A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Carnati traditionali de porc

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de...Citeste continuarea

Clatite cu nuci si portocale-de post

Postat de: nadea68 in Mancaruri de post

Intr-un castron punem 1/2 cantitate apa,uleiul ,vanilia si sarea ;adaugam faina si coaja razuita de la o portocala.Amestecam bine fara cocoloase si mai punem cate un pic de apa pana obtinem o...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: Luana in Mancaruri de post

Cartofii se pun la fiert in coaja .  Intre timp se taie ceapa julie si se pune la prajit la foc mic impreuna cu ardeiul pana se inmoie. Dupa ce s-au racit cartofi se curata de...Citeste continuarea

Cighir de miel cu mămăliguță

Postat de: CulinaryRainbow in Oaie

Pentru cighir, rumenim ceapa albă și cea roșie, adăugând treptat apă. Separat fierbem măruntaiele întregi, doar curățate și spălate, în apă fără sare ( dacă punem...Citeste continuarea

Cosulete cu fructe si budinca de...

Postat de: RoXx in Prajituri

Prepararea cosuletelor : Untul rece,taiat cubulete se amesteca cu restul ingrediantelor pana ce se formeaza aluatul pentru cosulete .Se lasa la rece la frigider cel putin 3 ore (cu cat sta mai...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: mada91 in Aperitive / Garnituri

1.Punem cartofii la fiert. 2. Intre timp curatam si spalam usturoiul; tocam baconul, branza topita, salamul (eu l-am avut feliat). 3. Cartofii ii taiem feliute, dar nu de tot. 4.Intre...Citeste continuarea

Crap prajit cu mamaliguta si mujdei...

Postat de: krysty in Crap / Caras

Mod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carne de curcan

Postat de: krysty in Curcan

Carnea de curcan se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si  sare  la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii...Citeste continuarea

Cartofi pai cu friptura de porc

Postat de: krysty in Mancaruri cu carne

Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in  ulei  . Adaugam o cana de apa( ca sa fiarba putin carnea inainte) si putina sare. Cand carnea este rumenita pe...Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de: rena in Ciorbe

Spalam costita si o punem la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa 20 de min.adaugam si zarzavaturile tocate marunt. Lasam sa fiarba, apoi adaugam si fideau...Citeste continuarea

Colarezi cu lapte

Postat de: ralu_ca in Mancare copii

Am pus laptele la fiert, timp in care intr-un vas am pus faina peste care am inceput sa torn apa si sa prepar colarezii. Se freaca intre palme coca a.i. sa nu se lipeasca de degete. Se pot face...Citeste continuarea

Creveti cu usturoi si lamaie

Postat de: nadea68 in Fructe de mare

Intr-o tigaie punem uleiul,usturoiul taiat marunt si lasam un pic pe foc. Adaugam crevetii asa cu sunt ,in coaja.Adaugam si boiaua.Amestecam si lasam la prajit cateva minute,dupa care adaugam...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

Postat de: gabrielacuisine in Prajituri

Este cat se poate de simplu. Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta. Adaugam faina treptat...Citeste continuarea

Capellini cu sos de smantana si praz

Postat de: AnyCostescu in Paste

Punem pe foc o oala cu apa si o lingura de sare. Cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam circa 5 minute. Prazul se taie bucatele si se pune la calit. Se adauga kaizerul taiat...Citeste continuarea

Ciorbă de praz cu costiţă afumată

Postat de: portiadelumina in Ciorbe

Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata.   Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele,...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de post

Postat de: krysty in Ciorbe

Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Fasolea ,mazarea si conopida se pun la fiert.Se adauga sare. Morcovii se toaca cuburi sau se dau pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba....Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu masline si...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Ungem tava inalata de la cuptor cu margarina. Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ardeii kapia se spala si se taie rondele. Se aseaza cateva rondele de ardei in tava unsa cu...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele. Radacina de telina o curatam de coaja,o spalam si o taiem bucatele. Calim telina in ulei (cca 5 minute), adaugam apoi rondelele de morcovi si...Citeste continuarea

