Ciorba de cartofi cu carne de purcel
Postat de: krysty in CiorbeCarnea de porc se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii se curata ,se...Citeste continuarea
Chec cu nuca (din albusuri)
Postat de: Valclaudia in PrajituriMixam albusurile cu praful de sare si zaharul. Adaugam uleiul (in fir subtire),zaharul vanilat, praful de copt, sucul si coaja de lamaie mixand in continuare. Dupa ce am ajuns in faza asta...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkrantz (de post)
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam toate ingredientele mentionate la aluat. La mine ordinea a fost urmatoarea: drojdie, sare, vanilie, coaja de lamaie, apa calduta iar la final faina. Framantam un aluat elastic, cand...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat (de post)
Postat de: xana in DulciuriZaharul se dizolva in apa si se amesteca impreuna cu margarina topita, uleiul si vanilia, apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu drojdia. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si destul...Citeste continuarea
Chec cu dovleac si nuca de cocos
Postat de: nilgun in PrajituriDovleacul il curatam si il taiem bucatale. Intr-o tava de cuptor, punem foile de copt, punem dovleacu si dam la cuptor pana cand acesta e copt. Il blenduim pentru a face un piure de dovleac....Citeste continuarea
Chifle cu ceapa si masline
Postat de: Bunica in PiineIntr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta. In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta. Se lasa la dospit circa o ora. Intre timp...Citeste continuarea
Ciorba picanta de cartofi cu bacon
Postat de: Valclaudia in CiorbeBaconul se taie bucatele si se prajeste in 3 linguri de ulei pana devine rumen. Tocam marunt morcovul,ceapa si ardeiul (inclusiv cel iute), le adaugam peste bacon in oala, lasam sa se...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu gem
Postat de: RuxyRux in PrajituriEu am redus cantitatile ingredientelor la jumatate :) Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si laptele, desi in general eu procedez asa numai cu drojdia proaspata( insa am vrut sa respect...Citeste continuarea
Cartofi copti cu usturoi si parmezan
Postat de: Irina in Mancaruri de legumeAm spalat bine cartofii, fara sa ii curat de coaja. I-am taiat rondele si i-am pus intr-o tava. I-am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline extravirgin, am turnat o...Citeste continuarea
Coronite rasucite din aluat de paine
Postat de: iulianatanase in PiineIntr-un castron incapator se pune faina cernuta ,sarea,zaharul,drojdia inmuiata in putina apa calduta...Se adauga restul de apa si uleiul si se framanta pana aluatul se desprinde de pe mana ,sau...Citeste continuarea
Compot de struguri
Postat de: krysty in Sirop / CompotSe fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Adaugam zaharul,mai lasam inca 5 minute si apoi punem boabele de struguri.Le lasam 5 minute sa fiarba,si apoi punem cratita cu compot deoparte si...Citeste continuarea
Clatite cu mere
Postat de: Zamfira in DulciuriOuale intregi se bat cu laptele si putina sare. Compozitia se bate pana cand se formeaza putina spuma deasupra. Adaugam treptat faina. Amestecam energic compozitia pentru a se dilua cocoloasele....Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: comanligia in PrajituriSe incinge cuptorul la 170°C. Se topeste untul la microunde. Se pun intr-un bol zaharul,untul si coaja de lamaie. Se amesteca toate,fara ca sa se albeasca,nu e necesar. Se adauga...Citeste continuarea
Cornuri colorate
Postat de: andaoana in PrajituriLaptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia . Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute ....Citeste continuarea
Chifle cu masline
Postat de: medioto59 in PiinePunem faina intr-un vas si o amestecam cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam uleiul si drojdia pe care o faramitam usor cu mana. Turnam usor apa...Citeste continuarea
Crema de zahar ars, desertul cremos...
