publicat la 31.01.2019
publicat la 29.01.2019
publicat la 18.12.2018
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu ciocolata si fructe de padure
Am taiat blatul in 3 si l-am insiropat cu sirop din: 200 ml apa, zahar vanilat, 150 gr zahar, esenta de rom. Plicurile de creme ole le-am amestecat cu restul de zahar si 600 ml lapte (pe plic scrie 400 ml x 2 = 800, dar eu va recomand doar 600 ml ca sa fie mai tare crema). Cand s-au...
Rulada cu gem de mere
Ouale se separa si se bat spuma albusurile cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, faina, praful de copt si zaharul vanilat si se mixeaza pana la omogenizare. Se pune compozitia in tava pe hartie de copt si se tine 15 minute la foc mediu. Se scoate apoi din tava se ruleaza intai pe...
Piftie
Piciorul de porc l-am pus la fiert impreuna cu bucata de sorici intr-o oala mare cu apa. Nu am adaugat apa deloc ci am lasat sa fiarba pana ce apa a scazut la jumatate. Daca nu a fiert bine carnea mai putem adauga un pahar cu apa si lasam sa mai fiarba. La mine nu a fost cazul:) Am...
Ciorba de cartofi cu sfecla rosie
Am tocat marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si telina. Le-am pus intr-o oala cu apa la fiert. Am adaugat apoi 1/2 sfecla tocata cubulete. Am lasat sa fiarba cu capacul pus pe oala 30 de minute. Am adaugat apoi cartofii tocati, uleiul si cubul de legume. Cand au fiert cartofii...
Tort Mos Craciun - La multi ani Bucataras!!!!
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat esenta de lamaie si faina. Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta albusurilor trebuie sa fie asemanatoare cu a spumei de frisca. Am amestecat apoi...
Pui la cuptor umplut cu ficatei
Puiul l-am spalat foarte bine, i-am taiat extremitatile aripilor si l-am pus intr-o oala cu apa clocotita pentru 10 minute. Am facut operatiunea aceasta ca sa iasa sangele din el. Ficateii i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. I-am tocat marunt, la fel si verdeata. I-am amestecat cu 2...
Ciorbă de găină
Gaina a fost deja portionata de socra mea asa ca eu doar am spalat inca o data toate maruntaiele si am pus-o la fiert. Dupa primul clocot am schimbat apa. Am pus din nou la fiert oala cu gaina si apa cat mai multa pentru ca a fiert singurica 1 ora si 20 de minute [treaba cu fiertul...
Biscuiti cu ghimbir, scortisoara si miere
Am amestecat untul rece taiat cubulete cu faina, praful de copt, sare si zahar. Apoi am adaugat ouale, mierea, gimbirul si scortisoara. Am omogenizat pana am obtinut un aluat tare. L-am pus 30 de minute la frigider, apoi am modelat biscuitii. I-am copt la foc mediu 15 minute....
Cartofi ţărăneşti
Cartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am racit si i-am curatat. I-am tocat in cuburi (ceva mai mari, cam ca la salata orientala). Intr-o cratita incinsa cu 2 linguri de ulei am calit ceapa taiata pestisori si sunculita taiata pe lung felii subtiri. Am adaugat sare, piper si boia si am...
Cremă de zahăr ars
Am incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut. Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine. Am pus si esenta de lamaie. Pe foc am incalzit o cratita si am pus in ea 7 linguri de zahar. L-am lasat sa se...
Lasagna alla bolognese
*Prima data am pregatit sosul bolognese : Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline. Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa. Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am...
Sos bolognese
Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline. Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa. Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc. Cu 5 minute...
Sos bechamel
Am topit untul intr-o tigaie. Am adaugat faina si am omogenizat. Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu. Am adaugat sare, piper alb si nucsoara. L-am folosit la preparat delicioasa lasagna.
Paste cu ardei copti
Am fiert pastele si le-am pus la scurs. Intr-o tigaie mai mare am pus uleiul. Cand s-a incins am adaugat sunca taiata marunt, apoi usturoiul. Peste 5 minute am pus rosiile pasate in blender, condimentele si vinul. Am lasat 10 minute sa fiarba sosul, si inainte de a inchide focul am...
Ştrudel cu dovleac
Aluatul l-am decongelat la temperatura camerei. Am copt dovleacul, i-am inlaturat semintele si i-am pus miezul dulce intr-un bol. L-am pasat cu o furculita pana s-a omogenizat. Am adaugat zaharul, esenta, nucsoara si scortisoara. Am omogenizat din nou foarte bine toate ingredientele....
Conopidă pane
Conopida am desfacut-o in buchetele si am spalat-o. Am pus-o intr-o oala cu apa clocotita si sare sa fiarba timp de 5 minute, apoi am scos-o intr-o strecuratoare. Am batut bine cele 3 oua cu un praf de sare. Am pregatit 2 farfurii, una cu faina si alta cu mix pt pane. Am dat...
