A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba radauteana

Postat de: gaby_d in Ciorbe

Pentru ciorba radauteana pui la fiert pieptul de pui si radacinoasele, toate curatate si spalate bine. Lasi sa fiarba totul bine, bine,(testezi legumele introducand furculita) strecori, iar...Citeste continuarea

Cheesecake cu coacaze

Postat de: Mihaela11_jo in Prajituri

Blatul Se pun piscoturile intr-o punga  si se zdrobesc ,apoi  intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna  intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca dar...neumplute

Postat de: Sidy in Prajituri

Untul, la temperatura camerei, il amestecam bine de tot cu 250 g zahar praf pina se face ca o spuma. Adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, esentele si coaja de lamaie....Citeste continuarea

Ciorba de curcan

Postat de: panacris in Ciorbe

Carnea se pune la fiert în 2 l. de apă rece. Când clocoteşte se spumează. Între timp ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei şi apă,...Citeste continuarea

Coffee-Chocolate Crinkels

Postat de: madi_marin in Prajituri

Ouăle se mixează cu zahărul până îşi dublează volumul. Ciocolata se topeşte împreună cu untul sau margarina şi nessul într-un vas la foc mic amestecând...Citeste continuarea

Cozonacul lui Liberty

Postat de: gabrielaiancu in Prajituri

Pentru a prepara aluatul : 1. Folosind masina de facut paine, sau intr-un bol mare, daca doriti sa realizati cozonacul in intregime manual, amestecati faina cernuta, cu untul si galbenusurile...Citeste continuarea

Coq au vin

Postat de: Sidy in Pui

Intr-un bol mai mare punem vinul, boabele de piper, ierburile, condimentele, legumele curatate si taiate, iar la sfarsit adaugam gaina transata. Lasam la marinat 24 de ore la rece. Carnea de porc...Citeste continuarea

Chocolate Crinkles

Postat de: Criss in Prajituri

Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste la microunde sau pe baie de aburi impreuna cu untul. Se amesteca pana devine cremoasa. Se adauga zaharul peste ciocolata, apoi cele doua oua si...Citeste continuarea

Cozonacul mamei (2)

Postat de: diaconta in Dulciuri

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Se lasa pana cand amestecul creste. Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia....Citeste continuarea

Caise caramelizate servite cu crema...

Postat de: mentasirozmarin in Dulciuri

Pentru inceput, taiem caisele in jumatate, scoatem samburii si punem in mijlocul fiecarei jumatati de caisa cate o bucatica se unt si o jumatate de lingura de zahar brun. Le aranjam frumos intr-o...Citeste continuarea

Cozonacul maicutei mele

Postat de: Sidy in Dulciuri

  Drojdia sfaramata se pune in 200 ml lapte caldut si 50 g zahar ,la dospit.Cand maiaua a crescut se framinta bine de tot toate ingredientele pentru aluat  aproximativ o ora....Citeste continuarea

Chocolate Crinkles

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se freaca spuma ouale cu zaharul. Se topesc ciocolata si untul la microunde sau pe aburi si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste oua amestecand continuu. Se incorporeaza si faina treptat,...Citeste continuarea

Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi -...

Postat de: mitinita in Prajituri

  Se pune drojdia si zaharul in lapte si se pune deoparte 5 minute. Faina,ouale si coaja de portocala se pun intr-un bol adanc,la care se adauga drojdia cu lapte. Se framanta un...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu dulceata de...

Postat de: gabrielaiancu in Prajituri

1. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati la viteza medie, untul cu faina, pana cand obtineti o consistenta sfaramicioasa si omogena. Continuand la viteza...Citeste continuarea

Colacel cu nuca si miere de albine

Postat de: brunetica in Dulciuri

Intr-un bol cernem faina , adaugam un praf de sare . Drojdia o dizolvam in laptele cald si turnam peste faina, amestecam bine si incepem sa adaugam cele 2 linguri de zahar, nucsoara, 2 oua si...Citeste continuarea

Chec

Postat de: bylaura in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat incet (ca pt maioneza), apoi se pune praful de copt stins in zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma tare impreuna...Citeste continuarea

Curry de pui cu ghimbir si lapte de...

