Carnati traditionali de porc
Postat de: rocsi_1612 in PorcCarnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de...Citeste continuarea
Clatite cu nuci si portocale-de post
Postat de: nadea68 in Mancaruri de postIntr-un castron punem 1/2 cantitate apa,uleiul ,vanilia si sarea ;adaugam faina si coaja razuita de la o portocala.Amestecam bine fara cocoloase si mai punem cate un pic de apa pana obtinem o...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: Luana in Mancaruri de postCartofii se pun la fiert in coaja . Intre timp se taie ceapa julie si se pune la prajit la foc mic impreuna cu ardeiul pana se inmoie. Dupa ce s-au racit cartofi se curata de...Citeste continuarea
Cighir de miel cu mămăliguță
Postat de: CulinaryRainbow in OaiePentru cighir, rumenim ceapa albă și cea roșie, adăugând treptat apă. Separat fierbem măruntaiele întregi, doar curățate și spălate, în apă fără sare ( dacă punem...Citeste continuarea
Cosulete cu fructe si budinca de...
Postat de: RoXx in PrajituriPrepararea cosuletelor : Untul rece,taiat cubulete se amesteca cu restul ingrediantelor pana ce se formeaza aluatul pentru cosulete .Se lasa la rece la frigider cel putin 3 ore (cu cat sta mai...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: mada91 in Aperitive / Garnituri1.Punem cartofii la fiert. 2. Intre timp curatam si spalam usturoiul; tocam baconul, branza topita, salamul (eu l-am avut feliat). 3. Cartofii ii taiem feliute, dar nu de tot. 4.Intre...Citeste continuarea
Crap prajit cu mamaliguta si mujdei...
Postat de: krysty in Crap / CarasMod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carne de curcan
Postat de: krysty in CurcanCarnea de curcan se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii...Citeste continuarea
Cartofi pai cu friptura de porc
Postat de: krysty in Mancaruri cu carneSpalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in ulei . Adaugam o cana de apa( ca sa fiarba putin carnea inainte) si putina sare. Cand carnea este rumenita pe...Citeste continuarea
Ciorba de porc
Postat de: rena in CiorbeSpalam costita si o punem la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa 20 de min.adaugam si zarzavaturile tocate marunt. Lasam sa fiarba, apoi adaugam si fideau...Citeste continuarea
Colarezi cu lapte
Postat de: ralu_ca in Mancare copiiAm pus laptele la fiert, timp in care intr-un vas am pus faina peste care am inceput sa torn apa si sa prepar colarezii. Se freaca intre palme coca a.i. sa nu se lipeasca de degete. Se pot face...Citeste continuarea
Creveti cu usturoi si lamaie
Postat de: nadea68 in Fructe de mareIntr-o tigaie punem uleiul,usturoiul taiat marunt si lasam un pic pe foc. Adaugam crevetii asa cu sunt ,in coaja.Adaugam si boiaua.Amestecam si lasam la prajit cateva minute,dupa care adaugam...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriEste cat se poate de simplu. Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta. Adaugam faina treptat...Citeste continuarea
Capellini cu sos de smantana si praz
Postat de: AnyCostescu in PastePunem pe foc o oala cu apa si o lingura de sare. Cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam circa 5 minute. Prazul se taie bucatele si se pune la calit. Se adauga kaizerul taiat...Citeste continuarea
Ciorbă de praz cu costiţă afumată
Postat de: portiadelumina in CiorbeAceastă ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata. Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele,...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de post
Postat de: krysty in CiorbeSe curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Fasolea ,mazarea si conopida se pun la fiert.Se adauga sare. Morcovii se toaca cuburi sau se dau pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba....Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu masline si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriUngem tava inalata de la cuptor cu margarina. Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ardeii kapia se spala si se taie rondele. Se aseaza cateva rondele de ardei in tava unsa cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele. Radacina de telina o curatam de coaja,o spalam si o taiem bucatele. Calim telina in ulei (cca 5 minute), adaugam apoi rondelele de morcovi si...Citeste continuarea
Ciorba de prosciuto cu linte si...