Postat de: raisha in PrajituriCum se prepara Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare Intr-o cratita se caramelizeaza cele 200 g de zahar pana cand se topeste si capata o culoare aramie....Citeste continuarea
Clatita spirala
Postat de: Constelatialeu in DulciuriClatitele: Amestecam,ouale,zaharul,zaharul vanilat si iaurtul,pana devine un amestec omogen.Apoi adaugam faina si subtiem aluatul cu laptele,adaugam si-o lingura de ulei de masline.Din...Citeste continuarea
Ciuperci cu usturoi si mamaliguta
Postat de: susu in Mancaruri de postCiupercile taiate felii sunt calite in putin ulei de masline dupa care se lasa sa mai scada din zeama dar nu de tot. Pe parcurs se adauga sos sarat de soia. Cand sunt gata se potrivesc de sare...Citeste continuarea
Cremsnit cu blat de albusuri
Postat de: iri_love in PrajituriAlbusurile le batem spuma cu un praf de sare pana ce se vor intari. Dupa care adaugam pe rand cate o lingura de zahar si apoi zaharul vanilat. La final se adauga grisul si apoi faina in ploaie...Citeste continuarea
Crumble sarat, cu varza
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu legume
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele, se curata, spala si se taie cuburi .Ceapa trebuie tocata mai marunt. Caliti radacinoasele ceapa , ardeiul in ulei 4-5 minute intr-o oala incapatoare. Adugati carnea taiata...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput pregatim aluatul astfel: drojdia o sfaramam si o amestecam cu borsul. Separat amestecam margarina si cu untura care au fost lasate la temperatura camerei pentru a se inmuia....Citeste continuarea
Conopidă rumenită la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postÎncălzim cuptorul la 200 grade C. Conopida se taie în bucățele mici. Tapetăm o tavă cu hârtie pergament. Aranjăm bucățelele de conopidă în tavă. Într-un...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: stratulatgeorgiana in Aperitive / GarnituriConopida se spala, se decupeaza in buchetele mai marisoare. Separat intr-o oala se pun la fiert apa, sare si piper. Cand clocoteste se pun buchetele de conopida in apa si se lasa circa 4 minute....Citeste continuarea
Chiftelute de varza
Postat de: mioritica in Aperitive / GarnituriSe taie varza nu prea marunta si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe cam 10 minute ,se scoate din apa si se lasa la racit. Intre timp se bat oualele, se pune sarea,condimentele,...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu galuste
Postat de: raisha in CiorbeSpalam legumele si apoi le taiem marunt... Intr-o oala adanca punem intai legumele la fiert in putina apa si ulei pentru a se cali si acoperim cu un capac. Cand sunt aproape fierte adaugam...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkrantz - de post
Postat de: ana77 in DulciuriALUATUL: - facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si...Citeste continuarea
Clatite cu miere si migdale -de post
Postat de: nadea68 in DulciuriIntr-un castron punem apa,uleiul,un pic de sare,zaharul vanilat.Amestecam un pic si punem faina.N-am pus cantitatea ca depinde de cat lichid v-a iesit,in functie de ce cana folositi :).Oricum...Citeste continuarea
Crema de branza condimentata
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriTocam marunt frunzele de ceapa, ardeiul gras si cel iute cubulete mici, ceapa uscata tocata foarte marunt sau data pe razatoare, pulpa fructului de avocado stropita imediat cu zeama de lamaie si...Citeste continuarea
Chiftele din ghebe cu carne
Postat de: rena in Aperitive / GarnituriAm avut la congelator ghebe fierte,le-am dezghetat si le-am tocat la blender,am pus in castron si am adaugat o mina de carne tocata,painea inmuiata, ceapa data pe razatoare,usturoiul...Citeste continuarea
Chiftele din piept de curcan
Postat de: gabriela_aysondu in CurcanSpalam pieptul si il tocam. Intr-un castron punem carnea,oualele,ceapa si cartoful pe care le-am dat prin razatoarea mica si le-am scurs de zeama,usturoiul dat prin razatoarea...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu antricot aromat
Postat de: krysty in PorcAntricoatele se spala cu apa rece,se condimenteaza cu oregano si rozmarin si se adauga sare . Ustutoiul se curata de coaja ,se spala cu apa si apoi se zbrobeste cu aparatul . Cartofii se...Citeste continuarea
Crema de lapte si oua
Postat de: Dea_Dea in DulciuriOuale se freaca cu zaharul , se pune coaja de lamaie si se toarna laptele. Se omogenizeaza,se toarna in forme unse cu unt si se dau la cuptor la foc potrivit 40 min. Citeste continuarea
Chec cu mandarine
Postat de: rena in DulciuriBatem untul cu zaharul pina devine pufos,adaugam ouale unul cite unul si batem in continoare.Punem in sucul de mandarine praful de copt si amestecam bine,adaugam coaja rasa,afinele,esenta de rom....Citeste continuarea
Coaste de porc dulci picante
Postat de: timea in PorcIntr-un bol amestecam toate ingredientele pentru marinat, ceapa, usturoiul si cimbrul tocandu-le mai intai marunt. Punem coastele intr-o punga de friptura peste carne turnam amestecul de mai...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu nuca si...
