care l-am taiat bucati.Capul si coada le-am pastrat pentru o ciorbica iar restul bucatilor le-am "confectionat" asa cum veti vedea. Spalam bucatile...Citeste continuarea
Clatite cu nes si 2 umpluturi...
Postat de: mihaelaradu in PrajituriEu am procedat asa cu aluatul: 1. Intr-un castron am pus faina peste care am turnat usor laptele caldut astfel incat faina s-a incorporat frumos fara cocoloase. Am adaugat cafeaua, zaharul,...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: Irina in PuiPuiul curatat si spalat bine se transeaza si se pune la fiert. Cand se formeaza spuma se curata bine pana ramane supa limpede. Acum se adauga si legumele- taiate daca sunt prea mari sau...Citeste continuarea
Ciorba de ''potroace''
Postat de: Ana_Maria269 in CiorbeIntr-o cratita cu 2 l de apa se pune carnea la fiert (aripi, pipote, inimi) cu un strop de sare. Se ia spuma de cate ori este nevoie si se lasa sa fiarba incet. Intre timp se spala...Citeste continuarea
Ciocolata calda de casa
Postat de: krinakrina in BauturiSe fierb 200 ml de apa. Separat se pun impreuna 1 lingura de zahar si o jumatate de lingura de apa. Se adauga 4-5 picaturi din esenta de vanilie si 4-5 picaturi din cea de migdale (eu am pus...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriTaiem cascavalul felii mai groase. Batem oul cu un praf de sare si piper. Dam apoi feliile de cascaval prin ou, apoi prin faina, din nou prin ou si iar prin faina, apoi dam prin pesmet sau...Citeste continuarea
Costite de porc glazurate cu...
Postat de: Sidy in PorcPortionam coastele si le taiem in felii dupa osul lor. 1-2 linguri untura le punem la topit intr-o cratita. Coastele taiate le asezonam pe ambele parti si apoi le punem in untura incinsa si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu branzeturi
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriDam pielita jos la ciuperci si le taiem coditele. Coditele le tocam cat mai marunt.Taiem marunt si sunca presata si le punem impreuna cu coditele ciupercilor in putin ulei la calit cateva minute....Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin si usturoi la...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem ca pentru cartofi taranesti. Se pun in punga magica, preparam condimentele si stropim cu ulei de masline. Legam punga si o punem la cuptor la foc mediu timp...Citeste continuarea
Chifle cu unt
Postat de: RuxyRux in PiineTopim untul in apa si asteptam pana ajunge lichidul caldut. Cernem faina in vasul de framantat si facem o mica gropita la mijloc. Punem drojdia deasupra zaharul si pe margine sarea. Adaugam...Citeste continuarea
Cornuri cu Finetti
Postat de: Camy_gby in DulciuriIntr-un bol incapator se pun toate ingredientele in afara de lapte. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, laptele adaugandu-se treptat. Se lasa la dospit 1-2 ore, pana cand isi dubleaza...Citeste continuarea
Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la...
Postat de: botcrina in Mancaruri cu carneSe curăţă cartofii şi se taie rondele, şunca se feliază, iar cârnaţul se taie şi el rondele. Ungem o tavă cu puţină untură, aranjăm un strat de cartofi, şi peste...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: Ina in Mancaruri de legumeCiupercile se curata , se spala si se feliaza, apoi se tin 2-3 minute in apa clocotita ( pe care o vom arunca ), pentru a inlatura o parte din toxine. Curatam un morcov , il dam pe...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu vin si ovaz cu sos...
Postat de: adasev12 in PorcIntai am facut carnita, ca necesta mai mult timp. Am amestecat o jum lingurita de condimente pt porc cu o lingura ulei de masline si am uns carnita cu acest amestec. In tigaie am incins ulei...Citeste continuarea
Clatite umplute, in sos de vanilie,...
