A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciulama de porc cu ciuperci si paste

Postat de: adasev12 in Porc

Carnita se taie cubulete mici. Se incinge ulei de masline in tigaie si se prajeste carnita bine bine. Ciupercile se scurg de zeama si se adauga la carnita dupa ce aceasta s-a rumenit frumos. Se...Citeste continuarea

Ciocolatoasa cu nuca

Postat de: brunetica in Prajituri

Intr-o craticioara topim ciocolata cu untul si frisca, amestecam bine pana obtinem o crema. Miezul de nuca il prajim un pic intr-o tigaie. Intr-o tava de chec tapetam cu folie alimentara si...Citeste continuarea

Cosulete cu salata

Postat de: brunetica in Aperitive / Garnituri

Incepem sa facem cosuletele. Intindem pasta sfoglia iar cu un cutit de patiserie taiem fasii de 1 centimetru latime. Intr-o tava pentru briose incepem sa formam cosuletele. Asezam o fasie sa...Citeste continuarea

Ciorbă de găină

Postat de: Retetegg in Ciorbe

Gaina a fost deja portionata de socra mea asa ca eu doar am spalat inca o data toate maruntaiele si am pus-o la fiert. Dupa primul clocot am schimbat apa. Am pus din nou la fiert oala cu...Citeste continuarea

Chec cu Nutella

Postat de: sufletista in Prajituri

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se face spuma. Se adauga ouale pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare, apoi adaugam un praf de sare, faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea

Cartofi copti la cuptor

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spalam bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Cand au fiert cartofii pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca. Le taiem un capac si ii...Citeste continuarea

Covrigei de-ai casei

Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri

 Se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Într-un castron se toarnă puţină făină, după care se adaugă drojdia, oul, sarea şi laptele. Se amestecă bine toate...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: alice_ciobanu in Porc

Pentru chiftelute tocati ceapa marunt si o amestecti cu ouale, carnea tocata, marar, patrunjel, sare, piper precum si cu cele 3 felii de franzela alba, inmuiate in apa rece si stoarse foarte bine....Citeste continuarea

Cupola de ciocolata

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

 Pentru stratul de pandispan separati mai intai ouale. Galbenusurile le mixati bine cu zaharul pana ce acesta se topeste si crema capata o consistenta spumoasa, dublandu-si volumul....Citeste continuarea

Casuta din turta dulce

Postat de: mitinita in Prajituri

Turta dulce: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi...Citeste continuarea

Chifle melc

Postat de: RuxyRux in Piine

Intr-un vas adanc cernem faina apoi la mijloc punem drojdia, deasupra lingura de zahar, pe margini sarea si uleiul, apoi apa si incepem sa framantam, pana aluatul nu se mai lipeste de maini( e...Citeste continuarea

Cornulete simple cu nuca

Postat de: Criss in Prajituri

Se amesteca margarina cu zaharul. Se adauga oul, nucile si faina. Se face un aluat care se taie si se formeaza niste baghete de grosimea unui deget care apoi se taie si se...Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci (2)

Postat de: ela in Ciorbe

Curatam legumele si le taiem cubulete. Jumatate din ciuperci le curatam si le taiem marunt, restul le taiem rondele. Punem legumele(fara ciupercile rondele) in putin ulei si le calim cateva...Citeste continuarea

Clatite cu crema mascarpone si zmeura

Postat de: miha in Dulciuri

Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit,...Citeste continuarea

Crap in crusta crocanta

Postat de: medioto59 in Crap / Caras

Pestele se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Din ouale batute si faina facem un aluat ca cel de clatite pe care il condimentam cu sare si piper.Taiem marunt mararul...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe

Postat de: miremirc in Ciorbe

  Intr-o oala cu apa punem fasolea de seara pana dimineata sa se inmoaie. A doua zi aruncam apa, punem alta peste fasole si asezam oala pe foc; dupa ce clocoteste apa, o aruncam si punem...Citeste continuarea

Crumble cu pui

Postat de: miha in Pui

Copanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o...Citeste continuarea