Ciorba de prosciuto cu linte si...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Lasam pentru 1 ora lintea la inmuiat, apoi aruncam apa in care a stat. Curatam ceapa,morcovul si ciupercile. Ceapa se taie cubulete, morcovul rondele si ciupercile le feliem. Prajim in...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: AlexandraOrdean in Prajituri

Intr-un bol se pune laptele, se adauga praful pentru crema de cremes si se mixeaza conform instructiunilor de pe cutie. Separat se mixeaza frisca lichida pana devine o spuma tare. Se adauga...Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus garnitura

Postat de: Ana_O in Aperitive / Garnituri

Am taiat ciupercile fasii, le-am pus la bait intr-un castron cu vinul, uleiul de masline si sarea cam 20 de minute. Le-am turnat apoi intr-o cratita incapatoare cu tot sucul si am dat focul tare,...Citeste continuarea

Chifeletti

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Cartofii taiati in jumatati se fierb cu tot cu coaja pana se inmoaie bine apoi ii transformam intr-un piure fin cu ajutorul unei site cat inca sunt calzi. Punem piureul pe masa de lucru si adaugam...Citeste continuarea

Crap la cuptor

Postat de: Monica1997 in Crap / Caras

 se pregateste pestele  - se curata , se spala  , se da cu sare si piper  ,  se pune intr-o tava  pe un pat de legume  , se toarna  vinul si uleiul  ,...Citeste continuarea

Cornulete cu cocos si nuca, de post

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se prinda de cratita. O tragem deoparte dupa acest timp si lasam sa se raceasca complet. Drojdia...Citeste continuarea

Chiftelute de porc

Postat de: madalinanicoleta in Porc

Morcovul si cartoful se curata,se spala si se dau prin razatoarea mica. Se storc bine si se amesteca cu carnea tocata. Se toaca patrunjelul foarte fin si se amesteca cu compozitia de mai sus.Se...Citeste continuarea

Ciuperci umplute la cuptor

Postat de: madalinanicoleta in Mancaruri de legume

Se spala,se curata ciupercile si se indeparteaza coditele care se toaca marunt. Topim putin unt intr-o tigaie si punem coditele la calit. Cand prind o culoare aramie adaugam si ardeiul taiat...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu sos de rosii si...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Taiem ceafa de porc in bucati mai mici o saram si piperam si o punem in tigaia dry cooker-ca daca tot am sa o si folosesc-.Ceapa o taiem marunt,o punem peste carne,adaugam si rosiile,cana de...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca

Postat de: getix in Prajituri

Margarina am mixat-o impreuna cu oul, esenta de vanilie si  zaharul .Peste acestea am  adaugat nuca macinata. Am amestecat   faina cu  praful de copt si le-am  ...Citeste continuarea

Chec de biscuiti cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Din aceasta cantitate ies doua checuri. Eu am avut o forma mai mica de silicon si una mai mare normala. Formele de chec se vor tapeta cu folie de prospetime. 1. Punem laptele( 400 ml din...Citeste continuarea

Cozonac floare cu mac si rahat

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai cernem faina intr-un castron incapator,sa avem loc de framantat.Intr-un castronel punem drojdia pe care o sfaramam,o lingurita de zahar,o lingura de faina si 2 linguri de lapte caldut si...Citeste continuarea

Cartofi si pastarnac cu crusta de...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert circa 5-10 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca.(nu trebuie sa fie fierti). Pastarnacul se curata de coaja si se...Citeste continuarea

Cornuleţe din aluat foietaj cu...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Untul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina. Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus...Citeste continuarea

Ciorba de vita dreasa cu ou

Postat de: Dya in Ciorbe

Carnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite si o punem la fiert in apa rece,  adunand spuma formata. Intre timp, tocam legumele  si le calim in putin ulei...Citeste continuarea

Cartofi copti cu tocana de ceapa

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii se coc la cuptor si se curata . Se curata si se spala legumele . Ceapa se feliaza pestisori , prazul si ceapa verde rondele ,ardeiul cuburi . Se calesc  aceste legume in...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu praz

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se spala , se curata si se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Caliti legumele usor in ulei,Turnati in oala  deasupra 3l apa , Fierbeti 15-20 min.Cand morcovul este patruns ...Citeste continuarea