Postat de: madalinanicoleta in DulciuriClatite pufoase reteta Se bate oul spuma, se adauga laptele batut si se amesteca bine. Se pune si uleiul, apoi se toarna continutul plicului si se omogenizeaza bine compozitia. Se presara nuca...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare la Philips...
Postat de: Doinavar in CiorbeCuratati, spalati si tocati marunt legumele si verdeata (in blender). O bucata din patrunjel si morcov taiati-le feliute subtiri, pentru aspectul ciorbei. Puneti in vasul de gatit, in ulei,...Citeste continuarea
Cremsnit cu crema de vanilie
Postat de: krysty in PrajituriPreparam intai crema : Punem laptele sa fiarba,adaugam zaharul ,untul si zaharul vanilat.Dupa ce zaharul si untul s-au topit adaugam faina si amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloase....Citeste continuarea
Ciocanele la cuptor
Postat de: gabriela_aysondu in Mancaruri cu carneSpalam ciocanelele si intr-un castron le amestecam cu ingredientele. Le asezam in tava,punem foi de dafin,cateii de usturoi si deasupra bucatele de unt. Intr-un castronel diluam bulionul cu...Citeste continuarea
Clatite aperitiv cu cascaval si...
Postat de: krysty in Aperitive / GarnituriSe bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi iaurtul de baut,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa . Se unge o tigaie cu ulei 1-2...Citeste continuarea
Cornuri pufoase
Postat de: cris2711 in DulciuriAm pus toate ingredientele pe masa de gatit. Am luat un castron mai mare in care pus: -faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si...Citeste continuarea
Conopida cu carne
Postat de: camelia75 in Vita1.Curatati conopida, o desfaceti in buchetele,apoi o fierbiti in apa cu sare timp de 4 minute.O scurgeti bine de apa,o condimentati cu sare si piper, apoi o prajiti in ulei de masline(sau de...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu paste spirale
Postat de: krysty in CiorbeTacamul de pui se curata,se parleste si apoi se spala cu apa rece si se pune intr-o oala cu apa si sare. Cand incepe sa clocoteasca apa,luam cu spumiera spuma de deasupra. Curatam...Citeste continuarea
Ciorba de varza
Postat de: Bunica in Supe/CiorbeSe curata toate radacinoasele,se spala si se toaca marunt. Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare,am folosit o oala de 5 l. Cand apa clocoteste adaugam legumele. Cand morcovul este...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu carnati si muraturi
Postat de: madalinanicoleta in Mancaruri cu carneSe curata cartofii de coaja, se spala bine si se taie in forma dorita. Se pun la prajit intr-o tigaie, in ulei incins. Se scot si se presara sare. Intr-o alta tigaie se prajesc carnatii crestati....Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Tocam ceapa si o calim putin in ulei. Adaugam ardeiul taiat bucati, morcovii taiati rondele, rosiile taiate bucatele si telina taiata cubulete. Condimentam cu sare,...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: AlexandraOrdean in CiorbeSe curata , se spala si se taie legumele fiecare corespunzator Carnea se spala si se taie cubulete Se pun legumele la calit in putin ulei, mai putin cartofii, se adauga carnea, apa si...Citeste continuarea
Cornulete de post
Postat de: Valclaudia in DulciuriFierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine. Amestecam margarina cu zaharul pudra (50gr), adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar....Citeste continuarea
Ceafa de porc cu legume chinezesti
Postat de: ralu_ca in PorcCeafa de porc a fost preparata la gratar cu 1 zi inainte. Si pentru ca mi-a ramas, am hotarat sa fac altceva cu ea. Am taiat-o felii subtiri si am calit-o in putin ulei, am adaugat apa si vin si...Citeste continuarea
Ciorba ardelenesca de porc
Postat de: ralu_ca in CiorbeAm portionat costitele si le-am pus la fiert in apa rece cu 1 lingura de sare, la foc mic si spumam din cand in cand. Legumele ( morcovi, patrunjel, telina si pastarnac) se curata, se spala si se...Citeste continuarea



















