Cosulete cu salata de ton
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriPe masa de lucru presaram putina faina si asezam aluatul (dezghetat la temperatura camerei) Il intindem cu sucitorul putin si cu o forma rotunda (cana,pahar) decupam 20 de cerculete,...Citeste continuarea
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Postat de: andaoana in PrajituriPunem pe foc intr-o oala apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si rezulta un sirop care seaman cu mierea de albine , adaugam si coaja de portocala ....Citeste continuarea
Carnaciori de bere in foietaj
Postat de: rena in Aperitive / GarnituriTaiem fisii lungi aluatul. Luam cite un cirnacior si il rulam. Punem in tava si le ungem cu unt. Se coc la cuptor incins pina se rumenesc. Pofta buna!! Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumatura
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam legumele,le spalam si le taiem dupa preferinta. Calim mai intai ceapa si ardeiul in 2 linguri de ulei. Adaugam rosiile taiate,morcovul taiat cubulete, boabele de piper si foaia de...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura (fara coacere)
Postat de: Alina26 in Prajituri1.Am dat pe robot biscuiti.Apoi am adaugat untul topit si am mestecat bine.Am pus compozitia intr-o tava de 24cm diametru,si cu ajutorul unei lingure am presat bine.Am dat la rece pentru 30...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu costita
Postat de: ianculubita in PorcCostita portionata,o punem in tigaie cu partea grasa in jos sa se topeasca apoi intoarcem;dupa ce s-a rumenit si s-a racit,o condimentam cu sare,piper si boia. Usturoiul bine pisat,il punem...Citeste continuarea
Coronite cu scortisoara (de post)
Postat de: rhapsody in Mancaruri de post1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt zahar si 3 lg faina de grau si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie stretch si o lasam la...Citeste continuarea
Crema mascarpone cu cafea
Postat de: Bucataras in PrajituriAm pregatit un bol in care am pus crema mascarpone, mierea de albine, smantana si le-am amestecat pana s-au omogenizat bine. Am pregatit o cafea espresso si dupa ce s-a racit putin am turnat-o...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: petruta_ionela84 in DulciuriCernem faina si ii facem o micuta gaura in mijloc ,adaugam drojdia si peste ea laptele caldut, amestecam pana aceasta se dizolva ,adaugam ouale batute cu zaharul mierea si sarea apoi...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu pui la cuptor
Postat de: ralu_ca in PuiPuiul l-am transat si l-am condimentat. Cartofii i-am curatat si i-am taiat bucati mari., asezandu-i intr-o tava, pe deasupra am asezat usturoiul tocat si ceapa taiata julien. Am adaugat sare,...Citeste continuarea
Chiftelute de vitel cu sos de ghebe...
Postat de: simona72 in VitaCarnea de vitel se curata de pielite, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robot de bucatarie. Se adauga peste carne sare si piper dupa gust, ouale, pesmetul, cimbrul, patrunjelul...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: aalliinnaa07 in Supe/CiorbeZarzavaturiile le curatam, le taiem pe toate cubulete si le punem la calit intr-o oala mare, apoi adaugam 2-3 L de apa peste legume. Ardeiul il punem intreg si il lasam pana se fierb celelalte...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: mihaelam90 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se taie felii (eu i-am taiat in 6) si se pun la fiert cu sare si putin ulei. Separat, se caleste ceapa impreuna cu sunculita. Cand sunt gata se adauga catofii fierti si se...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu susan, orez cu...
Postat de: papabundetot in PuiPuiul l-am taiat cuburi foarte mici si apoi l-am tocat in blender,apoi am adaugat si celelalte ingrediente,am amestecat bine si apoi am format bilute pe care le-am dat prin susan si apoi le-am...Citeste continuarea
Chiftelute pufoase ca la bunica acasa
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneCum se prepara Chiftelute pufoase ca la bunica acasa Stropim feliile de franzela cu apa, lasam sa absoarba putina apa si apoi stoarcem bine. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam...Citeste continuarea
Crap portughez
Postat de: Ina in PesteCrapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie....Citeste continuarea
Chec simplu
Postat de: mon in DulciuriBatem ouale cu zaharul pana devin spuma albicioasa,adaugam iaurtul amestecam bine ,apoi punem margarina topita,esenta de portocale si bicarbonatul stins. Amestecam totul bine ,adaugam...Citeste continuarea
Creveti picanti in sos de portocale
Postat de: RoXx in PesteCrevetii se spala si se verifica daca sunt curatati bine.Ceapa verde se toaca rondele.Usturoiul se toaca marunt.Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul ,ceapa verde,usturoiul ,pudra de ghimbir,si...Citeste continuarea
Cozonac cu crema de nuca - Reteta...
