Clatite cu lapte condensat
Postat de: alinutzika in DulciuriSe pune intr-un vas laptele. Se adauga zaharul, laptele condensat si vanilia, apoi se amesteca bine cu telul de mamaliga. Se adauga treptat faina, pana compozitia se ingroasa, ramanand totusi...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci si...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiBucatiile de pui se pun la fiert intr-o oala cu apa si vegeta sau sare. Intr-o tigaie se pun ciuperciile taiate bucati mici la calit. Separat in ceaun punem ceapa taiata marunt si morcovul ras,...Citeste continuarea
Chiftelute de pui la cuptor
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe curata/spala ceapa, usturoiul si patrunjelul si se toaca marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu legumele, oul, sarea si faina....Citeste continuarea
Cartofi cu kaizer la tavă
Postat de: anomisana in Mancaruri de legumeAm curăţat cartofii şi i-am tăiar felii destul de sibţiri. Am curăţat şi tăiat prazul rondele. Am tăiat kaizerul felii subţiri. Am pus aluminiu în tava de copt, am aşezat...Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: anomisana in PrajituriSe amestecă zahărul cu amidonul, apoi se amestecă cu uăle bătute bine şi cu puţin lapte. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală care nu lipeşte, cu un praf de sare. Când...Citeste continuarea
Cornulete cu migdale
Postat de: mena29 in PrajituriFramantam din toate ingredientele un aluat. Aluatul trebuie sa fie asa ca o plastelina si nu trebuie sa se lipeasca de maini. La nevoie mai adaugam putina faina sau dupa caz 2-3 linguri de apa....Citeste continuarea
Cornulete cu rahat rosu:))
Postat de: mena29 in DulciuriDezghetam aluatul foetaj si-l intindem pe un suport de lemn. Este indicat sa lucram cu aluatul foarte rece deoarece daca se incalzeste, il vom manevra mai greu, se va lipi de suportul de lemn si...Citeste continuarea
Ciocolata de casa in hainuta de...
Postat de: mena29 in DulciuriIntr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul...Citeste continuarea
Ciorbă din cotlet de porc,...
Postat de: botcrina in CiorbeSe curăţă legumele şi se taie cubuleţe. La fel se procedează şi cu cartofii şi dovleacul. Tăiem carnea cubuleţe şi cârnaţul rondele. O jumătate dintr-un morcov o răzuim pe...Citeste continuarea
Cornulete
Postat de: eduard_09 in PrajituriSe amesteca toate ingredinetele, se adauga faina treptat si framantam. Intindem o foaie, taiem tringhiuri, punem cate o bucata de rahat pe partea mai lata si invartim. Asezam in tava si...Citeste continuarea
Chiftelute gratinate
Postat de: miha in PuiMai intai vom prepara compozitia pentru chiftelute. Carnea o tocam, apoi o amestecam cu morcovul ras, usturoiul pisat, oul si salvia (eu am pus uscata). Condimentam cu sare si piper dupa gust....Citeste continuarea
Chec din albusuri cu cacao si nuca...
