A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu ciocolata

Postat de: caroline in Prajituri

Mixam bine ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba. Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare....Citeste continuarea

Chec zebra

Postat de: xana in Prajituri

Separam galbenusurile de albusuri si le mixam cu zaharul pana devin pufoase si se albesc. Adaugam apoi uleiul si iaurtul si mai mixam putin. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute....Citeste continuarea

Cornuri cu gem de cirese

Postat de: andaoana in Prajituri

  Faina o cernem  Incalzim 250 ml lapte , sa fie caldut nu foarte cald, si dizolvam drojdia , zaharul si 2-3 linguri de faina .  Acoperim vasul cu un prospop si lasam la...Citeste continuarea

Ciocolata calda de casa

Postat de: AlexandraOrdean in Bauturi

Punem laptele la incalzit. Ciocolata o rupem in bucati potrivite. Cand laptele este fierbinte, atentie sa nu dea in foc, adaugam ciocolata si amestecam continuu pana aceasta se topeste....Citeste continuarea

Ciorba acra cu carne de pui

Postat de: AlexandraOrdean in Ciorbe

Curatam si spalam bine legumele. Taiem ceapa marunt, morcovii si patrunjelul rondele, ardeiul cubulete mici. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele taiate si le calim usor...Citeste continuarea

Clatite cu spanac la cuptor

Postat de: ilinca_rox in Aperitive / Garnituri

Clatitele Pentru inceput pregatim clatitele. Se pun cele 3 oua intr-un bol si se bat, se adauga zaharul si sarea si se amesteca pana se topesc. Adaugam smantana, faina, laptele si apa...Citeste continuarea

Ciorba rapida de perisoare cu verdeata

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Puneti o oala cu 3 l apa la fiert . Morcovul,ceapa,telina,radacina de patrunjel,se curata, spala,si taie felii mari. Tocati legumele cu ajutorul unui maruntitor de legume...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Incepem prin a face aluatul pentru chiftelute:   Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii fierbem in apa rece cu sare. Cand s-au fiert bine,ii scurgem de apa ,si...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: JulyCris in Ciorbe

Carnea se spala,se taie bucatele potrivite si se pune in apa la fiert. Se ia spuma de deasupra si se mai lasa sa fiarba cam 30 de minute. In acest timp,pregatim legumele. Se spala se curata si se...Citeste continuarea

Ciuperci in sos cremos cu mustar

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Ciupercile le curatam,le spalam si le feliem. Le calim in putin ulei.Punem sare (astfel ele is vor lasa apa mai repede) . Usturoiul il curatam si il calim impreuna cu ciupercile. Cand au...Citeste continuarea

Cosulete din salam cu cartofi piure

Postat de: Adi75 in Mancaruri cu carne

Se pregateste salamul in uleiul bine incins pe ambele parti ( daca inlaturati pielea nu veti obtine forma dorita ). Se scot pe o farfurie si se lasa sa sa se scurga bine de ulei , dupa care se...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana si carnat...

Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri cu carne

Cartofii i-am curatat si taiat rondele de cca 5 mm grosime. Intr-un vas am pus apa la fiert impreuna cu ½ lingurita sare, iar cand a fost clocotita am adaugat rondelele de cartofi si am...Citeste continuarea

Ciulama din pipote și inimioare

Postat de: panacris in Pui

Ceapa și zarzavaturile se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece,...Citeste continuarea

Crutoane aromate

Postat de: Sylvia in Mancaruri de post

Intr-o tava se aseaza cuburile de paine peste care se stropeste  din belsug cu pasta aromata , se amesteca bine sa se omogenizeze. Se da tava la cuptor la 210 grade timp de aprox 10...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol. Adaugam carnea tocata,mararul,ouale si...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei si fasole verde

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se pune apa la fiert intr-o oala de 6 l .Se curata legumele.Ceapa se toaca marunt,la fel si zarzavatul.Cand apa fierbe se pune ceapa,ardeiul taiat cubulete,morcovul,telina si patrunjelul tocate.Se...Citeste continuarea

Ceafa de porc condimentata la gratar

Postat de: mitinita in Porc

Adaugam condimentul pe ambele parti si batem cu ciocanul de bucatarie. Lasam deoparte 15 minute. Infierbantam tigaia grill si adaugam putin ulei. Adaugam bucata de carne si o prajim pe...Citeste continuarea