Chiftelute crocante la cuptor

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui taiat bucati se pune in vasul robotului impreuna cu restul ingredientelor si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena. Cu mana umeda formam chiftelutele, pe care le tavalim apoi...Citeste continuarea

Chec cu banane si dulce de leche

Postat de: miha in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema. Adaugam apoi ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Cand ouale sunt...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu cascaval la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spalam bine sub jetul de apa si ii punem la fiert ,in coaja. Ii fierbem la foc potrivit,doar pe trei sferturi,nu de tot. Cand sunt fierti,scurgem apa si ii lasam putin la...Citeste continuarea

Cartofi ţărăneşti

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am racit si i-am curatat. I-am tocat in cuburi (ceva mai mari, cam ca la salata orientala). Intr-o cratita incinsa cu 2 linguri de ulei am calit ceapa...Citeste continuarea

Carnati si varza murata cu bere

Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carne

Varza murata am taiat-o fideluta si am calit-o in putin ulei. Dupa aproximativ 5 minute am turnat peste varza 300 ml de bere si am lasat sa fiarba. Dupa aproximativ 20 de minute am adaugat seminte...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu jeleu de sfecla...

Postat de: nico15 in Porc

  Facem o marinada pentru carne dupa cum urmeaza: 1 ceapa taiata jullien 1 morcov taiat rondele ½ ceasca de vin rosu cimbru sare, piper si...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: mimmi in Dulciuri

Punem apa cu zaharul pe foc si lasam la fiert pana se topeste zaharul. Amestecam cacaua cu laptele praf. Luam siropul de pe foc,adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Turnam siropul...Citeste continuarea

Cotlet la tigaie cu ardei şi...

Postat de: madi_marin in Porc

Carnea  se spală, se şterge şi se presară cu condimente. Se pune la prăjit în puţin ulei încins, apoi se adaugă apă şi se pune capacul ca să se înăbuşe puţin....Citeste continuarea

Coaja de portocala confiata

Postat de: adasev12 in Conserve

Am spalat  bine portocalele si am taiat coaja de la portocala cat mai subtire posibil, astfel incat sa iau cat mai putin din partea alba ( desi  mi se pare ca cea cumparata e cu partea...Citeste continuarea

Clatite cu lapte acru

Postat de: pusikmea in Dulciuri

  Mixam ouale intregi cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana acesta nu se mai simte, adaugam apoi uleiul, laptele acru alternand cu faina si...Citeste continuarea

Cremă de zahăr ars

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Am incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut. Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine. Am pus si esenta...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde (pastai) cu...

Postat de: diaconta in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita: Costita se taie bucati si se pune la fiert  impreuna cu ceapa taiata marunt ,in apa cu...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: diaconta in Pui

Pieptul de pui se taie felii subtiri,apoi se bat cu ciocanul de snitele, ajutandu-ne de o folie alimentara ,pentru a nu se sfarâma.Se condimenteaza. Pe felia de piept de pui asezam o...Citeste continuarea

Ciorbă cu perişoare

Postat de: diaconta in Ciorbe

Curatam zarzavaturile si le taiem cuburi sau rondele.Le calim in putin ulei,punem putina boia de ardei,adaugam apa si lasam sa fiarba.Punem si putina sare in apa. Intre timp pregatim...Citeste continuarea

Clătite bănăţene

Postat de: diaconta in Dulciuri

Pregatim clatitele.Ouale intregi le amestecam cu un praf de sare si ulei.Daca adaugam ulei in compozitie,nu vom mai avea nevoie de ulei cand le coacem. Adaugam pe rand faina si laptele in...Citeste continuarea

Ciorba de coada de manzat

Postat de: Bunica in Ciorbe

Coada de manzat se spala, se portioneaza si se pune la fiert . Dupa ce a dat cateva clocote si a aparut spuma se varsa apa din oala. Carnea se spala si se pune iar la fiert. Cand este aproape...Citeste continuarea

Cornulete cu vanilie

Postat de: Ubulika in Prajituri

Se amesteca faina cu untul si apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e...Citeste continuarea

Conopidă pane

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Conopida am desfacut-o in buchetele si am spalat-o. Am pus-o intr-o oala cu apa clocotita si sare sa fiarba timp de 5 minute, apoi am scos-o intr-o strecuratoare. Am batut bine cele 3...Citeste continuarea

Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer...

