A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba cu pui de tara si dovlecei

Postat de: ArianaBala in Ciorbe

-punem carnea la fiert in apa cu un praf de sare si o lasam sa fiarba la foc domol (eu am tinut carnea la foc aprox. 1 ora); -cand carnea este aproape fiarta, punem peste carnita legumele...Citeste continuarea

Cea mai buna reteta de Plachie de...

Postat de: Dya in Peste

Cum se prepara Cea mai buna reteta de Plachie de macrou, servita cu mamaliguta: Pestele, curatat si spalat, il taiem in bucati si il punem intr-un vas termorezistent, impreuna cu legumele...Citeste continuarea

Ciorba bistriteana

Postat de: Sidy in Ciorbe

Se pune la fiert carnea in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei(dau o culoare frumoasa ciorbei) Dupa ce a dat in clocot apa in care se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana (varianta mea...

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Se taie morcovul rondele si se pune  la calit in  ulei. Pulpele se taie in bucatele mici si se adauga peste morcovi. Se lasa la calit 5 minute, dupa care se adauga apa pana umplem...Citeste continuarea

Chec pufos cu portocale

Postat de: gaby_d in Prajituri

Se amesteca galbenusurile  cu zahar. Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa. Se...Citeste continuarea

Cuscus cu piept de pui la cuptor

Postat de: camelia75 in Pui

Pieptii de pui se condimenteaza cu sare si piper, se taie fasii si se prajesc in ulei de masline. Ungem foarte bine un vas de yena cu unt. Punem cuscusul nefiert, adaugam tarhon, sare si piper....Citeste continuarea

Carne de vita la grill electric,cu...

Postat de: horia in Vita

Se taie carnea in file de 0.5 cm grosime,se spala si se usuca intr-un prosop curat.Dupa aceea o condimentam si o saram foarte putin,apoi o punem la fript pe un grill (indicat este pe carbuni din...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu dovlecel si cascaval

Postat de: rodica_m in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata de coaja, se rade prin razatoarea mare.se sareaza si dupa ce a lasat apa se scurge. Se adauga cascavalul ras, ouale, uleiul, grisul, faina cernuta, fulgii de ovaz. Se...Citeste continuarea

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spala si le radem coaja. ii taiem cuburi mai mari. ii punem intr-o oala cu apa la fiert,si cu un strop de sare,circa 15-20 de minute. dupa acest timp de fierbere ii scurgem...Citeste continuarea

Conservarea frunzelor de vita

Postat de: ionela2682 in Conserve

Se aleg frunzele de dimensiuni potrivite fragede, se sterg cu o carpa umeda .Se grupeaz  10-15 frunze, se strange sul ,se asaza in borcan , continua pana ce acesta este plin ( indesat bine)...Citeste continuarea

Chec cu branza si ierburi de Provence

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se mixeaza ouale cu un praf de sare. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se amesteca branza cu ierburile, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga si branza in...Citeste continuarea

Chec pufos cu visine si afine

Postat de: diaconta in Dulciuri

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pudra.Se adauga pe rand cele patru oua,avand grija sa-l incorporam bine fiecare si apoi sa-l punem urmatorul.Eu am pus dupa fiecare ou si cate putina...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: eduard_09 in Muraturi

se spala castravetii. se cresteaza pe mijloc sau se lasa asa se aseaza in borcan cateva randuri de castraveti,se adauga usturoi taiat bucatele,un pic de marar si se adauga restul de...Citeste continuarea

Chiftele de vara cu rosii de gradina

Postat de: Onesta in Aperitive / Garnituri

Se trece prin masina de tocat de doua ori pieptul de pui , dupa ce-a fost dezosat(daca este cazul) , despielitat si bine spalat . Se toaca marunt , maruntel patrunjelul si mararul , usturoiul...Citeste continuarea

Cherry Mojito

Postat de: Furnicuti in Cocktail

Menta, impreuna cu zaharul si sucul de lime, le impartim in 2 pahare si le amestecam bine cu o lingura, zdrobind frunzele de menta. Turnam apoi sucul de cirese, umplem paharele cu apa si punem...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei

Postat de: Onesta in Aperitive / Garnituri

Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, timp de cateva minute. Se curata usturoiul, mararul si patrunjelul si se...Citeste continuarea