Clătite cu bere şi caşcaval
Am batut bine cele 4 oua, am adaugat berea, praful de sare si apoi faina treptat pana am obtinut o compozitie omogena. Am incorporat si 100 gr de cascaval ras in aluat. Intr-o tigaie incinsa bine am copt clatitele (le-am facut putin mai grosute decat de obicei asa ca au necesitat mai...
Clătite cu dulceaţă de smochine şi ingheţată
Am pregatit aluatul pt clatite din oua, apa minerala, sare, zahar si faina. Cand am obtinut consistenta dorita am inceput sa coc fiecare clatita. Am umplut clatitele cu dulceata, le-am asezat pe farfurie si am servit cu inghetata si fructe confiate deasupra. Delicioooooss! :)
Păstrăv la cuptor cu legume
Am spalat bine pestele si l-am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei. Am condimentat, in interior i-am pus felii de lamaie si pe langa el am pus felii de ciuperci si ardei. L-am pus in cuptor timp de 25 de minute. La jumatatea intervalului am intors pestele pe cealalta parte si am pus...
Bulz
Am facut o mamaliga vartoasa din apa, putin ulei, sare si malai. Am lasat-o sa se raceasca putin, apoi cu mainile inmuiate in apa am luat mamaliga, am presat-o putin, am pus in mijloc sunculita (una extra buna cu ceva ierburi pe deasupra) taiata bucatele si branza. Am modelat sub...
Varza a la Cluj
Varza a tocat-o si am pus-o la fiert cu 2 pahare de apa. Am adaugat in ea foi de dafin, boabe de piper, boia dulce si sare. Spre finalul fierberii am acrit-o cu sare de lamaie, i-am pus 2 linguri de bulion si marar tocat. Separat am calit ceapa tocata in ulei de masline. Am adaugat peste...
Şprot prăjit (Hamsii prăjite)
Am pus malai pe o farfurie mai intinsa si am tavalit pestele prin el pe ambele parti. L-am pus la prajit in ulei incins (chiar baie de ulei). L-am lasat pana a devenit crocant. L-am scos pe servet sa se absoarba grasimea in surplus. Am servit cu lamaie stoarsa deasupra....
Macrou marinat
Dupa ce m-am vaitat vreo 2 ore la mama ca vai nu prea as vrea sa curat pestele, s-a oferit ea sa face operatiunea :)) Ca sa faca toata treaba l-a si portionat si spalat:)) De aici m-am ocupat eu de procedeul de marinare. Am pus o oala cu apa la fiert, am lasat sa clocoteasca apoi am...
Pui cu broccoli şi morcovi
Am taiat broccoli in buchetele si l-am spalat bine. L-am pus la fiert in apa cu sare timp de 8 minute. L-am scos apoi in apa rece, l-am scurs si l-am pus intr-un bol. Morcovii i-am fiert, i-am curatat si i-am taiat rondele. Intr-o tigaie am incins untul, am adaugat cateii de usturoi...
Ouă coapte în roşii
Am taiat cate un capacel la fiecare rosie, am scobit interiorul si le-am sarat. Le-am lasat 5 minute sa se scurga, apoi le-am umplut cu muschi file tocat marunt, cate un ou, oregano si branzica pe margine. Le-am pus la cuptor pentru 25 de minute. In functie de cuptorul fiecaruia le...
Mancare de castraveti murati
Am tocat in bucati mici carnea de porc. Castravetii i-am taiat felii. Ceapa am tocat-o marunt. Intr-o cratita am pus 2 linguri de ulei, am calit ceapa, apoi am adaugat carnea, cubul de legume si condimentele. Am amestecat bine de cateva ori, am pus un pahar cu apa si-am lasat pe foc mediu...
Sos de usturoi cu smantana gustos si usor de preparat
Cum se prepara Sos de usturoi cu smantana gustos si usor de preparat Am zdrobit usturoiul, l-am amestecat cu sare si ulei pana am obtinut o pasta omogena (procedam ca la maioneza). Am adaugat sucul de la o jumatate de lamaie, smantana si patrunjelul tocat. Am amestecat bine si am...
Aperitive
Platou cu rosii umplute cu crema de branza : Am taiat rosiile cu un dispozitiv din plastic (am un set cica pt party cu tot felul de nebunii care taie si orneaza) pe unele si le-am garnisit fie cu icre, fie cu masline, pe altele cu crema de branza. Le-am asezat pe platouri mari....
Pui cu gutui coapte si piure de gutui
Am pus 2 gutui (spalate bine) in cuptor la foc mare, pe o folie de aluminiu. Le-am lasat pana s-au rumenit frumos si s-au inmuiat. Am pus carnea de pui sarata si condimentata pe oala-grill si am pus printre bucatile de carne si felii de gutuie (sau punem feliile in cuptor...eu am vrut sa...
Biscuiti fragezi cu lamaie
Am taiat untul rece cubulete mici si l-am amestecat cu faina, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat ouale, zaharul si iaurtul, si-am framantat bine un aluat omogen si tare. L-am pus la frigider 30 de minute (cu aproximatie)....