Postat de: danakarin in Prajituri

Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o...Citeste continuarea

Cornulete de vanilie

Postat de: danakarin in Prajituri

Se amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor. Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute. Inca...Citeste continuarea

Covrigei cu susan si mac

Postat de: brunetica in Piine

Topim margarina cu uleiul . Drojdia o dizolvam cu laptele caldut in bolul unde o sa framantam. Adaugam 2 oua, telemeaua de oi data prin razatoarea mica si margarina calduta si topita,...Citeste continuarea

Clătite cu bere şi caşcaval

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Am batut bine cele 4 oua, am adaugat berea, praful de sare si apoi faina treptat pana am obtinut o compozitie omogena. Am incorporat si 100 gr de cascaval ras in aluat. Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Clătite cu dulceaţă de smochine...

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Am pregatit aluatul pt clatite din oua, apa minerala, sare, zahar si faina. Cand am obtinut consistenta dorita am inceput sa coc fiecare clatita. Am umplut clatitele cu dulceata, le-am...Citeste continuarea

Cheesecake cu rodie

Postat de: nico15 in Prajituri

Rupeti biscuiti in bucati si punetii intr-un robot de bucatarie, mixati bine pana vor fi sfaramati bine, se topeste untul si topit se amesteca bine in biscuiti, acesta va fi blatul prajiturii...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carnati de bere!

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata si se scot coditele. Se aseaza intr-o tava rezistenta la caldura. Se pune in interior  putin ulei de masline . Se presara  sare  si  cimbru  si...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor tavalite prin...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Feliile  de paine se pun la inmuiat ptr. cca. 10 minute in apa rece. Carnea tocata se amesteca bine cu ouale, sarea, piperul, la care se adauga si painea bine stoarsa de apa. Usturoiul se...Citeste continuarea

Curcan la gratar cu cartofi in sos...

Postat de: adasev12 in Curcan

Carnea eu am pus-o la marinat de seara  si am lasat pana dimineata. Marinata am facut-o amestecand toate ingredientele, apoi am pus carnea si am bagat intr-o punga, am amestecat...Citeste continuarea

Chiftelute de pangasius

Postat de: Criss in Peste

Am pus toate ingredientele intr-un bol (in afara de faina) si le-am mixat cu mixerul verticat. A rezultat o compozitie destul de moale in care am adaugat faina si am amestecat cu lingura sa se...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi

Postat de: Criss in Ciorbe

Pieptul de pui taiat cubulete, se pune la fiert in apa. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, ardeii cubulete, morcobii si telina cubulete sau date pe...Citeste continuarea

Chili Oil

Postat de: mitinita in Conserve

Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil. Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul. Se lasa deoparte pana se raceste...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita

Postat de: Ubulika in Ciorbe

Se pune fasolea cu o seara inainte la inmuiat. Se pune la fiert schimbandu-i apa de 3 ori. Punem apa in cucta, apoi fasolea, morcovii rondele, patrunjelul, telina si jumatate din costita. Umplem...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: Irina in Ciorbe

Fasolea se spala bine si se lasa la umflat 24 ore. Se pune fasolea la fiert si intre timp se taie ceapa, morcovii, gogosarul si rosiile. Cand fasolea e aproape facuta se adauga ceapa,...Citeste continuarea

Curry de pui cu lapte de cocos si mere

Postat de: Ramo81 in Pui

Toacã mãrunt ceapa si usturoiul, rade ghimbirul. Pune bucãtile de pui la prãjit cu uleiul iar când  e rumen, adaugã ceapa, usturoiul si ghimbirul,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]