Chesecake cu cirese fara coacere

Postat de: lili2010 in Prajituri

Am sfaramat biscuitii si fisticul,le-am pus impreuna intr-un bol si le-am amestecat bine cu untul moale. Am asezat fondul de biscuiti in formele de patiserie si am tasat bine !Le-am pus la...Citeste continuarea

Cartofi rumeniti la cuptor

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Iata si autorul retetei bucatarul Heston...jos palaria in fata lui...   http://www.youtube.com/watch?v=G2ZYTeXVYyU&feature=mh_lolz&list=FLsRlvIJjcmlo   Am spalat...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: Ina in Ciorbe

Am oparit carnea de vita, apoi am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert in cca 3 litri apa cu sare. Am pus in oala si-un os de vita, pentru un gust mai pregnant de vita. Legumele le-am tocat...Citeste continuarea

Chec delicios cu visine

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se incinge cuptorul la 1180 grade si se aseaza gratarul la mijloc. Ungem cu ulei o tavita de chec sau dupa dorinta o tapetam cu hartie de copt. Amestecam ouale preferabil reci cu vanilia si...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de otet balsamic

Postat de: luminita20_2006 in Porc

Intr-o tava se pune ulei, se aseaza cotletele de porc condimentate pe ambele parti cu sare , piper si condiment picant, se pun cateva frunze de rozmarin pe fiecare bucata, si cateva felii de...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu cirese

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Albusurile de ou se bat bine, cand sunt legate se adauga cate un pic de zahar.Dupa ce se obtine o bezea se pune faina cate un pic, uleiul si aromele. Se toarna in tava , apoi se pun ciresele...Citeste continuarea

Costita cu cartofi si salata de...

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Punem cartofii la fiert , in apa cu sare.  Fasiile de costita se condimenteaza  dupa preferinte . Incalzim o lingura cu ulei in tigaia  Dry Cooker si frigem feliile de costita pe...Citeste continuarea

Compot de vişine

Postat de: carmenvlad in Sirop / Compot

Se aleg fructe sănătoase, se rup codiţele şi se lasă să stea în apă rece o jumătate de oră pentru a îndepărta viermii. Se spală apoi fructele bine şi se...Citeste continuarea

Cafea spumoasa

Postat de: mirela0911 in Cafea

Se dizolva cafeaua cu zaharul in 20ml apa fierbinte si se freaca pana isi schimba culoarea. Se pune in doua pahare acest amestec, se toarna apa rece cat sa se umple un sfert din pahar. ...Citeste continuarea

Ciorba de os

Postat de: Ina in Ciorbe

Legumele ( mai putin cartofii ) le-am dat pe razatoarea mare de la robot si le-am calit pe jumatate in 50 ml ulei si o cescuta cu apa, in care am pus sare  si putin cimbru. Am adaugat apoi...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: David4 in Prajituri

Se unge cu margarina sau unt o forma lunga si ingusta (35/6 cm.) si se tapeteaza cu faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul tos, romul si...Citeste continuarea

Ciorba de potroace ( cu carne de...

Postat de: Sidy in Ciorbe

Se pun la fiert bucatelele de carne in apa cu sare. Cind fierbe se ia spuma lasata. Zarzavatul se curata si se taie rondele , iar ceapa se lasa intreaga. Adaugam legumele  peste carnea din...Citeste continuarea

Cuiburi de spaghete

Postat de: ianculubita in Spaghete

Pastele fierte in apa cu sare,scurse si clatite sub jet de apa rece,se pun cuiburi cu ajutorul a 2 furculite in tava unsa cu unt;deasupra cubulete de bacon si ardei iar peste acestia cate o felie...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: antici_gabytza in Sirop / Compot

Spalam visinele si le curatam de codite in cazul in care au. Spalam vreo 14 borcane si le punem la scurs. Dupa ce s-au uscat bine punem in ele visine, dar lasam gura la borcan goala, ca sa poata...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: monike in Ciorbe

Ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul le dau prin robot si apoi le calesc un pic (pana ce ceapa devine sticloasa)si adaug orezul. Pun apa si fierb pana se patrund legumele. Rosiile le dau si pe...Citeste continuarea

Compot de vişine

Postat de: ionix in Sirop / Compot

Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape: 1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă. 2. Borcanele şi...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu fasole galbena

Postat de: ArianaBala in Ciorbe

Punem carnea la fiert in apa rece cu putina sare. Fierbem la foc domol spumand din cand in cand, pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe os (la mine a fiert aprox. 2 ore). Adaugam peste...Citeste continuarea