Postat de: Valclaudia in CiorbeLasam pentru 1 ora lintea la inmuiat, apoi aruncam apa in care a stat. Curatam ceapa,morcovul si ciupercile. Ceapa se taie cubulete, morcovul rondele si ciupercile le feliem. Prajim in...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: AlexandraOrdean in PrajituriIntr-un bol se pune laptele, se adauga praful pentru crema de cremes si se mixeaza conform instructiunilor de pe cutie. Separat se mixeaza frisca lichida pana devine o spuma tare. Se adauga...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus garnitura
Postat de: Ana_O in Aperitive / GarnituriAm taiat ciupercile fasii, le-am pus la bait intr-un castron cu vinul, uleiul de masline si sarea cam 20 de minute. Le-am turnat apoi intr-o cratita incapatoare cu tot sucul si am dat focul tare,...Citeste continuarea
Chifeletti
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriCartofii taiati in jumatati se fierb cu tot cu coaja pana se inmoaie bine apoi ii transformam intr-un piure fin cu ajutorul unei site cat inca sunt calzi. Punem piureul pe masa de lucru si adaugam...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: Monica1997 in Crap / Carasse pregateste pestele - se curata , se spala , se da cu sare si piper , se pune intr-o tava pe un pat de legume , se toarna vinul si uleiul ,...Citeste continuarea
Cornulete cu cocos si nuca, de post
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriApa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se prinda de cratita. O tragem deoparte dupa acest timp si lasam sa se raceasca complet. Drojdia...Citeste continuarea
Chiftelute de porc
Postat de: madalinanicoleta in PorcMorcovul si cartoful se curata,se spala si se dau prin razatoarea mica. Se storc bine si se amesteca cu carnea tocata. Se toaca patrunjelul foarte fin si se amesteca cu compozitia de mai sus.Se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute la cuptor
Postat de: madalinanicoleta in Mancaruri de legumeSe spala,se curata ciupercile si se indeparteaza coditele care se toaca marunt. Topim putin unt intr-o tigaie si punem coditele la calit. Cand prind o culoare aramie adaugam si ardeiul taiat...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu sos de rosii si...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneTaiem ceafa de porc in bucati mai mici o saram si piperam si o punem in tigaia dry cooker-ca daca tot am sa o si folosesc-.Ceapa o taiem marunt,o punem peste carne,adaugam si rosiile,cana de...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: getix in PrajituriMargarina am mixat-o impreuna cu oul, esenta de vanilie si zaharul .Peste acestea am adaugat nuca macinata. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am ...Citeste continuarea
Chec de biscuiti cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in PrajituriDin aceasta cantitate ies doua checuri. Eu am avut o forma mai mica de silicon si una mai mare normala. Formele de chec se vor tapeta cu folie de prospetime. 1. Punem laptele( 400 ml din...Citeste continuarea
Cozonac floare cu mac si rahat
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai cernem faina intr-un castron incapator,sa avem loc de framantat.Intr-un castronel punem drojdia pe care o sfaramam,o lingurita de zahar,o lingura de faina si 2 linguri de lapte caldut si...Citeste continuarea
Cartofi si pastarnac cu crusta de...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert circa 5-10 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca.(nu trebuie sa fie fierti). Pastarnacul se curata de coaja si se...Citeste continuarea
Cornuleţe din aluat foietaj cu...
