Cina cu branza fondue
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se taie bucati si se prajesc in baie de ulei. Se scot pe hartie absorbanta. Baghetele se taie rondele si se pun intr-o tava in cuptor sa se rumeneasca putin. O data cu...Citeste continuarea
Cocoace
Postat de: JulyCris in PiineFaina se cerne intr-un lighean. In mijlocul movilei de faina se face o gaura si se pune drojdia, sarea (cam o lingurita). Apa calda se toarna usor si se incepe framantarea. Cand s-a format aluatul...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu sos vedeta
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Cartofii curatati de coaja, spalati, taiati in 4 si spalati din nou se pun la scurs, apoi se amesteca cu ulei, sare si condimente. Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Cupcakes de ciocolata cu banane
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol amestecam faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul, untul topit si laptele caldut si mixam. Topim ciocolata la bain-marie sau o...Citeste continuarea
Cornulete fragede
Postat de: mihaelarzv in PrajituriIn primul rand,drojdia se dizolva in laptele caldut cu zaharul si o lasam 10-15 minute. Intr-un castron,faina,sarea,oul si drojdia se framanta pana obtinem un aluat elastic. Pe masa de lucru...Citeste continuarea
Cartofi aromati cu rozmarin
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriSpalam bine cartofii si ii uscam cu un prosop de hartie Ii taiem pe lungine in 2 daca sunt mai mici sau 4 daca sunt mai mari. Intr-un vas de ceramica termorezistent asezam cartofii, adaugam...Citeste continuarea
Chec cu caramel
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Mai intai preparam siropul de caramel , punand zaharul la caramelizat (la foc mic) intr-o cratita cu pereti inalti, non-aderenta, invartind din cand in cand. Cand s-a caramelizat...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor cu fasole...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneBucata de costita proaspata o crestam si o imbracam in condimente,cu ajutorul unor scobitori formam un fel de cosulet.Asezam costita intr-un vas de yena,in care am pus putin ulei de masline,turnam...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu leurda
Postat de: MotanLaOale in CiorbeFasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece. Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Coastele se spala si se taie potrivit. Eu am pus la...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: dantes in PuiCopanelele de pui se pun la fiert in supa cand sunt aproape gata se adauga si smantana si se mai lasa sa fiarba pana mai scade. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Citeste continuarea
Clătite simple şi bune
Postat de: portiadelumina in DulciuriŞi cum pofta de clătite este mare, am purces la făcut. Am amestecat ingredientele enumerate mai sus (mai puţin gemul şi cireşele, desigur) amestecând cu un tel (nu mixer)...Citeste continuarea
Ciocolata calda
Postat de: sufletista in BauturiPunem laptele la incalzit, Intr-un bol se amesteca cacaoa cu zaharul si putin lapte Cand s-a incalzit laptele adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecul de cacao Amestecam bine dupa...Citeste continuarea
Chec cu glazura de portocale
Postat de: rena in PrajituriBatem untul cu zaharul pina devine spumos,adaugam ouale unul cite unul batand incontinuu,adaugam si razatura de portocala si lamaie. Cernem faina cu praful de copt si amestecam,adaugam si sucul...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnati de casa
Postat de: petruta_ionela84 in Mancaruri cu carneCuratam cartofii,ii spalam,ii taiem si ii punem la fiert in apa cu sare Prajim carnatii usor Calim ceapa ,adaugam cartofii fierti,piperul boiaua si rozmarinul lasam 5-10 min pe foc...Citeste continuarea
Chec pufos cu nuci
Postat de: gaby_d in PrajituriSepara albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul. Cerne faina,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu scarita afumata
Postat de: Luana in CiorbeScarita o taiem cubulete si dam intr-un fiert. Se pune apa la fiert . Tocam legumele cubulete respectiv morvocul , telina , ardeiul telina , pastarnacul , ceapa si le punem in putin...Citeste continuarea
Costite de porc la cuptor
Postat de: AlexandraOrdean in PorcSpalam bine carnea si o transam dupa bunul plac. Condimentam cu sare, piper, boia si sos de soia. Lasam la marinat 2-3 ore. Intr-o tava de yena punem putin ulei, adaugam marinata, usuroi...Citeste continuarea
Cosulete umplute cu salata de boeuf
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriDesfacem foile de placinta .Luam o foaie pe care o ungem cu ulei sau unt topit.Punem suprapuse,ungand fiecare foaie in parte, 4 foi de placinta. Taiem patrate de aproximativ 10/10 cm cu care...Citeste continuarea
Ciorbă din carne de rățoi,...