Chiftelute din cartofi cu orez

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca putin, se curata de coaja si se zdrobesc cu furculita orezul il spalam si il fierbem in apa cu sare...Citeste continuarea

Cartofi copti cu sos de iaurt

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

1. Laura a folosit la aceasta reteta folia de aluminiu, dar eu, de o buna bucata de vreme am renuntat la ea- mai ales ca am citit ca e posibil cancerigena! Asadar - fie cartofii in coaja ii...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: rocsi_1612 in Sirop / Compot

Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat. visinele le spalam bine si le indepartam coditele. punem in borcane visine,cat sa fie pana la...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan

Postat de: lilik in Ciorbe

Punem fasolea la inmoi de seara(sau o punem si o fierbem 20 de minute,apoi o scurgem si continuam pregatirea).A doua zi scurgem apa,o clatim si o punem in oala. Tocam marunt ceapa,morcovii...Citeste continuarea

Conserve din pesti mici

Postat de: MIUTA in Conserve

Pestele se curata si se spala foarte bine. Ceapa se curata,se spala si se taie solzisori. Se aseaza intr-o cratita pe fundul ei un rand de pesti un rand de ceapa solzisori. Se sareaza,se...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu sunca

Postat de: LUK in Mancaruri de legume

 Sunca presata se taie cuburi.Ceapa se curata,se spala,se taie marunt,se opareste apoi se indeparteaza apa. Castravetii murati se curata de coaja si se taie cuburi.Pasta de tomate se...Citeste continuarea

Compot de corcoduse

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

se spala corcodusele se pune intr-o oala apa. Cand s-a incalzit apa se adauga corcodusele si  zaharul, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. trebuie sa se decojeasca pielita de pe...Citeste continuarea

Ciorba la ceaun

Postat de: sufletista in Ciorbe

Prima data se pregateste focul, se aseaza cheresteul si ceaunul. Se curata legumele. Se da prin razatoare morcovul, restul le taiem. Se caleste ceapa tocata in ulei, se adauga morcovul se...Citeste continuarea

Cherry pie

Postat de: Oana in Prajituri

Se spala ciresele si se se scot samburii, se presara peste ele 4 linguri de zahar si se pun la frigider. Se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila, apoi se intinde intr-o tava...Citeste continuarea

Cranberries Bread

Postat de: Oana in Piine

Aluatul se prepara la masina de paine, la programul de framantat si dospit, fara coacere. Se pun ingredientele in ordinea de mai sus in cuva masinii de paine, mai putin merisoarele, se seteaza...Citeste continuarea

Cartofi noi aromati cu branza rasa

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala, se taie felii mai groase si se aseaza intr-un vas de iena. Untul se taie fasii subtiri si se pune peste cartofi, se condimenteaza, apoi se amesteca bine cu mana,...Citeste continuarea

Ciorba de Loboda

Postat de: ArianaBala in Ciorbe

Curatam ceapa si o punem la calit in putin ulei. Intre timp pregatim si restul legumelor.  Cand ceapa devine stravezie, adaugam apa si restul de legume (in afara de loboda si rosii ) si le...Citeste continuarea

Clatite cu carne

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

Preparam clatitele. Batem bine ouale cu sarea. Adaugam treptat, alternand, faina amestecata cu praf de copt si apa minerala . Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani...Citeste continuarea

Ciuperci cu maioneza

Postat de: mihaelab in Aperitive / Garnituri

Ciupercile le curatam,le spalam bine si le punem la fiert. Intre timp preparam maioneza,eu nu folosesc maioneza din comert ca nu-mi place asa ca prefer sa fac. Cand ciupercile sunt fierte le...Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu tarhon si...

Postat de: camelia75 in Pui

Carnea tocata o amestecam cu tarhonul si patrunjelul tocate marunt.Condimentam dupa gust cu usturoi,sare si piper.Daca compozitia vi se pare foarte moale adaugati 2-3 linguri de pesmet.Ne umezim...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: mimmi in Bauturi

Cum se prepara visinata. Se aleg visine bine coapte,se curata,se spala,se scurg si se pun intr-o damigeana.( sticla de plastic) Se toarna zaharul si se leaga sticla la gura cu un tifon...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu oua

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat ca pentru omleta dupa care se adauga smantana, faina, branza si piperul mixand bine bine. Se adauga si parizerul tocat marunt, maslinele taiate, o parte din ardeiul tocat si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]