Postat de: Brindusa in Pui

Incalzeste uleiul si pune ghimbirul si usturoiul. Amesteca putin. Adauga carnea si, la foc mare, caleste-l 2-3 minute. Adauga lemongrass si amesteca. Adauga prazul, sosul de peste, sosul de soia,...Citeste continuarea

Cupcakes cu dovleac pentru diabetici

Postat de: Brindusa in Prajituri

Bate untul putin cu mixerul, apoi adauga 1 ou. Amesteca bine. Daca nu se leaga, pune 1 lingura de amidon. Adauga si celalalt ou. Amesteca. Pune dovleacul, taiat bucati mici. Amesteca pana se...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu lapte condensat

Postat de: Brindusa in Prajituri

Prajeste uscat alunele, in cuptor. Taie ciocolata mic. Intr-o tava mica (15 cm x 20 cm) pune folie de aluminiu, in asa fel incat sa depaseasca marginile. Amesteca ciocolata, laptele...Citeste continuarea

Chec zebra

Postat de: pusikmea in Prajituri

Mixam untul la temperatura camerei, pana devine spuma, adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acestea nu se mai simte, apoi punem ouale unul cate unul, mixam pana se omogenizeaza compozitia....Citeste continuarea

Consommé de pui cu ciuperci...

Postat de: gabrielaiancu in Supe

Mod de preparare: 1. Intr-o oala mare, puneti la fiert, in 2-4 cani apa, aripile de pui si legumele curatate si taiate, si bouquet-ul garni. Din cand in cand, spumati supa folosind o paleta....Citeste continuarea

Caltabosi a la Pana

Postat de: panacris in Mezel de casa

Orezul spalat se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se spala si se strecoara . Limba, capul, ficatul, inima si plamanul se fierbe separat in apa cu sare, piper boabe. Dupa s/au...Citeste continuarea

Carnati a la Pana

Postat de: panacris in Mezel de casa

Carnea de porc, slanina si soricul proaspat se da prin masina de tocat carne. Usturoiul se curata se bate in piulita, apoi se stoarce prin tifon, doar zeama obtinuta se pune in amestecul de carne....Citeste continuarea

Cartofi umpluţi

Postat de: anomisana in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii în coajă după ce mai întâi se spală. După ce se răcesc se curăţă de coajă, apoi se taie în două şi se scobesc cu grijă de o parte de...Citeste continuarea

Cozonac cu mac

Postat de: panacris in Dulciuri

Am pregatit aluatul la masina de paine, (dupa cum v-am spus, ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea,...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Intr-un castronel am pus 100 ml lapte caldut, 1 lingurita de fructoza si drojdia maruntita. Am presarat deasupra 2 linguri de faina si am lasat sa creasca aproximativ 15 minute (langa semineu, la...Citeste continuarea

Cartofi taranesti de post

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Curatam si spalam cartofii, ii taiem felii putin mai groase, nu ca pentru cartofi prajiti. Pisam usturoiul si-l amestecam cu uleiul, sare, piper si busuiocul. Dam cartofii prin acest...Citeste continuarea

Cupcakes umplute cu dulce de leche...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 190 C. Pregateste tavile de briose. Pune hartii in ele sau unge-le bine cu unt. Amesteca untul si zaharul cu mixerul, cam 2 minute. adauga ouale unul cate unul,...Citeste continuarea

Costita pe pat de varza dulce in...

Postat de: lia in Porc

Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem “fideluta”, presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam...Citeste continuarea

Cupcakes de Craciun

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca untul si zaharul cu mixerul, pana rezulta o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul.  Adauga vanilia, apoi praful de copt, cacao si faina, amestecand dupa fiecare. Adauga...Citeste continuarea

Ciorba a la grec de curcan

Postat de: Sidy in Ciorbe

Carnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma. Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o...Citeste continuarea

Cocktail de fructe de mare in wok

Postat de: ionix in Fructe de mare

  Se spala bine fructele de mare, se usuca cu niste servetele de bucatarie, se sareaza si pipereaza iar apoi se tavalesc prin faina. Daca aveti surimi in cocktailul de fructe de mare,...Citeste continuarea

Chiftelute de pui

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Carnea de pui se toaca in robotul de bucatarie sau se trece prin masina de tocat carne. Se marunteste ardeiul, morcovul,ceapa si usturoiul in robot si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga paine...Citeste continuarea