Postat de: Sidy in DulciuriClatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala. Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: deliciousflavours in PrajituriIncalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam 1 lingurita de zahar din cele 3 linguri si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, timp in...Citeste continuarea
Ciupercute
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriDin brinza facem mai multe bilute. Le impartim in mod egal. Dintr-o parte facem piciorul ciupercutelor si din cealalta facem palariile ciupercutelor. Decoram cu bucati foarte mici de ardei rosu....Citeste continuarea
Chec "bicolor"
Postat de: simona119 in PrajituriIntr-o cratita mai inalta, bateti bine zaharul cu unt pana cand obtineti o pasta omogena. Adaugati apoi pe rand, amestecand continuu, cele 4 oua. Dupa ce ati incorporat primele trei ingrediente,...Citeste continuarea
Crema de zahar ars, cu blat
Postat de: Sidy in TorturiIntr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic. Adaugam si cativa stropi de apa si lasam sa se caramelizeze zaharul avand o culoare de un auriu inchis, atentie sa nu...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu ciocolata si nuca
Postat de: RuxyRux in PrajituriMixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam pana devin lucioase. Topim untul si jumatate il adaugam la compozitia de albusuri( cand se mai...Citeste continuarea
Chiftelute marocane (de cartofi)
Postat de: CaroleCuisine in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-un castron si ii sfaramam cu furculita. Adagam apoi un ou, patrunjel, sare, piper, paprika si usturoiul. Formam chiftelutelele,...Citeste continuarea
Cremsnit vanilat
Postat de: RuxyRux in PrajituriIntai am pregatit crema rapid: Am pus laptele la foc mic sa se infierbante, in el am pus vanilia...am mixat galbenusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si faina plus amidonul. Cu o...Citeste continuarea
Chec
Postat de: caroline in PrajituriUntul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu 200 gr zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Se mixeaza pina obtinem o compozitie cremoasa. Nu e necesar ca zaharul sa se topeasca. Se adauga...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta
Postat de: Giorgia_gio in DulciuriClatite pufoase reteta Ouale se mixeaza bine impreuna cu un praf de sare,zaharul si cu esenta de vanilie,se adauga iaurtul si laptele.Faina se amesteca cu praful de copt,se adauga peste compozitie...Citeste continuarea
Crenvusti in foietaj
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriSe desface foia de foietaj si se intinde pe o planseta de lucru. Se taie fasii lungi. Crenvustii se taie dupa lungimea dorita si se ruleaza in fasiile de foietaj. Se dau la cuptor pana se...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriNu am dat cantitati la branza, kaiser si cascaval pentru ca aici se poate jongla usor la cantitate, se pune dupa bunul plac si gust. Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand intra...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si ciocolata
Postat de: postavaru in DulciuriAvem grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam 5 minute pana creste putin. Cernem faina intr-un vas si...Citeste continuarea
Ciorba de bureti
Postat de: mamaieelena in PorcAm spalat si maruntit ficatul si bojogul peste care apoi am pus apa clocotita lasand asa 10 minute si dupa aceea am pus in oala sub presiune la fiert pentru 20-30 de minute.In acest timp am...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui gratinati
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca si apoi se curata. Pieptul de pui il taiem fasiute si-l punem in cele 2-3 lg...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coaja ,pe jumatate,cam 15min dupa ce a inceput sa fiarba apa. Ii scoatem apoi din apa in care au fiert si ii racim in apa rece. Ii taiem pe jumatate pastrandu-le...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: Oana in PrajituriOuale se bat cu zaharul, se adauga apoi amidonul, amestecand cu telul. Se toarna laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu tot cu telul. Se pune compozitia pe foc, intr-o craticioara cu...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu oua ochiuri
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii foarte binein jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert. Ii lasam pana cand intra fruculita in ei ( nu trebuie sa se fiarba foarte bine, pentru ca urmeaza sa-i bagam la...Citeste continuarea
Coltunasi cu magiun de prune
Postat de: Sidy in DulciuriSe face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta. Cu...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: mihaelab in Mancaruri cu carneCarnea de porc o tocam dupa care o punem intr-un lighean mai mare.La fel procedam si cu cea de vita dupa care o punem peste cealalta in lighean. Usturoiul il curatam ,il pasam si il punem peste...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de...
Postat de: Ina in CiorbeCum se prepara Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala Perisoare : Spalam orezul si-l scurgem bine de apa, apoi punem intr-un castron toate...Citeste continuarea
Cartofi Frantuzesti
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert in coaja cu apa si sare.Cand sunt gata se scurg de apa si se curata de coaja,dupa care se taie rondele.Tava se unge cu unt si se aseaza rondelele de cartofi.Intr-un...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriPunem ouale intr-un castron,le batem bine,adaugam laptele si cele 5 linguri de zahar.Pe o farfurie punem 2 linguri de stafide inmuiate in rom,dupa care se adauga in compozitie,adaugam si...Citeste continuarea
Carne de vacuta cu orez
Postat de: mihaelar63 in VitaLegumele se curata si se spala . Carnea si morcovii cuburi sarati cu apa cat sa fie acoperiti se fierb in oala sub presiune 30 min . Prajiti usor ceapa tocata impreuna cu...Citeste continuarea
Crema pasticera (pasticerilor)
Postat de: simo_brkic in PrajituriAmestecam bine galbenusurile cu zaharul,faina ,coaja de lamaie, sarea (putina ,un varf) si foarte incet adaugam laptele.Lasam pe foc mic lent,amestecand mereu pana la obtinerea unei creme...Citeste continuarea
