Postat de: diaconta in DulciuriUntul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina. Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus...Citeste continuarea
Ciorba de vita dreasa cu ou
Postat de: Dya in CiorbeCarnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite si o punem la fiert in apa rece, adunand spuma formata. Intre timp, tocam legumele si le calim in putin ulei...Citeste continuarea
Cartofi copti cu tocana de ceapa
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCartofii se coc la cuptor si se curata . Se curata si se spala legumele . Ceapa se feliaza pestisori , prazul si ceapa verde rondele ,ardeiul cuburi . Se calesc aceste legume in...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu praz
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se spala , se curata si se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Caliti legumele usor in ulei,Turnati in oala deasupra 3l apa , Fierbeti 15-20 min.Cand morcovul este patruns ...Citeste continuarea
Caltaboş ( Gâlbaş )
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneMai intai curatam bine matele de porc. Eu le intorc cu interiorul spre exterior si frec mai intai cu sare grunjoasa ( 1-2 pumni de sare la fiecare bucata de mat ), pe un suport solid ( tocator ),...Citeste continuarea
Ciocanele cu iaurt si sos de rodie
Postat de: papabundetot in PuiPulpele de pui le-am spalat bine si apoi le-am condimentat cu sos soia,sos worchester,curry,nucsoara,scortisoara si apoi am pus peste ele laptele batut.Le-am lasat la marinat aproximativ 2...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: krysty in Aperitive / GarnituriAmestecam carnea tocata cu sare,piper,oua , usturoiul curatat si zdrobit , painea trecuta prin apa si scursa bine si marar (spalat in prealabil) tocat marunt. Intr-o tigaie mai inalta...Citeste continuarea
Cornulețe fărâmicioase cu magiun...
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriÎntr-un castron generos omogenizăm untura cu zahărul pudră, apa și praful de copt stins cu oțet. Adăugăm făina cernută și frământăm până când obținem un aluat...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: petruta_ionela84 in PrajituriCernem faina intr-un castron incapator si ii facem o mica gaura in mijloc unde adaugam laptele caldut amestecam bine drojdia cu zaharul adaugam untul si smanatana si apoi galbenusurile si sarea si...Citeste continuarea
Cuş cuş cu legume la cuptor
Postat de: diaconta in Mancaruri de postIntr-o cratita am pus putin ulei si am prajit cuş-cuşul,am pus apoi apa si sare si am lasat sa fiarba câteva clocote. Dupa aceea am amestecat cu legumele congelate si am transferat...Citeste continuarea
Chefal cu andive și lămâie
Postat de: elucubratiiculinare in PesteÎncălzim cuptorul la 220 grade C. Andivele se curăță de primele frunze și se feliază pe diagonală în fâșii de 1/2 cm grosime. Lămâia se taie rondele. Peștii se...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu legume
Postat de: simona72 in CiorbeSpalam oasele de porc si le punem la fiert in apa. Cand aproape da in clocot apa o spumam cu o spumiera de mai multe ori. Lasam oasele sa fiarba pana carnea de pe ele este fiarta si moale. Oasele...Citeste continuarea
Clatite cu crema de ciocolata
Postat de: claudiaO in DulciuriPunem faina intr-un castron/oala, adaugam ouale, praful de sare, zaharul, esenta de vanilie si laptele si amestecam; apoi mai punem apa minerala pana obtinem consistenta unei smantani mai subtiri....Citeste continuarea
Cannelloni cu piept de pui afumat...
Postat de: CulinaryRainbow in CannelloniÎntr-o tigaie generoasă se călesc în unt prazul, morcovul tăiat rondele și ciupercile timp de 3 minute. Pieptul de pui se dă prin mașina de tocat, apoi se adaugă...Citeste continuarea
Creveti si scoici in sos rosu
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareSpalati si curatati ardeiul si-l taiati fasii. Spalati si taiati ardeiul iute . Curatati usturoiul si-l tocati . Opariti taiteii de orez si-i scurgeti de apa . Intr-un Wok incingeti...Citeste continuarea
Clatite cu halva
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriFaina se amesteca cu zaharul,oul, si laptele. In functie de cat de goasa este compozitia se adauga apa minerala cat sa fie compozitia potrivita pentru clatite. Se adauga si esenta de...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: ankyy in Prajituri1. Se pun la fiert intr-o cratita apa, uleiul si praful de sare pana cand dau un clocot. 2. Se ia cratita de pe foc, se toarna faina cernuta toata odata si se pun inapoi pe foc. 3. Se...Citeste continuarea
Chocolate truffles cookies
Postat de: ankyy in Dulciuri1.Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul se topeste la bain-marie. 2. O lasam la racit. 3. Intre timp, punem intr-un bol ouale si zaharul si le mixam bine, cel putin 5 minute la...Citeste continuarea
Chec cu mere si arahide (de post)
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un vas amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste putin. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea si le incorporam usor peste lichid....Citeste continuarea

