Postat de: ionela2682 in PrajituriPeste albusurile batute spuma cu putina sare adaugam zaharul si zaharul vanilat,mixam pana se topeste zaharul -adaugam praful de copt si bicarbonatul de sodiu stinse cu putina zeama de lamaie...Citeste continuarea
Ciorba radauteana (2)
Postat de: carla27carla in CiorbePulpa de curcan se spala si se pune la fiert in apa. Se spumeaza . Cand e fiarta se scoate pe o farfurie si se taie bucatele. Morcovii, patrunjelul si telina se curata si se dau pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Chec fondant de ciocolata
Postat de: CaroleCuisine in PrajituriInainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre sfarsit le adaugam. Incalzim cuptorul la 180 de grade.Topim untul si ciocolata neagra...Citeste continuarea
Cozonac tunat
Postat de: mimmi in DulciuriPunem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. Intr-un castron mare adaugam restul de...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se scobescin interior se pune sare si un pic de unt. Cartofii scobiti se pun intr-o tava unsa cu ulei. Separat se calesc ceapa si gogosarul.Se adauga apoi...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja.Se lasa la racit,apoi se taie cubulete mici.(Eu i`am dat pe razatoare).Se bat ouale ca si la omleta,se amesteca cu smantana ,apoi cu cartofii.Se condimenteaza,se pune...Citeste continuarea
Chiftelute de peste
Postat de: jolygina in PangasiusPunem fileul de pangasius in blender ,adaugam painea inmuiata,mararul,patrunjelul si ouale intregi dupa care amestecam bine pana se paseaza toate bine si se incorporeaza una cu alta . Cand sunt...Citeste continuarea
Crostata cu nutella
Postat de: caroline in PrajituriOul si galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, apoi adaugam margarina,care trebuie sa fie la temperatura camerei si praful de copt. Se amesteca bine dupa care adaugam faina si se amesteca...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: MyFancyCake in CiorbeTaiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute. Apoi adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul. Fierbem 20 de minute,...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriUntura o topim pe baie de aburi(sa nu fie fierbinte.cand e topita o si luam de pe aburi) sau la microunde 10 secunde. Ouale(de la temperatura camerei) le batem spuma cu zaharul. Drojdia o...Citeste continuarea
Chiftele cu ou
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert. La fel am procedat cu morcovii. Cand au fiert ii trecem pe sub un jet de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam si pasam cu furculita....Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe curata legumele, morcovii si pastarnacul se dau pe razatoarea mare si se calesc putin in ulei. Se toarna apa si se lasa sa fiarba. Se adauga telina si ceapa intreaga sa fiarba si ele (dupa...Citeste continuarea
Ciorba de porc a la grec
Postat de: alinutzika in CiorbeSe toaca marunt toate legumele si se pun la calit in putin ulei, la foc mic. Cand sunt calite, se adauga carnea taiata bucatele mai mici, apoi se condimenteaza.Cand carnea prinde a se rumeni,...Citeste continuarea
Chisca
Postat de: sufletista in Mezel de casaOrezul se spala si se scurge bine Intr-o oala se pune apa si cand incepe sa fiarba adaugam orezul si il lasam sa fiarba cca 5 minute. Il scurgem de apa si lasam sa se raceasca Fierbem...Citeste continuarea
Cozonac cu branza
Postat de: antici_gabytza in DulciuriCernem faina, facem o gaura in mijloc si adaugam praful de sare, drojdia si putin lapte. Amestecam si lasam la dospit 15 min. Adaugam si restul de ingrediente si framantam (daca este nevoie se mai...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si stafide
Postat de: mimmi in DulciuriPunem drojdia in laptele cald si le amestecam,adaugand si 1 lingura de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa creasca la cald cca 15 minute. Intr-un castron mare adaugam restul de...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe pune rasolul de vita la fiert intr-o oala cu apa (in functie de cat doreste fiecare sa faca). Legumele se taie marunt sau se dau pe razatoare si se calesc cu putin ulei. Dupa ce s-a fiert...Citeste continuarea
Creveti cu cartofi si busuioc
Postat de: radu_popovici in Fructe de mareSe sareaza si se pipereaza crevetii. Se adauga usturoi, suc de lamaie si vin si se amesteca bine. Se lasa la marinat 30 de minute. Se amesteca cele doua tipuri de boia. Intre timp se pun...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de rodii
Postat de: Sidy in PorcCotlet se taie felii , apoi se sterge cu servete din hartie, pentru a ramane uscat. Condimentam feliile de cotlet si le dam la rece pentru o ora. Topim untul in tigaia ceramica si prajim...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriFaina se cerne si se pune intr-un lighean de bucatarie; se amesteca bine cu drojdia uscata. Se bat albusurile de ou spuma cu un praf de sare. Se framanta faina cu galbenusurile,zaharul,coaja de...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele caldut, putin cate...Citeste continuarea
Crumble cu zmeura
Postat de: miha in PrajituriIntr-un castron amestecam faina cu un praf de sare, zaharul si migdalele macinate. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varful degetelor amestecam pana obtinem un aluat ca niste firimituri....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu orez si zeama de...