Cupcakes cu frosting de mascarpone

Postat de: deyutzky in Prajituri

Se pune intr-un bol untul, zaharul, zaharul vanilat, apa calduta si se amesteca cu o lingura. Adaugam acum si esenta de visine. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea

Ciorbita de porc cu legume

Postat de: ilinca_rox in Ciorbe

Pregatim carnea de porc: o spalam si o punem intr-o oala cu apa la fiert pentru 5-7 minute, cat sa dea in clocot si sa iasa spuma. Apoi o mai spalam odata si schimbam apa. Toate astea pentru a...Citeste continuarea

Crap prajit cu sos gremaolata

Postat de: medioto59 in Peste

Crapul se curata , se spala si apoi se taie in felii groase de circa 4-5 cm.Se condimenteaza cu sare si se da la rece (la frigider) cat timp noi ne ocupam de sos. Patrunjelul se spala  si...Citeste continuarea

Crap prajit cu legume sote

Postat de: Dya in Crap / Caras

Spalam bine legumele, le curatam si le taiem pe lung (sau rondele).  Le punem apoi sa fiarba inabusit, in ordinea timpului necesar fierberii, intr-o tigaie acoperita cu un capac (puteti...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: ralu_ca in Ciorbe

Intr-o oala am pus apa si oasele la fiert, se spumeaza, apoi adaugam legumele intregi si cand sunt aproape fierte adaugam si burta fideluta. Lasam sa fiarba foarte bine ( mai spumam ) apoi scoatem...Citeste continuarea

Cornulete sfaramicioase

Postat de: ione21 in Dulciuri

Încălzim uşor laptele şi dizolvăm drojdia în el, adăugăm zahărul şi punem făină cât să devină ca o smântână, apoi lăsăm la crescut; După ce şi-a...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu biscuiti si...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Va scriu si cum se face, da' acu' tre' sa fac o mamaliga :-?? :)))  ps. nuca caramelizata nu-i cacafonie? :))))   Simplu de tot de preparat. Am facut-o cred in maxim 20 minute....Citeste continuarea

Cartofi aurii

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Reteta Andreei dupa care m-am inspirat o gasiti  aici . Curatam, spalam si portionam cartofii in cuburi mai maricele. Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Inlaturam spuma care se...Citeste continuarea

Chifle cu lapte

Postat de: Steffy in Piine

Cernem faina alba si faina neagra intr-un vas, apoi le amestecam. Facem in mijloc un loc in care punem drojdia maruntita, zaharul si laptele caldut. Lasam 10 minute sa creasca drojdia si apoi...Citeste continuarea

Cartofi ,,duchesse''

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Spalam si cojim cartofii dupa care ii punem la fiert .Dupa ce s-au fiert bine,ii scoatem si-i punem intr-un castron. Trebuie lucrati cand sunt inca destul de calzi.Cu ajutorul unei furculite...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla de post

Postat de: susu in Mancaruri de post

Calim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras, ardeiul tocat, legumele date prin razatoarea mare si adaugam apa fiarta. Spre sfarsit cand au fiert legumele adaugam condimentele,...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un vas am mixat ouale cu putina sare, am adaugat zaharul mixand foarte bine, dupa care m turnat uleiul si am amestecat continuu. Faina cernuta am amestecat-o cu cacao si praf copt, apoi am...Citeste continuarea

Ceafa de porc in sos de smantana cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Bucatiile de ceafa se pun intr-o folie alimentara si se bat cu un ciocan de snitele,pe ambele parti.Se condimenteaza si se pun la prajit in ulei de masline. Intr-o alta tigaie punem ceapa...Citeste continuarea

Cornulete cu untura si rahat

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Untura cu smantana le omogenizam bine,adaugam sarea,ouale,zaharul vanilat,lamaia si praful de copt,amestecam bine si apoi adaugam faina.Framantam un aluat care se poate intinde fara sa se...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: ione21 in Dulciuri

Într-un castron se pune osânza măcinată, rece, împreună cu sarea, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie; Se mixează până când se omogenizează complet; Se...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta

Postat de: ilinca_rox in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Intr-un bol mare batem oualele cu putina sare si zaharul vanilat. Apoi se adauga smantana, faina, laptele si apa minerala, alternand faina cu ingredientele lichide...Citeste continuarea