Postat de: panacris in RataCarcasa de rață și organele se pun la fiert în multă apă rece, la foc mediu cca. 60 de minute. Se spumeazăla nevoie. După cele 60 de minute, se pune la călit ceapa tocată...Citeste continuarea
Caponata siciliana
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de postIncingem uleiul de masline intr-o tigaie mare cu baza grea si stabila si punem in ea bucatile de vanata,ceapa,telina si ardeiul cu putina sare si piper. Le sotam pe foc mare timp de 5 minute....Citeste continuarea
Chiftele din ghebe
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriGhebele se spala bine dupa care le punem la fiert in apa cu sare(eu am schimbat apa de 2 ori) Se scurg bine de apa si le lasam sa se raceasca foarte bine dupa care le tocam cu masina de tocat...Citeste continuarea
Chec Pina Colada
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAnanasul se pune la scurs. Cocosul se amesteca cu zaharul in robotul de bucatarie. Se adauga ouale,praful de sare si esenta de rom. Punem iaurtul si untul topit,dupa care adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Maria_Laura in CiorbePerisoarele : Carnea macinata se amesteca cu oul, frunzele de patrunjel, usturoiul, grisul, sare si piper. Se formeaza perisoarele. Toate legumele (in afara de rosii) se toaca marunt si se...Citeste continuarea
Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postÎncălzim cuptorul la 180 grade C. Umplem o oală cu apă și o punem la fiert. Adăugăm și o linguriță de sare. Între timp spălăm cartofii. Când apa începe...Citeste continuarea
Cotlet cu cartofi taranesti
Postat de: ianculubita in PorcCotletele spalate,uscate,condimentate cu sare,piper si putin praf de usturoi,le punem in tigaia cu ulei sa se prajeasca putin pe ambele parti,adaugam vinul,lasam sa fiarba iar dupa ce s-a...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata - Dukan
Postat de: Criss in PrajituriPentru cupcakes , se separa ouale. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile. Intr-un bol se amesteca...Citeste continuarea
Chec cu merisoare, nuci si portocala
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriPreincalziti cuptorul la 175 ºC (350ºF). Ungeti tava de chec cu unt si tapetati-o cu faina. Combinam smantana lichida cu vanilia si sucul de portocale intr-un castronel, iar faina...Citeste continuarea
Clatite cu branza
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriMixam ouale cu zaharul sarea si vanilia pana se albesc,adaugam laptele si berea si mixam bine apoi punem faina in ploaie Coacem clatitele intr-o tigaie unsa cate putin cu ulei cate 2 min...Citeste continuarea
Chec din albusuri, cu dulceata de mure
Postat de: medioto59 in PrajituriBatem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele (esenta de vanilie si zaharul vanilat). Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Amestecam bine....Citeste continuarea
Ciorba din costita de porc
Postat de: ralu_ca in CiorbeBucatile de costita se spala si se pun la fiert intr-o ala cu 3-4 l apa.Cand a dat in fiert se spumeaza bine, se adauga ceapa taiata marunt, apoi morcovul, pastarnacul si telina taiate...Citeste continuarea
Cremsnit cu foietaj de casa
Postat de: Creatsa in PrajituriIntr-un vas am pus faina ,apa,uleiul si un praf de sare si am framantat pana am obtinut un aluat suplu,nelipicios. Aluatul astfel obtinut l-am impartit in 2 bucati egale. Separat am frecat...Citeste continuarea
Cremsnit cu aluat de casa si crema...
Postat de: simona72 in PrajituriPt foi: Intr-un vas incapator se pune faina, apa, uleiul si un praf de sare. Am amestecat cu lingura, la inceput, toate ingredienetele, iar apoi am framntat cu mana aluatul pt 5-10 minute. Untul...Citeste continuarea
Clatite caramelizate cu portocale
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriAluatul de clatite il preparam astfel: se bat ouale putin cu telul, apoi adaugam laptele, uleiul, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, putina sare si la sfarsit adaugam pe rand faina...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu mere
Postat de: ilinca_rox in DulciuriIntr-o oala punem la foc 3 linguri de zahar pentru caramelizat. Am folosit o oala mica de 1,2 litri. Dupa ce s-a topit zaharul, rotim oala pentru a tapeta peretii cu caramelul obtinut....Citeste continuarea
Cheesecake cu vanilie si esenta de...