Creveti cu furnici in copac

Postat de: cristinne in Fructe de mare

Se spala crevetii. Se trec ff repede printr-o ploaie de faina, cat sa ii pudreze usor la suprafata. Se pune un cub mai mare de unt la topit intr-o tigaie si se adauga 3, 4 catei de usturoi...Citeste continuarea

Cartofi cu sos de carne la cuptor

Postat de: ArianaBala in Pui

-calim ceapa intr-o tigaie in care am incins o lingura de ulei. Cand aceasta s-a calit adaugam si morcovul si mai lasam cateva minute. Adaugam apoi si carnea tocata(eu am pus cam multa carne......Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu nuca

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Ciupercile se spala, se scot piciorusele si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.  In fiecare palariuta se pune o picatura de ulei, un praf de sare, piper si o bucata miez de nuca. Tava...Citeste continuarea

Cartofi copti cu unt aromat

Postat de: Kadia80 in Aperitive / Garnituri

Cartofii spalati se impacheteaza in folie de aluminiu si se coc la cuptor pana se poate introduce cu usurinta furculita in ei. Untul se freaca cu usturoiul stors, marar, sare si piper. Dupa...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: simo_brkic in Ciorbe

Se taie cubulete ceapa,morcovii ardeiul si se calesc intr o oala inalta apoi se adauga varza taiata la calit si cartofii taiati cuburi. Cand uleiul incepe sa se coloreze se adauga cartofii si...Citeste continuarea

Cornulete cu fructe...

Postat de: marieta in Prajituri

din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna. pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale...Citeste continuarea

Cozonac ROZENKRANTZ

Postat de: pusikmea in Dulciuri

 Caramelizam cele 8 linguri de zahar direct in oala in care vom face coconacul sau il putem carameliza intr-un ibric si apoi sa-l mutam intr-o tava, asa cum am facut eu, tapetam si peretii...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele,inafara de ulei. Amestecul se toarna in forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptorul incins,la foc mic.Se coace pana se rumeneste...Citeste continuarea

Cus-Cus

Postat de: rodicamaria in Mancaruri de post

Cus-cus se caleste in putin ulei si se da deoparte. Ceapa si morcovul se calesc in putin ulei,in alt vas, apoi se adauga un pahar cu apa,sare ,piper si se fierbe ,cu capacul pe oala,pana cand...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: rodicamaria in Dulciuri

Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana se topeste zaharul.Luam de pe foc si adaugam untul si amestecam pana se topeste complet. Laptele praf il amestecam cu cacaua si nuca de cocos,apoi...Citeste continuarea

Coronita de ficatei

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

  Spargem intr-un bol ouale si le batem bine, amestecam apoi cu celelalte ingrediente si asezonam. La sfarsit adaugam ficateii in compozitie. Ungem o forma de guguluf cu un si o tapetam...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam restul ingredientelor amestecand cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia in...Citeste continuarea

Chec cu nuca

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Luam ouale si le mixam impreuna cu zaharul, adaugand treptat plicurile de zahar vanilat, zeama de la o lamaie si esenta de rom. Apoi adaugam miezul de nuca taiat marunt, laptele si uleiul si le...Citeste continuarea

Clatite cu cacao, crema Chantilly...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Intr-un bol marisor cernem faina impreuna cu cacaua. Facem o gropita in mijloc si adaugam zaharul, untul topit si racit, ouale batute usor si omogenizam. Adaugam treptat laptele impreuna cu...Citeste continuarea

Ciocolată pentru măicuţa

Postat de: Ade200 in Prajituri

Se cern împreună cacaua cu laptele praf şi se amestecă bine. Se pun zahărul şi apa în cratiţă pe foc, amestecând mereu. Se adaugă ciocolata ruptă si se fierbe vreo...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de: postavaru in Dulciuri

Avem grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam 5 minute pana creste putin. Cernem faina intr-un vas si...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare

Postat de: Ubulika in Ciorbe

Se spala ,se curata si se taie cubulete zarzavaturile .Se pun la fiert cu 3 boabe de piper. Carnea tocata se pune intr-un castron,adaugam oul ,condimentele si orezul spalat si ales in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]