Postat de: pusikmea in CiorbeSpalam bine puiul, dupa care il transam in bucati mici si-l punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, punem legumele date pe razatoare sau...Citeste continuarea
Carnati ca la Moldova
Postat de: carla27carla in Mezel de casaCarnea de porc se toaca cu masina de tocat si apoi se toaca carnea de vita, se amesteca. Se adauga usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, boia de ardei iute si enibahar macinat. Matele porcului...Citeste continuarea
Cataif cu frisca
Postat de: panacris in DulciuriSe unge o tava cu un strat de unt. Se aseaza fideaua, intr/un strat mai gros, ca si o foaie de prajitura! Tava se pune in cuptorul, preincins, la foc moderat cca. 10 minute, pana se...Citeste continuarea
Cozze gratinate si crostoni cu vongole
Postat de: caroline in Fructe de mareCOZZE GRATINATE : Se iau si se curata bine coaja de la cozze. Intr-o oala se pune apa cu sare si se pune la fiert. Se adauga cozze si se lasa la fiert pina se deschid, circa 2 minute. Se...Citeste continuarea
Cornulete cu untura
Postat de: gaby_d in PrajituriAmestecati cu mana toate ingredientele si framantati un aluat pe catre-l adunati intr-o bila pe care-o acoperiti cu folie alimentara si-o dati la rece pentru o zi.(aceasta este secretul unui...Citeste continuarea
Carnati de porc
Postat de: burdulea56 in Mezel de casaToate ingredientele se amesteca, se framanta bine, apoi cu ajutorul carnatarului, se umplu matele cu compozitia obtinuta. Se lasa carnatii la scurs pe o bara de lemn curata 24 de ore, apoi se...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat colorat
Postat de: mamaieelena in DulciuriFaina se cerne intr-un lighean de plastic, drojdia se desface in 100 ml lapte caldut, ouale se bat bine cu sarea. Restul de lapte se pune la fiert sa se incalzeasca un pic mai mult si se poate...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: ela in CiorbeSpalam pieptul de pu, il taiem bucati mici si il punem la fiert in apa cu sare si putina vegeta de pui,vreo 15minute. Intre timp curatam ceapa,morcovii si ardeii si le taiem marunt,apoi le...Citeste continuarea
Ciorba cu oase afumate
Postat de: ela in CiorbeOasele le taiem bucati mai mici si le lasam in apa de pe o zi pe alta. Le punem in apa pe foc si lasam sa dea cateva clocote, aruncam apa, trecem oasele printr-un jet de apa calduta. Curatam...Citeste continuarea
Croissant au Chocolat
Postat de: MyCookingLife in PrajituriSe face maiaua. Maiaua se amesteca cu faina. Apoi se adauga zaharul topit in lapte caldut, amestecat cu vanilia. Se adauga treptat, cand 1 ou, cand 2-3 linguri ulei, pana cand se...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu nuci -...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCum se prepara Ciocolata de casa cu nuci - Deliciul copilariei Puneti mai intai miezul de nuca intr-o tava si il dati la cuptor, la o temperatura potrivita, il rumeniti usor. Cand este...Citeste continuarea
Chocolate crinkles
Postat de: mimmi in PrajituriRupem ciocolata bucati si o punem intr-un bol, impreuna cu untul. Punem bolul in cuptorul cu microunde, pana se topesc. Mixam ouale cu zaharul tos, dupa care adaugam ciocolata topita, esenta de...Citeste continuarea
Covrigei
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSe framanta toate ingredientele si se lasa la dospit 1 ora. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie forme,care se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se ung cu ou batut si se...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata din coji de...
Postat de: alinutzika in PrajituriLaptele caldut ,se amesteca cu zaharul si drojdia. Faina se amesteca cu o lingura de lemn cu untura .Adaugam apoi laptele si oul . Lasam la dospit. Se taie apoi aluatul in forma dorita, se pune...Citeste continuarea
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un vas cu fund dublu punem zaharul si apa. Lasam sa se "imprieteneasca" :)) timp in care cernem laptele praf si-l impartim in mod egal in doua castroane. In unul adaugam cacaua...Citeste continuarea
Cozonac cu mac
Postat de: lacrimioara in DulciuriFaina o cernem, dupa care punem drojdia cu putin din cantitatea de lapte si putin zahar sa dospeasca la loc caldut. Frecam galbenusurile cu zaharul si sarea pana se albesc, le punem peste...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sfecla rosie
Postat de: Retetegg in CiorbeAm tocat marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si telina. Le-am pus intr-o oala cu apa la fiert. Am adaugat apoi 1/2 sfecla tocata cubulete. Am lasat sa fiarba cu capacul pus pe oala 30 de...Citeste continuarea