Postat de: deyutzky in PrajituriIntr-un bol mixam ouale cu praful de sare si cu indulcitorul. Adaugam pe rand quark-ul, budinca de vanilie si esenta de vanilie si mixam la viteza mica pana la omogenizare. Luam 3-4 linguri...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu gem de...
Postat de: mihaelam90 in PrajituriClatite pufoase reteta Se bat ouale se presara un praf de sare si se amesteca cu faina pana se omogenizeaza. Se adauga treptat laptele si apa minerala pana ce se sparg toate...Citeste continuarea
Cornuri cu gem si miez de nuca
Postat de: Ina in DulciuriPunem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit. Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit si cu...Citeste continuarea
Cannelloni si Lasagna cu branza...
Postat de: rodicamaria in DulciuriBranza se amesteca bine cu zaharul vanilat , coaja de lamaie , ouale si merisoarele. Iaurtul se amesteca cu cele 2 linguri de zahar. Cannelloni le-am facut in tava de silicon . Nu am uns-o am...Citeste continuarea
Crema Engleza
Postat de: comanligia in PrajituriPune laptele pe foc la incalzit. Apoi gelatina intr-un bol cu apa rece la inmuiat. Curata batonul de vanilie de seminte cu un cutit si pune in lapte cu tot cu coaja. Fierbe...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata si banane
Postat de: ralu_ca in DulciuriIntr-un castron am cernut faina am adaugat 1 ou intreg si 2 galbenusuri,zaharul, untul moale ,praful de sare si coaja de lamaie razuita. La aceasta compozitie am adaugat treptat laptele si...Citeste continuarea
Cupcakes Tiramisu
Postat de: deyutzky in PrajituriIntr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa. Se adauga treptat ouale si faina (amestecata cu praful de copt) pana cand se termina cantitatea de faina. Adaugam...Citeste continuarea
Curry de pui cu morcovi glasati si...
Postat de: papabundetot in PuiCurry : Am spalat si taiat in bucatele potrivite pulpele de pui.Ceapa am taiat-o solzisori,usturoiul si ghimbirul le-am taiat marunt.Intr-o oala am pus la foc 2 linguri ulei de rapita,cand uleiul...Citeste continuarea
Carne de porc marinata
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam carnea si o taiem felii. Turnam vinul peste carne si punem din fiecare ingredient enumerat mai sus dupa preferinta, in functie de gust, cantitatile necesare. Amestecam carnea cu vinul...Citeste continuarea
Clatite aromate cu branzica si jambon
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriAmestecam faina cu ouale, praful de copt, laptele si putina nucsoara. Coacem clatitele. Pe fiecare clatita presaram oregano, boia si putina nucsoara. Adaugam jambonul prajit inainte si...Citeste continuarea
Clatite aromate cu ciocolata si banane
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriIntr-un bol amestecam faina, zaharul pudra, oulae, coaja de la lamaie si portocala, esenta de vanilie si laptele. Amestecam pana devine o compozitie omogena. Incingem o tigaie antiaderenta,...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de rosii cu busuioc
Postat de: Lia1 in VitaIncepi cu pregatirea sosului. Eu am folosit rosii proaspete + ceasca de bulion. 1.Am clocotit niste apa, am oprit focul si am oparit rosiile timp de 1 minut ca sa pot sa le scot usor pielita....Citeste continuarea
Cremsnit II
Postat de: Criss in PrajituriSe framanta intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece, 4 linguri de ulei si un praf de sare. Rezulta un aluat elastic, nelipicios. Intr-un bol se amesteca untul moale cu 7 linguri...Citeste continuarea
Cosulete cu sunca si mozzarella
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriDupa ce foaia s-a dezghetat, am decupat rondele cu un pahar cu gura destul de mare. Mi-a dat prin gand sa folosesc si forme de tarte si forme de briose, asa ca, pana la urma, am pregatit trei...Citeste continuarea
Cocosei cu ierburi aromatice la cuptor
Postat de: Irina in PuiIntai am pregatit cocoseii: i-am spalat si curatat bine, dupa care i-am pus intr-o tava. Am condimentat cocoseii cu sare si piper si ierburi aromate: rozmarin, salvie, tarhon,...Citeste continuarea
Ciorba de porc acrita cu moare
Postat de: Dya in CiorbeSpalam carnea in apa rece, pana ce apa ramane curata si o punem la fiert, adunand cu o paleta spuma formata. Intre timp spalam si curatam legumele. Le tocam marunt si le punem sa fiarba la...Citeste continuarea



