Postat de: Ina in DulciuriCum se prepara Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am...Citeste continuarea
Chec cu măr şi scorţişoară...
Postat de: diaconta in PrajituriMerele le-am curatat de coaja si le-am razuit. Uleiul l-am mixat cu zaharul,apoi am adaugat nectarul si apa minerala. Faina am amestecat-o cu un praf de sare ,praful de copt si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole taraneasca cu gusa...
Postat de: krysty in CiorbePrima data se alege fasolea,apoi se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce incepe apa sa fiarba, aruncam apa si repetam operatia asta tot asa de 5 ori. Apoi punem fasolea si o lasam...Citeste continuarea
Cheescake Tiramisu reteta
Postat de: iuliandu in TorturiTiramisu reţetă originală Blatul: Se sfarama biscuitii bine,se topeste untul la bain-marie apoi se adauga intr-un vas alaturi de biscuiti si amestecam bine.Ungem cu putin unt tava de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Criss in CiorbeIntr-o oala adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete , morcovii, radacina de patrunjel tot cubulete si le calim in putin ulei. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba,...Citeste continuarea
Clatite cu nuca si sos de ciocolata
Postat de: ralu_ca in DulciuriToate ingredientele se amesteca foarte bine si apoi incep sa prepar clatitele. Intr-o tigaie incingem uleiul, cateva picaturi si prajim clatitele pe ambele parti. Am obtinut aprox 20 buc....Citeste continuarea
Cremsnit(ciocolatos)
Postat de: comanligia in PrajituriSe face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit. Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos barbecue -...
Postat de: gaby_d in PorcTaie cotletul de porc cubulete. Conecteaza aparatul Philips Multicooker la sursa de curent. Selecteaza din MENIU programul FRY. Pune uleiul in vasul aparatului , dupa 2 minute adauga...Citeste continuarea
Conopida la aburi cu oua si branza
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriConopida se spala si se desface buchetele. Eu am fiert-o la aburi, voi o puteti fierbe in apa daca nu aveti un steamer. Se fierbe 15-20 minute pana devine moale. Se scoate din steamer, se pune...Citeste continuarea
Cuscus/cous-cous cu legume in stil...
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPreparare : se spala, curata si taie toate legume si se respecta o ordine precisa de preparare a lor pentru a le respecta timpii de gatire si structura. Am inceput...Citeste continuarea
Chec cu fructe si nuci de post
Postat de: Creatsa in PrajituriIntr-un bol incapator mixeaza bananele cu zaharul pudra si vanilia pana devin un piure fin si spumos. Adauga uleiul in fir subtire(ca la maioneza) si mixeaza bine pana ce incorporezi tot...Citeste continuarea
Chec cu mar si nuci
Postat de: Bunica in PrajituriIntr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneAm curatat ciupercile de pielita, coditele le-am tocat marunt. Ceapa verde taiata marunt, impreuna cu carnea tocata si coditele de ciuperci le-am calit in tuciulet, pana au inceput sa se inmoaie....Citeste continuarea
Carne de purcel in sos de ceapa cu...
Postat de: krysty in PorcSe curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii...Citeste continuarea
Cornuri fragede cu mere (de post)
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriMai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumatura
Postat de: Ina in CiorbeTocam ceapa, morcovul si ardeiul gras si le calim usor in 3-4 linguri cu ulei. Kaizerul il taiem bucatele si-l adaugam peste ceapa pentru a se praji si el usor. Adaugam doua cani cu...Citeste continuarea
Ciuperci pleutorus cu sos de...