Ciuperci cu broccoli in sos de...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ciuperciile se curata de coaja se dau sub jet de apa si se taie feliute. Intr-un ceaun se pun ciuperciile ,lapte cat sa acopere, si se lasa la foc potrivit sa fiarba,cand laptele a scazut se...Citeste continuarea

Chec Aperitiv

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele , se potriveste gustul de sare si piper si se toarna in forma de chec , unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Se da cuptor pana se coace , se rumeneste...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca de cocos

Postat de: babi5 in Prajituri

Se pune faina amestecata cu praful de copt intr-un castron ,se adauga untura si margarina si se freaca bine cu faina. Se adauga zaharul ,oul intreg ,nuca de cocos,zaharul vaniliat ,esenta ...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuci

Postat de: rodicamaria in Dulciuri

Se amesteca ingredientele si se framanta.Se obtine o bila care se pune la frigider pt. 30 min. Apoi se rup mici bucatele si se formeaza cornuletele care se pun in tava tapetata doar cu faina ....Citeste continuarea

Chec cu albusuri si crema caramel

Postat de: ianculubita in Prajituri

Batem bine albusurile cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,adaugam apoi uleiul cate putin,laptele,mixand in continuare energic; la sfarsit adaugam faina amestecata cu praf de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de: ianculubita in Ciorbe

Fasolea curatata,spalata,o punem la fiert pentru 30-40min;dupa acest timp,o scurgem,o clatim cu apa rece apoi o punem inapoi la fiert cu apa fierbinte,capac si foc mic;cand incepe sa fiarba...Citeste continuarea

Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)

Postat de: danakarin in Porc

Spalam ciolanul proaspat, il uscam cu un servet,  crestam cu o lama sau un cutit bine ascutit soricul in cercuri concentrice, il ungem cu amestecul de ierburi uscate si il prajim jur imprejur...Citeste continuarea

Costiţă de porc cu legume la cuptor

Postat de: diaconta in Porc

Soricul l-am crestat astfel încât sa patrunda condimentele bine în carne. Am condimentat bine carnea si am lasat-o o ora la frigider. Toate legumele,în afara de...Citeste continuarea

Conopida cu sfecla rosie, hrean si...

Postat de: Ina in Muraturi

Conopida se spala bine si se desface in buchetele . Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite. Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi. In bidonul in...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: Florentina_Cristina in Aperitive / Garnituri

Se ia bucata de cascaval si se taie felii de minim jumatate de centimetru grosime,in forma dorita(eu am taiat triunghiuri) Intr-o farfurie adanca se bat cele 2 oua si se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: Luana in Ciorbe

Apa se pune la fiert . Salata se spala, se taie in fasii si se pune peste apa . Slaninuta se taie si ea marunt si se pune peste salata impreuna cu bulionul si usturoiul taiat marunt ....Citeste continuarea

Ciorba din sira afumata

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai portionam sira in bucati mai mici,o spalam in apa calduta si apoi intr-o oala cu 3-4 l apa o punem la fiert.Avem grija sa luam spuma din cand in cand,pana nu se mai ridica spuma la...Citeste continuarea

Ceai medicinal

Postat de: AlexandraOrdean in Bauturi

Se pune apa la fiert intr-un fierbator. Lamaia se spala bine si se taie felii jumatate, iar cealalta jumatate se stoarce bine intr-o carafa. Punem pliculetele de ceai si chimenul intr-o cana...Citeste continuarea

Cappucino aromat

Postat de: AlexandraOrdean in Cafea

Apa se pune la incalzit pana e fierbinte. In cana se pun plicurile de cappucino (2 de persoana) si se freaca bine cu zaharul si laptele pana devine o crema spumoasa. Adaugam restul...Citeste continuarea

Ciorba turceasca de linte

Postat de: mitinita in Ciorbe

Legumele se taie in cuburi mai mari. Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare. Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe...Citeste continuarea

Ciorba de ciolan afumat cu galuste...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Spalam carnea, o portionam si o punem intr-un vas la fiert cu un litru de apa. O lasam pana cand clocoteste de doua ori, apoi  scurgem apa, clatim carnea cu putina apa calda si o punem din...Citeste continuarea

Ciocanele de pui pe pat de legume

Postat de: geobucataras in Pui

Carnea o spalam bine si o condimentam cu barbeque de pui,legumele le curatam si le taiem in functie de preferinta. Dupa ce ati facut legumele le puneti in tava iar deasupra puneti carnea....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]