Caltaboş ( Gâlbaş )

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Mai intai curatam bine matele de porc. Eu le intorc cu interiorul spre exterior si frec mai intai cu sare grunjoasa ( 1-2 pumni de sare la fiecare bucata de mat ), pe un suport solid ( tocator ),...Citeste continuarea

Ciocanele cu iaurt si sos de rodie

Postat de: papabundetot in Pui

Pulpele de pui le-am spalat bine si apoi le-am condimentat cu sos soia,sos worchester,curry,nucsoara,scortisoara si apoi am pus peste ele laptele batut.Le-am lasat la marinat aproximativ 2...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: krysty in Aperitive / Garnituri

Amestecam carnea tocata cu sare,piper,oua , usturoiul curatat si zdrobit  , painea trecuta prin apa si scursa bine si marar (spalat in prealabil) tocat marunt. Intr-o tigaie mai inalta...Citeste continuarea

Cornulețe fărâmicioase cu magiun...

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Într-un castron generos omogenizăm untura cu zahărul pudră, apa și praful de copt stins cu oțet. Adăugăm făina cernută și frământăm până când obținem un aluat...Citeste continuarea

Cozonac

Postat de: petruta_ionela84 in Prajituri

Cernem faina intr-un castron incapator si ii facem o mica gaura in mijloc unde adaugam laptele caldut amestecam bine drojdia cu zaharul adaugam untul si smanatana si apoi galbenusurile si sarea si...Citeste continuarea

Cuş cuş cu legume la cuptor

Postat de: diaconta in Mancaruri de post

Intr-o cratita am pus putin ulei si am prajit cuş-cuşul,am pus apoi apa si sare si am lasat sa fiarba câteva clocote. Dupa aceea am amestecat cu legumele congelate si am transferat...Citeste continuarea

Chefal cu andive și lămâie

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Încălzim cuptorul la 220 grade C. Andivele se curăță de primele frunze și se feliază pe diagonală în fâșii de 1/2 cm grosime. Lămâia se taie rondele. Peștii se...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu legume

Postat de: simona72 in Ciorbe

Spalam oasele de porc si le punem la fiert in apa. Cand aproape da in clocot apa o spumam cu o spumiera de mai multe ori. Lasam oasele sa fiarba pana carnea de pe ele este fiarta si moale. Oasele...Citeste continuarea

Clatite cu crema de ciocolata

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Punem faina intr-un castron/oala, adaugam ouale, praful de sare, zaharul, esenta de vanilie si laptele si amestecam; apoi mai punem apa minerala pana obtinem consistenta unei smantani mai subtiri....Citeste continuarea

Cannelloni cu piept de pui afumat...

Postat de: CulinaryRainbow in Cannelloni

   Într-o tigaie generoasă se călesc în unt prazul, morcovul tăiat rondele și ciupercile timp de 3 minute. Pieptul de pui se dă prin mașina de tocat, apoi se adaugă...Citeste continuarea

Creveti si scoici in sos rosu

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Spalati si curatati ardeiul si-l taiati fasii. Spalati si taiati ardeiul iute . Curatati usturoiul si-l tocati . Opariti taiteii de orez si-i scurgeti de apa . Intr-un Wok incingeti...Citeste continuarea

Clatite cu halva

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Faina se amesteca cu zaharul,oul, si laptele. In functie de cat de goasa este compozitia se adauga apa minerala cat sa fie compozitia potrivita pentru clatite. Se adauga si esenta de...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: ankyy in Prajituri

 1. Se pun la fiert intr-o cratita apa, uleiul si praful de sare pana cand dau un clocot. 2. Se ia cratita de pe foc, se toarna faina cernuta toata odata si se pun inapoi pe foc. 3. Se...Citeste continuarea

Chocolate truffles cookies

Postat de: ankyy in Dulciuri

1.Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie. 2. O lasam la racit. 3. Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cel putin 5 minute la...Citeste continuarea

Chec cu mere si arahide (de post)

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un vas amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste putin. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea si le incorporam usor peste lichid....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]