Postat de: panacris in Mancaruri de postCeapa și ardeiul se curăță, apoi se feliază și se pune la dinstuit, în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile, se...Citeste continuarea
Cremă de zahăr ars cu mere şi...
Postat de: madi_marin in PrajituriSe caramelizează la foc mic cele 4 linguri de zahăr, apoi se toarnă într-un vas de cuptor. Merele se curăţă de coaja, se spală, se ususcă şi se taie feliuţe. Se toarnă peste...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: RuxyRux in PrajituriApa se pune pe foc si se incalzeste usor, se adauga zaharul si se lasa la fiert in jur de 12 minute. Cu cat siropul este mai gros si mai legat. cu atat ciocolata va fi mai sfaramicioasa. Puteti...Citeste continuarea
Cod cu ghimbir și susan
Postat de: elucubratiiculinare in PesteÎncingem cuptorul la 180 grade C. Într-un castronel amestecăm 2 linguri ulei de măsline cu susanul, mierea și ghimbirul proaspăt decojit și dat pe răzătoarea cu găuri mici....Citeste continuarea
Creveti in sos de ceapa cu lamaie
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCeapa se taie feliute subtiri,se pune la calit in ulei de masline,se pune putin busuioc si piper si se stinge cu vinul rose. Crevetii se clatesc sub jet de apa si se adauga peste ceapa inmuiata...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: rena in Mancaruri cu carnePunem cartofii la fiert cu sare. Intr-o tigaie la foc mediu punem uleiul si gatim usor ceapa ,usturoiul si baconul. Ungem un vas termorezistent cu putin unt,punem un strat de cartofi taiati...Citeste continuarea
Cremă de unt cu bezea elveţiană
Postat de: diaconta in DulciuriEu am folosit zmeura congelata.Am lasat-o sa se decongeleze,am amestecat-o cu o lingura de zahar,am pasat-o si am trecut-o prin sita ca sa obtin un piure fin de zmeura. Este important ca...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de afine si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMixam ouale cu zaharul, adaugam smantana si iaurtul, apoi zaharul bourbon, faina si uleiul de masline. Mixam energic sa nu se formeze cocoloase si apoi diluam cu apa minerala. Incingem tigaia bine...Citeste continuarea
Chec de post, cu morcovi si mere
Postat de: Ina in PrajituriCuratam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si cu uleiul se mixeaza 1- 2 minute , dupa care adaugam sucul de portocale si apa...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: AndreaPiti in DulciuriUntul (la temperatura camerei) se freaca cu ouale, se adauga smantana, sarea , zaharul vanilat si otetul , si se amesteca cu mixerul. Se amesteca separat drojdia cu zaharul si apa minerala ,...Citeste continuarea
Chec cu portocale si nuci
Postat de: aalliinnaa07 in PrajituriUntul si galbenusurile le frecam cu zaharul. Separat batem albusurile spuna tare.. Peste galbenusuri adaugam treptat albusurile amestecand cu o lingura de lemn, apoi adaugam coaja zasa fin de la o...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata si ghimbir
Postat de: susu in PrajituriCiocolata se topeste impreuna cu untul pe foc sau la microunde iar dupa ce s-a racit se amesteca cu romul si coniacul. Ghimbirul se rade prin razatoarea mica la fel si coaja de portocala si...Citeste continuarea
Clatite cu mere si caramel
Postat de: postavaru in DulciuriPentru aluat mixam ouale impreuna cu zaharul si praful de sare iar apoi adaugam treptat laptele, apa minerala si uleiul. Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam usor in aluat. La...Citeste continuarea
Clatite cu crema de avocado şi...
Postat de: kukibella in Aperitive / GarnituriClatite: Se bate oul se adauga laptele, faina, apa minerala, condimentele şi lingura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele; Crema:...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu conopida murata
Postat de: madalinanicoleta in CiorbeFasolea se alege si se spala bine, dupa care se pune la umflat in apa calda. Cand e gata umflata, se pune apa intr-o oala mare, se adauga sare si un strop de ulei. Cand apa incepe se fiarba se...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si dulceata de...
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare...Citeste continuarea



















